- Apus . Marina . Creață . Blondă . Verde . Brunetă . Pistrui . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Brunetă .
- PNL is trimming the fat
- Cele mai multe televiziuni, cel mai mare consum TV, și nimic
- Poate am ajuns la nivelul la care nu mai putem absorbi
- Groaznică sinucidere
- Carcasă cu 6 ventilatoare cadou
- Cum elimini bolile
- Cronica de business
„[…] pe scara blocului sunt 18 apartamente, iar după monitorizare, la 15 dintre ele nu a răspuns nimeni […]”
wtf, adică… abia după ce nu a mai mișcat nimeni s-au dus să sune la uși?
Cu tot respectful & omenie pentru cei afectati de tragedia din Timisoara si celor doi soti din stire, m-a bufnit rasul cand citii asta.
Da’ n-or fi murit de n-a raspuns nimeni la usa?
Depopulare ?
Oricat de mult se omoara rusii intre ei, spre satisfactia mea, britanicii par ca nu vor sa inceteze cu mizeria offshorerilor & banilor negri. 500 miliarde, doar din ce se stie din vorbe…
„It’s laissez-faire until you get in deep shit.”
Abia acum încep, dacă se face brexitul ala.
Unele zvonuri ce le-am auzit a fost că bancherii au pompat masiv bani in Brexit că abia așteaptă să spele bani.
De când au rezolvat Cipru ca paradis fiscal că nu mai are nimeni curaj sa țină banii acolo, UK ar fi alternativa.
Iar dacă vor fi și în afara legilor UE…boierie curată…
Eu, sub link-ul 4 aș fi pus articolul ăsta.
Dar așa sunt eu, nu prea înghit scrierile d-lui Banu.
Ala de la punctul 4 din lista nu e prostul cu „daca era Barna presedinte”?
Prostul ala se plange de analfabeti functional? Amuzant.
In plus, daca el vede in jurul lui lume mai proasta decat el (el fiind deja un prost – oare prin ce medii se invarte?) crede ca „poate am ajuns la nivelul la care nu mai putem absorbi”.
Intelegeti cat de increzut e papagalul? Nu ca e prost si e plin de prosti pe langa el… nu! „Rasa umana nu mai poate absorbi”.
Nu ca Romania are 27% din populatie care se caca in fundul curtii, nu! „”Rasa umana nu mai poate absorbi.”
N-are treaba cu faptul ca Romania are cel mai mic IQ din UE, no! „”Rasa umana nu mai poate absorbi.”
Am fost student la Torino (sunt prost, inca nu am incheiat studiile).
Am vazut ceva si am observat ceva in aventura mea in orasul lui Lagrange (apropo de politehnica): voi stiti cum se invata acolo? Daca te duci la 8 dimineata in sala de lectura, e posibil sa nu gasesti loc. Orice student mai serios, daca are o zi libera, o petrece in sala de lectura.
Poli Torino se dauda ca 85% dintre absolventi isi gasesc loc de munca IN DOMENIU! in maximum un an. Dupa doi ani de la absolvire, 92% dintre absolventi au un loc de munca in domeniul pentru care au diploma. Cu asta isi fac ei reclama.
Stiati ca multe firme italiene te intreaba si cer pe CV nota cu care ai absolvit scoala?
„Rasa umana nu mai poate absorbi”… poate rasa de prosti din Romania!
„Bibliografie”, ascultati putin ce spune Sergiu Celibidache: https://youtu.be/IO5m6NH0FB0
Vorbeste mult despre muzica, dar are niste opinii despre Romania, despre ce a gasit in Romania cand s-a intors, de ce a plecat, si de ce nu a putut face nimic pentru Romania.
„Rasa umana nu mai poate absorbi”… cacat.
––-
Taxele pentru studii la facultati de stat in Italia, daca esti roman (cetatean UE) sunt minuscule. 400 de euro pe an, si nu platesti restantele. Cazarea in Torino e cat in Bucuresti, mancarea e mai ieftina, Torino e FOARTE „bike friendly”. Apropo, au lansat acum pista de bicle Torino-Milano. La Bari, Poli Bari, e si mai ieftina treaba. Sudul e mai ieftin, mai prietenos, mai frumos de locuit.
Nu cunosc alte tari, dar daca citeste pe-aici un liceean sau un tanar cu chef de scoala… luati in calcul si o facultate din UE.
ho cois, am inteles cat de cald e in Toronto.
revin: ala cu “Rasa umana nu mai poate absorbi” arata drama romanului de rand. Mi-e mila de prostul ala, de mine, de noi ca natie. Pe bune zic.
Locuind in Italia mi-am dat seama cat de limitati suntem. Nu intelectual, ci la nivelul de informatii care ajung la urechile si la ochii nostri zilnic.
Europenii vor sa mai lanseze noi sateliti, romanii se lupta cu Dragnea si cu veceurile din scoli.
Italienii se intreaba ce sa mai creeze, unde sa mai faca x sau y, romanii se inghesuie la coada la tigai.
Bineninteles, nu le-o sug italienilor, cea mai corupta natie din Europa. (statistic, ca suma de bani ciordita anual).
Dar stiti despre ce se vorbeste in Italia, din cand in cand? Cat de tari sunt germanii, si cum nemtii sunt un exemplu pentru italieni, un exemplu de putere de munca, de perseverenta, de rezultate.
Intelege cineva ce am scris aici? Am reusit sa ma exprim coerent? Drama poporului roman este ca nu avem exemple de urmat. Creanga, Eminescu, tot ce invatam in scoala sunt oameni morti de peste 100 de ani.
Dar azi, ACUM, ce facem, ce pregatim pentru generatiile urmatoare? CINE va popula cartile de istorie, de literatura, peste 50-100 de ani.
Se plange lumea ca poporul roman dispare, ca scade populatia.
Va intreb sincer: CE mai e poporul roman? UNDE mai e, CINE e?
Ganditi sincer, fizic, realist… CE e romanesc, in afara de sangele vostru? Atat? Cam putin. Uitati-va in casa, CE aveti din Romania? Uitati-va la continutul media: CE e din Romania? Ce procent de muzica pe care o ascultati e romaneasca? Cat film romanesc? Cata literatura romana cititi?
E grav, e dramatic, e trist.
“Rasa umana nu mai poate absorbi”… nu e asa. NOI personal nu mai vrem sa muncim.
Poporul roman e în situația cea mai buna în care a fost vreodată. Cu elitele e problema, nu ca nu ar fi ci ca nu se impun mai mult. Dar cred ca o sa se schimbe și asta în bine.
Sudul Italiei, tot ce este la sud de Roma si provincia Lazio, este mai sarac decat majoritatea oraselor cu peste 100.000 locuitori din Romania. Sunt in acelasi cacat ca si noi Italienii, cel putin aproape jumatate din populatie. Italia nu este sub nicio forma o tara cu care ar trebui sa aspiram sa ne asemanam .
Ventor, cand eram saraci si nu aveam ce manca, REAL, PE BUNE nu aveam ce manca, in anii ’80, lumea avea un anumit fel de discutii. Daca jumatate erau despre foame, restul erau… nu stiu de ce, pareau mai culte decat ce se intampla azi. Sau poate eram eu prea mic.
Azi nu ma regasesc in Romania, dar m-am regasit „manusa” in Torino.
In sud, In Bari, m-am simtit acasa. Acasa la bunica, nu acasa azi, in orasul meu de azi. Oamenii erau foarte prietenosi, se adunau sa manance pizza de 1 euro, stateau pe malul marii, si in general era in grad oarecare de buna-dispozitie.
Eram turist in Sud. faceam poze, tinerii erau „obraznici”, „indrazneti” si voiau sa apara in poze, se bagau in fata camerelor de filmat. M-au intrebat de unde sunt. Cand am spus „Romania”, au avut o reactie faina, deloc fata de cum scrie presa.
Cand le-am spus ca sunt student in Torino, mi-au spus: „E adevarat ca astia din Sud sunt mai ok decat nordicii? E adevarat ca parca torinezii au un bat infipt in fund? Recunoaste ca te simti mai bine la noi, la Bari.”
Nu stiu cat de foame e in sudul Italiei. Eu amvazut batrani adunati la cafea, dimineata, la parter de bloc. Imbracati in costum, cu pantofi. La cafea.
Cum apar oamenii in Bucurestiul din filmele din anii ’70.
Noi ne-am cocălărit. Italienii (inca) nu. Au si eu doza de manelisti si cocalari autohtoni, eu nu i-am vazut, ca turist.
Dar, cel mai important, cred, e mediul universitar: „Nu exista intrebari tampite. Intrebati orice pe profesori, noi suntem aici platiti din taxele voastre, suntem in slujba voastra, a studentilor.”
Fa analogie cu Romania, cu ce se intampla in scolile si universitatile din Romania.
–-
„Italia nu este sub nicio forma o tara cu care ar trebui sa aspiram sa ne asemanam.”
Hai ca in 10-15 ani sa ajungem noi Italia, apoi ne punem alta tinta de atins, sa-i depasim si pe francezi la mentalitate si mod de gandire.
Vreau sa vad profesori romani care stiu si realizeaza ca elevii sunt viitorul tarii. Elevii de azi sunt maturii de maine. Elevii de azi sunt cei care vor conduce tara maine. Elevii de azi (poate) sunt oamenii de cultura de maine.
Suna a demagogie, nu? Ca si cum as scrie povesti, la misto, nu?
Ei, „afara” chiar asa gandesc profesorii. Iar daca Italia nu e exemplu de urmat, sunt foarte curios cum m-as fi simtit in… ce tara ar fi exemplu de urmat? Germania, cea mai mare putere economica europeana? Oare profesorii din scolile acelea cum gandesc?
–
Dar ce treaba au profesorii? E in legatura directa cu “Rasa umana nu mai poate absorbi”…
1. Site-ul hotnews, varianta mobila, nu prea functioneaza astazi
2. N-am vazut nici o carcasa
Al treilea comentariu despre “Rasa umana nu mai poate absorbi”. Ultimul, promit!
Zilele astea absorb orice despre Sergiu Celibidache, parca ieri am auzit de el.
A fost un om fascinant.
Vazandu-l cum explica muzica, cum ii invata pe tineri cum sa cante, mi-am dat seama ca nu am avut niciodata un profesor la fel de bun.
Eu ii credeam pe italienii care mi-au predat „politehnica” cei mai buni profesori. Nu. Nu erau.
Diferenta intre ei si Sergiu Celibidache, ca profesor, este ca Celibidache isi dorea foarte mult sa NU scota „roboti care canta”. Lucra si LUPTA cu oamenii sa simta, nu sa reproduca.
Da. Si la matematica se poate la fel. Daca am SIMTI matematica si fizica, am fi genii. Am crea ceva nou.
Noi la scoala suntem niste roboti care invata ceva, cu ideea de a reproduce candva. Nu. Un profesor bun nu face asta. Un profesor de mate nu te invata mate, te invata CUM sa gandesti. Un profesor de fizica nu te invata fizica, te invata SA VEZI lumea…
Candva, acum 20 de ani, am fost profesor (suplinitor).
Imi puneam problema sa ma fac din nou profesor, ca mi-a placut. Dar oare pot? In noile coordonate invatate zilele astea, as putea explica cuiva ceva, orice? Am creierul dezvoltat incat „sa nu scot roboti”, daca as fi profesor?
“Rasa umana nu mai poate absorbi”… nu cred. Nu avem cine sa ne invete chestii.
I guess Dmitry Obretetskiy was… Oxshot!!!!