Ce facem când un copil rupe suportul de scaun de toaletă?

Păi, fie îl batem ca să facă performanță sportivă, fie cumpărăm alt scaun.

Al meu se suie singur pe scaun, după ce își pune suportul lui de funduleț. În operația asta mișcă destul de mult scaunul. Și scaunul, chiar dacă e de lemn și cu prindere de metal, fluturașii care prind metalul sunt de plastic. Din plastic prost. Așa că la 6 luni schimbam suportul.

Dar am zis că nu mai vreau. Așa că am cumpărat fluturași de 6 de metal. Toate suporturile au prindere pe 6. 4 bucăți – 1,78 lei.

Ca ilustrare: fluturașii 1 și 2 sunt cei originali, cumpărați acum ~6 luni, cel din dreapta e unul nou și cel de jos e cel metalic.

 

fluture-metal

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. NOU
    #1

    Bine că nu toți părinții sunt ca tine altfel nu o mai aveam noi pe Nadia.

  2. Piulitele alea sunt din plastic cu un rost anume.
    Piulitele de metal (de orice fel, chiar si alama, inox etc) se gripeaza, fie de la oxidare, fie de la depuneri de piatra.
    Si nu le mai desfaci decat cu flexul.
    Sau schimbi vasul de WC :)

    Dupa ce le fixezi, da cu niste ulei/vaselina siliconica pe ele, sa le protejeze ceva mai mult timp.

  3. fix cum zice ivan, nu alea sunt solutia ci piulita normala cu saiba mare, deoarece la desfacere poti pune cheia bine pe ele sa le desfaci. in timp se vor oxida inevitabil si for fi foarte greu de desfacut.
    vezi ca acum sunt piulite cu opritor (ceva cauciuc/silicon prin ele sa nu se mai desfaca), eu am folosit 2 pe un picior, imi sta scaunu fix de cateva luni deja

  4. You, sir, just won the internet!

    • NOU
      #17

      pt vasluieni: Când copilul rupe suportul, singura rezolvare decentă este să baţi suportul cu copilul ca să se înveţe minte data viitoare să nu se mai rupă şi eventual să facă şi câte un şpagat, ca Nadia

  5. Ce facem cand rupe copilul suportul? SIMPLU! Schimbam copilul ca sa nu il mai rupa si data viitoare…

  6. eu v-am zis ca Vali bricoleaza ceva prin curte….i knew it

  7. banda de izolat pe tija surubului cat sa nu joace in gauri, in plan orizontal.

  8. Boss deja ma speriasem, nu mai trecusei de ceva timpt pe la Hornbach, scadea consumu’ , pibu’ , …………ne bagai in criza sa vezi acum coada la saibe, piulite , fluturi…………..

  9. punem repede poze cu piulitele pe net

  10. daca l-a rupt se caca in curte :))

  11. Facem altul….

  12. Fluturasii astia minunat de rezistenti it dau cateva luni de ragaz pana sa gasesti solutie fermecata de curatat rugina ce o sa se prelinga pe vasul de la toaleta.

  13. Dupa atatea luni de articole cu bricolaj Zoso se pisa direct wd40 asa ca nu-i panica

  14. Ce facem când un adult rupe suportul?

  15. Urmarim cu atentie si ingrijorare!

  16. Problema fluturelui de metal este ca va rugini

  17. Pai…. tijele de la capacul de la toaleta au ramas tot din plastic… ele vor crapa in etapa urmatoare. Rostul suruburilor din plastic este, da, umezeala dar si contactul cu vasul de toaleta care e glazurat. Acu… daca va freca metalul pe glazura aia… va fi altfel decat in cazul plasticului.

  18. ii dam o papara asta e prima varianta ….dupa care mergem linistit la bricolaje si cumparam un capac nou

  19. NOU
    #40

    De unul nou?

  20. Da clar suntem o natie de genii. Japonezii fac toalete care te spala la cur dar n-au gasit inca solutia geniala cu piulita metalica….
    Cauta pe net niste producatori renumiti de cacaturi de colace de buda si promite-le ca spargeti piata de profil cu aceasta idee. S-ar putea sa-ti raspunda de ce nu .

  21. Cauta suruburi si piulita-fluture din alama. Chiar si cel mai coroziv pisat, combinat cu mana atinsa de Parkinson, in cel mai rau caz, le gadila placut.

  22. Tu vrei sa ai un capac de wc 10-15 ani? Ori cumperi unul din ăla de 300-400 de lei de la romstal ori accepți ca sunt chestii din categoria consumabile și nu îți prinzi capacul de wc cu piroane. Ci alegi unul la 100 de lei și îi schimbi șuruburile o data pe an.

  23. Saaaaau, ii luam un scăunel special pentru baie, ori unul jos cu tălpile siliconate să se urce mai ușor și să nu destabilizeze vasul de toaleta si sa nu rupă nici capacul de la vasul pentru apa dacă e prea scund (copchilu’) și nu ajunge chiar bine să tragă apa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.