Ce tâmpiţi suntem noi, restul…

Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din toată ţara vor declanşa greva de avertisment de două ore, urmând să intre în grevă generală pe termen nelimitat pe 12 februarie, dacă Guvernul nu va răspunde solicitărilor legate de creşterea salariilor mici şi de păstrarea locurilor de muncă.

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 44.000 de membri din totalul de 50.000 au semnat că sunt de acord cu declanşarea protestelor în administraţie. (sursa)

Bă! Vreţi sa vă crească salariile şi să rămănem toţi în post? Da? Semnaţi aici că vreţi grevă, să îi speriem un pic pe toţi, că găsesc hoţii ăia de politicieni de unde să ne plătească! Ce ne pasă nouă că e criză? Ne-au tăiat sporurile? Grevă, nene!

Iată de ce sindicatele ar trebui să mai rotească liderii şi uneori să se mai şi dizolve.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. pai se rotesc, nu vezi ce bine a ajuns mitrea?

  2. Ah, ce-mi plac articolele tale din ciclul „Fiecare pentru el c-asa-i in capitalism” ;;)
    Si ce e trist e ca multi impartasesc ura asta (usor irationala) impotriva solidaritatii sociale. In acest caz e vorba de actiuni de protest, dar sunt unii impotriva impozitului progresist, a ajutoarelor sociale sau a orice inseamna sa iti ajuti semenul mai putin noroc.
    In fine. Poate intr-o zi o sa ne dam seama ca doar impreuna putem face ceva; singuri suntem la cheremul (un cherem lung, gros si nelubrifiat) angajatorului.
    G.

    • @Geo Atreides: solidaritatea sociala trebuie facuta cu cap. nu urli ca ti-au taiat sporurile. asta nu e solidaritate, e tampenie. dar tu stii asta.

  3. vali , eu cu sporuri luam 750 lei . acum , cu sporurile taiate iau 450 de lei pe luna. asa ca aceasta greva e bine-venit. Ideea public acceptata e ca bugetarii au salarii si sporui mari. GRESIT ! bugetarii din administratia centrala au sporuri mari , cei din administratia locala au salarii si sporuri de KKT !

  4. @Geo: Cum nu ne-am nascut toti antreprenori si nici nu putem hrani pensionarii muncind casieri la CEC, PTTR si Primaria din Buzau, fara acel angajator nu prea avem ce sa papam. Vrei sa slabim toti, subit?

  5. @ Geo Atreides – cand solidaritate sociala inseamna sa fiu alaturi de niste lepre care isi bat joc de mine pe banii mei, te rog sa ma scuzi daca o sa ii injur cu patos pe functionari. Intai sa urle ca vor modernizarea si simplificarea aparatului de stat si sa faca greva pentru ca vor sa munceasca mai eficient, si apoi sa ceara bani. Nu am vazut nici un functionar public protestand impotriva faptului ca lucreaza intr-un sistem anapoda, fara sens, greoi si facut dupa reguli valabile acum 100 de ani. Si nici nu am vazut vre-un functionar public revoltat ca nu poate servi contribuabilul cum trebuie din cauza regulilor si procedurilor tampite facute de stat. Asa ca mai usurel cu solidaritatea asta …

  6. @Takju Stat sarac? Poate sarac cu duhul: in Romania 50% (sau pe-acolo) e economie gri sau neagra. Sa incerce intai sa scoata bani de acolo.
    @Costin Daca asa ar fi zis unii si acum 100 de ani, azi ai fi muncit 12 ore, 7 zile pe saptamana, fara sporuri, fara vacanta, si probabil si alaturi de copiii tai, iar cand faceai greva punea armata pe tine.
    @Cata Asta nu e problema sindicatelor (desi sunt sigur ca si ei vor modernizare si eficientizare). Si cred ca multi sunt oripilati si enervati (vezi commentul lui Trespasser de mai sus).
    G.

  7. Nu trebuie sa fii atagos, pot si eu :-).

    Mi-ar placea sa muncesc doar 12. Din pacate sar de 14-16 ore pe zi. Tu? Bine, sanatos?

  8. Eu sunt de partea bugetarilor!

    De ce sa tai din salarii si slujbe si din comisioanele de contract nimic…

    Pretul la proiectul metroului in Drumul Taberei a urcat cu peste 300 de milioane de euro cand preturile la constructii au scazut…

    Autostrazile le facem la niste scoruri de intram in legenda…

    Se falimenteaza CFR Marfa, dar societatile private (care au primit cu titlu gratuit vagoane si locomotive de la stat) prospera…

    E usor sa dai afara 100.000 – 500.000 de oameni…

    Cat de usor e sa arestezi si sa condamni la un 10 ani pe un alde Videanu sau Berceanu?

  9. E dreptul lor sa se revolte, nu e atat de usor ca functionar sa traiesti dintr-un salariu mizerabil si sa mai stai si cu stresul ca vei fi dat afara.

  10. pai in administratia publica o sa se ajunga la salarii de 1000 lei in foarte mult cazuri
    doar smecherii din ministere o sa scape.. cu sporurile legalizate prin hotariri de guvern etc… ca sa citez bug mafia.. totul s`a schimbat si totul e la fel

  11. Asa, Geo, zi-le tu! :))

  12. nu mai bine s-ar promova si in sectorul bugetar bunele principii capitaliste: personal minim, eficienta maxima, salar proportional cu eficienta muncii depuse. Adica 1 munceste cat 2, nu unul munceste si doi stau, cum e acum.

    Si atunci da, au dreptul la salarii mari.

  13. aham … sa dam in cap la bugetari … spune-mi ca ti se pare normal ca dupa ce se taie salariul la 900 Ron sa ti se puna in brate un proiect de 6 milioane de euro in care trebuie esti manager de proiect si raspunzi cu capul pt. fiecare cent. nu toti bugetarii au slujbe bine platite si o freaca toata ziua.
    persoana in cauza e pe picior de plecare, s-a saturat de conducerea plina de „oameni capabili” si platita regeste.

  14. @Geo Atreides
    Solidaritatea socială presupune (printre altele) să mai laşi de la tine în favoarea statului sărac…
    Cum ai ajuns tu la concluzia că în capitalism e fiecare pentru el?

  15. @geo atreides Pentru cei nemultumiti de salariile de la stat exista demisia si munca in domeniul privat.Nu ii tine nimeni cu forta acolo.Aaaa la privat e de munca nu sunt spagi si bacsisuri.E o noua exprimare a tupeului jegos romanesc cu discretul sprijin al unui partid rosu prin liderii de sindicacat.
    @ killer Inc Te tine cineva cu forta acolo ?

  16. Capitalism salbatic tata, pana la moarte, fara mila, ori esti bun ori mori si facem faina de oase din tine.

  17. eu as fi propus desfintareaTVR si Radio Romania, si inchiriatul cladirilor acestor institutii, pana se iese din crza si pot fi vandu-te pe bani grei.

    Voi chiar credeti ca angajatii aia sunt de capu lor? e greva PSD, care vrea destabilizarea Romaniei inca odata. Suspendarea lu Basescu, alte alea…

    „Pretul la proiectul metroului in Drumul Taberei a urcat cu peste 300 de milioane de euro cand preturile la constructii au scazut…”
    La tramvaiul Drumu taberei, ca la cat de dese are statiile… nu faci statii la 300m pentru un tren lung de 100m

  18. noi eram 10, prin diverse metode (disponibilizare, concediu de maternitate, post vacant) ramanem 2
    de ce la privat se pot taia costurile inutile si la stat nu? statul nu e tot angajator ca ceilalti? ba da, e un angajator care-mi administreaza banii (taxele si impozitele), eu il platesc si vreau performanta
    a iesit cineva in strada pentru drepturile angajatilor de la „privat”? de ce nu sunteti „solidari social” (ce-mi place jargonul stangist!!!) si cu noi, ca pana la urma noi va platim salariile
    sunt convins ca minim 50% din functionari nu indeplinesc criteriile minime de performanta care se cer la privat. mi-e de ajuns sa ma duc in vreo administratie sau vreun minister sa vad asta. sa mai vorbim de educatie, politie sau spitale?

  19. iarna nu se fac greve serioase din simplul motiv „iarna nu-i ca vara”

  20. Ok, rezolvam scurt problema: femeile blonde sunt proaste, toti bloggerii sunt geniali, fotbalistii romani isi irosesc talentul, toti privatii sunt cinstiti (nu fac evaziune fiscala, niciodata, nu ei) si eficienti, ca doar toti au masterate / doctorate / alte ate, si toti cei care muncesc la stat sunt dobitoci, ineficienti si stau toata ziua, nu? Privatii ne duc pe toti inainte – fara Borcea si Jiji as muri maine, dar bugetarii pot fi inlocuiti instant – adica, daca ma doare la piept, un sculer-matriter imi poate pune o valva la inima, nu?

    Principala critica ce se poate aduce (si de aia o sa o aduc) oricarei discutii care are la baza sectorul bugetar e ca subiectul pune in aceeasi oala categorii diferite de oameni: de la medicii care sunt, in medie, mai destepti decat majoritatea bloagarilor / avocatilor / antreprenorilor etc, care invata cate 10 ani pana ajung specialisti si care sunt platiti 10 milioane pe luna, cand ii iau si pe aia, pana la invatatorii care fut buha 5 luni pe an degeaba, pana la ala de loveste rotile trenului cu ciocanul, din 3 in 3, ca asa isi aduce el aminte, si incluzand functionarul de la Finante care doarme la ghiseu.

    Am avut de-a face cu multi oameni care lucreaza in sectorul public, si rezultatele au fost aceleasi, proportional vorbind, ca si in cazul celor care lucreaza in cel privat – jumate prosti, un sfert lenesi si inca un sfert care chiar incearca sa faca ceva, in ciuda conditiilor de cacat pe care le au. In consecinta, consider ca o abordare unitara, care nu diferentiaza deloc intre domeniile de aplicare – trebuie sa scapam de un sfert din angajatii de la stat – e nu gresita, ci dobitoaca. De ce? Pentru ca sunt domenii unde nu sunt destui oameni, domenii unde sunt prea multi si domenii unde sunt exact cati trebuie, si a actiona fara o analiza a fiecarui domeniu in parte inseamna a adanci problema, nu a o rezolva.

    Grevele sug, mai ales cand, ca rezultat direct, tu stai in strada. Cu toate astea cred cu toata convingerea ca anumite categorii sociale, precum medicii, ar trebui sa intre in greva toti – incluzand urgentele – si sa cladeasca cadavrele pe trotuar, pentru a intelege toti naibii odata importanta lor. Pe de alta parte, daca intra maturatorii in greva, presupun ca am putea da cu matura pe trotuar, fiecare, 3 minute pe zi, nu?

    In fine, viata suge si eu sunt satul de discutii fara sfarsit. Morala – peste tot sunt oameni care lucreaza si ar merita mai mult, si peste tot sunt paraziti. Avand in vedere ca scriu asta in timpul lucrului…:)

  21. Astia traiesc in alta lume.
    Exact pe principiul „tara piere si bugetarii se piaptana”, trebuie sa suportam tot noi si grevele astea. Vorba cuiva mai destept, daca n-ai avut avut noroc si lucrezi la privat, acum tre’ sa tragi tare ca bugetarii vor salarii mari.

  22. Ionel, in caz ca traiesti in Franta si nu stii ce e prin tara asta: LA PRIVAT S-AU DAT AFARA PE CAPETE! Ai inteles? Mai urlu o data? In sistemul privat s-a aplicat „economia” asa cum trebuie, pentru ca fiecare business merge spre profit, nu beleste banii bugetului si se face ca ploua. Asa ca ne-am luat suturile in dos multi dintre cei care pana la urma ne-am descurcat, plus o parte care inca stau la „vatra”.

    Suntem destui care incercam sa castigam o paine si platim lunar sute de lei la buget, din care vedem mumu. Colac peste pupaza, tampitii astia nasc noi taxe si impozite pentru cei care se incapataneaza sa mai munceasca si sa tina cohortele de bugetari. Cand am ramas noi someri, cand s-au pus noi biruri pe „privati”, nu stiu sa se fi sculat ranza in bugetari sa spuna „HO, fratilor, nu e OK ce faceti cu oamenii astia”.

    Asa ca scutiti-ma de solidaritatea voastra. Se intra in rahat? Ghinion. Veti supravietui, asa cum am facut-o si noi. Nu sunteti in stare sa gasiti un job? Incercati, ca se poate. Asa cum am reusit si noi. Ca n-avem 2 perechi de ceva, dar suntem constienti ca trebuie sa fii bun pentru a supravietui. Invatati, specializati-va, gasiti solutii. Nu iesiti la milogeala pe strazi, dupa care ne flituiti cand trebuie sa ne serviti. nu sunteti toti asa? Sunt de acord. Nu stiu cum naiba insa, de cate ori am avut de lucru cu „aparatul”, am primit mereu suturi in dos din partea colegilor vostri din „sistem”.

    Nu este placut ce ar trebui sa se intample, de acord. Nu a fost placut nici ce s-a intamplat cu zeci de mii de oameni si anul trecut, cu firme ingenucheate de impozite si rahaturi. Si daca tot ii dati cu solidaritatile voastre comuniste, daca privatii o iau peste tibii de 1 an si ceva, poate ca e cazul ca si „echipa” cealalta sa primeasca macar un sut. Sa fim echitabili, zic.

  23. Eu lucrez la o firma de cadastru,deci in mare parte lucrarile merg la O.C.P.I unde domnii/doamnele de acolo nu vor sa ne primeasca lucrariile pentru simplul fapt ca ei nu si-au luat salariile de 2 luni.Cazul meu e asemanator nici eu nefiind platit din noiembrie,dar eu nu refuz sa vin la munca sau sa refuz sa execut vreo lucrare(masuratoare),mai mult mi-am luat al doilea job.Precizez ca nici unul nu e super platit.Bugetarii nu pot sa faca asta si sa nu aud varianta ca sunt batrani si nu isi mai gasesc job,foarte bine.Cat timp au avut siguranta financiara nu au putut sa faca o facultate sau ceva care sa ii califice in postul lor.Si mai mult e numai vina lor pentru sistemul asta,s-au complacut in situatiile trecute,ajutoare pentru gaz ,pentru copii,pentru nu mai stiu ce.
    Sa ii dea afara ,nu imi pasa de ei,nu imi pasa de familiile lor.Cum nici lor nu le pasa de viitorul nostru daca raman in posturi sau le maresc salariile.

  24. Sunt curios daca si programul de greva va fi ca programul de lucru cu publicul: joia de la 12 la 14, cu o ora pauza de masa.

  25. Problema majoră e că nimeni nu are curajul să „rupă pisica”. Se dorește o restructurare, dar fără a da oamenii afară, se dorește o eficientizare a muncii, dar fără a implementa soluții software care ar putea cumva să pună la indoială numărul de angajați și tot așa. Sunt eu mai radical (prietenii îmi zic nazist:) ) dar, ar trebui oricum la un moment dat dați toți afară, și angajați oameni doar pe bază de competență, și asta după ce se va analiza cu atenție necesarul de resurse… nu neapărat cele umane. Apoi, e cu adevărat inuman ca un diferența de salarizare între două nivele alăturate să fie mai mare de 4-5 ori… nu e ok ca ăla care muncește să primească un sfert din leafa șefului. Am asistat de curând la o discuție, în care un fel de șef d-ăsta se plângea unuia că nu este normal ca el să aibă doar 50% nu știu ce spor de stat în fața calculatorului, că doar el, trebuie să citească rapoartele tuturor subordonaților… și pe el îl iradiază monitorul ăla care afișează documente. Mi-a venit să-i crăp capul… Inițial am crezut că glumește, dar era serios… Până ce nu vor fi exterminați ăștia (care din păcate nu au fost sterilizați la timp și s-au înmulțit) nu vom avea nici o administrație concepută în ajutorul boilor care plătesc nici angajați acolo competenți și capabili să răspundă boilor care îi plătesc.

  26. Ceea ce spui tu este echivalent si jertfa de sine.Care dintre oamenii din Romania este martir? Cum adica sa ma intereseze de criza si ca nu sunt bani?? Si daca m-ar interesa si as accepta ca nu sunt bani ce ar trebui sa fac?! Sa accept sa fiu dat afara? Sa imi dau demisia?…Si dupa aia ce fac? Vin la tine sa imi dai de mancare?
    Uite, eu cunosc un tip foarte destept…e somer.De ce nu combati cu tot atata inversunare sa plece un angajat de la privat in somaj…sa isi dea demisia ca tipul asta sa se angajeze in locul lui.
    Cum nu ai tu bani din cauza astora din sistemul bugetar, nici el nu are loc de munca din cauza astora din sistemul privat ca sunt putine locuri de munca si sunt ocupate toate.

  27. Fapte bune pe care le-a facut cresterea nr de bugetari:

    1.Scaderea somajului.S-au angajat multi din absolventii de studii superioare care o frecau in somaj
    2.Cresterea cifrei de afaceri a privatilor.Multi din banii din profitul privatilor sunt dati de bugetari.Toti cei din comertul de orice fel au prosperat in ultimii ani si cu banii bugetarilor.Fara ei poate nu si-ar mai fi permis leasingul la BMW.
    3.Scaderea timpuli de asteptare la ghiseu.Cine e din Bucuresti tine minte cat stateai de ex la inmatriculari auto la Udriste si cat stai acul in Pipera.Eu am fost in ambele locuri si e net mai bine acum.Mai multe ghisee-mai putine cozi=>mai multi angajati

    Fapt real.Parintii mei sunt in invatamant.Fara sporurile cele multe si nesimtite au un salariu de rahat.Le-au ajuns banii cat de cat datorita sporurilor care reprezentau chiar si jumate din salariu.Cand vine Boc si spune ca nu vor scadea salariile dar taie sporurile, ce intelege un bugetar? Ii scade sau nu suma de bani lunara? E chestie de semantica aici si de propaganda…sau ura de clasa?!

  28. Am trait in Franta, de 1 an m-am intors in Romanica si stiu ce e aici la privat pt ca lucrez la privat.
    Dreptul de a face greva e un drept democratic castigat prin moartea unora.Respectati dreptul oricui de a face greva.De ce acei care au fost dati afara de la privat nu au facut greva?Pt ca la privat in Romania nu e voie sa ai sindicat pt ca rpivatul te da afara.Nu e vina bugetarilor ca fac greva ci e vina privatilor ca nu au cojones sa isi faca sindicat, poate atunci s-ar da concediile macar daca nu si alte chestii cum ar fi plata orelor suplimentare.
    Eu nu militez pt solidaritate ci pt respect.Nu scuipati bugetarii pt ca fac greva…si voi aveti dreptul asta dar nu aveti sindicat.Fiecare vrea sa traiasca asa ca face ce poate.
    Spui ca ca nu e bine sa fie lumea solidara cu bugetarii.Ok, dar de ce pretinzi sa fie solidari bugetarii cu tine ca privat si sa te inteleaga ca platesti impozite,o iei peste tibii si nu sunt bani si sa isi dea demisia?

  29. Deci te-am nimerit cu Franta, de zici ca is mama omida :D

    Nu am cerut NIMIC. Nici cand am fost data afara, nici cand lucram macar. Nu mi-a placut un job? Am plecat. nu am stat sa ma plang pe la colturi. Acum nu cer din nou nimic, decat sa fiu lasata in pace sa „produc” si sa nu mai aud din nou aceleasi plangeri de 1 an din partea bugetarilor. Stiu ca este si nasol acolo, nu te tine insa nimeni intr-un job de rahat. Nu sunt legati de maini si de picioare. Dar e comod sa stai pe scaunul tau si sa faci greva.

    Mai am o intrebare: ce vor face astia dupa ce vor fi scost de tot sectorul privat din joc. Pentru ca tot mai multi inchid firmele si intra in somaj. Altii pleaca din tara de tot, altii gasesc metode de a „ascunde” banii. Si nu ii pot condamna, pentru ca stiu ce inseamna sa castigi cat sa traiesti, intr-o economie de criza (ca nu e criza numai la bugetari si la cei carora le convine sa planga) si sa iti ia statul TOT MAI MULT. Si, exact cand ti-ai trage sufletul, mai pun de-o taxa, de trec la 16% etc. Gasesc ei metode.

    Oricum, dupa cum am spus si in alte ocazii, nu e obligatoriu sa ramana firma mea in tara asta, la fel cum nu este obligatoriu sa raman eu.

    Dorinta mea deci, in afara de a pierde timp „facturabil” sa ma cert pe bloguri, este sa aud mai putin despre „bugetarii vor si dreg” si mai mult despre ce se face efectiv pentru ca sistemul lor sa mearga mai bine. asa cum spunea un ante-comentator, nu ii vezi facand greva pentru ca suntem ca sistem informatic sub Congo. Stie mai multe despre mine Ambasada SUA, decat statul roman, pentru ca sistemul nostru informatic inseamna discheta sau multe hartii. Am asistat personal la probarea de haine in PRIMARIE, cu un ghiseu din 7 deschis si restul mimozelor probau toale aduse de cine stie ce suedej. In timpul serviciului, ala de 3-4 ore maxim in care se incaseaza ceva, ca se omoara cu munca. E plina blogosfera de povesti reale despre productivitatea celor de la Finante, despre cum se vinde sange in spitale (scria arhi ieri cat mai costa punga), despre ce mai fac minunatii „bigetari”.

    Nu neg ca sunt oameni misto care muncesc cum trebuie. E pacat ca in tot rahatul asta vor exista „victime colaterale”, dintre care o parte NU MERITA ASTA. E la fel de adevarat ca marii smenari si sefi vor scapa. Din nou, problema asta nu mai este a mea. Nu eu am construit sistemul lor, nu fac parte din el. Doar trebuie sa platesc pentru coruptia din el, ca doar sunt privat si nu am sindicat.

  30. De curiozitate, cei care par sa lucreze la patron si scriu pe blog la Zoso intr-o veselie sunt toti in concediu, sau cum? Ca am inteles ca altfel se rup muncind…

  31. NOU
    #33

    Trist e ca oricum vor da afara pe cei mici si amarati, care munceau ceva, iar cei cu pile care nu faceau nimic, vor ramane oricum.
    Sistemul bugetar incurajeaza automat indolenta si incompetenta, tocmai pentru ca in general nu le e frica de represalii daca nu isi fac treaba ca lumea.
    Intrebare de detaliu, daca au semnat 44k, de unde participa 45k?

  32. Ai ajuns in Romania, uita de Franta te rog, orice ai vazut tu acolo nu se poate aplica in Ro. Nu ne mai da lectii de solidaritate, aici in Romania e care pe care, legea celui mai puternic, din pacate puterea e in maine Statului.

  33. suntem unde suntem pentru ca nici un guvern nu si-a asumat decizia de a taia costurile statului. toti sar in sus, politicienii (au nevoie de voturi), sindicalistii (mai putini bugetari, mai putine cotizatii), jurnalistiii (avem sindicalisti in CA, parca la Realitatea).
    daca tot facem teorii, spuneti-mi ce inseamna sectorul bugetar, adica public? sunt cei care fac un SERVICIU PUBLIC, in INTERES PUBLIC. puteti cauta cursuri de drept administrativ unde vi se explica. deci ei sunt in slujba cetateanului. isi primesc salariile nu din ce produc ci din taxe si impozite, pe care le platesc cei ce produc. asa ca am tot dreptul sa cer profesionalism si respect din partea lor. si ce primim? mergeti intr-o scoala si vorbiti cu un profesor. mergeti intr-un spital si cereti sfatul unui medic sau ajutorul unei asistente. incercati sa discutati cu un politist, cu cineva dintr-o administratie fiscala etc. da sa nu uitati sa va umpleti buzunarele cu bani, ca altfel nu va asculta. oamenii astia sunt acolo sa faca SERVICIU PUBLIC!!!
    aveti idee cate functii publice devin „dinastice”?, cati frati, veri, unchi, nepoti lucreaza impreuna?
    mai lasati-ma cu stangisme ieftine. ghinion, alegerile au trecut, mita electorala s-a terminat

  34. Dreptul la greva nu se poate suspenda pentru ca asa ar vrea unii. Au murit oameni pentru asta, si nu dintre aia care stateau degeaba pe birouri, ci dintre aia care lucrau cu bratele. Putina decenta se poate?

  35. Ce rotatie.. ar trebui dati toti afara… ca forta de munca avem slava domnului.. apropo oare ce o mai face tanti aia de la C.I. din orasul meu…probabil o cauta moartea pe acasa si ea e la servici….

  36. Daca mai tai odata ce scriu aici nu iti mai intru niciodata pe blogu asta, si o sa ii informez si pe altii despre asta.

  37. Am un mic mesaj pt toti cei care lucreaza in privat ci cred sau mai bine zis sustin cu tarie ca ei sunt cei care produc in timp ce altii doar cheltuie: Baieti daca nu lucrati la un patron care exporta produsul muncii voastre, voi nu produceti nici un ban pt Romania.In Romania exista o suma de bani, sa zicem X. Bani nu se produc decat daca se face export si atunci Romania va avea X+1(1 venind de afara). Daca produsul muncii voastre se vinde intern de fapt voi nu aduceti 1 leu Romaniei ci doar mutati banii X-ul de la unul la altul..

  38. Este bine gindita data grevei generale: incepe Olimpiada! :D

  39. Cata (comentariu nr12) e castigator la puncte. si aia e esenta discutiei.

  40. NOU
    #42

    Dragi bugetari si draga ionel. Unii din voi sunt buni, aia merita mariri (insa nu mai mult decat poate suporta bugetul, pentru ca cifrele sunt sincere) si sa ramana in post. Altii sunt prosti de bubuie si freaca menta toata ziua. De ce nu pricepeti ca e matematic imposibil sa va sustinem pe toti? E ca si cum intr-o familie numai mama munceste(privatul) iar barbatul si copiii stau si o ard toata ziua. Am tot respectul pentru anumite categorii de bugetari, insa nu dau o flegma pe aia care te lasa sa mori cu hartiile in mana. PS: Am bugetari in familie afectati direct de masurile guvernului, asta nu inseamna ca nu pot sa nu fiu obiectiv.

  41. atentie suntem in criza
    optimistul: o sa ajungem sa cersim toti!!
    pesimistul: de la cine?

  42. Sindicatele au aparut atunci cind muncitorii au inceput sa-si apere drepturile asa cum trebuie, dar intre timp au capatat si alte valente. Folosite cum trebuie protejeaza cu succes drepturile si atributiile muncitorilor, dar unii le-au folosit (si le folosesc in continuare) ca unelte de santaj si ascensiune politica.
    Nu cred ca protestele de azi sint in intregime realiste, tinind cont de situatia de acum.
    Pe de alta parte, pe mine ma nedumereste o chestie: ce/cine ii tine pe bugetari angajati la stat? Daca tot au salarii nasoale si exista primejdia de a fi dati afara de ce nu isi cauta si altceva de facut?

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile