- Brunetă . Brunetă . Abur . Blondă . Culori . Râu . Verde . Roșcată .
- Băncile duduie
- Oamenii vor ieși în stradă
- Nici un profesor nu a făcut meditații
- Justiția pe care o apărăm
- România a depășit Germania!
- Cum anulezi buletinul repede
- Nici o vorbă despre testele alea eronate
- De ce ai da șpagă să te angajezi? Că știi că îi recuperezi?
9 – Cred ca acolo partea cu fonduri europene aducea grosul banilor, ca iti pui salariu la limita de sus iar proiectul….. Dumnezeu cu mila.
@4
Pai nu detine date pentru ca nu le-a adunat, sau nu a vrut sa le adune.
Sau poate articolul se referea la materiile secundare, cum ar fi: religie, muzica, sport, etc.
Treaba asta e cam traditie la noi (sa faci pregatire la mate, romana, , istorie, geografie, fizica, in general materiile pentru examene).
La muzica se duc la meditatii copii ce vor sa invete chitara sau alt instrument. Au din ce sa faca bani profesorii de muzica.
La sport & religie ma gandesc ca nu-i asa aglomeratie, poate doar cei ce vor sa urmeze facultatea respectiva.
Lasă că baga Funeriu examene din toate materiile la bac și capacitate, sa nu mai existe materii de mana a doua. Adică să ia copiii meditații la toate materiile. Am ras bine când am citit că profii care dau meditații trebuie să aibă casa de marcat.
4-Suntem tara care nu accepta nici prostitutia la nivel declarativ.
9. Din familie: Faci o scoala sanitara care dureaza cativa ani, costa, iar daca nu platesti nu primesti o pozitie. Oras mic 2 spitale surpriza aceleasi obiceiuri. Spitalul e un angajator stabil si orasul chiar nu are multe optiuni.
@Andrei. pentru 90% din adulții din România care își leagă singuri șireturile, statul este un angajator incomparabil mai bun decât mediul privat; eu cred că dacă cineva apreciază că este doar un om normal care își dorește o viață normală, ei bine, acel cineva are toate motivele să considere că merită orice efort (inclusiv financiar) să se angajeze undeva la stat.
Nu inteleg de ce ia Joker manute rosii la comment-ul asta. Dupa 12+ ani de munca, doar in mediul privat (nici macar o luna la „patron” roman, macar atat…) nu as fi putut sa o zic mai bine.
Oameni buni, in privat cam trebuie sa muncesti. Daca nu o faci, se uita lumea urat la tine. Si faza cu muncitul asta e ca, daca nu ti-ai gasit „menirea” si faci ceva ce iti place, aduce satisfactii, din astea, e apasator. O faci sa iti finantezi activitatile din momentele cand nu muncesti, dar 8+ ore din zi sunt duse, nu ti le da nimeni inapoi. Vorbesc din experienta mea, evident, nu dati cu pietre, si mi-e clar ca sunt nuante, dar in mare sunt convins ca nu zic asa rau. E bine sa ai convingeri, am inteles.
Ai dat spaga, te-ai angajat functionar undeva departe de ochii publicului, si te-ai scos. Incepe ziua de lucru la 9 jumate – 10, se termina pe la 15 – 16, eventual cu o pauza intre, in care iti mai rezolvi una-alta, ca toti avem probleme. Weekend-ul e weekend, seara nu te suna seful sau clientul ca nu s-a livrat ceva, sau planificarea e in WC, sau, sau, sau.
De ce NU ai face asta?
și apropos de un articol de ieri, la stat nu se uită ce vârstă ai când te angajează. îndeplinești condițiile, iei concursul sau dai șpaga (eu am luat concursul), îi doare în papuci dacă ai 25-30 sau 45 de ani.
aveam 39,5 când m-am angajat la stat.
bine, dacă n-ai pile trebuie să muncești la fel ca la privat, nu visați cai verzi pe pereți.
Uitai: pe langa ca programul poate sa fie mai permisiv, unde pui ca te-ai angajat la stat si cam poti sa-ti planifici viata pana la pensie. Salariul ala, bun rau – dar mai degraba bun, statistic vorbind -, e cam garantat (plus ca mai creste, macar o data la patru ani).
Ce angajator din privat iti ofera siguranta asta a locului de munca? Sa nu minimizam importanta acestui aspect, ofera liniste sufleteasca mai mult decat ultimul iphone in rate, as zice.
In privat se uita lumea urat la tine si daca muncesti dar i se pare sefului ca esti in urma celorlalti.
Cand nu se poate da usor afara angajatul, prin desfiintarea postului, se fac presiuni sa isi dea demisia, bullying social.
Daca stai 5 zile in spital + 10 zile de concediu medical pentru recuperare dupa chirurgie, la stat nu se uita seful si colegii urat la tine.
Desigur, totul depinde pana la urma de companie.
La 8, ce inseamna clickbait de kkt, sau editor incompetent. Descrierea din primul paragraf: „șoferii care se urcă băuți la volan și fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare”. De aici inteleg ca daca esti baut/drogat si nu ai permis, ajungi la inchisoare.
De fapt legea spune ca cei acuzati de ucidere din culpa sa nu mai primeasca cu suspendare daca erau bauti/drogati sau cu permis suspendat.
Asta cu bancile care o duduie sa o vada si cei carora li se pare normal sa fie taxati cu 5 lei cand primesc bani in cont, 5 lei cand platesc ei ceva prin transfer, taxa de cucu, taxa de uitat urat, taxa de utilizare ghiseu cu om in loc de homebank, etc.
Nu mi se pare normal, ci doar o fixare de prețuri tacită.
Înțeleg că e riscul mai mare la noi, dar în același timp comisionul lunar fix asta acoperă: tranzacțiile pe care le face clientul. E ca și cum ar începe în telekom să mă ardă la sms-uri.
Îmi place ca piața să fie liberă, dar dacă statul nu își bagă coada la reglementări + consecințe, inclusiv servicii oferite la prețuri mai mici intenționat (raportat la profit, desigur), atunci cine și ce îi oprește pe câțiva să facă monopol și să fixeze prețurile?
2@ Bancile duduie in special pe ratele fraierilor… cele mai mari dobanzi la rate din europa. Asa se intampla cand ai un guvern de cacat.
Noul Provident
https://www.realitatea.net/stiri/actual/nutu-camataru-sia-deschis-banca-chiar-la-el-acasa-cine-sunt-actionarii-sai_63de873e65d18735494b0697
Un comentariu la stirea respectiva 🤣
Exista un singur profesor care-a dat meditatii si a castigat suficient de bine din aceasta activitate extra-curiculara.
Partidul Național Socialist (USL 2.0 pentru neatenți) vrea să schimbe legea și să fie închisoare pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Ce ziceați că face AUR dacă vine la putere?