Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. „Cei mai mulți români își doresc salarii nete între 500 și 1.000 de euro”

    Pentru ca vecinul are mai putin. Cand o sa aiba vecinul tot atat vom vrea (aproape) toti intre 1000 si 2000.

    00
    • Nu e nimic rau sa iti doresti ce are si vecinul. Chiar deloc. Rau e cand iti doresti sa nu aiba si vecinul fiindca nu ai nici tu.

      00
    • Keep up with the Ioneștii?

      00
    • Da, îmi doresc mai mult decât vecinul. Unde e problema? Îmi doresc să am mai mult decât vecinul, nu vecinul să aibă mai puțin decât mine. :)
      Eu îmi doresc mai mult decât vecinul, vecinul își dorește mai mult decât mine… daca nu suntem tâmpiți ca in Certeze, asta e una din definițiile progresului. ;)

      00
    • Da, dă-mi voie sa te contrazic. Romanul se mulțumește cu puțin. Dacă îi ajung banii de mâncare și bere, chiar și de aia proasta, daca are bani de cablu și internet, nu-l mai deranjează că are salariu mic și se zbate in mizerie.
      Am observat că singura grija a romanului când da de greu cu banii este „cum sa economisesc\reduc cheltuielile”. O gândire care te ajuta doar pe termen scurt și nu este o soluție. In schimb nu o să-i vezi pe prea multi să se gândească la modul „ok, nu mă mai ajung cu banii, cum fac să câștig mai mulți bani că sa îmi mențin standardul de viață?”. Nu o să îi vezi că vor să se perfecționeze la actualul job, sau sa învețe mai mult sau sa se reprofileze, pentru că asta înseamnă bătaie de cap și pus mintea la contribuție, mai simplu e sa stea la TV sau pe YouTube, să mănânce chimicale și să se plângă că viața e grea.

      00
  2. cea mai importantă știre mi s-a părut Blondă. a doua

    00
  3. Eu văd în știrea asta că majoritatea nici măcar nu își DORESC mai mulți bani.
    De ce?
    Tati, nu te împiedică nimeni să îți dorești. „Da, dar eu sunt realist, nimeni nu o să-mi dea 4000 lei ca manipulator” consider că e o limitare psihologică.
    La ce secetă de forță de muncă este, angajatul are mai multă putere decât a avut vreodată. Nu mă refer doar la cei „buni”, ci la toți.
    Situația din țară mi se pare foarte favorabilă pentru cei care vor să rămână în țară, fac ceea ce le place și au ÎNCREDERE în ei.
    Sondajul ăsta contrazice „vrem salarii ca afară”.

    00
  4. Bai,iesirea aia dinspre Vama la Giurgiu e absolut mizerabila, gropi uriase pe care nu ai cum sa le ocolesti, ambele sensuri sunt la fel,iar langa namol.Imi imagined ca dupa iarna situation e „mai buna”. Si e o bucata de 1 km insa retardatii see cearta cine sa o asfalteze, orasul sau cnair,daca au ajuns macar la stadiul asta

    00
  5. Acum înțeleg eu de ce mă tot spamau ăștia de la BestJobs acum câteva luni că pot câștiga un bitcoin dacă îmi completez salariul dorit.

    00
  6. Se pare ca nu sunt asa multi doritori de aventura. Merge o filmare si cu telefonul…

    00
    • Nu se compara calitativ, insa gopro e extrem de scump. Am inteles pretul ridicat cand a aparut, fiind prima camera care nu filma ca un toaster, dar intre timp technologia a devenit banala si si-au scos banii de r&d. Mai mult de 100$ nu dau pe ea, orice ar face…

      00
    • gopro au greșit când s-au listat la bursă. trebuiau să stea pe fundul lor și să facă in continuare produse de nișă. dar când ai investitori înfometați, nimic nu mai contează, nici măcar logica.

    • Au gresit cand au plecat din zona de Professional Sport si au vrut sa intre pe piata de consumatori simplii. Nu si-au dat seama ca nu are nevoie toata lumea de o camera de 500 de dolari sa filmeze o vacanta in Grecia si dupa sa o lase pe card pana anul urmator, ca nu are toata lumea timp si skilluri sa editeze video pe cat poate sa produca o camera.

      00
  7. Anul trecut mă suna cineva din București din partea GoPro cum că formau o echipa de ecommerce și nu găseau oameni pt Salesforce ecommerce. Nu cred că au rezolvat nici acum.

    00
  8. Ba, nu stiu ce sa zic, poate e articol facut la manareala ca ala cu apartamentele care sunt la mare cerere sau poate ca romanul chiar e prost si isi doreste putin.

    00
  9. Nu e criza de angajați în bucurești; doar de angajați plătiți minimum pe economie e criza.

    00
    • Cam greșit, e cea mai trista perioada sa fii recrutor. Compania in care am lucrat pana anul trecut avea hub in bv și București, iar echipa era împărțită cam 25% in bv și restul in B. Acum e invers, deoarece au plecat mulți și nu mai găseau oameni în București. Și nu erau salarii sub 3500 și nici munca nu era prea complexa.

      00
    • @Ionut daca munca nu era prea complexa si salariile erau peste 3500 de ce nu au gasit oameni? Intreb foarte serios. Unde crezi tu ca era problema?

      00
    • NOU
      #20

      3500 de ce? Banane?

      00
    • 3500 de banane valorează mai mult decât 3500 de lei.
      Asta este țara în care trăim, o țară in care e mai ok sa iei salariul în unități de banane decât în unități de monedă națională. :(

      00
  10. Mă, eu adorm la astea cu criza de angajați. Am plecat dintr-o firmă unde eram om bun la toate, de la 6.500-7.000 RON, in alta unde fac munca mai specializată, pe 5.500 RON. Pentru că in prima, ii încasam la negru, niciodată la timp și alte Românisme ieftine.
    Sunt sătul de patroni plângăcioși, ce au numai pretenții de la angajați, ca le dau un salariu și ocazia să se pună in valoare. Dar mie cine îmi garantează că el nu dă chix cu firma lui și rămân fluierând? Chiar numai dintr-o parte sunt obligații și pretenții?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)