Știrile zilei – 7 iunie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Eu zic să mai prindă niște polițai găinari și de a nu mai aștepta guvizii la colțuri pentru îndeplinirea normei de amenzi înainte de a le dubla iarăși salariile.

  2. Nimic despre incidentele de la Valea Uzunului?

  3. Tariceanu e ca Hitler in buncar ,de la inaltime celor 4% el ii da inainte cu abuzurile din justitie cu superimunitatea presedintelui …e anacronic rau de tot cred ca nu l-a votat nici un om sub 60 de ani

    • E ultimul zvac si-si da arama pe fata jigodia asta ordinara. Oricum, tot ii vine randul si lui sa-i tina de urat lui Livache. Mai trage de timp ca sa-i piara senzorii din rozeta si-apoi poa’ sa mearga linistit la racorica.

    • Tariceanu e ipocrit : sa spui de superimunitatea presedintelui cind doar ce ai scapat de inchisoare beneficiind de superimunitatea parlamentara!

  4. Sunt parcari peste tot in jurul cladirii din dale gaurite prin care creste iarba.

  5. Din ce am vorbit cu un politai din Franța, asa e aici!!! Pedepsele pentru ei sunt mai drastice.

  6. Uite cum s-a calculat necesarul de locuri de parcare pentru viitorul spital judetean care va fi construit la Sibiu:
    „Parcările rezervate spitalului clinic județean se vor rezolva în interiorul parcelei. Numărul de locuri se va calcula conform anexei 2 la PUG Sibiu: pentru spital se va asigura câte un loc de parcare la fiecare cinci persoane angajate, respectiv un loc de parcare la fiecare opt paturi. Pentru celelalte funcțiuni care pot fi dezvoltate pe parcelă, se va asigura câte un loc de parcare pentru fiecare cinci persoane angajate cu un spor de 10%”

  7. >Julius Meinl, pământ românesc

    Pământ românesc, câștiguri & profituri offshore…

    • primul paragraf din linkul la care comentezi:

      > Compania RAP Confectionery, care produce bomboane, drajeuri și ciocolată sub branduri ale americanilor de la Mondelez și ale austriecilor de la Julius Meinl, au avut anul trecut vânzări de 28,34 milioane de lei (șase milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de 2017, când business-ul a ajuns la 18,58 milioane de lei. În aceeași perioadă profitul companiei s-a dublat, ajungând la peste 320.000 de lei. De asemenea, numărul mediu de angajați al companiei a urcat de la 77 la 92 de persoane.

    • Imi plac firmele astea ce au profit putin peste 1% din cifra de afaceri…

    • @Iugas: daca tu crezi ca poti creste productia cu 50% de la un an la altul fara sa faci investitii…

    • Investesti, da, clar. Dar fii atent la evolutia de aici:
      https://www.listafirme.ro/rap-confectionery-srl-21727410/
      Profilul clasic al firmelor romanesti: cifra de afaceri mare, datorii mari si profit mic.
      De ce mai faci afaceri daca ramai doar cu bani de seminte la sfarsitul anului? Cel putin pe hartie..

  8. ” Lipsa de pregătire fizică a tuturor polițiștilor, în spații amenajate corespunzător misiunilor de intervenții, cu instructori specializați”
    Tot statul e de vina ca se ingrasa politistii ca gogosarii? Sau doar cu instructori specializati se pot apuca de alergat? Sindicatele au comentat cu totul altceva in cazul doamnei aleia scoasa in dispozitiv la miting…aia pentru care postasera in mesaj lacrimogen pe Facebook.

  9. Știrbirea autorității polițistului în spațiul public. Se impune mai mult respect din partea cetățenilor față de imaginea polițiștilor inclusiv din partea mass-mediei prin comentarii, pamflete sau filme seriale, care afectează autoritatea acestora.

    Sa se dea o lege prin care sa se impuna cu ⅝ mai mult respkt din partea cetatenilor si sa se interzica Garcea la tv.
    1312

  10. Apropo de articolul despre cultura de ieri: șeful Operei din Cluj se plânge că nu sunt bani pt începerea stagiunii din toamna. Cică aceiasi problema e si la Iași. Oana Pellea nu si-a primit banii pt munca de artist „independent”.
    Cei de la Drumuri din Cluj nu si-au primit banii de 2 luni. De la Complexul Energetic Oltenia trebuie dati afară 13000 de oameni.
    Justitia independenta a acordat unei săgeți 115 milioane euro despăgubiri.
    Parca suntem in 2009. Multi angajați si-au pierdut locul de munca si se acordau despăgubiri la ANRP.
    Ciolos si Uniunea care salvează Romania ne salvează, dar a zis ieri Ciolos ca dupa alegerile din toamna lui 2020. Asteptam.

  11. @Daniel
    Sa vina la guvernare PNL si USR+ (sustinuti de PMP, UDMR si ALDE daca trebuie) cu Dacian Ciolos prim-ministru. Asa astept sa ma salveze. Sa vina cat mai repede ca e dezastru in tara.
    Dar, de la autostrăzi, spitale si tăierea pensiilor speciale s-a trecut la legi anti-fumat (de fumat droguri nu zic nimic).

    • Se pare ca multa lume nu a inteles ca nu s-a schimbat nimic in configuratia parlamentului si PSD plus ALDE au 174 din 308 deputati si 76 din 134 de senatori adica au majoritate indifferent daca ceilalti se dau peste cap sau nu.

      Sa vina la guvernare ca sa faca ce? Poate OUG-uri ca ceilalti, ca altceva nu prea au ce.

      Alegeri anticipate poate, sa profite de valul emotional dar cine o sa le voteze in parlament? Majoritatea PSD plus ALDE?

    • Vasile, de ce nu vii tu la guvernare? Cat mai repede, ca e dezastru in tara!
      Daca chiar crezi ca la guvernare se duce cine si cand are chef.

    • Lasati-l pe Vasile, a votat pesede.

  12. În momentul când au aruncat niște civilizați cu hartie igienică in masina poliției in care era Dragnea si masina a intrat în garajul penitenciarului, a început potopul in Romania. De ala cu tornade. O sa fie tornade după tornade.
    PSDragnea s-a împrumutat mult, dar nu de la FMI si Banca Mondiala. Fix in ziua in care a intrat Dragnea la parnaie, fix atunci a venit FMI-ul in tara. La câteva zile, a dat guvernul Dancila ( care nu face azi ce spune Dragnea) o hotărâre prin care statul se poate împrumuta mai mult. Deja se iau bani împrumut si de la Banca Mondiala.
    Tăriceanu, ca sa scape de parnaie, a declarat înainte de votul in Parlament ca e de acord cu vânzarea unui pachet de 10-15% din Hidroelectrica (cea mai profitabilă companie de stat azi) si e de acord cu o reconfigurare a fondului suveran de investitii.
    Cand vine FMI-ul intr-o țară, se știe că oamenii o sa înceapă să o ducă bine.
    Eu cred ca mai au bani la buget pt cultura (si altele)(totusi avem o creștere economică de 5%), dar nu mai dau bani ca sa justifice împrumutul de la FMI. Nu mai sunt bani, trebuie sa ne imprumutam de la FMI. Oana Pellea a dat semnalul, azi si Andrei Caramitru anunță că Romania e in faliment. Deci trebuie sa ne împrumutam.
    Concluzie: o sa ne vindem ce companii de stat mai avem profitabile, o sa plătim o groaza de bani pe despăgubiri si o sa facem împrumuturi la FMI. Frumos.
    Asemănări cu 2009: despăgubiri ANRP, credit de 20 miliarde euro (nu e clar de ce s-a luat si unde s-au dus 20 miliarde euro).
    În timp ce băieții isi rezolva treburile pe la spate, toate partidele o sa se întreacă în asa zisa gafe. Si asta cu legea anti-fumat e facuta ca sa tina lumea ocupată.

    • Pai, sa ardem holdele si sa otravim fantanile. Ca sa nu vina FMI-ul, sa ne ia tot, inclusiv valorile.
      Deci asta e noua linie de comunicare a psd-ului: vin strainii, mosierii si vor sa ne ia caii de la bicicleta, pesedeul era buna, dadea bani, datoriile nu sunt facute de ei. Probabil sa fie ascultata de cei cu o clasa mai mult ca trenul

  13. Politistii au cam sarit unele motive iar pe altele le-au identificat pe dos. Exemple de motive ar fi:
    – legile care protejeaza infractorii in detrimentul cetateanului obisnuit. Nenea ala nu a devenit ucigas de politisti peste noapte, sigur avea si alte agresiuni la activ dar care nu i-au deranjat pe pulitzai, ca nu erau afectati ei direct. Ar fi bine sa se readuca in discutie legea legitimei aparari.
    – responsabilitatea redusa fata de actul de justitie. E nevoie de metode de investigare si pedepsire a politistilor si procurorilor care inchid un caz doar ca sa si-l treaca in palmares, chiar daca arunca un om nevinovat in inchisoare si/sau vinovatul scapa.
    – obsesia cu ultrajul si alte legi care impart oamenii pe categorii. O agresiune asupra omului obisnuit de pe strada e la fel de grava ca si o agresiune asupra unui politist.
    – obsesia cu respectul fata de pulitzie. Respectul se castiga nu se obtine prin lege.
    – obsesia cu pedepsele aspre. Politistii trebuie sa previna infractiunile si sa prinda mai multi infractori, nu sa mizeze pe faptul ca infractorii o sa fie intimidati de pedepsele aspre.
    Si daca ma gandesc mai mult mai gasesc si altele.

  14. @kilroy
    As vrea sa ma clarifici cu o problemă. Ca pari in tema. Toate țările sunt datoare, si alea occidentale au datorii peste 100% din PIB unele. La cine au statele astea datoriile? La extratereștri?
    Dacă unele datorii s-ar compensa, ar fi asa mare problema datoriilor? Sau statele is datoare unor persoane private?
    Dacă un stat se împrumuta de la proprii cetățeni prin obligațiuni de stat e ok sau nu?
    Care e procentul optim de datorii publice pt o țară (ca procent din PIB)?
    Astept un raspuns de clasa, nu cu o clasa mai mult ca trenul.

    • Un raspuns de la tara: Pentru o tara cu nivelul de dezvoltare al Romaniei, cam toate organismele independente zic ca datoria publica nu trebuie sa depaseasca 60% din PIB, ca apar probleme mari dupa aia, la returnarea datoriilor.

      Noi suntem pe la 40% din PIB. Partea trista e ca am ajuns aici fara se se vada ceva palpabil in infrastructura, cai ferate, spitale, scoli, centrale nucleare si altele, desi discutam de aproape 80 de miliarde de euro datorie publica.

      La altii se poate si mai mult ca procent din PIB, dar aia au alte chestii in traista (tiparnita de dolari, armata, economii super-performante si infrastructura, influenta in politica mondiala, chestii)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile