ştirile zilei – avantpost

De la anul voi comasa linkurile de pe twitter şi facebook cu “quickies” şi  “jurnal de criză” şi voi publica dimineaţa un fel de revista presei cu chestii utile de citit.

Prosteala menţinerii salariilor mici ca atractivitate pentru capitalul străin trebuie definitiv aruncată la coş. Ca orice prosteală! Salariile mici înseamnă contribuţii sociale neîndestulătoare, oricât de ridicată ar fi cota lor procentuală şi, mai ales, înseamnă piaţă internă restrânsă şi deci şanse slabe de dezvoltare. Şi, din aceste puncte de vedere, înseamnă şi investitori străini de mâna a paişpea sau unii puşi doar pe jaf, precum scârbăvnicia colonialistă cu nume pompos Nokia.

Ilie Şerbănescu despre deblocarea economică.


Cea mai veche casă săsească a fost restaurată de particulari, că statul nu are bani şi, de obicei, nu ştie decât să împiedice acest gen de lucrări.

Cumpărăturile de Crăciun: eMag a vândut telefoane, televizoare şi tablete, iar hypermarketurile au vândut de toate.


Google va plăti 300 milioane dolari pe an pentru a rămâne motorul default de căutare în Firefox. Mai ţine cineva minte acordul Google cu MySpace din 2006? Ce trist s-a sfârşit. La fel şi aici, în doi ani Firefox o să aibă cotă de piaţă între 5 şi 10% şi, după ce Google o să îşi retragă banii, adio Firefox.


Cum schimbă camerele foto de pe telefoane piaţa camerelor foto, pe Wired, că articolul de pe wall-street.ro nu are sursă, l-a făcut Goagă singur.


Şedinţa de ieri a Guvernului a adus prelungirea licenţelor de telecom cu un an, pentru că ANCOM sunt nişte incapabili. Azi urma să aibă loc o nouă negociere pe tema asta, dar se pare că lucrurile s-au rezolvat mai repede aşa.

 valerian vreme, ministrul comunicaţiilor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. ete, pla, a tras tare sa scoata niste shpaga de la operatori. s-au tinut tare astia asa ca i-a mai pasuit un an.

    00
  2. La primul link exista si alte puncte de vedere. Discutabil.

    Domnia sa pare să propună, nici mai mult nici mai puţin, decât creşterea prin decret de stat, adică în modul arbitrar al economiei de comandă din vremea comunismului căci altfel nu ar fi posibil, a nivelului general al salariilor din România, în ideea că astfel românii, la modul generic, vor putea confisca cât mai mult din profiturile firmelor deţinute de investitori străini prezenţi în România înainte ca unii dintre aceştia, pe fondul incertitudiii create de criza zonei euro, să îşi lichideze şi repatrieze capitalul!

    Domnul Şerbănescu pare complet străin de ideea că nivelul real al salariilor este determinat în ultimă instanţă de productivitatea muncii, iar orice restricţionare a fluxurilor de capital, inclusiv cele mai puţin bizare şi întortocheate decât fixarea nivelului salariilor mult deasupra nivelului pieţei în speranţa greşită că astfel vor fi capturate profiturile investitorilor străini, nu numai că încalcă una dintre cele patru libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene, dar înseamnă totodată o diminuare drastică a atractivităţii investiţionale a României pe termen scurt, mediu şi lung, cu consecinţe nefaste profunde pentru creşterea economică şi dezvoltarea ţării.

    00
  3. ANCOM a facut mereu jocurile operatorilor de telefonie. Ce se intampla acum reprezinta doar un argument. Cu alte cuvinte se poate spune ca baietii destepti de la ANCOM si-au asigurat masa de Revelion pentru 2012,2013,2014!

    00
  4. NOU
    #4

    Mie îmi place mult băiatu ăsta Ilie Șerbănescu, sunt de acord cu multe din ideile lui, problema mea cu el este că la un moment dat a fost ministru și la un alt moment dat și-a depus demisia motivând cu acea ocazie că în teorie economia este una iar în practică este alta.

    A preferat să rămână analist economic/politic? că cică se pricepe mai bine să zică decât să facă.

    00
    • @Programare Sociala: l-a invins securitatea. avantajul opiniilor e că toţi le au şi nu te trage nimeni la răspundere pentru ele. în politică te cam trage.

  5. Cand il citesc pe Serbanescu asta nu pot sa nu realizez cat de usor e sa propagi aberatii si chiar sa fii crezut din ipostaza de „analist economic” si „fost ministru”. Ce resursa umana avem si noi…

    00
  6. e mai frumos cu linii care delimiteaza subiectele expuse

    00
  7. Şerbănescu are alură de cioclu bătrân, aşa că n-ai cum să nu-l iubeşti când îţi explică cu fiecare ocazie cum mâine va fi mai rău decât azi, iar poimâine vom muri. De foame, de frig, de boală, căci de bătrâneţe mor doar decidenţii politici şi corporaţiile, după ce în prealabil ne vor fi ucis pe noi.

    00
  8. Problema e, ca la noi in Romania, „analistii” de salon au mult tupeu. Ilie Serbanescu, dupa ce a dat cu mucii-n fasole din postura de ministru acum vre sa para „curat si uscat” si culmea e ca mai sunt multi care il si iau in serios. La cum a rasolit-o in minister n-ar mai trebui sa faca acum pe oracolul.

    00
  9. nu-i rea ideea :)

    00
  10. Eu astept de ani buni apocalipsa lui Serbanescu si mumu. Sa ne mai scuteasca, am senzatia ca s-a ramolit.

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile