Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Domeniile de activitate în care s-au înregistrat cele mai mari rate de suspendare au fost:

    „învățământ (+1141,67%),”

    a dat faliment doru pelivan ? lorenz ? :))

    „intermedieri financiare și asigurări (+900%),”

    cate firme erau fara acoperire?

    „construcții (+217,72%), tranzacții imobiliare (+192,31%).”
    in cat poti sa iti cumperi o garsoniera dintr-un salariu mediu ? :))

    00
  2. presă românească: articol în care se vorbește despre
    1. obligativitatea angajatorilor de a trece creșterile salariale în brutul angajatului (nu sub formă de bonusuri), până la 31 martie. direct implicați, cel puțin 2 milioane de angajați plus câteva sute de mii de angajatori. veste proastă pentru toți cei implicați, măcar prin prisma bulibășelii.
    2. „revoluția” fiscală merge neabătut înainte cu toate problemele. veste cel mult neutră, dar, prin prisma punctului 1, mai degrabă negativă.
    3. sindicatele amenință cu monitorizarea „revoluției” fiscale. veste de amuzament.
    4. profesorilor li se vor mări salariile din martie cu 20%. veste bună, bineînțeles, pentru profesori. prin prisma experienței trecute, însă, puțin probabil să se aplice în forma promisă (adică la 10 lei primiți în buzunar să se mai adauge încă 2).

    titlul articolului ignoră, bineînțeles, toate problemele enumerate, care afectează mult mai mulți oameni, și se centrează pe singura veste bună, și aia improbabilă. și apoi, cu așa o presă (sau un preș, depinde de viziune) se mai miră premierul că la bruxelles nu i se pun întrebările care-i plac ei.

    00
  3. >>să dau la lopată sau să mă plâng pe net că a nins?

    Nu :lol:. Corect ar fi să dai la lopată, pe urmă tastezi un text cât de greu a fost (te doare spatele, te dor mâinile, degetele) dar termini cu „… chiar și așa, eu am fost productiv astăzi. Voi ce-ați făcut să fiți productivi?”.

    I-ai face să le explodeze capetele.

    00
  4. Deci cresc taxele, se inchid firme, cresc dobanzi, creste (in continuare) pretul la carburanti. Ce buna e guvernarea psd …

    00
  5. „să dau la lopată sau să mă plâng pe net că a nins?” – why not both?

    00
  6. „cresc salariile în învățământ”. Ar fi interesant de aflat dacă chiar au crescut (cu procentul menționat) ultimele 5 dăți când s-a anunțat asta.

    00
    • nu. n-a crescut. de asta arată educația așa de bine: e absolut normal ca cei mai buni absolvenți de facultate să fugă cât văd cu ochii de salariul ce li se oferă dacă intră în învățământ, 1400 de lei net. oricum, dacă ești masochist, poți spera să prinzi vreo 5 ani înainte de pensie un salariu de 2600-2800 de lei.

      00
    • Știu că n-au crescut. Era așa, un apropos la ăia care zic că „uite, iar le cresc salariile, mie la privat nu mi-a mai crescut de x ani”.

      00
    • Cunosc profesori de liceu care iau peste 3500 de lei in mana intr-un oras mic de provincie…. Poate nu e cazul sa le plângem de milă chiar asa mult.

      00
    • 3500 se pot câștiga doar cu o normă și jumătate, spor de dirigenție și bonificație de merit (+vechime). altfel spus, cam 0.5% din profesori au șansa unui așa salariu

      00
  7. Zoso, ai un mail despre #brexit.
    Apropo de scrisoarea de zilele trecute, aia cu „cosul zilnic care e mai ieftin in UK”, ti-am trimis e-mail de la o alta tipa care a trait in UK.
    Cred ca merita un mic articol la tine pe blog, la „posta redactiei”.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube