Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. Dezgustator ce au facut Wizzair.

  00
  • Legat de faptul că ITM nu a reacționat, m-am adresat și eu pentru o încălcare a contractului, iar răspunsul a fost să dau în judecată compania, dacă eu consider că sunt îndreptățit. Ei nu mă pot ajuta cu nimic, nici măcar oferind consultanță.

   00
 2. La stirea cu nemarirea salariului am varsat o lacrima pentru bugetari. Saracii de ei, cum se vor descurca cu bani putini si multe, foarte multe, zile libere? :(

  00
 3. Cuban e dreptate, la un moment dat cineva va începe să vândă mult, va incepe panica și prețul se va corecta la unul mai real… Doar că nu se știe când. Acum toți cumpără ca sa-l prăduiască, nu ca să cumpere ceva cu el. O sa fie ca la bursă, când il văd că scade mulți vor incerca sa scape de el.
  Prin similaritate cu schemele Ponzi care funcționează in medie un an, as estima corecția asta la maxim 4-6 luni de acum, dar nimeni nu știe, poate fi și mai repede.

  00
  • …sau poate mai vedem o treabă cu un exchange care “dispare” peste noapte cu toți banii? :-)

  • O sa fac un screenshot la cele două comentarii, al meu și al tau.

   00
  • NOU
   #7

   Banuiesc ca ai argumente solide cand faci astfel de afirmatii si nu te bazezi doar pe un tweetstorm al unuia care isi da cu parerea (nefiind un player in domeniu). Altfel tratezi superficial acest subiect, in detrimentul tau si numai al tau.
   Pot spune ca am mai citit ceva in domeniu, dar nu pot inca face afirmatii despre cum va evolua. Nu inca. Este cert insa ca avem de a face cu un sistem disruptiv care poate evolua la infinit cu toate variatiunile posibile (inclusiv valorica).
   Atunci cand ai pentru prima oara, istoric vorbind, un sistem descentralizat, fiabil, independent, securizat si mai ales gratuit (pentru constructii) limitele sunt imposibil de vazut. Adauga la asta, conceptul de proof of work (ce nu permite manipulari in tranzactii), inexistenta inflatiei (pentru ca exista un numar limitat de BTC ce pot fi emisi) sau double spending. On top mai poti vorbi de anonimizarea tranzactiilor si fluctuatii in functie de cerere si oferta. Plus $47Miliarde capitalizare la acest moment.
   Guess what, nimeni nu stie destinatia, stim insa drumul si ce putem construi peste. Restul este irelevant intr-un ecosistem full bitcoin based.

   btw acum 4 ani 1btc=30$

   00
  • Eram, o sa completez un pic, sa nu zici după aia c-am nimerit-o. E numai o analiza, nu o predicție, vom vedea daca am avut sau nu dreptate.
   Creșterea actuală nu se bazează pe valoarea intrinsecă, nu e ca și cum ai cumpăra acțiuni Apple și ăia mai scot un telefon de succes. Pur și simplu e o creștere Ponzi in care cei care au cumpărat mai înainte stau cu bitcoinul la ciorap și așteptă să crească prin noi schimbători de bitcoini. Care și ăștia il iau ca să-l țină, nu ca să cumpere ceva cu el. Valoarea intrinsecă reală a bitcoinului creste și ea, e adevărat, dar nu așa mult.
   Problema cu schemele Ponzi e că toate se termina la fel, mai exact.. se termină.
   Când nu vor mai exista schimbători noi și cursul se va stabiliza, multi vor realiza că au banii​ blocați și vor începe să vândă. Se va crea și o panică ce va aduce cursul la un nivel real.
   Dacă ai argumente care sa-mi contrazică analiza sunt deschis să le ascult. Dar nu definiții și tehnologii, aceasta se cunosc, ci economice.

   00
  • Sunt de acord că pe termen lung va creste – cu excepția cazului în care s-ar încerca o reglementare forțată sau ceva de genul. Se ating și ceva limite tehnice dar se caută soluții.

   Observă bula și reglajul din 2014, cred că suntem intr-o situație asemănătoare. Atunci se făcuse pentru prima data publicitate la cryptobani si s-au aruncat mulți să cumpere. Acum cumpără si companiile, mecanica s-ar putea să fie un pic diferită dar nu mult.

   00
  • NOU
   #10

   forta sta in tehnologie. o schema ponzi iti garanteaza venituri pe baza intrarilor noi de capital (a se citi prosti) cu risc zero (cel putin asta este definitia).
   btc nu are cum sa fie o schema ponzi tocmai pentru ca se advertizeaza ca fiind una de risk (data fiind noutatea). concluzia, este si nu prea.
   exista multi care cumpara ca si investment insa din ce in ce mai multi folosesc ca si metoda de plata (vorbesc de btc). alte monede (altcoin) sunt folosite pentru diverse solutii (ex. eth for smart contracts). fiecare cu palaria lui.

   este adevarat ca exista un grad de specula insa daca te uiti pe long term vezi ca trendul, cu toate suisurile si coborasurile, este crescator. ma indoiesc ca va fi altfel. check this https://bitcoincharts.com/charts/bitstampUSD#tgMzbgDzm1g10zm2g25zvzcv

   partea frumoasa este ca nu obliga nimeni pe nimeni sa intre in aceasta zona. este exciting, fun si de ce nu profitabil. fiecare, in fond face ce doreste cu banii lui . eu prefer sa invat , sa dezvolt si sa investesc. time will tell

   p.s. check this https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/18xs2b/mining_coins_on_a_quadcore_in_2010_aka_why_i_want/c8j8ng9/

   00
 4. Serbia și Bulgaria lucrează la autostrada Sofia-Kalotina-Belgrad. Autostrada are tuneluri și viaducte spectaculoase și va completa coridorul de autostradă Ankara-Istambul-Sofia-Belgrad-Budapesta-Viena.

  00
 5. NOU
  #12

  Articolul ala cu wizzair a fost si pe criticatac acum vreo saptamana, fara ca firma responsabila sa fie numita.

  00
 6. adica C. Mack nu mai profeseaza ? :(

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.