Știți cine sunt directorii școlilor unde vă trimiteți copiii?

Nu știți, că în presă nu mai apar articole, apar informații și suntem informați de nu mai putem, habar nu avem ce se întâmplă în realitate.

Directorii școlilor unde vă trimiteți copiii sunt niște oameni care se plâng că testul grilă de aici a fost unul greu.

Din 9110 candidați înscriși la concursul pentru postul de director de școală/ liceu doar 5676 au reușit să obțină 70 de puncte la acest test săptămâna trecută. Ați citit testul? Citiți-l, vă rog.

Umblă zvonul că fostul inspector general pe învățământul din București a picat testul ăsta. Șeful la educația dintr-un oraș cât Republica Moldova sau Slovenia nu a reușit să treacă testul de mai sus. Știți ce e vesel? Că printre candidații care au picat testul ăsta majoritatea sunt de ani zile sunt pe funcție de directori de școală și vor rămâne în funcție în continuare din pixul inspectoratelor.

Și acum să vedem de ce se plâng profesorii când se plâng că le-a dat greu:

1. Au fost stresați că sosirea subiectelor a întârziat 40 de minute. Da frate, profesorii sunt stresați când alții nu-și fac treaba așa cum ar trebui să și-o facă! (Chiar nu reușesc să-mi amintesc vreun examen dat în România la care să nu fi întârziat subiectele, nu înțeleg de ce sunt așa de iritați profesorii când li se întâmplă ceea ce le fac ei altora?!?)

2. S-au dat subiecte de mate și profii de geografie nu știe mate. În test într-adevăr sunt niște întrebări unde trebuie făcute niște operații aritmetice, dar chiar așa de ultra-specializați sunt profii de română că nu mai știu cu adunarea și scăderea?!?

3. Nu au înțeles subiectele/ nu erau clar explicate subiectele. Aici avem o problemă: multe întrebări verifică modul în care candidatul înțelege un text scris. Deja nu mai are rost să ne mirăm că școala românească produce pe bandă rulantă analfabeți funcțional: directorii de școli în funcție și candidații la directorat sunt analfabeți funcțional! Ce ați vrea să iasă din școlile conduse de oamenii ăștia?!?

4. După ce că le-a dat greu le-a dat și mult! Adică sunt oameni care vor să conducă o școală și cred că e mult să citești 12 pagini în 120 de minute și să înțelegi ce ai citit, că de marcat răspunsul corect nu cred că îți ia foarte mult timp.

Eu aș folosi ocazia asta să-i dau afară din învățământ pe toți cei care nu au luat 70 de puncte la testul ăsta. Pe bune, dacă nu ai luat 70 de puncte la testul ăsta poți să te duci să-ți mănânci diploma de bacalaureat. Dar nu, noi îi ținem în continuare și-i lăsăm să se ocupe de copiii noștri. Nu uitați: mulți dintre picați vor rămâne pe funcție, că sunt băieți buni și fete de comitet și îi iubește inspectoratul.

Încă una la nervi: 47% dintre cei intrați în concurs au luat între 70 și 80 de puncte. DEȘTEPTAREAAA! Jumătate dintre candidați abia au luat notă de trecere!!! Băi, nici ăia care au trecut nu sunt cele mai luminoase becuri!

Frumos e că există opțiunea de anonimizare a numelor candidaților, așa că proștii rămân sub acoperire. Altfel am auzit că educația este domeniu prioritar pe agenda prezidențială de mulți ani de zile.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. În fiecare zi când plecați de la muncă, observați că Traian lasă în mod sistematic documente pe
    biroul lui, expunând astfel informații confidențiale ale școlii. Traian lucrează pe o altă tură, astfel nu
    vă intersectați niciodată cu el la birou. Care e decizia cea mai adecvată?
    a. Îi transmiteți cumva un mesaj cu recomandarea să-și țină documentele într-un loc sigur.
    b. Vă asigurați că dvs. nu lăsați documente confidențiale pe biroul dvs. – e treaba lui Traian
    ce face cu documentele lui.
    c. Faceți în așa fel încât să creadă că cineva a furat documentele, ca să-i dați o lecție.
    d. Rupeți imediat documentele vizibile care conțin informații confidențiale.

    LoL, normal ca trec putini. raspunsul corect e C)

    • e. Traian nu lasa niciodata documente confidentiale, semnate Petrov sau un biletel pentru Blejnar sa haituiasca presa de opozitie; Traian lasa doar o sticla goala pe masa, pahare nespalate. Nu am nimic de facut, totul este cum trebuie.

    • e. Traian e invitat la birou dupa care urlati cu voce tare cum ca asa ceva nu este permis in asa fel ca sa auda si colegii lui Traian.

      f. Aratati penisul ca sa vada colegii, inclusiv Traian, cine este alpha-director.

  2. Uite ca eu stiu cine e directorul scolii la care invata copilul meu si periodic avem sedinte cu persoana in cauza.
    De ce generealizezi si victimizezi asa grosolan?

  3. Autor, ar fi cazul sa explici si cum se calculeaza punctajul. Sunt 50 de intrebari in total, se puncteaza la fel sau unele mai mult ? Se acorda 2 puncte sau 3 pe intrebare ?

    • conteaza? la cum sunt intrebarile alea…chiar conteaza care e baremul?…

      plm…nu e olimpiada…

    • Normal ca are importanta care e baremul. Daca de exemplu cele 10 intrebari de legislatie valoreaza 6 puncte, iar restul de 40 doar cate 1 punct fiecare, parca rezultatele nu par atat de nasoale. Daca tot de exemplu fiecare raspuns corect valoreaza 3 puncte, cine nu a facut 70 de puncte ar trebui impuscat sau macar dat interdictie sa nu se apropie in viata lui la mai putin de 50 m de o institutie de invatamant.

    • Cris, nu conteaza baremul. Ca sunt 2 intrebari sau 200, daca te pregatesti pentru un examen, se presupune ca trebuie, ideal, sa faci 100%. Un director de scoala ar trebui sa fie in stare sa faca totul corect. Daca eu am pretentii de la copilul meu, in clasa a II-a, sa ia punctaj maxim, am pretentii si de la dascali, doctori sau cine mai da examene in lumea asta. Nu inseamna ca ii rup capul fetei, daca nu face 100%, dar, daca nu intruneste baremul, incerc sa o ajut sa stapaneasca materia in cauza si sa corecteze ce e de corectat, incat sa poata face un punctaj mai bun.

    • mie imi pare prostie asta cu dorit ‘scorul perfect’ pentru ca n-am niciodata incredere in capabilitatile alora care pun teroria in practica, si nu e ca si cum realitatea ar fi un subiect pe care il stim la perfectie

  4. plm….daca te pasioneaza subiectul…cel mai probabil esti ori parte din sistem ori ai un copil care se loveste de sistem

    daca esti parte din sistem…ne oprim aici
    daca esti din categoria B, cel mai probabil ai un 35ani sau peste

    daca ai un peste 35…si ai si ceva facultate la activ….inseamna ca ai un 16 ani de scoala

    plm…dupa 16 ani petrecuti in sistemul asta…abia acum ai ajuns la concluzia ca e de cacat? inca mai crezi povestile alea cu „pe vremea noastra se facea carte”?!?!

    nu exista solutie colectiva…la nimic…ai copil?! felicitari, baga-ti picioarele in ea de scoala, ignor-o si ocupa-te singur de el…educa-l asa cum vrei tu nu cum ar vrea altii

  5. Amuzant, evaluam profesorii de parca avem un invatamant si o curicula foarte bine pusa la punct.
    Mai rad si de parintii care cearta copilul ca nu au luat nota mare la nu stiu ce prostii invechite cu tarani prosti care se bat intre ei.

    Pana nu vom reface curicula si materialul, cu o inclinatie mai mare spre practica, nu avem cum sa evaluam oamenii.

    Nu ma incalzeste cu nimic ca X-ulescu intelege un text si ia nota 10, cand e un terminat mental si dpdv psihologic nu a fost evaluat cum trebuie.

    E ca si cum te-ai plange acum ca tocilarii nu au luat note mari ca sa fie directori.

    Chiar vreau sa vad si eu cum arata acele subiecte si explicatia lor despre cum decid daca un profesor merita sa fie director sau nu.

    Aveti impresia ca subiectele sunt facute de oameni demni, destepti, maturi si cu simtul responsabilitatii, dar defapt sunt create de tata floarea cu cateva pile care stie doar sa-si repete aceeasi lectie, in acelasi mod, de 20 de ani.

  6. Corect.
    Si eu stiu o directoare de-asta. Sta la et 6 in blocu’ de vis-a-vis, nemaritata si are pisica. Ne stim bine, ne intalnim frecvent la Kflnd din cartier, ea Whiskas si branza slaba, eu paine si castraveti. Mai schimbam o vorba despre preturi, inflatie si calitatea execrabila a invatamantului si elevilor din ziua de azi, discutii din care am tras concluzia ca nu prea s-ar fwte.

    Deci, desi nu am ajuns sa am sedinte periodice cu persoana in cauza, apreciez ca autorul articolului generalizeaza grosolan si nejustificat!

    • Azi Tom a invatat un cuvant nou, generalizare. Are multe silabe, si e grele, asa ca merita o mica explicatie domnul Tom:

      > Din 9110 candidați înscriși la concursul pentru postul de director de școală/ liceu doar 5676 au reușit să obțină 70 de puncte la acest test

      > 47% dintre cei intrați în concurs au luat între 70 și 80 de puncte.

      Din astea doua propozitii deducem ca aproximativ 40% au picat, si 47% abia au luat 10 puncte peste linie. Pai daca ~90% dintre candidati sunt varza, cum dracu sa te plangi ca autorul generalizeaza „grosolan” si nejustificat?! E cu numere, tati. Hai, ca nu e asa de grele.

    • Gabi crede ca daca 40% din X a intrat intr-un examen si 47% din acel numar a luat o nota intre 7 si 8, asta inseamna ca 87% din X sunt prosti.
      Gabi are pareri despre educatie.

      Nu fi ca Gabi.

    • Autorul: Parintii nu-si cunosc directorii. Luati niste numere despre directori
      Tom: Numerele nu justifica in niciun fel relatia intre parinti si directori.
      Gabi: Din numere iese ca directorii sunt prosti, deci Tom nu intelege articolul
      Vlad: Gabi nu intelege numere, deci Gabi nu ar trebui sa aiba pareri despre educatie

      WTF?

    • @Ion: N-am zis ca nu trebuie sa aiba pareri, ci doar sa umble la propria educatie inainte sa le expuna pe cel mai citit blog din Romania. Mi se pare cea mai romaneasca treaba posibila sa-i critici pe altii ca nu stiu aritmetica si sa lasi comentarii de-astea.
      Dar e ok, se vede unde suntem ca natie.

    • N-ați înțeles nimic din ce-a zis domnu’ Tom.
      Concluzia cea mai importantă e că doamna „nu s-ar fwte”, restu’, procentele, alea-alea sunt drifturi.

    • Azi Gabi s’a întâlnit pe scara blocului cu sarcasmul dar nu l’a recunoscut.

    • Bai, asta este cel mai citit blog din Romania? Daca stia, macar ma pieptanam inainte sa comentez ;-)

    • Bai, e grav sujetu’ corect (mao ceva ca testu’).
      Da’ de ironii va mai prindeti si voi?

      Eu doar faceam misto de unu Brutus, printre primii comentatori, care-l acuza de generalizare pe bietu’ autor. Numai ca atunci cand am raspuns la ala eram al doilea comentator iar pana s-a afisat a ajuns al n-shpelea.

      Si acu’ hai, cartile, caietele- n banca, scoateti o foaie de hartie….
      :-)

  7. Trist, insa nici cu testul minune nu mi-e rusine.

    De exemplu la intrebarea 27, unde o anume Elena si-a realizat gresit sarcina si astfel s-a depasit un termen limita pentru ca a trebuit refacuta munca, raspunsul corect este:

    – Faceți în așa fel încât întreaga echipă să-și redistribuie sarcinile, astfel încât Elena să nu
    mai fie nevoită să realizeze acest tip de sarcină

    Super leadership! Deci daca unul din echipa a gresit ceva, solutia e sa nu-i mai dai sa faca acel ceva si sa arunci la ceilalti.

    • da. asa functioneaza leadershipul. sarbatorim/ne lingem ranile ca o echipa. nu individual

    • plm….si la plantatie nu e la fel?!?!

      daca ai de facut un proiect..cu 3 taskuri si unul din taskuri dureaza 30 zile, celelelalte dureaza junlma de ora….nu e normal sa mai redistribui din munca?

      sau daca unu din echipa nu stie un cacat, dar stie alte 3 cacaturi…nu e normal sa imparti munca dupa ce stie fiecare?

    • Unde e corporatistii de alta data….
      1. Managerul direct face o sedinta cu Elena ca sa inteleaga de ce a gresit
      2a. Daca a gresit pentru ca nu stia sa faca, o programeaza la un curs, training sau ceva unde poate invata. Daca Elena tot greseste si dupa training ea isi va continua cariera in alt departament sau in alta firma
      2b. Daca Elena a gresit din greseala (era stresata, avea prea mult de lucru, etc) o programeaza la un training de dezvoltare personala, mindfulness. Daca Elena tot greseste si dupa training ea isi va continua cariera in alt departament sau in alta firma.

      Oricum solutia e corecta, pe termen scurt rezolvi problema, pe termen mediu/lung rezolvi omul.

    • Sau o cheama pe Elena in birou, unde i se duce in vedere ca asemenea gresala trebuie reparata, fie prin cadouri/spaga, fie prin favoruri sexuale.

    • :-))))
      Lumea care rade aici ca 70pct e usor de scos asa ar face

    • @Ștefanb, pct 2b, dacă a greșit din greșeală, că era stresată sau prea mult de lucru, tu o trimiți la cursuri de mindfuness?!
      Pe bune?!
      De vreo 3 săptămâni colega mea e covidată și fac și munca ei și vreo 70% din munca mea anterioara (restul s-a redistribuit), munca ei fiind 90% nouă pt mine. Cu un șef foarte dificil. De 3 săptămâni și ceva bag 12-14-16 ore muncă/zi cu vreo 2 zile fericite când au fost doar 10, invariabil am făcut și greșeli.
      Dacă mă trimitea cineva la cursuri de relaxare și mindfuness zău că nu știu cum reacționam.

    • AB, a fost o gluma.

      Ironia era ca la corporatie nu are timp nimeni sa te trateze individual si cu empatie, se decide o solutie pe bani care sa se poata aplica la cat mai multa lume si ca managementul sa poata bifa ca a facut ceva, desi de la HR se va anunta ca firma e alaturi de oameni si-i sprijina.

  8. 2000 de euro se pare ca e spaga de dat la director de școală ‘buna’ in București, sa iti accepte plodul doar cu viza de flotant si sa ti-l bage in clasa ‘ok’…si dau multi banii astia…deci despre e vorbim…

  9. Sunt numiti politic, la ce sa te astepti ? Atatia oameni au de multumit in partide incat au trebuit sa ajunga sa numeasca si in scoli acoliti sau membri de partid. In viitor ma astept si portarul sau femeia de servici sa fie afiliata politic.

  10. Cum vrei să promoveze la testul grilă dacă n-au primit niciun training pentru completarea testelor grilă.

  11. Ceri calitate in invatamant? Salariile cum sunt? 5000 lei pt 1 director? 3000 lei un invatator? Faceti comparatie la privat cat castiga 1 director cu 40-60 angajati? Sau un sef departament cu echipa de 25 persoane?

    • Pentru cei mai tineti: prin 2001-2005 se plângea un prim ministru că nu are cu cine face treabă pentru că salariații de la stat sunt prost plătiți. Și ăsta e motivul pentru care contractele au tot felul de chichițe avocățești care permit lucrul de mântuială fără consecințe (în mintea lui era din cauză că nu aveau avocați destul de buni care să facă niște contracte mai bune). Acum, peste 15-20 de ani lucrătorii la stat au salarii peste ceilalți… ai văzut vreo îmbunătățire?
      Pariu că vei avea aceeași oameni chiar dacă se măresc salariile?

    • Cel putin la invatatori/profesori vei avea alti candidati din care sa alegi/formezi .
      Asa cum e in IT care acum 20 ani avea putini candidati.

    • @Cristi problema este sistemul de selecție și păstrare în sistem. Doar cu salariul mărit vei atrage mai mulți care sunt dispuși să ”renunțe” o poate din el în favoarea superiorului ierarhic.
      În orașele mari nu ai posturi pe care un nou intrat în sistem să se angajeze definitiv – după ce se plimbă anula pe la inspectorat să vadă ce posturi mai sunt mulți renunță. Nu ai nici o metodă de a te impune la clasă: nu ai voie să îl dai afară de la oră, degeaba chemi părinții, nu-l poți lăsa repetent, nota la purtare se scade greu, nu poți exmatricula și elevii de liceu știu asta.

    • Care 3000 pt invățător?! Poate brut.
      Am mai scris acum 1-2 săptămâni, verișoară învățătoare- 2700 net, pt 15 ani vechime și toate gradele didactice luate pe bune. În banii ăștia intră și gradația de merit și niște sporuri pt niște munci administrative.

    • Bai, ma ucideti cu salariile astea. Asa, nu ai salariul dorit? SCHIMBA JOBUL. Emigreaza. Fa ceva. Daca accepti salariul, chiar de cacat, accepti CONTRACTUL care vine cu salariul asta. Adica obligatiile pe care le ai si pe care, daca nu esti un rahat de om, vei face tot posibilul sa le indeplinesti cat poti de bine. Asa cum fac toti oamenii de bun simt, ca nu toti au salarii de un milion de dolari pe an.

      Fie-mea e de 2 ani in sistemul de invatamant american, care nu e ideal, ho cu tata, ca nu zic asta. Invatatoarele ei nu au salarii de CEO, desi ar merita. Salariile sunt si aici „discutabile” si se stie de ani buni ca in educatie nu-s ale mai tari remuneratii.

      Dar al dracului sa fiu daca am vazut rupempulism, spagarie si mizerie umana. Isi fac toti treaba cum pot de bine, se poarta foarte misto cu copiii, sunt placuti si interesati sa isi faca treaba cat mai OK.

      Si nu am dus fata la scoli private si inca nu a ajuns la Harvard. Acum merge la o scoala dintr-o „comuna” in New Jersey (ca nu e nici oras la numa’ 25 de mii de locuitori), scoala de tara deci. Nu discut despre cum este utilata scoala, cat de curat / nou e pe acolo, ca ajungem la altele.

      Discut EXCLUSIV despre corpul profesoral, ca am dat deja cu nasul de ei.

      Directorul sta la poarta, cand ies copiii din scoala, saluta parintii, intreaba daca are careva ceva de intrebat, daca poate ajuta cu ceva etc. Greu ii deosebesti pe directori / profesori de parinti, ca majoritatea se imbraca normal, nu se impopotoneaza ca la nunta. Dar, hai sa zicem ca nici asta nu conteaza atat de mult.

      NU se lovesc copiii, nu se urla la ei. Ma uit si in jur, la parinti, cum reactioneaza cand is astia micii mai in viteza si mi-e rusine cu stilul nostru de educatie.

      Sedinta cu parintii? In PRIVAT cu fiecare familie, nu stiu ce face Gigel si nici Costel. Ca nu e treaba mea sa se discute problemele noastre personale cu toata clasa. Se prezinta CALITATILE copilului si, daca exista probleme, se explica frumos unde e nevoie de ajutorul parintelui, unde recomanda profesorul ajutor de specialitate (daca e cazul) etc.

      Uita copilul sa-si faca tema? Uita ceva acasa?

      Eu inca am spaime din astea de pe vremea scolarizarii mele, ca nu e totul OK, ca uit ceva acasa. Am comandat rechizitele pentru copil, cele care vor ramane in clasa, si a intarziat livrarea cu o zi. S-a dus asta la scoala cu ce am gasit prin casa si nu stiam cum sa ma mai scuz ca maine vin restul de chestii, sper ca e OK. S-a uitat biata invatatoare la mine ca la OZN-uri, don’t worry, ca nu e foc. Pai sa fi uitat eu ceva, cand mergeam la scoala, ca era nasol de tot. Si nu am fost nici repetenta, nici la scoli foarte proaste.

      Deci, revenind, educatia nu are in general cele mai sexy salarii si pe altundeva nici cu mica spaga nu merge. Dar oamenii inteleg ca, daca muncesc undeva, apoi o fac cum trebuie.

  12. daca am raspuns corect la 32 de intrebari ma calific? din cele 18 gresite 15 au fost in ultimele 2 sectiuni (n-am auzint in viata mea de senge bush si levin aia iar cele cateva legi din ultima sectiune le cunosc doar in ansamblu drept „legea invatamantului”). celelalte 3 gresite au fost la sectiunea rationament verbal, unde anumite intrebari se bazeaza pe nuante extrem de fine ale textelor oricum alambicate.

  13. Oameni buni, nu vedeti problema reala. Problema nu e concursul in sine. Problema e ca nu ai oameni competenti care sa-ti ocupe locurile alea. Fa tu concursul cat de pe bune vrei. Local si izolat poate vei obtine rezultate bune. In realitate insa, daca vrei sa faci asta la nivel mai mare, e IMPOSIBIL pentru ca nivelul de competenta general din tara e foarte redus. Nu ai oameni. Pur si simplu.

    Vrem sa avem oameni competenti si la guvern. Si la scoala. Si la politie. Si la privati. Si la si la si la si la. Nu exista atatia oameni in Romania pentru asta. Si daca ii dai tu afara pe toti aia care nu sunt la nivelul tau ideal de competenta, pe cine pui in loc? Ca nu ai pe cine.

    In Romania avem o criza de competenta care se adanceste de la an la an. NIMENI nu pare sa faca nimic in acest sens.

    • Exact!

    • Păi de unde să răsară oamenii competenți?Din grădi până în universități și mai încolo accentul e pe memorare mecanică,redare și calificativele obținute. Mai răsare câte o învățătoare,un prof mai openminded,sa vedem ce inclinatii are copilul si să îl încurajăm in directia aia,sa mai ocolim programa că nu e asa esențială,hai sa facem si ceva practic că numai din teorie nu pricep elevii …si sar să îl execute colegii,inspectoratul sau părinții nu neapărat în ordinea asta.Competenta presupune pe lângă știință si intelegere,pricepere,talent,pasiune pentru ceea ce faci.Valori care încă nu se predau sau prețuiesc la noi.

  14. NOU
    #47

    Oricum nu are rost să ne batem capul din moment ce sunt întrebări în test cu sume exprimate în RON. Zici că nici nu au trecut 16 ani de la denominare. Ce așteptări să avem de la respondenți?

    • Lasă-mă, că lumea în jurul meu, oameni educați, vorbește de milioane, sute de milioane, miliard, am capul varză. În București chiar și la piață se folosea de muuuulți ani denominarea cu mențiunea „lei”, nu „ron/roni”. Prin hârțoage mai dădeam peste „ron”.

  15. eu ma indoiesc ca poti lua punctaj maxim la testa daca e facut tot de analfabetii care sunt in sistem, numa zic

  16. Facut testul, 66%. In 32 minute. Asadar nu ma fac director de scoala.

  17. Sunt IT-ist, n-am treaba cu educatia decat ca am mai predat la educatie, am facut testul si am gresit 9: 1 de la intelegere text (ceva cu poduri la care n-am fost 100% atent), 1 de la cunostinte manageriale si 7 de la legislatie ca nu stiu legislatia la scoli si am pus la ghici/bunul simt. Mi-a luat vreo jumatate de ora cred, deci am 82%

  18. Ba eu stiu cine i directoare la gradinita unde e copila inscrisa. Stiu ca e pusa politic asa cum a fost si cea de dinainte. Si tot la fel cum apar si unii profesori suplinitori. 99% din sistemul de invatamant mi se pare ca seamana cu suedejii vanzatori de seturi de cutite din parcarile de la mall. Niste dubiosi.

  19. Eu am realizat in acest an mirabil ca in Romania sistemul educational e tratat ca un fel de extended day care, undeva unde sa fie parcati copiii pana au 18 ani. Si de copii, si de parinti, si de educatori. Educatia e ceva complet incidental. Si asta nu de azi de ieri, ci de cateva zeci de ani, posibil chiar de pe vremea mea (am terminat liceul in 1996, fwiw). Cred ca pur si simplu am trait intr-o bula, am sesizat acum brusc ca nevoia de sistem educational se reduce la „ce facem cu copiii daca e inchisa scoala”, nu la „ce invata copiii astia”, pentru ca aparent unei paturi largi din societate le lipsesc niste notiuni atat de baza incat si mie mi-e rusine de lipsa lor de rusine. Iar cei din sistem sunt de o dezinvoltura crasa pentru ca si lor le lipsesc aceleasi notiuni de baza, darmite chestii mai avansate despre pedagogie and stuff.

    Ne pacalim unii pe altii ca reparam sistemul, dar sistemul adevarat e format din interactiuni browniene al unora care mimeaza un sistem cum au vazut ei la TV.

    Rant over.

  20. Am facut testul din curiozitate si (cred ca) pot deveni director de scoala. Cine si unde ma propune/numeste?

    • Nimeni boss. Stiu ca dvs. v-ati prezentat azi la concurs conform anuntului. Noi l-am organizat ieri, conform intelegerii, ca sa iasa cine trebuie.

      Mai incercati.

  21. Sunt câteva aspecte:
    1) unele întrebări din test, nu au nici o legătură cu acest post vizat. De fapt cred că prin spatele toaturor întrebărilor tâmpite se ascund unii cu funcții și salarii mari de prin minister
    2) merită să ocupi acest post? Da, dacă pretinzi și primești șpăgi. Nu dacă ai prostul obicei să muncești mult, peste program și fără rost, să faci de cele mai multe ori lucruri idioate și, să conduci o masă de oameni, foarte eterogenă uneori ( titulari, suplinitori, având diferite grade didactice, dar mai ales multe lipsuri… de educație, în multe școli din Romania), sau care îți mai pune și contre uneori. Să nu mai vorbim de subordonarea ierarhică care îți poate cere anumite servicii, sau te poate schimba politic printr-un tertip murdar.
    3) testul a fost mai degrabă idiot și penibil decât greu. Personal apreciez că se putea face de nota 7, în timp de o ora, fără a fi pregătit pentru examen. Dar, chiar dacă cineva ar lua 8-9 nu înseamnă că poate fi un bun director de unitate de învățământ. Dacă a făcut de 10, atunci e altceva: a avut răspunsurile corecte procurate pe căi obscure.
    4) trebuia să plecăm din Romania atunci când se putea! O țară frumoasă și pe care o iubesc dar care a devenit, adăugați voi ce credeți …
    Am dreptate ?

  22. Cam ai dreptate,nivelul a fost slăbuț,in orasul unde locuiesc nu sunt note peste 9.Din păcate. Din fericire,dacă e să îi dea afară,numa din cititorii tăi se califică o grămadă☺

  23. Poate publici comentariile, e păcat că pierdem timpul și energia. Am trimis de câteva ori dar nimic postat. Altfel spus degeaba acest blog!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile