Suicide pact gone bad

Un cuplu de 70+ au făcut un suicide pact, el era grav bolnav, ea a mers până la jumătate și apoi n-a mai avut curajul să termine. N-a vrut nici măcar suicide by cop. Detalii aici.

De asta zic, avem nevoie de o soluție pentru când încep să ne doară toate și vrem să plecăm mai repede. Nu să ne chinuim. Ce societate e asta care te lasă să te chinui? Ce umanitate?

Da, știu, sunt unii care nu vor vrea să plece, pentru că simt că mai au chestii de făcut. Zic eu că se vor răzgândi și ei dacă opțiunea ar fi disponibilă.

 

202112059081302

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

 1. Noi putem apela cu incredere la Suicide by maidanezi.

  Comentariu apreciat.13116
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 36115
  • Nu ai voie sa ai opinii contrare roialului trudeau

   Indecis. Tu ce zici?2313
  • Recomand si articolul Canadian veterans were offered assisted suicide in five instances, committee hears search pe google.

   92
  • @Stanciu, aveai voie, dar numai intre anumite ore, ca peste tot in lume. nu aveai voie sa intri in anumite magazine sau in sali de sport daca nu erai vaccinat, iarasi, ca peste tot in lume.

   1215
 2. Băi,altii la 93 de ani se însoară cu „bunăciuni” de 63.
  Nu-sh ce să zic, poate discriminăm. Opțiunea ar trebui să fie valabilă și pentru depresivii incurabili, și pentru invalizi, și pentru obezi, și pentru…
  Cel mai bine, după ce ieși la pensie și nu mai contribui cu nimic la nimic, un hap și gata. Că te durea o mână când te trezeai dimineața. Și încurcai moștenitorii tinerei. Ca in „O piatră pe cer”.
  Ce zic e că s-ar deschide o cutie a Pandorei și un nesfârșit sir de abuzuri.
  P.S. Pe la noi pe Dunăre, din aprilie până în octombrie, trec nave de croazieră cu persoane pensionare de vârste foarte înaintate, care se bucură de socializare și de viață în general, chiar dacă le mai doare sau au organizatoarele de medicamente in bagaje. De 15 ani de când observ fenomenul, doar vreo două au murit în timpul croazierelor, mai puține decât marinari beți căzuți peste bord.

  Comentariu apreciat.5522
  • De ce ar fi abuz faptul că orice om ar avea posibilitatea de a alege când vrea să moară? Cu ce te încurcă sau ajută pe tine personal faptul că un depresiv, obez, etc poate alege sau nu să trăiască?

   Indecis. Tu ce zici?2414
  • Pentru obezi s-au inventat optiunile de body positivity și plus size models. S-au mai inventat și pastile, gastric sleeve și tummy tuck. S-a pus la dispoziție și bilet la preț de două când nu încapi in avion de atâta body positivity

   Indecis. Tu ce zici?277
  • @M: e o cutie a pandorei, nu auzi? Ca și cu mașinile, orice șofer e un potențial criminal, că poate scăpa controlul volanului și spulbera un grup de pietoni. Sau orice set de cuțite vândut înseamnă minim 6 omoruri. Pantă alunecoasă, nu alta.
   Ce vream să zic de fapt e că nu putem concepe să beneficieze unii de acest drept teoretic.

   45
 3. în primul rând majoritatea medicilor nu vor să facă chestia asta, că nu sunt călăi și nu îi poți obliga să ia vieți, e contra principiului la care au aderat.

  Indecis. Tu ce zici?3024
 4. Poate prin țările mai puțin creștinopate să fie astfel de soluții pe viitor, dar chiar și acolo, cine își asumă responsabilitatea de a semna sentința la moarte? Apoi, dacă se va abuza de soluția asta?
  În România nici vorbă de așa ceva, trebuie neapărat să moară cu lumânare, spovedit și împărtășit, parastas la 7 zile, 4 săptămâni, 3 luni, 6 luni, an de an pentru că altfel nu ajunge în rai. Știți ce drum anevoios și practici imbecile trebuie să ducă familia unui mort creștin ortodox care s-a sinucis sau a unuia care a murit ”fără lumânare”, într-un accident de exemplu?
  La creștinii ortodocși nici măcar incinerarea nu este o soluție acceptată, apăi sinuciderea asistată.

  Indecis. Tu ce zici?4424
  • Ma pis pe ei de popi si asa zisele obiceiuri obligatorii cand pleaca un om ca sa-si umple ei buzunarele. Cine simte nevoia sa isi cumpere un loc in „metaverse” ar putea mai bine sa sustina un copil nevoias sau bolnav.

   Indecis. Tu ce zici?3819
  • Unde pot citi despre obiceiurile la sinucidere? Vorbesc serios, sunt curios

   04
  • Mie când îmi vor muri părinții chiar nu știu ce să le fac. Ii duc la groapă, le citește popa și aia e.

   106
  • @Robert3 depinde de zonă. De la îngropat mortul invers, cu picioarele către cruce și la marginea cimitirului, până a se refuza slujba de pomenire în interiorul bisericii, doar în afara ei etc.
   În funcție de comunitatea de ”creștini” și de cât de încuiați sunt membri comunității, sunt diferite practici de îngropăciune pentru cei care s-au sinucis ca să tragă un semnal de alarmă că cel mort este oricum bătut de dumnezeu pentru fapta lui, nu sunt aceleași ritualuri ca la unul mort din cauze naturale și care mai are șanse să ajungă în locul acela cu verdeață unde nici durere nu e bla bla :)) , cum zice preotul la îngropăciune.
   Nu știu dacă sunt scrise undeva, multe practici ale popilor nu sunt scrise pe undeva.
   @Zarax o să te instruiască preotul ce ai de făcut, no worries. Trebuie doar să te pregătești financiar și psihic.

   204
  • Ati observat ce femeie independentă si puternică e Roxi?

   817
  • @Roxi, dupa naduful cu care comentezi, razbate pana la mine faptul ca nu esti de-acord cu practicile astea crestinopate. well, atunci, ce te retine ca sa nu aderi la ele si sa-ti donezi corpul stiintei, ca sa dau doar o idee?

   415
  • Din moment ce în creștinism sinuciderea e păcatul suprem că după nu mai poți face nimic pentru a drege busuiocul, cum ai vrea după mintea ta să aibă loc funerariile?

   Incinerarea e un pic altă mâncare de pește. Trupul nu ți-a fost dat ca să-ți „bați joc” de el.

   417
  • @Zarax, popa ca popa, te descurci tu cu ce zice el, înarmează-te cu răbdare, tutun și xanax când or să înceapă babele cu „așa se face”.
   Babele din sat, bloc, scara vecină, nu contează.

   Caută o firmă de pompe funebre care oferă pachetul complet: medic pt certificatul de deces, sicriu, îmbălsămare, transport, eventual catering și pachete.
   Când a murit bunică-mea în primăvară, ai mei au găsit pe net o firmă d-asta, au discutat telefonic (cu ceva timp înainte, momentul se anunța în viitorul apropiat), totul a fost ok.

   52
 5. In Romanica mai ai si optiunea de sinucidere: te duci la un interlop si ii spui ca stii unde tine banii ascunsi.

  128
 6. Dai românului posibilitatea să aleagă când să moară, când el nu e în stare să aleagă altceva decât PSD ( și PNL e tot PSD). Vezi ultimul sondaj.

  712
 7. Bunica mea a murit dupa un an după ce a primit diagnosticul de limfom. Eram mica, aveam vreo 6 ani, dar țin minte urletele ei și cum ii ruga pe toți să o omoare că nu mai poate de durere. Încerca să zâmbească când mă vedea pe mine (ea cerea să mă aducă părinții la spital), dar cum ieseam din salon își blestema zilele pe care le mai avea. Primea morfina și alte medicamente care sa îi mai aline durerea, dar nimic nu mai funcționa. Nu era ca și cum ar fi ieșit din spital pe picioarele ei după o lună de tratament, era toată lumea conștientă, inclusiv ea, că va ieși din spital într-un sicriu. In cazurile astea mi se pare sadic să lași un om să se chinuie.
  Eutanasiez animale zilnic, animale cu cancer, incontinenta urinara și de fecale, artrită, insuficienta renala in stadiu terminal, animale sălbatice lovite de mașină, etc. Stăpânii se uită la animal și îi văd suferința. Vad că nu mai poate alerga, nu mai mănâncă cum trebuie, se usucă pe picioare și că nu se mai bucura de viață. Mi se pare sadic și inuman sa nu îi poți oferi alternativa asta unui om. Să poată zice că nu mai vrea sa sufere, că nu vrea să-și trăiască restul zilelor ca o legumă legata la perfuzii, că nu mai vrea sa stea paralizat și căcat pe el sau să urle de durere până-si da ultima suflare.

  Comentariu apreciat.1013
  • ai perfecta dreptate. in 2017, o prietena apropiata a primit un diagnostic crunt: cancer ovarian. a incercat tratamente, nu au functionat, era prea tarziu. intr-o zi, cu toate somitatile sectiei oncologie in reuniune, ea ii intreaba pe astia cat mai are de trait… pai, i se raspunde, cancerul a inceput sa atace celalalte organe deja, credem ca maxim 3-4 saptamani. – si ce se va intampla, cum am sa mor? – pai, atacand organele, acestea nu vor mai functiona si se vor opri pe rand… ficatul, rinichii, inima, cam in ordinea asta. – adica voi fi o leguma inainte sa mor si voi avea timp sa constientizez chestia asta?- da, i se raspunde. – well, nu vreau asa, moartea asistata a fost aprobata, vreau asa….i s-a administrat o injectie, s-a cufundat intr-un somn adanc si in 2 saptamani…a trecut dincolo. e crunt, e tragic, e dureros, dar mi se pare singurul lucru demn si uman din toata tevatura asta creata de o boala incurabila.

   231
  • DS …ești tu fată?

   23
 8. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 438
 9. Recomand film-documentarul „Les mots de la fin” (sau Closing Words), despre cum decurge procesul in Belgia, unde au legislatie pt sinucidere asistata.

  92
 10. Mi-am adus aminte de bunicul nevesti-mii. A facut Alzheimer, ajunsese la pat si, in momentele in care mai era constient, se ruga la Dumnezeu sa il ia

  111
 11. Da, știu, sunt unii care nu vor vrea să plece, pentru că simt că mai au chestii de făcut.

  Am oprit gazele? Am stins lumina? Am încuiat descuiat ușa?

  82
 12. in Canada au legalizat eutanasia, are Buckley un clip amuzat in care se ia de conservatarzi care exagereaza ca in Canada te omoara statul daca ai datorii

  34
 13. In tarile mai civilizate din Europa (Belgia, Elvetia, Spania) exista eutanasierea voluntara. Sigur se ajunge in extrema celalalta: o tanara de doar 23 de ani cu personalitati multiple vrea sa recurga la asta la sfarsitul anului: https://www.midilibre.fr/2023/01/18/euthanasie-la-youtubeuse-francaise-olympe-a-decide-de-recourir-au-suicide-assiste-a-23-ans-10933687.php

  51
 14. Pentru ca scopul nu este ca atunci când omul are o problema de sănătate oricât de mică, oferta ta sa fie să-l omori. Suprapopularea si supraaglomerarea sunt doua probleme foarte diferite. Daca s-ar sinucide mai mulți oameni ghici ce, cam tot pe acolo ar fi traficul in București că le-ar lua imediat alții locul.

  O simulare de prin 2014 a determinat că nici măcar un scenariu de tip Al Treilea Război Mondial nu ar reduce populația într-atât de mult încât să rezolve brusc problema suprapopulării.

  Human population reduction is not a quick fix for environmental problems se numește studiul si a fost efectuat de National Academy of Sciences of the United States of America. Dar stai că știm noi românii verzi mai bine că suprapopularea se rezolvă în stil comunist-legionar. Bolnavii la eutanasie, „inutilii” vânați pe stradă.

  Prea mulți țărani în Bucureștiul meu cult, fac 45 de minute cu mașina pe drum de 15 minute. /s

  412
  • Problema nu se pune în termeni „hai să-i omorâm p-aia bolnavi”, problema se pune în termeni de „poate ar fi ok să le permitem celor bolnavi incurabil, în dureri, sau în drum spre dureri sau celor care s-au săturat de viață la bătrânețe să-și termine viața intr-un mod demn, înainte de a ajunge legume”.

   33
  • Doar ca ceea ce se întâmplă in practica este că-i mai ieftin sa oferi eutanasie unui veteran cu un membru amputat decât o proteză.

   11
 15. Suicide Booth

  02
 16. Ajungi la pensie, vezi pensia de mizerie care prin 2070 o sa fie nimic si toata viata ai trait fara economii, investitii etc. Brusc te trezesti cu cel putin -55% venituri de pe o luna pe alta si nici nu esti ITst sa continui sa fii angajat unde te-a prins pensia (cunosc cazuri). Oare cati si-ar baga pl in conditiile astea si ar cere injectia ca niste copii imaturi ce au fost toata viata? Altfel ce zic alti comentatori ca de ex @DS e de bun-simt.

  64
  • nici nu esti ITst sa continui sa fii angajat unde te-a prins pensia

   sau politician
   sau polițist
   sau fost director la oracle
   sau fost director la bcr

 17. Recomad filmul „You don’t know Jack” cu Pacino.

  02
 18. Chiar ma gandeam la chestia asta… parca ceva comediant din state la 44 de ani s-a sinucis asistat… si ma gandeam in Romania cat de penibila e faza, inca suntem la probleme de genul „avort is bad” urlat din toti rarunchii de barbati si femei care n-au legatura cu asta… suntem inca la faza in care femeile trebuie sa stea la cratita ca asa trebuie… iar altii au probleme de genul asta.

  PS: Da, e trist ca in mileniul 3 inca suntem un stat capturat de religie si trepadusii ei…

  34

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube