- Brunetă . Blondă . Blondă . Verde . Oraș . Blondă . Verde . Blondă .
- Dieta vegană nu e bună pentru copii
- Pisoiași dormind
- Dedeman declară profit, multinaționalele nu prea
- Și OLX face profit
- Gazele se vor scumpi
- Autostrăzile nu au dinții ăia pe margine, să te scuture când adormi
- Cine visează la muncă?
- Marea Marmara are muci
- Verdeață pe acoperișuri
- Bogații Americii nu plătesc taxe pe persoană fizică
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
3. M-am topiiiiit.
8. Chiar așa!
4. Unele multinationale cumpara tot ce prind in România, cel putin Lidl, cumpara bucata cu bucata România, „reinvestesc” majoritatea banilor.
Si Dedeman cumpara de rupe, dar uite ca nu se da dupa cires cand e vorba de taxe.
Voi nu intelegeti o chestie. Fiecare multinationala din asta prefera sa declare profitul in tara unde e sediul principal. Deci Lidl prin Germania, Carefour prin Franta, Dedeman in RO. Sunt mai multe motive, nu le detaliem acuma.
@Andrei – cate magazine au deschis in ultimii 10 ani fiecare dintre multinationalele/corporatiile numite in articol?
Ca Mega doar eu am vazut cel putin 10 deschise in perioada asta. Fata de 1 Dedeman.
@ Andrei, incomparabil, portofoliul imobiliar Lidl e de cel putin de 100 de ori peste cel al lui Dedeman.
Uita-te si la cat a investit lidl in angajati, orice șefulet conduce de la Q5 in sus, anual toti angajații primesc bonusuri consistente peste tot ce e in România, uită-te cate magazine si centre logistice au deschis, ce HQ si-au facut in Pipera.
Acum că ei reinvestesc banii si cumpăra bunuri, pt care plătesc impozite, asta nu înseamnă că se trag după cires neplătind taxe.
Acuma tu vrei ca Lidl sa nu mai deschida magazine, ca sa iți demonstreze tie ca pot plăti cel mai mare impozit din România. In timp, cred ca Lidl e contribuabilul mai mare, construieste, plateste impozite zeci de ani.
Acum mi-am spus punctul de vedere doar pentru Lidl vs Dedeman, pt datele pe care le stiu. Oricum, stai linistit, că niciuna nu ar plăti, dacă ar putea, vreun leu la stat.
@MariusCC, uite aici cate magazine a deschis Dedeman:
https://www.dedeman.ro/ro/presa.html
In total are 55 de magazine, dintre care 4 deschise in ultimele 12 luni.
Si acum vreo 3-4 ani au mai cumparat niste cladiri de birouri de la Afi Park in valoare de aproximativ 90 milioane de euro.
Săraca Românie cum e cumpărată ea bucată cu bucată, în loc să mucegăiască-ntreagă.
@Damian, da, asta e criteriul corect de evaluare: masina condusa. Pai Q5 imi iau si eu maine, nu conteaza ca am dat doar un avans si ma rup ratele, lumea o sa zica ca angajatorul meu e Dumnezeu.
Anda, realizezi ca am dat doar un exemplu? Si nici macar nu era vorba daca e Lidl bun angajator sau nu, vbeam despre total altceva.
Analiza prezentata e facuta pe anul trecut.
Poti vedea mai jos rezultatele de anul acesta:
https://www.revista-piata.ro/retail/info-retail/item/16455-top-25-retaileri-in-2021-schimbare-de-lider-dupa-anul-i-al-pandemiei-11-din-retailerii-de-top-au-recul-la-profituri
9. M.Marmara are muci, M.Neagră are rahați, nici nu ştii ce-i mai rău.
Dar ca ştire, parcă e intriga din Timescape a lui G.Benford. Doar atât sper, dacă se modifică trecutul, poate nu mă mai fac IT-ist.
mane, turcii nu-s rahați, nu mai fi rasist!!!
8. meh, sunt câteva joburi care s-ar încadra ușor în categoria „nu-mi vine să cred că mă plătesc să fac asta”
Idealul in viata: sa faci ce iti place si sa gasesti pe cineva care sa te plateasca pentru asta.
Johnny Sins e foarte trist.
10. articolul trebuia sa inceapa cu avantajele acoperisurilor verzi ca majoritatea oamenilor citesc primele fraze si dau ochii peste cap si injura hipsterii ecologisti. cand se fac comparatii cu alte tari unde exista proiecte bine stabilite se arata poze din asa zisele tari. blocurile comuniste au distrus comunitatea in romania, ar trebui sa ne mutam toti la case, in cartiere pe langa blocuri. romania e mare tare pentru populatia pe care o are, singura problema majora e reteaua rutiera.
Si piata muncii, scoli, spitale de calitate etc. Dar da, singura problema majora e reteaua rutiera.
Ce salata de cuvinte am citit, in acelasi paragraf acoperis verde, blocuri comuniste care au distrus Romania, si problema majora care e reteaua rutiera. Toate in stransa legatura cu acoperisurile verzi.
Pana sa aplauzi ca foca hipstereli din astea poate te mai gandesti ca blocurile comuniste nu au fost proiectate structural pentru incarcari suplimentare rezultate de la greutatea foarte mare a structurii de susținere. Un metru pătrat al unui astfel de acoperiș poate cântări până la 500 kg ceea ce este mult mai mult decât acoperișurile tradiționale asta daca il faci dupa cum scrie la carte nu hipstereala inutila cum a facut ala cu 1-2 cm de pamant, care doar impiedica apa sa se scurga in teava de drenaj a apelor pluviale.
E exact dar exact acelasi tip de mentalitate romaneasca ca si cei care isi imbraca toata casa in polistiren pe fatada fara nimic altceva ca sa il acopere decat o tencuiala, le scade factura la incalzire da, dar ard ca sobolanii inauntru cand ala ia foc (worst case scenario) sau pica de pe fatada intr-un an sau doi de bine ce a fost pus.
Repeta dupa mine: polistirenul nu este material de folosit pentru fatade in mod exclusiv. Mai trebuie ceva peste el.
11 – si de ce ar plati daca nu trebuie? Articolul ala e scris la oftica, ca ia uite ce de bani economisesc astia bogati ca au contabili buni.
Pe de alta parte, si americanii si-au cautat-o cand au votat ca oile al 16-lea amendament si acu ii freaca unchiu’ Sam pentru fiecare cent considerat drept venit.
4. eMag pe unde e?
Am mai lasat un comentariu pe tema articolului ala din ZF… zici ca e scris de incepatori… marja de profit e o unitate de masura destul de proasta de a masura si compara eficienta intre diverse companii, cu atat mai mult in domenii atat de variate: bricolaj, hypermarket-uri si supermarket-uri. Dincolo de stupizenia asta in a compara sectoare de afaceri complet diferite, oamenii care se pricep folosesc ROE – return on equity sau ROIC – return on invested capital.
Ei bine, pe ROE, firmele straine de la noi nu fac profit cu mult diferit de diverse firme cu capital romanesc. Mai au ani de exceptie (cum a fost 2020 pentru Dedeman, cu un ROE pe la o treime… in anii precedenti, era la valori mai domoale pe la 20-25%), dar in general, nu se vede mare branza din teza articolului: ca vai, strainii fac evaziune la profit in Romania (cand oricum grosul evaziunii se face in RO prin TVA si munca la negru). Mai departe, articolul nu se uita la o chestiune simpla: ce face Carrefour Romania versus Carrefour Franta? Ei bine, fac de 2-3 ori mai mult profit, raportat la afaceri (aici este mai OK sa folosim marja de profit, fiindca se compara aceeasi afacere, practic).
Nu in ultimul rand, ideea ca cineva face evaziune la impozit pe profit (sau optimizare fiscala, whatever) este hilara in sine… cine ar scoate profitul din ROmania, unde impozitul e de 16%, sa-l duca in Franta sau in Germania, unde impozitul e dublu? Buni afaceristi occidentalii astia…
Un comentariu pertinent. Fara gluma.
Aparent toti romanii s au nascut contabili si au impresia ca daca ai pierderi la sfarsit de an si venituri cat casa ..gata.. ai facut evaziune…
Profitul se poate investi si nu mai platesti taxe si iesi , evident, pe „pierdere” daca vrei… Ceea ce orice companie o sa faca .. de ce sa platesc 16% cand mai bine ii investesc pe toti si imi dezvolt/imbunatatesc afacerea.. si pana sa ne f*ta grija ca fac sau nu unii evaziune…hai cu anafu ala in 2021.. sa mi deschid si eu o firma in 30 min online, sa depun toate actele online etc. Sa se repare sistemu cretin prin care platesti ca omu cinstit taxele si te trezesti ca au facut nush ce recalculare si mai ai de dat alti bani, si penalizari, in 15 zile, altfel iti blocheaza conturili. Si apoi defapt nu aveai nimic de plata, ca esti la zi.
Dedeman vinde doar chinezarii si are preturile cu minim 10% mai mari decat la ceilalti bricolatori. De aici si profitul urias. E posibil ca situatia asta sa se intoarca impotriva lor, adica sa piarda clienti pentru ca dincolo e mai ieftin.
Profitul e mai mare pt ca Dedeman dau salarii de nimic, iar fratii Paval au probleme in a-si investi profitul, scrie si in articol. Probabil sunt un fel de Becali, care e patron-antrenor, iar fratii Paval sunt patroni-contabili.
Care ailalti?! Aia cu stocul subtire? Prima optiune pentru mine este dedeman pentru ca gasesc aproape orice, singura lor problema din punctul meu de vedere e ca sunt foarte aglomerati si în Iasi sunt situati în zone cu trafic oribil
2. Nu e buna nici pentru adulti lol. E cineva interesat de un guest post?
Hai, sa mai pierdem o zi certandu-ne prin comentarii
ai si tu dreptate… facerea de bine e dragoste de mama
Ultima blonda e #1!
4. Toate multinationalele in ultimele 2 luni din an duc profitul in tari unde impozitul e o gluma. Romania e furata la faza asta si guvernantii stiu dar se fac ca nu vad si nu stiu…..
Esti contabil?
3 pe cand asteptam gripa pachiderma?
4. Prin definitie multinationalele nu au profit,ci doar pierderi.
7. Un flintic de drum Craiova-Calafat are zornaitori din alea pe margine.Plus ca nu e nici autostrada.
10. Sa vezi ce fericit va fi ala de la ultimul etaj atunci cand o sa-i creasca panselute si ciuperci pe tavan.
27. Pacat ca s-a prabusit cascada Bigar,era ceva frumos.
https://devforum.ro/t/itistii-trebuie-sa-inteleaga-ca-ei-sunt-mijlocul-si-nu-scopul/15732
favoritul meu e prostul ăla cu „banii pe mia de afișări curg”.
de unde, prostule? unde vezi tu bannere pe blogul ăsta?
*2 nu pot să cred, credeam că există lapte pentru nou născuți fără urme animale :))
2. Mi se pare aberant sa impui copilului stilul tau de viata. Mai e putin si o sa le aleaga si orientarea, ca de ce nu.
De obicei cand declari mari profituri te pregatesti de 2 lucruri: listare la bursa sau vanzare. Credeti ca le era greu sa cumpere „consultanta” din vreun offshore de Cipru sau alte cele ? Sunt fratii Petrusi mari patrioti si simt nevoia sa dea impozit pe profit ? Intrebare pt prostii care tot se intereseaza dupa taxa pe profit: cat se plateste profit vs cat se plateste TVA ? Aha, exact. A… stai ca ala il plateste consumatorul. E fiz pula, e un impozit obscen de toata frumusetea ce toarna grav la buget. Impozitul pe profit eu l-as scoate maine si as pune o taxa pe cifra de afaceri. O da… exact, aia ar fi ceva…