Talpeş a vândut Ascenta!

Băi, sunteţi nebuni, a cumpărat cineva Ascenta? Aparent da, nişte norvegieni. Tare de tot. Am zâmbit.

city4Dacă nu ştiţi cu ce se ocupă Ascenta, ei bine, ei sunt cei care au încasat în 2008 una sută mii euro de la trustul media Ringier pentru a realiza siteul evz.ro. La lansare, siteul era vai de el, iar la două zile de la lansare erau deja descoperite primele două găuri de securitate. Asta ar fi partea serioasă. Partea amuzantă e două:

 • Ascenta lucrează încă ŞASE LUNI ca să repare toate căcaturile pe care ar fi trebuit să le facă din prima ca lumea, că doar era firmă pricepută, iar Ringier plânge un pic şi îi angajează pe Green Pixel, care mai încasează şi ei câteva zeci de mii de euro pentru a repara ce reparase Ascenta anterior. Aceştia încearcă să repare ce pot, dar renunţă şi ei, iar Ringier mai plăteşte o data pentru un site nou.
 • Departamentul new media al EVZ dezvoltă o ură simpatică pe mine, pentru că eu eram de vină că le arătam că au fost proşti că n-au ştiut ce să ceară şi la ce să se uite când au semnat de primire, şi îmi lasă tot felul de comentarii simpatice pe aici. Ani mai târziu, în 2012, se gândesc că ar vrea să mă ia la ei la Ringier, dar ştiind că oferă 600€ salariu nu se obosesc să oferteze decât juniori.

Dar azi e o companie cinstită. 🙂

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. Să-şi ia juniori cu 600 euro. Va fi aceeaşi treabă.

  00
 2. Cerele 2000€ ca ei au de unde :)))

  00
 3. Mie mi se pare cam crowded şi prost optimizat siteul celor de la evz. Aş îndrăzni să-l numesc chiar printre cele mai prost optimizate, enumerând aici:
  – 75 de fişiere javascript (say what?!?)
  – 2,5 MB pagina de index (vai de p..a mea!)
  – validare html… penis
  – validare css… penis
  – e o variantă modificată a https://typo3.org/ (what da fuck?!?)
  – layout crowded, repet
  Concluzie: e un căcat!

  00
 4. Aparent au facut CEVA cu comentariile retarde de la articole. N-am avut rabdare sa citesc ce. Probabil au angjat 2 studenti la aprobare..

  00
 5. Cât dai, atâta face.

  Eu mă gândesc așa: în aceste vremuri de restriște uselistă, dacă EVZ ar avea ceva ca lumea pe online, ar rupe malul. Așa, au agarici cu „Vezi aici”, „Fu*e-o pe m*-ta”, „Dă click în PLM, să vezi ce face curva și ștoarfa de…” de ți-e mai mare jena când îi vezi că nu vor să revină la gloria de odinioară, când erau cei mai mari și cei mai tari de pe print.

  Mie îmi pare rău de ei, că în loc să ia pe cineva care chiar se pricepe la treburile astea – cineva care să-și facă o echip puternică acolo-, EVZ se scaldă lăbărțat în aceeași mocirlă cu restul porcimii neîndestulător sugătoare pe la diverși moguli.

  În șase luni și cu 50,000 de euro ar putea să devină un fel de New York Times de Micul Paris, că unele reportaje de-ale lor sunt de-a dreptul a la carte. Păcat că ei se vor „Lumina credinței” din Sodoma și Gomora.

  Păcat, că noi – cititorii – pierdem.

  00
 6. @Ionut toate site-urile de la Ringier sunt facute pe typo3.
  In 2009 cred ca deja se prinsesera ca Ascenta facea o mizerie si au incercat sa adune o echipa de dezvoltare, sa faca totul in-house tot pe typo3. Ofereau salarii mici si lumea nu s-a bagat.

  00
 7. @Ionut: Ringier si Typo3 sunt firme elvetiene. 😉

  00
 8. A testat careva acel cms? Aşa de bloated e el out-of-the-box sau prostanii care l-au codat ulterior l-au făcut aşa?

  00
 9. @Ionut

  typo3 e un cms bine facut, doar ca orice lucru bun in mainile unor prosti, devine prost…

  00
 10. Evz avea o llama de site, iar sectiunea de comments era penibila. Nici un check anti-spam. Nu verificau daca exista deja comment-ul, nu exista limita de size, de veneau bisericosii si postau toata biblia, nu exista moderare, NIMIC.

  Ce e penibil e ca problemele existau de ani de zile insa nu au facut nimic sa le rezolve.

  Dar nu e de mirare. Daca in 2007-08 evz mai facea ceva investigatii, avea ceva articole interesante, intre timp calitatea content-ului a ajuns la nivelul site-ului: praf. Libertatea 2.0

  Nici nu vad de ce continua cu 2 ziare in loc sa comaseze tot in Libertatea si gata. In fine, probabil va evz e mentinut pt ceva propaganda politica (si zic asta ca anti-psd-ist, insa e clar ca evz ling la baselu aproape la fel de dedicat ca a3 la voiculescu si slugile lui).

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube