Știrile zilei – 8 august 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. La înregistrarea domeniului ai o adresa de email pe care poti sa primesti o notificare cu link de plata si poti achita cu card sau transfer bancar…ca la serviciile de hosting…nu cred ca e greu de implementat dar vor fi ceva blocaje la inceput din cauza nr foarte mare de plati. Dupa 6-12luni ar trebui sa fie ok…

    00
    • Eu cand am luat domeniu anul asta am platit prin ghiseul.ro, asa ca platforma de plata integrata cu ei au deja.

      00
    • Si daca iti faci ulterior cont pe ghiseul.ro gasesti acolo plata. Prima data am crezut ca e prost site-ul cand vedeam plati vechi de 1-2 ani pe un cont nou facut, ulterior m-am prins ca erau de la domenii (scria doar ICI) .

      00
  2. Astept si eu ziua in care Bucurestiul va avea un parc de distractii adevarat. Terra Park a fost o solutie de compromia, intr-o fosta parcare a unei societati de salubritate. Pe esplanada de la Unirii ar fi okay, si central si aproape de ratb / metrou

    00
    • Dacă ăsta da faliment, crezi că in viitorul apropiat se vor încumeta mulți să mai încerce astfel de business?
      Terra Park era lângă două mall-uri, nu poți spune că era pus intr-un loc greu accesibil.
      Poate sunt bătrân in gândire, dar cred ca epoca acestor parcuri a cam apus… e trafic mare in celelalte parcuri de felul ăsta din Europa?

      00
    • Da, e foarte mare traficul in parcurile de distractie „”adevarate””, nu in cele de genul asta. Vezi Europa Park, PortAventura, Gardaland etc.

      00
    • In Romania multe business-uri turistice nu merg sau vor falimenta pe motiv ca nu exista infrastructura corespunzatoare(drumuri, mijloace de transport dedicate, puncte de informare, parcari).
      De multe ori renunt sa merg undeva din cauza accesului dificil/aglomeratiei in zona respectiva. Nu mai vorbesc de mizerie. Romanu-i frate cu mizeria din pacate.

      00
  3. „Parcul Terra Park din sectorul 6 al Capitalei, deschis în toamna anului 2011 și avansat ca principalul loc de distracție din această zonă a Bucureștiului, o investiție de aproape 5 milioane euro, dar cu operatorul, firma World Park controlată de Răzvan Petrovici, intrat ulterior în faliment, după ce s-a constatat, conform documentelor analizate de Profit.ro, că parcului îi lipsesc punctele majore de atracție, iar numărul de vizitatori este cu 70% mai mic decât cel preconizat în studiul de fezabilitate, a fost scos acum la vânzare.”

    Ce ați citit e o singură frază, apare un singur punct, la sfârșit.

    00
    • Recupereaza investitia prin construirea citorva blocuri si cladiri de birouri…ca tot incepe bula imobiliara… Asta cu falimentul e pt popor…

      00
    • Cu 5 milioane de euro nu poti sa faci un parc de distractii adevarat ca in „afara”, luand in considerare ca un rollercoaster decent costa minim 15 milioane euro. Nu poti atrage vizitatori cu 3 atractii banale.

      00
  4. Ba intreb si eu ca prostul: cand am cumparat domeniul .ro acolo scria ca este pe viata al meu, in suma platita de mine.
    Acum practic, vin unii si spun ca trebuie sa le dau bani….
    cum vine asta?

    Se aseamana cu comisioanele abuzove bagate de banci? Este legal asa ceva?
    Adica, la momentul cumpararii domeniul nu aveam de unde sa stiu ca voi plati o taxa anuala, poate elegeam extensia .eu sau altceva.
    Nu stiu, parca e abuziva chestia..

    • in contract scria că nu există taxe anuale. ceea ce e diferit. nu scria că e pe viață.

    • Nu scrie nicaieri pe viata… Doar site urile de vanzari promovau sintagma ” pe viata”

      00
    • domeniile .ro „pe viata” sunt ca hosting-urile alea shared „unlimited”.

      00
    • Costul serviciului pentru înregistrarea sau transferul dreptului de folosință al unui domeniu .ro este de 51,26 USD + TVA (19%) în valoare totală de 61 USD.
      Nu există taxă de mentenanță anuală în prezent. Plata se face la înregistrare.
      Dacă se va introduce taxa de mentenanță anuală veți fi anunțați din timp.

  5. Taxa pe domenii e de bun simț și e bine-venită. Prea mulți țineau domeniile ocupate total aiurea, inclusiv eu :)

    00
  6. Intrebare de noob cu rotld: daca am cumparat un domeniu.ro si am un site facut cu google.sites, ce posibilitati am sa redirectez domeniul .ro la site-ul respectiv?

    00
  7. „Pentru a salva parcul, proprietarii au organizat și concursuri de mâncat fructe, în ideea că astfel vor crește interesul, dar fără succes.”

    Asta este fraza definitorie. Cand citesti asta iti dai seama ca unii au facut bani de urma acestor netoti: aia de au vandut tehnica, aia de au terenul, arhitecti etc.

    Oare directorul lor de marketing cine e?

    00
  8. masinile autonome o sa apara in momentul in care cateva corporatii o sa doreasca chestia asta. peste noapte cand o sa sara cu ceva bani catre guverne (sau presiuni diplomatice) sa forteze cateva legi si s-a rezolvat. vorbeam cu un prieten si el insista ca niciodata nu o sa-si cumpere asa ceva pentru ca nu o considera utila, cred ca dupa primul an o sa isi ia abonament la ceva de lux ca sa intre in randul lumii si sa nu pice de fraier ca inca mai „sofeaza”

    a. elemente care vor forta oamenii sa renunte la propria masina:
    – asigurarea care creste vertiginos pentru riscul generat de un sofer uman
    – impozit mare pe masini
    – taxa de poluare benzina/motorina
    – impozit loc de parcare

    b. elemente care vor atrage oamenii pe AVs:
    – abonament cu pret scazut sa ai masina disponibila oricand/oricum, in functie de pretul abonamentului mai mult lux, mai multi km, etc ( pret super scazut pentru AVs gen autobuz care preia toti navetistii intre 2 zone)
    – lipsa orice alta taxa pentru mobilitate
    – drumuri goale ( parca era un calcul care spunea ca doar 15-20% din masini sunt miscate in fiecare saptamana -in bucuresti)
    etc

    ps. am citit ceva articol (acum cateva zile de la un link dat de un cititor de pe blogul asta) si spuneau ca un cost real la un AV este pe la 200-300 mii $$$. m-am gandit ca totusi nu sunt prosti aia care au pus pretul, dar am citit mai departe si am dat peste sf-uri de gen radar 10 mii $, computer de bord – 7500$. aici deja era pe domeniul meu si un calc extraordinar este 2000$, daca vb de firma care cumpara cateva sute de mii de produse pretul ala coboara in 700$ maxim -deci totul exagerat cam pe la 10x. considerand ca masina aia era gandita la 200-300.000 $, tind sa cred ca atunci cand o sa devina ceva uzual o sa fie probabil undeva in 40-50.000$ dar o sa fie mult mai rentabil sa fie cu abonament pentru sharing, etc maxim 10 ani mai avem :) ( sper sa tina masina actuala pana atunci, ca nu intentionez sa o schimb – are 9 ani acum )

    00
    • trebuie sa mai ti cont de un aspect. sunt oameni care nu s-ar descurca cu un autovehicul „shared”. 3 sferturi din calabalacul care imi e necesar in aproape fiecare zi la munca il tin in masina. adica o masina care vine, ma ia, ma duce la destinatie si pleaca nu este o solutie.

      00
    • astia care ati dat minus fara nici un argument… voi traiti in lumea voastra hip.

      incercati voi sa transbordati de 8 10 12 ori pe zi 30 40 de kg de echipament plus inca 15 20 de chestii nu chiar asa de grele dar care puse impreuna devin fie extrem de voluminoase sau extrem de incomode.

      mie mi s-a luat sa car numai 20% din alea doar dimineata si seara. iar o transbordare completa imi ia de obicei intre 15 si 30 de minute.

      pentru cine stie se cheama topografie.
      o statie totala, o nivela optica, gps geodezic, 2 trepiede din care unul de lemn, 2 jaloane, unul de 5.5m, 2 mire, 2 broaste de nivelment, 2 borne pentru ca nu se stie niciodata. astea ar fi alea grele. ruleta, distomat, roata de masurat, ciocan, topor, cuie, sprayuri de vopsea, markere, pixuri, cel putin 2 randuri de planuri, cel putin o pereche suplimentara de bocanci, diverse alte obiecte de imbracaminte (deh, nu toti dam click click la aer conditionat), de obicei am si cate un bax cu apa.

      astea mi le aduc aminte acum, dar mai sunt.
      nu-i asa ca e frumos in lumea voastra?

      00
    • ah, si in 99% din cazuri mai si merg singur in masina. pentru ca in fiecare zi ma duc in alta parte si de obicei aflu in a doua jumatate a zilei unde ma duc maine… daca nu DUPA program.

      ca sa inchei, nu sunt impotriva car sharingului propriuzis, autovehiculelor autonome si la orice alt avans tehnologic in general. dar ma enervez cand persoane care explica doct cum solutia universala e ce au vazut ei prin star trek sau mai stiu eu ce film utopic. nu, sharingul si av-urile nu sunt o solutie universala si pentru multa vreme nu vor fi nici macar o solutie pentru majoritatea popendulatiei. cel putin nu atat timp cat 1984 sau brave new world nu devin realitate.

      00
  9. Taxa pentru domeniile .ro mi se pare o strategie de marketing si atat…sunt curios cand o sa puna in aplicare aceasta schimbare.

    00
  10. Doar atat spun:

    Luni 30 ianuarie 2017 – publicarea pe website-ul MCSI a unui chestionar referitor la principiile ce vor sta la baza reglementării. Răspunsurile la întrebări și orice alt punct de vedere vor fi transmise prin intermediul chestionarului online până la data de 28 februarie 2017. Proiectul de lege va fi redactat de către un grup de lucru interinstituțional, pornind de la punctele de vedere primite.

    În luna iulie, ministerul va publica spre consultare proiectul de lege. Proiectul va rămâne în consultare publică pentru cel puțin 30 de zile, timp în care ministerul va organiza cel puțin o dezbatere la sediul MCSI pe marginea proiectului de lege.

    Urmare a procesului de consultare publică ministerul va prezenta forma finală a proiectului de lege în Guvern, în luna septembrie.

    De pe site-ul oficial rotld.ro, unde este stirea?

    00
  11. “Pentru a salva parcul, proprietarii au organizat și concursuri de mâncat fructe, în ideea că astfel vor crește interesul, dar fără succes.”
    Idioti. Concurs de mancat seminte, mici si kkat trebuiau sa faca pentru a atrage bucurestenii in numar mare.

    00
  12. Bos, te-ai impacat cu Radu? Vad ca l-ai pus la loc in blogroll. :)
    Sau e ca in Cupa Davis: s-a calificat din nou in grupa mondiala? :D

    00
  13. terra park :)))… tinand cont de numele vehiculat in articol singura surprinza nu este ca a dat faliment ci ca a dat faliment atat de tarziu.

    00
  14. poate masini autonome nu, da electrice, putem visa la ele.

    ti-a scapat aia cu accizele. De data asta au renuntat la orice pretext ca fac autostrazi.

    00
  15. Iar subiecte cu masini autonome. Ca unu care lucreaza in domeniu zic sinplu ca problema automatizarii 100% e extrem de greu. Lucrez cu radare si camere si am de decis chestii de genu… cand x

    00
  16. Iar subiecte cu masini autonome. Ca unu care lucreaza in domeniu zic simplu ca problema automatizarii 100% e extrem de greu. Lucrez cu radare si camere si am de decis chestii de genu… cand x si y se intampla, ce face masina…pai face Z. Bun, dar daca apare A, atunci? Riscurile sunt mari daca o ia razna ceva prin masina, soft. Vremea pune dificultati, senzorii is limitati. Ce e prin presa is fantezii sa atraga cititori sau lume naiva. Inca 20 ani o sa avem sisteme de asistenta ceva imbunatatite fata de acu

    00
  17. „Au fost, însă, bucuroși că pot să-i vadă pe viu pe cei mai importanți lideri politici ai țării. De la Klaus Iohannis, până la Liviu Dragnea și Mihai Tudose (însoțit de mai mulți miniștri), toți politicienii importanți au fost prezenți, duminică, la Mărășești” …

    pe bune, chiar poti sa te bucuri cand te uiti la leprele astea?…

    00
  18. 170.000 euro chirie lunara? Hahahahahahahhaa

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile