Știrile zilei – 8 decembrie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Din articolul cu fan-ul:

    „Pe de alta parte sa uitam ideea ca Romania este o piata ieftina a muncii. Nu mai este. De exemplu Florin Talpes de la Bitdefender mi-a spus clar ca in unele domenii da programatorilor salarii mai mari decat in Germania sau Italia”

    Nu cred că Domnul Talpeș dorea să ajungă publică această declarație. :)

    00
    • Ce? Nu credeti? Fisu si norsa sunt programtori in firma

      00
    • Unde am zis că nu cred? Am zis doar că nu cred că dl. Talpeș voia să iasă această informație în presă. Acum ceilalți programatori care nu câștigă ca in Germania o să se supere si o sa facă presiuni în firmă.

      00
    • Ba din contra.. el spera cu aceasta fraza ca programatorii sa nu mai ceara mariri sau sa plece la alte companii caci acum vor crede ca sunt deja la limita maxima.
      Tu chiar crezi ca oameni de nivelul lui lasa asa la voia intamplarii astfel de declaratii? Sa fim seriosi…

      00
    • Nu inteleg ce a vrut sa spuna dl Patrascanu. Care e legatura intre curieri si programatori? Programatorii aia poate fac de 1.5x mai multa treaba ca programatorii germani. Sau poate isi fac de 1.5x mai bine treaba. Isi muncesc banii aia, nu le face nimeni vreo favoare. In timp ce, in domeniul curieratului despre ce discutam? Salarii mici in RO, unde serviciul de curierat cu siguranta e mult mai dificil ca in DE. (trafic rutier, colete multe, zone mari de acoperit, etc.) Incearca de fapt sa sublinieze ca desi in Romania curierii muncesc mai mult ca in vest, posibil asemanator programatorilor din RO, tot sunt platiti de cacat, in timp ce programatorii sunt remunerati? Geniala idee.

      00
  2. in articolul cu rata saraciei e un paragraf care zice ca fara ajutoare numarul e de fapt 50%. Adica juma de tara de oameni manipulabili.

    cu alte cuvinte, cheia jocului e la bani.

    00
    • Pensia ti se pare ajutor social ? Ca mie nu. Era de asteptat ca dc nu platesti pensii,85% din cei peste 65 de ani vor fi saraci. Ideal ar fi sa nu patim si noi la fel, insa asocierea pensionarilor cu asistatii sociali nu e la locul ei.

      00
    • @judit: sunt dispus sa iti ascult parerea si sa admit ca gresesc daca ai argumente coerente.

      doar ca inainte sa avem discutia asta lamureste-te te rog despre ce inseamna transferuri sociale deoarece eu cred ca tu nu stii ce sunt ele si implicit nu ai inteles ce ai citit.

      „Daca in anul 2016 nu s-ar fi platit pensiile si celelalte transferuri sociale, aproape jumatate din popendulatie (49,6%) s-ar fi situat sub pragul saraciei relative si in mod evident situatia s-ar fi inrautatit in cazul persoanelor varstnice (65 de ani si peste) care, intr-o proportie de 85,3%, ar fi fost in stare de saracie relativa. Aceeasi situatie s-ar fi inregistrat si la persoanele aflate in grupa de varsta 55-64 de ani, dar intr-o proportie mai redusa, de 54,1%.”

      00
    • Aici vă înșelați un pic amîndoi. „Dacă nu ar fi plătit pensiile și celelalte transferuri sociale” se traduce prin „dacă statul nu ar fi avut bani să…” Pensiile nu sînt ajutoare sociale, dar în România, pensiile nu sînt private, ci de stat. Raportarea la stat nu e deloc greșită – dacă statul se duce pe copcă, jumătate din popendulația României intră în sărăcie. Din ce știu eu, vreo 30% din popendulația României e reprezentată de pensionari și încă vreo 30% de copii. Dacă țineți morțiș, „transferuri sociale” poate însemna orice de la ajutor social la alocații, ajutor de șomaj și indemnizație de maternitate.

    • @alex

      ” Dacă țineți morțiș, “transferuri sociale” poate însemna orice de la ajutor social la alocații, ajutor de șomaj și indemnizație de maternitate.”

      Nu tin mortis omule, ci aia e definitia acceptata a termenului.
      Cu alte cuvinte, nici tu nu stii ce vorbesti in cazul asta.
      Asta nu e un lucru grav, ca toti gresim.
      Mai nasol e ca niciunul nu sunteti dispusi sa ascultati si sa evaluati ceea ce zic si ii dati inainte ca voi stiti mai bine.

      https://monitorsocial.ro/data/riscul-de-saracie-inainte-si-dupa-transferurile-sociale/
      http://tap-project.eu/ro/updates/67-the-risk-of-poverty-versus-social-transfers

      Si hai sa va explic si nuanta cu pensiile de stat: fiind de stat inseamna ca sunt controlate de stat si, total surprinzator, nu ma asteptam la asta, statul decide ce face cu banii. De la contributii pana la mod de calcul si repartizare.
      Adica, in concluzie, pensiile de stat la sunt transfer social pentru ca sunt monopolizate de stat si distribuite dupa cum au chef cei care sunt la putere in momentul ala.
      Imi pare rau sa va dezamagesc (de fapt nu imi pare): la noi pensia de la stat e mai degraba un privilegiu decat un drept.
      (in mod ironic, un privilegiu pentru care, desi platesti obligatoriu, nu stii daca il primesti si cat anume din ce ai platit :)) )

      00
    • Cat timp bugetul de pensii e pe deficit eu ii consider asistati social.

      00
    • Pensionarii sunt asistati social pentru ca nu e buget pentru pensii?
      Da’ când contribuiau la stat cu bani, cum erau?
      Asistați socusl sunt, dar la capitolul transport gratuit, de exemplu.

      00
    • NOU
      #13

      Daca o luam asa, transferuri sociale sunt si celelalte domenii de servicii perdante, incepand cu transportul public… in absenta statului, ne-am afla intr-o Indie dominata de o garla de masini printre care s-ar strecura ca la Roma un nr infinit de biciclete si motorete, iar plebimea ar da un euro biletul la rata vre-unui smecher sa mearga inghesuiti „sardineste”.

      Educatia si sanatatea este un transfer social, imi e greu sa cred ca la salariile din Romania un parinte si-ar permite mai mult de 1 educator care sa-i invete puslamaua sa scrie, sa citeasca, si socotelile de baza.

      Despre sanatate, jumate din nasteri ar fi efectuate de babe, cu mortalitatea de rigoare, si la prima afectiune mai sanatoasa ti-ai vinde casa, iar daca nu ai… ghinion.
      Asigurarile private te-ar asigura doar daca esti tanar si sanatos… Daca ai un … diabet sa zicem… poti sa-ti pui streangul!

      00
  3. Renault vinde Poliției 5.600 mașini – nu mai exista nici un producator de masini in lumea asta ?

    00
  4. airbnb și uber, două companii care fac bai din fraierirea dobitocilor care nu știu să-și calculeze costul total al afacerii, ce i-am mai place ghiorletelui de la fan să fraierească și el retarzii cu gig coletărie :D https://www.youtube.com/watch?v=gTEDYCkNqns

    00
  5. Brandurile de lux vand online doar ca nu la orice taraba.

    00
  6. NOU
    #24

    legat de bitcoin – e foarte interesant cum cineva mai crede in treaba asta. e un joc piramidal ca oricare altul.

    00
    • Gresesti.
      Eventual e o bula, dar joc piramidal nu e ptr ca nu e produsul unei entitati sau persoane care incearca activ sa aduca noi clienti.

      Blockchainul in sine e o inventie geniala care probabil va fi implementat in politica monetara a secolului 21 asa ca modelul in some functioneaza , problema sa mare e lipas de predictibilitate

      00
    • @Midu, serios ca nu e ? ia spune-mi cate dintre platformele de trading de cyrpto monede sunt controlate de o entitate credibila ? ? Sau exista ca sa ce? Sa umfle valoara si sa scoata banu :)) spunemi cum nu vor sa aduca noi clienti cand practic nu isi pot scoate profitul daca nu apar noi clienti? Exact..

      00
    • Când aud cuvântul „blockchain”, imi vine sa trag un pumn in gură celui care-l folosește.
      Bineînțeles, sunt o gorila obosita care nu înțelege cum e mersul, un fraier.
      Bitcoin si blockchain… doua cuvinte ideale pentru începerea unui conflict.

      00
    • Modelul în sine e o prostie. Fiecare tranzacţie adaugă la blockchain date.

      Azi blockchain-ul bitcoin are 145 GB, toate tranzacţiile efectuate vreodată. Şi discutăm de o chestie de nişă. Să-mi spună cineva, cum e gestionabil ceva de genul dacă toate firmele pun în blockchain o tranzacţie pentru fiecare covrig? La nivel planetar? Cât va dura confirmarea unei tranzacţii?

      Ca să vezi câţi bani ai în cont, trebuie calculate toate tranzacţiile de la începutul istoriei. Da, ştiu că se poate face caching, se pot face mici trucuri, dar la esenţă, tot acolo e, trebuie stocat tot.

      E foarte bun atunci când vrei neutralitate absolută, să nu aibă nimeni controlul asupra fluxurilor pentru că tranzacţiile trebuiesc propagate în reţea. Dar şi aşa, cine are 51% din reţea face legea imediat, deci abuzuri tot pot fi. Dacă ajung chinezii să deţină 51% din bitcoin de ex, şi se hotărăsc să facă o alianţă, ce se întâmplă?

      E un experiment şi cineva a făcut miliarde de dolari, felicitările mele iniţiatorilor.

      E un caritas al secolului 21, cu tehnologie de secol 21. Aşa cum râdeam de părinţii noştrii ce proşti au putut fi că şi-au băgat banii la FNI şi Caritas, aşa se repetă istoria, doar cu mijloace moderne.

      Ca şi metodă de plată nu mai e practică demult, am înţeles că mai nou durează zeci de minute să faci un transfer, practic ING e mai rapid :))

      00
  7. Si cand am zis anu trecut ca au venit mitici sa lucreze la FanCourier in Cluj ati zis ca bat campurile

    00
  8. LaBitcoin zice de 13k nu 17k :) e o metafora?

    00
  9. Am ajuns in Brașov, după 30 de ani.
    Bai tată, ce e cu poluarea asta? As spune ca e ceață, dar nu cred ca ceața e maronie.
    Nu se vede in zare, e maroniu!!! :(
    E incendiu, ceva?

    00
  10. bitcoiu poate ajunge maine la 50000 de dolari,nu cred ca doare pe cineva in pendula despre niste umbre pe pereti.BANII adevarati sau plusvaloarea/profitul in general se fac din productie,nu din futut menta pe net,ca aia nu are sustinere.in ceea ce priveste tranzactia pulitiei rumune cu reno,exprimarea corecta ar fi fost:politia cumpara de la reno,nu reno vinde politiei rumune.chestie de nuanta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile