Aș vrea Camera Roll backup de la SugarSync

Am instalat a treia oară DropBox ca să mă lămuresc de ce toată lumea e în gură cu el zi și noapte. Nu m-am prins. SugarSync, despre care am mai scris, face tot ce face DropBox, plus alte chestii utile (vedeți aici o comparație între ei și concurență).

O singură chestie îi lipsește: sincronizarea galeriei foto. Sigur, există soluții: DropBox știe să facă asta odată intrat în aplicație, iar iCloud o face automat, dar de ce mai am încă o aplicație pentru un singur lucru?

 

sugarsync

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

 1. Dropbox au „network effect” de partea lor. Când partajez un fișier sau un folder pentru colaborare, de cele mai multe ori cealaltă persoană are deja cont de Dropbox. Același lucru cu Facebook contra oricărei rețele sociale generaliste noi.

  SugarSync a pierdut startul cu un client software foarte rudimentar, chiar dacă au recuperat între timp avantajul tehnic e posibil să nu fie suficient.

  Cel mai bun raport calitate/preț e la Google Drive, dar bănuiesc că nu vei scrie despre ei pentru că nu au program de referral :)

  00
  • @Adrian: ce bine ar fi să citim și noi ce fac cu sugarsync inainte să ne spârcâim pe noi cu idei de genul „nu vei scrie despre ei pentru că nu au program de referral”.

 2. de cand cu androidu, am preferat un singur cont (gmail,google, yt) si folosesc google drive..alta marie, aceeasi palarie

  00
 3. Poți folosi o aplicație de genul AllwaySync pentru toate conturile de cloud hosting. Oricum aplicațiile celor de la DropBox &co nu au la fel de multe opțiuni de sincronizare.

  00
 4. Sper sa fiu in acelasi subiect, iti cumperi un NAS si ai scapat de toate neplacerile.

  00
 5. Dropbox pentru Android o face automat, imediat după poză.

  00
 6. Are pe Android. M-a intrebat la inceput daca vreau video and photo sync.

  00
 7. Uite aci alta metoda, platesti
  $3.96 a month for 2 years ($95 total) si ai spatiu nelimitat, daca vrei sa restaurezi iti trimit datele (pina la 3TB) pe un harddisk contra a 189$ (e una din optiuni).

  00
 8. Am incercat vreo 3 sau 4 variante de back-up. In final am ramas tot la SugarSync. Nu reusesc sa inteleg de ce restul nu includ „Select ANY folder on your computer to sync”. E o functie extrem de importanta, pentru mine cel putin.

  00
 9. Acum exagerezi si tu putin :). Nu face chiar aceleasi chestii ca Dropbox.
  Chestia care rupe gura la dropbox este API-ul si portabilitatea. Din ce stiu eu, client de linux nu exista pentru sugarsync (si acum sper sa nu inceapa sa latre hoarda anti-linux). Cunosc destule firme mari care au implementat dropbox business pentru suportul pe care il au pentru Ubuntu si GoogleApps.

  Mai exista si avantajul ca este mai vechi pe piata si pur si simplu, merge :).

  00
 10. Si Google+ ti le uploadeaza automat pe Picasa, daca folosesti. Cand o sa apara si Google Drive cu suport de linux, migrez si eu :)

  00
 11. Eu sunt fan Bitcasa:

  https://razvanbb.ro/astia-sunt-nebuni/

  Stie si sincronizare de foldere si au si aplicatie pentru telefoanele destepte si tablete.

  Si nu ai limita de spatiu.

  00
 12. @Zoso: folosesc si SugarSync deci ar trebui sa-i cunosc relativ bine. Îl recomand dar asta nu înseamnă că e musai să te limitezi la un serviciu. Am instalate SugarSync, Dropbox, BoxSync, CloudDrive si SkyDrive pentru a sincroniza aproape 100 GB moca in cloud via referrals si felurite promoții. Deh, sunt chitros :)

  Heavy lifting insa (in general video „de familie” si fisiere mari la care nu „umblu” des) e pe Google Drive. Cam 1 TB. Ma gandesc sa experimentez cu Amazon Glacier ca să reduc costul în continuare. Nu știu dac-am precizat că sunt chitros.

  Si nu recomand Backlaze cu spațiu nelimitat contra 5$. I-am încercat și pe ei că deh … chitros.

  00
 13. care multe altele? are symbian app (pfff) si backup any folder. dropbox in schimb are sincronizare cu toate telefoanele care au instalat app-ul.

 14. „Sigur, există soluții: DropBox știe să facă asta odată intrat în aplicație”

  Nu știu cum e la tine pe iOS, dar pe Android, Dropbox uploadează pozele instant.

  Eu îl am pus să uploadeze instant pe WiFi (ca să nu rupă 3G-ul cu poze de 4-5MB).

  Prefer Dropbox pentru ușurința cu care sharuiesc fișiere de orice tip. Îl pun în „Public”, copy public link și îmi da acces direct la fișier (fără landing page!) la download. Am încercat și celalalte soluții și nici una nu are funcția asta. Toate îți trântesc un landing page care mă irită.

 15. Pe langa Drive de la google mai folosesc si acest serviciu

  00
 16. Ubuntu one e nou dar promite

 17. N-aţi încercat http://www.4sync.com? Dau 15 Gb for free.

  00
 18. Dropbox are file versions history, care m-a salvat o data de la o belea nasoala de tot, cu un fisier important (animatie) pe care lucram si care a fost corupt cind a picat curentu’. De atunci, am gindit cloud storage astfel: toate proiectele in dropbox, ca face previous versions; documentele (tabele, scans, texte) in google drive; pozele in skyDrive si Box (unde am 25GB respectiv 50GB, prinsi la promotii); resursele / inspirations in sugarSync, pt ca pot sa il folosesc in orice folder…
  Le folosesc pe toate intensiv, de cind au aparut, dar sincer Dropbox mi se pare cel mai sigur, rapid, inteligent, ergonomic si de incredere.

  00
 19. Mulțumită lui Dropbox am putut sa vad cum arata noul proprietar al telefonului meu furat. Chiar dacă e inutil pentru mine, poate sa fie util pentru altcineva. Aveam setat pe auto upload orice poza făceam cu telefonul.

  00
 20. din cate imi aduc aminte la android doar selectezi folderul in care ti se duc pozele de obicei si ti le urca automat, despre iOS nu stiu nu vorbesc, partea nasola la sugarsync ii ca de juma de an o anuntat versiunea pt WP si inca se lasa asteptata

  00
 21. Degeaba e bun dacă nu e folosit (atat de utilizatori cat si de dezvoltatori). Cand o sa am ca optiuni Send To -> Sugarsync o sa il am in vedere. Pana atunci, Dropbox ruleaza.

  Iar fazele cu „sync ANY folder from your computer” … sa fim seriosi. Am Hazel (Mac), imi sincronizeaza automat doar documentele din toate folderele catre directorul Dropbox (face mult mai multe Hazel dar asta e relevant in cazul de fata). De acolo, liber la program.

  00
 22. Dropbox-ul are avantajul marketingului mai agresiv. Posesorii de smartphone Samsung de exemplu au o „oferta” de 50 de giga …

  00
 23. Pe iOS doar iCloud poate face sincronizarea pozelor automat, imediat ce ai făcut poza, pentru că Apple nu dă voie aplicațiilor 3rd party la astfel de servicii background.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube