Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. 6. Mobila din România e de joasă calitate, dar făcută cu materiale de înaltă calitate. Cum așa? Nu știu să le finiseze. Masă din lemn masiv dată cu baiț cu bidineaua, urme de degete și palme dedesubt. Partea de dedesubt nu este finisată cu smilgher fin, îți intră țepi în mână. Preț 3500 lei… Ce modernizare de echipamente? Ce cunoștințe despre cum se face o mobilă?

    00
    • Pentru ca nu au nici muncitori calificati,poate…

      00
    • Tatal meu a fost tamplar toata viata, din care ultimii 20 ani a fost pe control de calitate pana sa iasa anul trecut la pensie. Din ce mi-a povestit, industria de mobila din Romania sufera de cateva probleme:
      – forta de munca – daca cei mai batrani au devenit specialisti si stiu ce e munca si cum sa scoata o mobila de calitate, cei tineri fie nu-s curiosi fie nici macar nu vin la fabrica ca e munca grea si in conditii de praf
      – utilaje vechi si foarte vechi – OK, sunt fabrici care au mai investit in utilaje, insa per general multi lucrau pe utilaje vechi de minim 30-40 ani, 90% din ele de dinainte de revolutie si cu tehnologia de atunci, dar utilaje peste care a trecut totusi o jumatate de viata de ok
      – termenele imposibil de scurte – n-ai de lucru 3 luni, dupa care intra o comanda pe care trebuie sa o termini in alte 3 luni, dar care trebuie sa acopere salarii/cheltuieli/etc pt 6 luni… faceti voi calculul
      – materialele folosite in ultima perioada sunt oricum, doar de inalta calitate nu. Cand i-am aratat tatalui meu ce lemn folosesc canadienii care au paduri si ce lemn folosim noi…. a lacrimat. Doar atat, a lacrimat
      – in munca de control de calitate de multe ori le lua el si le rectifica, ca n-avea efectiv cine s-o faca. Mi-a povestit si de tactici de a ascunde finisarea proasta a colegilor, dar si faptul ca trebuia sa o faca din ce in ce mai des
      – venituri mici spre foarte mici. Din pacate pentru el, asta era pasiunea vietii lui, lucratul in tamplarie, prin urmare facea ce-i place dar ca sa poata trai trebuia sa-si ia si alte proiecte pe langa

      00
    • Mobila romaneasca? Minunata. Uite ce bine arata o canapea Moberpert la 1000 euro dupa 4 ani https://postimg.cc/Z9pzY22h

      00
    • Nu inteleg unele lucruri:
      1. De ce nu exista materie prima de calitate cu care sa lucrezi? Daca lemnul romanesc este de proasta calitate, de ce nu importa din alte tari?
      2. Cine ii impiedica pe producatori sa isi cumpere utilaje moderne? Da, ai utilaje vechi pentru ca patronul a ales sa-si cumpere o casa/o masina in loc sa investeasca in dezvoltarea afacerii pe termen lung.
      3. Poate ca tinerii ar fi mai interesati sa se angajeze intr-o fabrica moderna, unde au utilaje noi, nu doar masinarii ruginite vechi de 40 de ani.
      4. Iar asta cu termene imposibil de scurte reprezinta management prost. Directori care nu stiu sa negocieze contracte. Desigur, daca tu produci mobilier de calitate cel mult acceptabila, cu design depasit, nu prea iti permiti sa faci figuri. Accepti orice comanda pentru ca alta nu vei mai primi prea curand.

      00
    • Am văzut două afaceri cu fabricat mobilă. Unul prin Alba (sper să nu greşesc), făcea mobilă pentru export. Când am intrat în curte am crezut în primă fază că am intrat în ceva showroom de maşini de lux.
      Omul lucra cu familia ( băieți, veri, nepoţi) doar utilaje de ultimă generație. Unul dintre ei se ocupa doar cu achiziția de lemn şi accesorii , că tot vorbim de materie primă de proastă calitate.
      La polul opus, pe lângă Arad, m-am dus cu un cunoscut să rezolve cumva cu uşile şi tocurile strâmbe care i-au fost vândute.
      ,,Atelierul,,era o chestie la marginea unei comune, gen şură în fundul curții, unde toți angajații erau beți. De utilaje n-are rost, cred că le refuzau şi la fier vechi.

      00
    • Nu merge productia de mobila. Producator de mobila cumpara cash showroom de 250k euro si lucreaza la dosar de fonduri europene de 800k euro.

      Nu merge agricultura. Fermier cumpara rand pe rand cele mai cool cladiri istorice din oras, milioane de euro.

      Nu merge horeca. Face profit +100k euro din vandut burgeri.

      Nu merg magazinele pe Republicii din cauza virusului. Isi construieste casa de 200mp.

      Mi-e sila maxim de acesti smiorcaiti care aparent nu gasesc angajati dar in realitate au gasit reteta de facut bani si nu le pasa in niciun fel de calitatea serviciilor oferite atat timp cat banii curg.

      00
  2. 11. Printul Paul de Romania s-a declarat sfasiat de moartea „bunicii”(ii spunea bunica Liz) sale si ca este este pregatit sa poarte coroana Angliei.

    00
  3. 6. cand ne-am renovat apartamentul, sotul meu a insistat pentru usi masive de lemn asa ca am apelat la atelierul de tamplarie care lucreaza pentru arhiepiscopie (e cel mai vechi din oras, peste 50 de ani, si are cei mai experimentati tamplari). Nu sunt deloc multumita de comanda de peste 2000 de euro pentru cele 5 usi. tocurile sunt inegale si „baietii’ inca dau la pensula pe usi( vopseaua se vede in valuri). iar cireasa de pe tort e o piesa simpla de mobilier din 6 scanduri care are ca scop inaltarea tv-ului care arata de parca erau beti cand au facut-o. Suspectez faptul ca n-am avut vreodata tamplari buni.

    00
  4. 5. Din contra, ar trebui sa vina la pachet cu orice masina si lasata apoi selectia naturala sa-si faca treaba.

    00
    • Nu chiar, poti oricand avea un incident, chiar si minor, cu vre-un ipochimen din acesta si in loc de o amiabila simpla sa dai cu subsemnatul la o cercetare pentru vatamare/omor din culpa.

      00
    • @rasta, și unde-i problema? După câteva incidente bine mediatizate, nu mai cumpără nimeni…

      00
    • Asa este, ne zbatem prea tare sa protejam niste oameni care insista sa-si puna viata in pericol.

      00
    • Sunt 10 lei pe Emag, „genius” inclus…

      00
    • Sunt mega-utile draciile alea.

      Asta cu salvatul de vieti e o dubiosenie maxima, ca pana la urma nu stiu de ce trebuie sa traiasca toti.

      La fel si obsesia cu purtatul castilor pe motor. Vai, sa nu moara lumea. Lasa omul sa traiasca cum vrea.

      00
    • in Romania le aveam pe alea de au si loc sa pui centura. Practic cand te misti din A in B scurt, nu tre sa pui centura. Pe mine ma enerveaza ca tre sa pun centura cand ies din garaj si merg 200m pana acasa.
      Evident, nu mi-am cumparat cacat d-ala. Secunda aia pe care o pierd punandu-mi centura…aia e. Plang

      00
  5. „Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns joi, 8 septembrie, în jurul orei 17.45, în raionul în care se afla, în derivă, mina marină raportată de nava GSP „Falcon”.
    „Conform procedurilor operaționale pentru aceste intervenții, la bordul navei a fost ambarcată o echipă de scafandri EOD, cu o șalupă specializată în cercetarea și colectarea de informații despre obiectul care reprezintă un pericol pentru navigație, în scopul neutralizării acestuia”, arată comunicatul Forțelor Navale.
    Potrivit comunicatului, vântul s-a întețit și a și a fost lovită de mina pe care dragorul se dusese să o neutralizeze.Deși au fost luate măsuri de siguranță la lăsarea întunericului, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, nava militară a fost lovită de mina marină, care a fost purtată în derivă de furtună. Deflagrația a produs o gaură de apă de mici dimensiuni, situată la limita liniei de plutire a navei, în zona pupa”

    doo intrebari se impune:
    -ce au facut bajetii astia de la 17.45 timp de aproximativ 3 ore?
    -ce proceduri sunt alea care nu permit eliminarea unui obiect periculos in conditii vitrege de la o distanta de siguranta printr-un proiectil or samthin?
    -ce proceduri sunt alea pentru care „cercetarea și colectarea de informații” despre un obiect periculos in conditii vitrege sunt mai importante decat viata oamenilor, fie ei si militari?

    atat

    00
    • Ar mai fi interesant de stiut ce plm cautau asa aproape de mina. Nu de-aia aveau salupa, ca sa stea restul prostilor la o distanta sigura?

      00
    • Iată, mai nou pe Zoso avem și experți în dezarmosarea minelor.

      00
    • Doamne fereste! Sunt doar cateva intrebari logice

      sau trebuie sa inghit chestia aia ca la Mamaia un militar a fost atacat si i s-a furat arma ca sa fie ascunsa dupa aia in unitate?

      00
    • Nu cred ca sunt atat de neprofesionisti incat sa pazeasca o mina cu mainile in buzunare fluierand la luna

      Banuiesc ca au primit ordin sa astepte. Pe mine ma intereseaza CINE a dat ordinul sa astepte. Si DE CE?
      Sa fie oare prim-strategul Rromaniei, viteazul vitejilor, doctor peste doctori, aproape paralel cu armata terestra si complet incompetent in probleme navale? Ca asa s-ar explica strategia imbecila a dragorului

      00
    • Daca citim si partea aceasta, rezulta ca nu prea aveau cum sa intervina in conditii de siguranta:
      „Condițiile hidrometeorologice din raionul maritim în care se afla mina de război s-au înrăutățit, după ajungerea dragorului maritim în raion, din cauza intensificării vitezei vântului (10-12 m/s), marea având gradul 4 (val cu înălțimea de 1,5 – 2 m). Această situație nu a permis lăsarea ambarcațiunii EOD la apă și executarea misiunii.”

      Singura problema pe care o vad este cum de pe timpul noptii nu a mai supravegheat nimeni mina astfel incat sa poata face manevre de evitare. Totusi erau 75 de marinari pe nava respectiva, adica nu duceau lipsa de personal.

      00
    • Nu cred că o mînă marină se poate elimina doar punând trotil pe ea ca în 1956

      Vorbesc de tir direct cu armamentul de la bord. În 3ore exploda de jdemii de ori.
      Normal că dragorul trebuia să aibă poate drone de cercetare, distrugere, dar de unde bani de drone ?

      00
    • Adică întrebarea pe care trebuie să o pună presa:

      De ce nu s-a eliminat mina pe timpul zilei, vreme nefavorabila, de la distanță?

      Nu există proceduri și mijloace? De ce nu exista?
      Există proceduri și mijloace dar s-a așteptat să se vadă dacă scrie CCCP pe ea? Dacă s-a așteptat (inutil) cine plătește reparațiile.

      Nu mai spun dacă murea cineva…

      00
    • Eu totusi cred ca procedura standard este sa dezamorsezi o astfel de mina, nu sa o arunci in aer. Singura problema pe care o vad este ca nu a fost supravegheata dupa caderea noptii.

      00
    • Probabil procedura standard când nu sunt puși militari în pericol. Cum să o semnalizeze când nu te apropii de ea?

      Puteau să moară 75 de oameni. Seamănă mai mult a proceduri sovietice , care nu dau doi bani pe viața oamenilor, decât a proceduri NATO

      00
    • trimiti o gonflabila cu 2 scafandri, unul din ei intra in apa, inoata pana la mina, lipeste un explozibil cu detonator de ea, se urca in barcuta, se indeparteaza si o detoneaza de la distanta. asta e procedura.
      in cazul nostru, cu mare agitata, nu e recoma dat, asa ca au asteptat pana a doua zi mare calma. doar ca pulica care supraveghea cartul pe timpul noptii nu si-a facut treaba si mina a ajuns langa ei purtata de curenti.

      00
    • Bravo boss! Răspunsul pe care-l așteptam.

      Totuși de ce nu o elimină când trag cu howitzer ul în ea?

      00
    • Andrei G:, iti recomand sa mergi noaptea pe mare pe un vas si sa te uiti dupa obiecte straine in apa. Sa-mi zici dupa daca ai reusit sa vezi ceva. Mai ales in furtuna, cand nu vezi nimic la mai mult de 2-3 metri in fata.

      00
    • Aș da zile de la mine,
      Că vă văd experți in mine….
      Aș face-o echipă mare
      De trimis la .. deminare.

      00
    • @sin, poate ca vizual nu poti sa urmaresti pozitia minei, dar totusi cred ca exista niste mijloace tehnice, nu? Poate ceva bazat pe tehnologia asta noua (de acum 70 de ani) numita RADAR?

      Sau daca intr-adevar nu exista nici o varianta de a urmari pozitia minei in apa, logica elementara ar spune ca trebuie sa te indepartezi si sa revii la rasaritul soarelui. Nu sa astepti acolo si sa te gandesti ca poate ai noroc si trece pe langa tine.

      00
    • Da’ nu puteau să tragă în mină cu rachetele de la Deveselu? Nu rezolvau problema mai ușor așa?

      00
    • Exista metode de urmarire sa zicem, insa problema e ca pana nu iti dai seama ce fel de tip de mina e, nu le folosesti ca poate explodeaza.

      Si inainte sa ziceti de proceduri si nu stiu ce, ganditi-va ca nu au dezamorsat romanii mine probabil din al doilea razboi mondial.

      Nu zic ca n-au facut simulari si antrenamente, dar in general realitatea e mereu diferita de teorie.

      Important e sa fi invatat acum ceva din asta si data viitoare sa le iasa mai bine.

      00
  6. 5. cine pleaca de pe loc fara centura pusa e idiot. cine nu asigura copiii in scaun auto/centuri ar trebui sa li se faca dosar penal pentru tentativa de omor.

    00
    • I-as adauga si pe aia care pun copii mici pe scaunul din fata. Sau in brate la ma-sa pe scaunul din dreapta…..daca sare airbag-ul? Pe cine loveste prima data?

      00
    • Adaug si „nu sare domne la viteza mica e okey”….atunci de ce taximetristii decupleaza airbag-urile? Aha

      00
  7. Acesta a subliniat că sunt „extrem de multe firme”, peste 7% din toate firmele producătoare de mobilă din România, care în primele 6 luni şi-au cerut insolvenţa sau au închis activitatea.

    Retard avansat

    00
  8. Foarte consistenta si faina rubrica de astazi a stirilor.
    Multumim.

    Chiar, iti multumesc cineva, vreodata, ca oferi, moca (pe degeaba, pentru cititorii altora), un compediu din acesta in mod regulat ? :)
    Sau cam toti se limiteaza sa aiba doar pareri, certitudini… si cam atat ?!

    00
  9. Să interzicem porcăriile astea

    Ce să interzici bos, le vând băeții la semafor. Dacă ar exista cineva care să-i ia la puricat și să le confiște marfa. Cineva… nu știu… din partea statului… hmmm.

    00
  10. 5 – de parca nu poti pune centura prin spatele scaunului ca un bombardier adevarat.

    00
  11. Federația Rusă vinde mai mult petrol și gaz acum, decât o făcea la începutul războiului.

    Madalin Hodor ala pare ca stie despre ce vorbeste.

    Russian oil export to the US, EU, UK, Japan and the Republic of Korea tumbled by 2.2 mln barrels per day from the start of the special military operation in Ukraine but two thirds of these volumes were redirected to other markets, IEA informed. India, China and Turkey are among destinations for Russian oil supplies.

    Russia’s oil production in July 2022 was 310,000 barrels per day lower than the production level observed before the start of developments in Ukraine and exports were 580,000 barrels daily lower than such level, IEA said.

    Nu vreau sa spun ca-i imbecil, dar e imbecil.

    00
    • și cum crezi că poți afla cât petrol vinde Rusia? câteva estimări, câteva extrapolări, vezi cam cât este rezonabil să presupui că au putut re-ruta în timp scurt, și aia e.

      00
    • Daca pretul a urcat enorm, tot fac mai multi bani.
      Nu vreau sa spun ca Sabotor e imbecil, dar e imbecil si nu intelege imaginea de asamblu.

      00
    • @venom. și înainte de „operațiunea specială” Rusia avea o problemă enormă cu a-și cheltui banii care veneau de pe gaze și petrol.

      șefa băncii centrale a spus de mai multe ori că nu este normal pentru o țară cu problemele Rusiei să aibă asemenea excedente și asemenea rezerve valutare. la un moment dat Kremlinul a „invitat-o” să meargă ea în Urali să facă dezvoltare regională, dacă are cu cine să construiască lucrări mari de infrastructură.

      foarte probabil, în linii mari situația a rămas neschimbată și astăzi.

      00
    • @venom, ce spui ca s-a intamplat cu pretul petrolului?
      https://arhiblog.ro/petrom-trebuie-marim-preturile/

      A fost o crestere temporara, alimentata de interesele unor producatori. Dar pe termen mediu pare ca preturile se stabilizeaza la nivelul de dinainte de razboi.

      In plus, nu as vrea sa spun ca este cineva imbecil si nu intelege un simplu comentariu, dar @Sabotor se referea la cantitatea de petrol vanduta de Rusia, nu la sumele incasate.

      00
    • @Joker

      Asta îmi pare a știre veche.
      Când s-a intamplat?

      00
    • @Phaff. înainte de povestea cu pangolinii, în orice caz. guvernul era iritat de repetatele ei „critici” (mă rog, observații, sugestii) că nu se alocă mai mulți bani pentru dezvoltare regională și de aici discrepanțele tot mai accentuate între urbanul mare și restul țării.

      00
    • Daca pretul a urcat enorm, tot fac mai multi bani.
      Nu vreau sa spun ca Sabotor e imbecil, dar e imbecil si nu intelege imaginea de asamblu.

      Madalin Hodor: rusii au vandut mai mult petrol si gaz decat o faceau inainte
      Eu: Madalin Hodor mananca cacat, uite aici niste date care arata ca rusii au vandut mai putin
      venom: Buei, rusii au facut mai multi bani.

      Venom, la definitia analfabetismului functional este poza ta.

      00
    • Eu astept ca Londra sa revendice Viscri

      00
    • Ar fi oare posibil ca dna Iohannis sa nu se duca la inmormantare cu rochie/ fusta prea scurta, cum merge la Sibiu la biserica, sa nu aiba ceva cu maneca scurta -Doamne fereste!- sau vreo palarie ridicola? Ca protocolul va cere palarii. (Va amintiti cum s-a facut de rusine in Spania, cu carpele alea nepotrivite si ridicole pe ea – ca sa pomenim tot o monarhie)

      00
  12. Faptul ca v-ati uitat la „Toate panzele sus” cand erati mici nu va face experti in marina… :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube