Tehnologia nu vindecă foamea

Pentru că Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, părea depăşit de situaţie, premierul Victor Ponta anunţă măsuri de susţinere a agriculturii afectate de secetă:

Suntem în măsură să începem proiectele pentru a sprijini producătorii agricoli afectaţi de secetă, practic, una din sursele importante de venituri pentru bugetul nostru în cadrul lunii octombrie, în mod normal, în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Comunicaţiilor, toţi banii proveniţi din această licitaţie vor merge pentru sprijinirea agriculturii şi în special, sigur, a agricultorilor care au fost afectaţi de secetă", a spus premierul Ponta la finalul şedinţei de Guvern din data de 23 august.

Pe de-o parte e bine că banii nu ajung la şpananii de la Ministerul Comunicaţiilor sau, mai rău, la Stăicuţ, ci în locuri unde chiar e nevoie de ei. Pentru că voturile din toamnă nu se dau pe ochi frumoşi, Guvernul trebuie să ţină cumva pe linia de plutire ţăranii din judeţele asistate social. Propun câte un iPad la fiecare 10 hectare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. NOU
  #1

  Huă, jos Băsescu! (cică).

  Sunt bubuit, da’ tot văd mai bine politica decât aleşii noştrii!

  00
 2. Si eu sunt exact pe masura ( pe probate) sa spun ca Ponta o suge exact pe masura mea.
  Sunt satul de cata gargara cu muie un politician poate produce!

  Ca sa fiu echidistant…orice politician…PDL,PSD,PNL,UDMR,PPDD,…whatever…doar gargara cu aceiasi muie.

  00
 3. Masuri populiste..Promitem marea cu sare..Facem, iar prin ianuarie ne dam cu capul de pereti ce prosti am fost ca i-am crezut :)) Tipic Romania

  00
 4. Deci a fost secetă până la urmă? A consultat Ponta DEX-ul ca Dan Constantin? Păcat că e cam târziu.

  00
 5. Judetele afectate de seceta au nevoie de proiecte noi daca vor sa faca ceva cu seceta, nu sa deschida un canal pe care nu va curge niciodata apa.
  Offtopic @Costica – tu la toamna cu cine votezi? 🙂

  00
 6. Au inceput pomenile electorale … oare merge sa ne asociem mai multi daca nu avem cate 10 ha si sa folosim iPad-ul pe rand ? 🙂 🙂 🙂

  00
 7. Articolul este GRESIT, licitatia nu este facuta de Ministerul Comunicatiilor ci de ANCOM. Iar bineinteles derivarea acestor fonduri obtinute cu IT-ul spre domenii non-IT este de un imbecilism feroce.
  Taranii supravietuiau acum o suta de ani cand era secete, lacuste si gandaci de colorado, razboaie si invazii. Acum brusc nu mai pot pentru ca nu mai ploua? Naspa, ca au distrus si furat sistemul de irigatii facut de Ceausescu, probabil acum sunt vreo 2-3 la 100 de tarani tampiti care isi dau seama de asta.
  Tara are nevoie de infrastructura, de logistica, de educatie ca sa nu mai iasa 60% din copii tampiti si sa pice bacul. Acces-ul la informatie, internet si chiar TV subersiva si aservita ar aduce un plus de cultura idiotilor. Ar mai afla si o noutate de la un Te pui cu blondele, ar mai vedea un serial cu Dr. House pe TVR si s-ar gandi sa se faca doctor…

  00
 8. E nevoie de bani pt infintarea unei noi culturi agricole, iar daca asta a esuat, atunci de unde bani?

  Oricum, marea majoritate se intorc tot la stat, astfel!
  Motorina, reprezinta 50% din suma
  Ingrasaminte Craiova, Tr Magurele
  Ierbicide Craiova, Oltchim

  Alex, taranii aia au plecat la oras, printre care se numara si bunicii tai, unu din ei sigur a fost taran, acum au plecat in italia.
  Nu mai sunt tarani sa secere graul cu mana, si sa are cu calul, motorina e 6 lei 30 si in vest UE subventioneaza la greu taranul nu doar sa lucreze, ci si sa nu lucreze anumite culturi.

  Daca tu nu il subventionezi taranul o sa stea la TV ca nu e prost sa lucreze in pierdere, si o sa importam, dar daca da o foamete, statele alea de la care importi vor interzice din pix exporturile!

  China, India, Rusia si Ukraina au mai facut asa ceva!
  SUA nu a interzis, dar a introdus taxe la export!

  00
 9. iPad-ul e bun, daca le dai si o aplicatie care sa le managerieze pamantul! sa le cultive, ingrijeasca etc. Altfel ii vom vedea pe toti jucandu-se Angry Birds.

  00
 10. „Iar bineinteles derivarea acestor fonduri obtinute cu IT-ul spre domenii non-IT este de un imbecilism feroce” … amazing 🙁
  – de ce crezi ca vanzarea spectrului de frecventa reprezinta ,,fonduri obtinute cu IT-ul”?
  – ce crezi ca sa intamplat la precedentele licitatii (2G, 3G..you name it)?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube