Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Romania chiar este piata de desfacere, Herr Zoso.

    00
    • cat timp ai putea trai fara sa cumperi nimic? si nu ma refer la telefoane, tricouri de firma sau mirrorless-uri ci efectiv nimic. nu mancare, nu internet, nu casa, nu caldura, nu apa. pur si simplu nimic. si evident sa nu plateasca altcineva pentru ele. de abia atunci ai putea sa ai pretentii, pentru ca pana atunci esti pur si simplu o piata de desfacere, la fel tot restul lumii, din coreea de nord pana in brunei si din venezuela pana in elevetia. poate mai putin cateva triburi de prin amazon si papua noua guinee.

      00
    • și ce-i rău în a fi piață de desfacere? ai vrea să nu găsești niciun produs occidental pe piață?

      00
    • Da. Romania e piață de desfacerr. Așa, și? CUMPARA TELEFOANE ROMANESTI, in p#$ a mea! Ia, cumpără blugi din Romania, cumpără ulei de măsline crescute pe meleaguri dacice! Cacat.
      Ai Logan?
      „E piață de desfacere”… PENTRU CĂ SUNTEM PROSTI, DE AIA!
      Sa dau iar linkul cu polacii care acceseaza orice fond pus la dispoziție de Europa?
      Să pun linkuri cu români care nu vor sa muncească? Nu suedeji, DACI, in p#$a mea, care NU VOR SA MUNCEASCĂ!
      „Piața de desfacere” – dacă suntem prosti și leneși, ce vrei!?

      00
    • A dracu piata de desfacere. Romania a exportat in 2017 (in cea mai mare parte catre vestul Europei) bunuri si servicii in valoare de 62 de miliarde de euro. Cam de 10 ori mai mult decat in cel mai bun an al Romaniei sub Ceausescu.

      Unii vad mereu doar ce le convine.

      00
    • După logica celor care cred că occidentalii ne țin într-o continuă stare de sărăcie tocmai pentru a deveni piața lor de desfacere, ar trebui ca tările africane și unele din Asia să fie copleșite de mall-uri și supermarketuri…

      00
    • Care africa? Sus sau jos? Nu uita ca e greu sa exporti alimente pana in africa… romania e aproape…

      00
    • Da, clar, „strainii ne tin saraci si prosti sa fim piata de desfacere pentru ei”.
      Pai sa cumperi produse inseamna sa ai bani. Daca esti sarac de unde naiba ai bani sa le cumperi produsele?

      00
    • Care produse? Se vor gasi bani stai linistit si oricum produsele lor sunt de cacao pentru anumite tari, eu am vazut diferenta la detergent cumparat in italia si in romania… romania nu este chiar o tara saraca sa ne putem compara cu africa dar multi nu stiti ca si africa are o parte bagata si una saraca…

      00
  2. De la doamna respectiva cumpăr fructe de vreo 5ani.
    Reportajul e posibil sa îi facă mai mult rău.

    00
  3. eu nu voi lua vreodata in serios orice fituica care are are cuvantul „millenials” in ea.

    00
  4. Faci globbing de ani de zile și tot nu știi cum să faci trafic… La aia cu A decedat Burt Reynolds, știrea trebuia scrisă:
    – BURT REYNOLDS A MURIT!!
    – Un îndrăgit actor a murit, îl plânge o țară întreagă!!
    – Acum s-a aflat, Cauza morții lui Burt Reynolds!!!
    – Procurorii nu au niciun dubiu, intră să vezi de ce a murit BR
    – Îl știi dintr-o grămadă de filme, a murit azi dimineață!!
    – Ni se duc marile vedete, încă un actor de origine română a murit!!

    Etc etc

    00
  5. M-am apucat sa scrollez prin top 100 branduri preferate ale milenialilor si m-am bucurat sa vad ca marcile japoneze de masini sunt cu mult mai apreciate decat cele germane. Bine, topul e facut pe USA si acolo marcile japoneze se bat cot la cot cu cele americane, dar chiar si asa… a fost funny sa vad Honda pe locul 14 si BMW+ Audi pe locurile 94/ 95.

    Imi pare rau ca nu am vazut Mazda, totusi. Mi se pare o marca la fel de buna ca Honda.

    Cat despre restul topului, deja am vazut multe branduri de la care cumpar si eu. E doar o chestiune de timp pana voi vedea si restul brandurilor americane, ca ajung aici.
    Deja avem introduse recent Taco Bell, Netflix, Spotify, etc.
    Probabil ca urmeaza Hulu, Chipotle, Bath&Body Works (Deja vad produsele pe Aoro).

    Cum naiba sa nu intre romanii in cercul consumerismului, cand vedem ca vin toate astea peste noi, una dupa alta? Mai un abonament la netflix, mai un tricou Under Armour, mai un burrito la Taco Bell, mai iei un ruj de la MAC (tin minte ce nebunie a fost printre muieri, cand au venit in Romania), mai o cafea la Starbucks. Se duce salariul cat ai clipi, pentru ca preturile sunt ca in USA, dar salariile sunt ca la noi, lol.

    Da, se poate trai si fara dar… *insert scuze de orice fel here*.

    00
  6. Ca sa se vada ceva, ar trebui prinsa toata clasa politica, indiferent de functii, neamuri etc si izgoniti. Ca popor avem un precedent periculos, inca din istorie, un popor de lingai. Comunismul nu trebuie judecat, oamenii isi amintesc de comunism, in ambele sensuri, si negativ si pozitiv. Mi se pare comic un fapt. Daca nu primeau toti case, si doar ii lasau sa stea in chirie modica, venea democratia, ii izgonea din case, azi era prapad, aveam cres cei mai multi oameni ai strazii.

    00
  7. Nu inteleg cum se fac acele topuri de fiabilitate. Alfa Romeo pe primele locuri? Suzuki pe primul loc? Pe bune?

    00
    • Se face un poll online, in care este pusa lumea sa raspunda la niste intrebari legate de masina lor, vechimea si defectele avute.

      Deobicei cei care fac topul fie fac reclama la anumite firme, fie vor sa-si creasca reputatia.

      00
    • Dă clicl pe link, că scrie. Sondaj pe vreo 18k oameni posesori de mașini cu vechie maxim 3 sau 4 ani, dar nu găsesc chestionarul, deci nu-mi dau cu părerea. Oricum, când vine vorba de mașini (sau orice decizii d-astea importante, pe bani mulți) „take it with a grain of salt”, că oamenii în general nu recunosc atunci când fac greșeli și „mai uită” că le-a picat și caseta de direcție în anul 2, gen. :)

      00
    • Dacia aproape de Mazda a părut ok, nu? Nimic suspect.

      00
    • @Teniescu, la ce te raportezi când faci un astfel de comentariu? Uite un scenariu: Dacia are mașini pentru care aerul condiționat este dotare de lux, deci probabil majoritatea mașinilor livrate au doar lucruri de bază pe ele, care nu prea se strică. Mazda vine foarte ușor cu dotări mult mai complexe, iar de aici șansele să se strice ceva sunt, evident, mai mari.

      Astfel de studii sunt semi-irelevante și nu se fac așa (dpmdvd). Vrei să vezi statistici despre fiabilitate? Faci eșantion pe X mașini (raportat la vânzări) din fiecare brand, le alegi cu pas statistic sau random din mașinile vândute într-un an, după care urmărești intrările în service pentru mașinile respective, costuri, timpi etc. De aici e simplu să vii cu niște date relevante și reprezentative, dar orice altceva e doar o discuție la bere dpdvd științific.

      Oricum, trebuie să înțelegi că a fost făcut de o revistă acest studiu, îi doare la banană dacă datele sunt OK sau nu, ei vor doar articole.

      00
    • Iti scrie clar acolo their owners didnt report a single fault in the last 12 months

      00
  8. Interesant topicul facut de englezi, nu ma asteptam ca masinile lor Jaguar si Land rover, sa fie asa prost cotate.

    00
  9. Nu stiu cat de neadevarat e ceea ce demoleaza nenea de la dilema. Probabil cei care gandesc lucrul ala, printre care ma aflu si eu, cand spun ca am ajuns piata de desfacere in sensul rau, se refera la calitatea produselor aduse de afara, care de multe ori e inferioara fata de alte tari in care ele sunt livrate. Dupa aia urmeaza chestii legate de productia…de orice. De ce totul a fost inchis, demolat, vandut etc etc etc, in conditiile in care o gramada de lucruri erau fabricate aici si aveau o super calitate, ca ma gandesc ca altfel nu mai existau si azi in stare perfecta de functionare? De ce in agricultura totul e ambiguu si nu se dau niste legi clare care sa puna lucrurile in ordine? De porcaria..cu porcii n-are rost sa mai spun, gripa extraterestra, care putea fi evitata, da ce sa vezi nu a fost? Sa vedem din ce tara neafectata de gripa minune, va veni carnea de porc pt sarbatorile de iarna. Un lucru la care nu ma asteptam cand am ajuns in Anglia, a fost faptul ca au „n” produse pe care scrie ca sunt facute aici. De la faina la haine, la electrocasnice, chestii de casa etc, etc. Si marfa de afara…nu prea. A da, sunt raioanele de produse din Asia, din Polonia, samd, dar sunt rafturile separate. In rest,”made in Uk” oriunde te uiti. Dar na, de altfel prosti astia care se gandesc ca ba, undeva, careva face in asa fel incat in Ro sa nu se mai produca nimic. Sau ca da, tampirea populatiei a fost una programata. Pentru ce sa aiba ue nevoie de consumatori educati cand aia incep si selecteaza cand cumpara? Aia educatii nu vor mai lua mezelul adus din x tara, cand or sa vada ca are 50 de e-uri si nici cutare fructe in care pot baga un detector sa vada ce cocktail chimicale contine, nu mai cumpara x frigider ca nu e eco, etc, etc. Prostul baga in cos direct, e fericit ca gaseste de toate si ieftine si proaste.
    Pana la urma fiecare cu parerea lui..numa ca vad ca apare un nou trend in a arunca cu mistouri spre aia care cred in „conspiratii” si a considera „conspiratie” orice suna prea rau ca sa fie adevarat…

    00
    • „o gramada de lucruri erau fabricate aici si aveau o super calitate”
      dă și tu un exemplu, să nu murim proști! (de curiozitate, ai văzut vreodată un lucru făcut în industria românească până în 1989 sau vorbești din auzite?)

      „gripa extraterestra, care putea fi evitata, da ce sa vezi nu a fost?”
      anumite ferme pesediste îți spun ceva?

      00
    • Incep eu: candelabre, mobile, vesela, imbracaminte, instrumente muzicale, strunguri, cnc-uri, feronerii care mai decare, usi, scaune mese, centrale termice, baraje dar astea pana decembrie 89…

      00
    • Verdenpom, ce zici tu acolo si acum se fabrica in ro (intra intr-un magazin de mobila sau intr-o fabrica si vezi cat se duce ka export-, ba chiar mai mult si mai bine ca pe vremea raposatului. Bine, poate candelabre nu. Si mobila, avea o calitate pe vremuri… Imi aduc aminte cand si-au luat ai mei mobila, au trebuit sa o repare ca nu se potriveau marimile. Usile cadeau Etc.

      00
  10. Cica occidentalii vor sa ne dezvoltam si ca nu suntem piata de desfacere? Serios? Cu toate acestea sa nu uitam ca la oradea s-a inchis fabrica de zahar condusa de nemti(mai sunt doua mici in toata tara daca nu ma insel), sa nu va mirati daca anul viitor vom vedea pe rafturi tzucor produs in franta germania sau danemarca… cica nu suntem piata de desfacere, ce poanta buna

    00
  11. apropo de ultimii din topul ala:

    This follows reports we’ve written after discovering that Tesla production appears to be passing up Jaguar production globally, Porsche sales globally, BMW sales in the USA, and combined brand sales of all models in or near the Model 3 class in the USA.

    cat presa se ocupa sa faca misto de musk ca intarzie cu productia.

    00
  12. Deci in topul „What a car” ALfa si Fiat devanseaza Volvo, VW, Merc, Audi, BMW :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Deci daca ai mai putin de 3 reparatii pe an e ca si cum nu ai…sau cum :))))

    00
  13. De mentionat faptul ca Japonezii nu au fost niciodata pioneri in inovatie auto.
    Ca si exemplu, pana in 2010 faceau niste masini urate, subdotate , cu motoare mari pe benzina si ineficiente (1.8 sau 2.0), cele de serie.

    Fiat, respectiv Alfa au investit foarte mult in ultima perioada in imagine si reclama, doar Buhnici are nush cate „review-uri”,
    si desi pare ca fiabiliatatea lor a crescut, defapt e invers, fiabilitatea celorlalti au scazut.

    00
  14. „Tati, vreau niste oua vaginale…stai ca ma duc in Obor sa- ti iau!” Sinteza la 3 subpuncte

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile