Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. 2. ne poate explica Arhi cum si cam cat castiga el dupa liceu, in Cretacicul timpuriu bani suficienti pentru a sta in chirie, a lua credit pentru casa, isi lua si masina si manca si de 3 ori pe zi ca un nabab?

    -majoritatea parintilor nostri chit ca au venit de la tara la oras sau au fost oraseni prin nascare, erau sustinuti ca si in ziua de astazi de catre parintii lor, stateau in gazda cu gazda in casa sau prin camine de nefamilisti in garsoniere de 30 mp, primeau pachete ca in facultate si mancau 1 data pe zi ce apucau … parintii lor isi vindeau gainile, porcii si vacile ca sa trimita copiilor la oras fie bani fie produse iar la oras primii ani de salariu erau la fel de groaznici ca acum …

    Comentariu apreciat.19410
    • Da, acum 40 de ani toata lumea avea bani, ca nu era nimic de cumparat.

      Comentariu apreciat.7216
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 332
    • Probabil de parintii lui vorbeste, ca doar nu a terminat el liceul in 74. Dar daca parintii lui isi permiteau, nu inseamna ca toti aveau norocul asta.

      Comentariu apreciat.373
    • @Marinel:
      sa stii ca acoperirea asta cu „eram ironic/sarcastic” nu mai tine atunci cand aduci si argumente pe care le comunici ca fiind sigure si adevarate
      *a se vedea Tov. cezar ionascu care dupa fiecare tampenie pe care o face spune ca era gluma si a vrut sa demonstreze cat de usor pot fi oamenii manipulati
      *acum omu o arde cu imagine de preot caci na … atat s-a putut
      NU, pe vremuri, oricum ai da-o nu era mai bine din nici un punct de vedere iar faptul ca sunt multe probleme astazi nu inseamna ca ieri era mai bine.
      *si aici ma refer exclusiv in Ro

      Comentariu apreciat.524
    • Păi împărțeai pâinea în 3 și gata. 3 mese pe zi.

      Comentariu apreciat.420
    • @Marsten: care…paine?
      bine, depindea de oras…

      165
    • NOU
      #8

      *există probleme interumane*

      Românii, românind: De ce te vaiți, cum îți permiți să te vaiți că e greu? Pe vremea bătrânilor, se mânca doar scoarța copacului și nu comenta nimeni…

      59
    • de aia nu-l mai citesc de mult, iti spune doar ca esti de cacat da nu prea vad sa aiba si solutii!

      Comentariu apreciat.270
    • isi lua si masina

      Se stie, in vremea comunismului oricine isi lua extrem de usor masina, d-aia liste de asteptare de 10 ani pentru o Dacia.

      In schimb, ceea ce scrie el acolo se aplica foarte bine, dar nu la Romania ci la vest.

      263
    • nu a avut un job real în viața lui. L-au tot aruncat/s-a dus el dintr-un loc în altul și mereu a dat vina pe alții, niciodată pe lipsa lui de pregătire. Pentru mine contează părerile oamenilor care chiar au făcut niște ani în domeniul lor.

      222
    • Eu nu mai inteleg nimic din lumea asta. Pe de o parte aici am inteles ca in comumism era rau si azi in articolul cu ’74 inteleg ca era nu bine ci foarte bine – „Acum 50 de ani (nu e așa departe cum vă imaginați, e doar 1974), ieșeai din liceu, te angajai la un job decent, pe baza calificării obținute în școală. Și luai salariu. Și din salariul ăla îți permiteai să stai cu chirie. Îți permiteai să îți iei un credit de casă, dacă voiai. Puteai să ai și o mașină. Și, peste asta, îți permiteai să mănânci ca un nabab, de 3 ori pe zi, să scoți o fată în oraș, să îți iei haine decente, nu de pe Aleea Castanilor, în general, deveneai un membru activ al societății.”

      Nu inseamna asta ca era foarte bine in comunism? Pentru ca tot ce este prezentat in textul citat de mine era rezultatul comunismului – locul de munca asigurat de stat, preturile erau controlate de stat – de ce discutam de asta in capitalism? Nu ar trebui discutia sa fie despre comunism vs capitalism?

      Iar discutia asta despre cum tinerii nu ai nici un viitor mi se pare cel putin bizara – practic problema este ca au asteptari incorecte si in acelasi timp nu vor sa depuna efortul necesar pentru un anumit rezultat. De la mine de la tara, copii cu care ma jucam fotbal la 10 ani vad diferite carari in viata – unii au ajuns la 40 de ani si sunt muncitori cu ziua, unul sapa morminte si face cavouri, unul are echipa de constructii si face casa dupa casa, apoi in acelasi timp stiu un tip care a facut nu stiu ce facultate de economie ca sa fie acum sofer pe microbuz insa stiu si 2 tipe care au facut medicina si sunt destul de sus in ierarhie desi sunt pe la 35 de ani

      Insa daca nu inveti o meserie clar viata este foarte grea. Acum ca meseria aia inseamna sudor, doctor sau it-ist este o alta poveste, insa fara ea o sa muncesti in fiecare zi din greu pe bani putini. Partea interesanta este ca niciodata nu este tarziu sa te recalifici, sa inveti altceva – insa prea putini o fac.

      153
    • @Bigbear: Pai era bine … pentru unii. Si aia au impresia ca toti au trait pe picior mare, ca ei. Problema e ca atunci, daca nu erai cu partidul, nu aveai nicio sansa, chiar daca lucrai sau invatai mai mult. Sansa venea daca turnai mai mult.

      51
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 4176
    • Nu cred ca intelegi cum functioneaza o relatie abuziva.

      Comentariu apreciat.9514
    • De viol conjugal ai auzit vreodata?

      Comentariu apreciat.6914
    • Ce trebuie sa intelegi tu e ca in tarile alea cu mult nisip si petrol, daca esti violata si reclami, ai toate sansele sa fii consiliata cu niste caramizi in cap.

      Comentariu apreciat.786
    • „O lună a fost bine și în acea lună am rămas însărcinată cu al doilea copil”.” -nu știu din propoziția asta de unde ar reieși un viol…

      233
    • Pe la ciuhapi femeia este doar o unealtă de făcut copii. Valoarea ei este între cămilă și capră.

      Comentariu apreciat.583
    • Eu vreau ca voi sa intelegeti ca nu sunt relatate toate faptele in articol. Ceva nu face sens. Ala a pus-o sa avorteze inca de la primul copil. Deci nu si-l dorea nici pe primul. BIG RED FLAG din prima.

      Nu suport deloc abuzurile conjugale si chiar ma bucur pentru ea ca a scapat. Nu sufar nici tarile arabe cu legilor lor de rahat.

      Indecis. Tu ce zici?2829
    • îi place banu și ciocanu

      183
    • @Gogoasa tot până acolo am reușit să citesc și eu, presupun că mai departe e cum totul a devenit mai rău. Ideea e alta: când ăla îți zice că e nasol că ai rămas gravidă și primul lui gând nu e căsătoria ci biletul de avion spre România pentru avort, coroborat cu faptul că te știi într-o țară în care drepturile femeilor sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire, tu insiști să îl legi pe ăla de tine. Acolo e vorba ori de iubire naivă de fetișcană cu fluturi în stomac ori, mult mai plauzibil, soțul dispunea de ceva $ și viața bună merită (aproape) orice sacrificiu în viziunea unor dive.
      Altfel, descrierea de la început despre cum a ajuns doamna în UAE seamănă izbitor cu poveștile din spatele imfluencărițelor care își pun poze din destinații exotice cu haștag traveler trough life. Ideea e să mai fii și un pic atentă unde te duc călătoriile astea random prin viață. 🤷‍♂️

      Comentariu apreciat.351
  3. 5. Casatoriile cu arabi, metoda lover boy si caritasul nu vor dispare niciodata din romania indiferent cate exemple ar fi pe lume

    Comentariu apreciat.901
    • NOU
      #24

      Aici, eu dau vina pe ofițerii de intelligence puși cum să infiltreze și care, efectiv, distrug vieți.

      Ce dracu, Halep s-a apucat să plece așa de capu’ ei?

      510
  4. 3. Am senzatia ca a numarat 2 la primarie, 2 la scoala de fete etc.
    1,1 milioane de „patroni” sunt probabil 1,1 milioane de firme, exista oameni cu 3, 5 sau 50 de firme, cum exista si firme cu mai multi actionari. Not enough data.
    Apoi, multe din firmele alea sunt micro, si la multe din ele patronul e si angajat.
    Pe partea celalata, numaram ca inactivi oameni care nu mai sunt de mult in tara.

    „E mai ieftin fiscal pentru un angajator să scoată bani din dividende și să plătească la plic angajatul” – asta tocmai ne-a anuntat ca o sa creasca din nou impozitul pe dividende

    Comentariu apreciat.410
  5. Nu-s papuci frate, sunt cizme in plm.

    Comentariu apreciat.403
    • Tot ce se incalta sunt papuci. Astia se impart apoi in categori: papuci de casa, papuci de munca, papucii de gradina, papucii de oras, papucii de nunta, etc., si binenteles papucii in care o sa te ingropi

      Indecis. Tu ce zici?1825
    • regionalism moldovenesc, gresit din punct de vedere lexical.e de ajuns sa dai un search pe google sau cauti in dex. Dar pare ceva in trend si cool sa ne folosim de cuvantul asta gresit.

      DEX: Încălțăminte ușoară (fără toc), care se poartă în casă.

      120
    • @AndreiofB – așa identifici un moldovean, după cum se raportează la încălțăminte.

      133
    • @George mai e aia cu „besina” in loc de „basina” si putze la fete si nu la baieti.

      70
    • Papuci de urcat pe munte :)

      40
    • @George. Dupa cum se raporteaza la papuci vrei sa zici

      00
    • Tare asta cu „regionalism moldovenesc”. Clujenii fac spume (și ei zic tot „papuci” la orice tip de încălțăminte).

      51
    • Papucii sunt aia pe care ii porti cand te duci la mega sau sa duci gunoiul.
      Slapii sunt aia de ii iei la plaja si iti vin intre degete.

      51
  6. 7. Cronica de tehnologie
    Santierul Damen le pute guvernantilor romani pentru ca Olandezii nu dau shpaga

    Damen Damen Shipyards Group a semnat cu marina portugheză un contract pentru proiectarea, construcția și echiparea unei nave multifuncționale de ultimă generație – un portavion de drone, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
    Merita citit in detaliu

    143
    • Cînd Damen au semnat contractul înțelegerea a fost ca statul român să comande nave la ei. Șantier românesc, muncitori români, comenzi din România, ei doar au venit cu sigla și staff-ul ca să bage bani în buzunar.

      Indecis. Tu ce zici?1123
    • Pentru ca se stie ca oricine a terminat politehnica din galati poate proicta si construii un portavion. Daca il iau si pe urmasul lui Floki cu nava aia poti cucerii si parisul

      Comentariu apreciat.436
  7. Le loveste amnezia cand se reped la p de arabi ca nu e ca si cum nu stia ca valoarea ei va fi fix cat a unei capre. „Crunta” realitate apare doar niste ani mai tarziu cand nu mai au cautare ca au imbatranit si li se vad tatele de sub fusta.

    Comentariu apreciat.616
  8. cu numarul 5 m-am dus si am comentat la Pascu, il stiu aparator al Shariei si fan al salbaticiunilor arabe, unde vinde el maghernite

  9. Arhi acest … al Romaniei.
    Cum poti sa folosesti datele statistice din America si sa le aplici la Romania?

    Hai ca ii rescriu eu la dl blogher articolul:
    In anii 70 puteai sa te angajezi in Romania doar cu liceul pe joburi ok.
    In anii 70 se traia foarte bine in Romania. Comunistii aveau bani de la FMI si construiau in draci, fabricile mergeau, apartamentele erau construite in ritm sustinut, statul acorda tot felul de drepturi, etc.
    Daca erai de origine sanatoasa, serios la scoala si la locul de munca si nu creai probleme, primeai repartitii frumusele.
    Astia sunt bunicii celor care au apartamente sau case in centrul oraselor.
    Anii 80 e o alta poveste, dar nu despte asta vorbim.

    In anii comunismului, munca era perceputa ca valoroasa doar prin depunerea ei.
    Am lucrat la strung ca sa produc 1000 suruburi azi. Nu conteaza ca e nevoie de 100 suruburi. Omul muncii e platit.
    In engleza ii zice labour theory of value si e baza marxismului economic.

    In capitalism se aplica relative theory of value.
    Produci intr-o zi 1000 de suruburi, dar stii ca poti vinde relativ usor 800 de suruburi si ai studiat piata si stii unde sa plasezi restul de 200 suruburi.
    Daca apare un competitor ce produce 500 de suruburi, nu mai produci 1000 de suruburi, pentru ca dai faliment.
    Muncitorul e platit pentru cat produce.
    Apare diviziunea muncii. Omul e platit pentru cata valoare produce. Ai o metoda de a produce sururburi la jumatate de cost, esti rasplatit.

    Dar apare si financializarea activitatilor.
    Apare economia serviciilor. Matrice Ansoff. Cicluri economice. Smile curve.
    Financializarea este apasatoare mai ales dupa Marea Criza Financiara din 2008.
    Renuntarea la etalonul aur duce la printarea de helicopter money… numai ca helicopter money nu ajung la toti oamenii muncii.
    Ajung doar la cei care au active. Adica bani cash, actiuni, obligatiuni, imobiliare. Se si spune ca marile banci americane acorda credit in mare proportie doar celor cu active. Cei fara active sufera.
    De aceea socialismul/comunismul a luat avant in America. Pentru ca 0,1% detin 50% din avutia Americii, iar 50% detin doar 1% din avutia Americii.

    Ca o concluzie:
    Romania anii 1970: pe cat muncesti, pe atat esti platit. Nu ai nevoie de studii superioare sau de specializari pentru un trai bun. Statul iti da de toate daca te incadrezi in scorul social. Munca este bratara de aur, pentru ca economia este planificata si este o economie naturala.

    Romania anii 2020: suntem parte din lanturi logistice si producem ce ni se aloca in functie de costul de productie, de capitalul investit in Romania, de disponibilitatea fortei de munca si de capabilitatile fortei de munca. Nu e ca vrei sa muncesti, e ca cineva cauta sa angajeze. Exista o limita salariala pana la care poti ajunge doar prin munca. Suedia zice ca e de 60.000 euro. Dupa 60.000 euro depinde doar de mediul social si de oportunitatile de avansare care iti sunt oferite. Nu depinde de munca ci de increderea pe care o poti castiga.
    Increderea o poti castiga prin scoli bune facute (scolile bune sunt garantia ca si altii te-au testat si te-au format pentru a fi de incredere), prin activitatea depusa, prin activitatile extra munca depuse.
    Alternativa este tot felul de scheme redistributive.
    Cum e statul roman: colecteaza taxe pentru a le redistribui catre organizatii criminale, numite partide politice.
    Cum sunt smecherii Onlyfans, in care pentru 5 euro pe luna iti arati țâțele.
    Munca iti aduce maxim 60.000 euro (pentru Suedia, pentru Romania cat?), peste 60.000 euro ori esti in organizatii care te pot ridica, ori esti in scheme redistributive.

    Concluzia 2: Arhi acest babuin blogher al Romaniei. Nu il mai citesc pentru ca scrie prostii si/sau truisme.

    Comentariu apreciat.919
    • Eu presupun ca Vali a pus linkul la articolul ala ca un fel de asa nu se scrieun articol, gen creaturile alea din instagram de la alte articole nsfw. Altfel nu inteleg de ce ar promova astea sau articolele psdistului bautor de zer din Cluj

      121
  10. 2. Nu știu ce-a fumat Cetin, dar citez:

    De ce nu mai vor tinerii să muncească precum bătrânii actuali în tinerețea lor? Păi, să ne gândim. Acum 50 de ani (nu e așa departe cum vă imaginați, e doar 1974), ieșeai din liceu, te angajai la un job decent, pe baza calificării obținute în școală. Și luai salariu. Și din salariul ăla îți permiteai să stai cu chirie. Îți permiteai să îți iei un credit de casă, dacă voiai. Puteai să ai și o mașină. Și, peste asta, îți permiteai să mănânci ca un nabab, de 3 ori pe zi, să scoți o fată în oraș, să îți iei haine decente, nu de pe Aleea Castanilor, în general, deveneai un membru activ al societății.

    Deci înțeleg că în 1974 te angajai la un job decent după liceu. Pentru că tu decideai unde vrei să lucrezi și cât câștigi, nu Partidul. Mai mult – jobul era ”pe baza calificării”; am râs. Pentru că mergeai acolo unde ziceau comuniștii că mergi și lucrai ce-ți ziceau ei că lucrezi. De pildă, dacă a ta calificare era de filosof, mergeai hamal la cărat cutii în gară.
    Apoi zice Arhi că din acel salariu îți permiteai să stai cu chirie și să iei credit de casă. Doar că proprietari nu prea existau, iar asta pentru că Statul deținea 99% din clădiri. Nu plăteai mai nimic la căldură, curent, întreținere. Nu aveai asigurare medicală pentru că Statul plătea tot. Chiria – așa cum o numește Cetin – era simbolică pentru că apartamentul era al Statului și nu trăiam în Capitalism să rupă 7 piei de pe tine cu ea. Cât despre credit – să fim serioși. Primeai credit și casă doar dacă erai român get-beget, membru de partid și fără trecut ”pătat” de sânge burghez. Good luck să obții până și un aragaz sau o butelie dacă erai rrom, ungur, secui sau nu erai înscris în partid.
    Zice Cetin apoi că ”puteai să ai și o mașină”. Da – unul din cele 5 modele de pe piață și așteptai cam 2 ani după ea. Piese de schimb ioc. Și circulai cu ea în zilele impare, în funcție de numărul de înmatriculare. Ah – și benzină găseai când/cum. Important e că puteai să o ai, la fel cum și-n Alaska poți să ai mașină de tăiat iarba. Nu-ți folosește, dar poți să o ai.
    Apoi – din nou – nu știu ce-a fumat Cetin, dar zice că ”și, peste asta, îți permiteai să mănânci ca un nabab, de 3 ori pe zi”. Dacă a mânca precum un nabab presupune Eugenii cât încape, atunci da – mâncai ca un nabab. În rest aveam rații, remember? 200g ulei, 500g zahăr, 14 ouă, 500g carne. Ca nababii.
    Apoi zice omul că îți permiteai ”să îți iei haine decente, nu de pe Aleea Castanilor”. Nu de pe Aleea Castanilor, ci de la Miorița – lână de calitate superioară. Toată lumea purta aceleași tipuri de pulovăre, aceleași cămăși, aceiași pantaloni. Să fim serioși. Haine ”decente”?
    ”în general, deveneai un membru activ al societății”. O – da. Erai activ allright. Te duceau ăia pe câmp să aduni porumb la 39 de grade fără umbră până considerau ei că ești de folos societății. Erai super-activ.
    WTF am I reading?
    Ah – dar stai. Veți zice că Cetin se referea nu la noi, ci la 1974-le American. Că ”acolo” era mai bine, nu în comunism. În acest caz țin să vă reamintesc că generața noastră are șanse pe care omul de atunci nu le avea. Avem acces la Internet; orice informație vrem, gratis, instant. Comunicăm instant cu cine vrem, când vrem. Entertainment gratuit. Oportunitatea de a lucra de acasă, din fața monitorului. Posibilitatea de a circula mult mai liber prin lume da pe-atunci. În SUA lui 1974 un om cu liceu nu putea deveni antreprenor; azi poate. Are nevoie doar de net. În 1974 lucrai și evoluai pe orizontală; adică muncitor intrai, muncitor ieșeai. Acum poți fi și tractorist din Alabama, că prin Internet poți face bani gârlă în ce domeniu vrea inimioara ta.
    Știi ce mai era mișto în SUA lui 1974? Faptul că numărul absolvenților de liceu era infim. Majoritatea nu-l terminau. Comparativ, în ziua de azi numărul oamenilor cu studii suprioare din SUA e mult mai mare. Au mai multe oportunități de angajare.
    Ce mai era diferit în 1974? Păi… nu eram 8 miliarde pe planetă. Aveai loc în orașe iar chiria era mai mică. Acum suntem 8 miliarde. Cum în oraș nu poți să construiești în sus peste ceva existent, te extinzi pe orizontală. Așa că ce e în centru crește ca valoare pentru că e mai aproape de tot ceea ce e important. Suburbiile sunt tot mai îndepărtate de acel centru în fiecare deceniu. De-aia cresc chiriile – că lumea de la rural s-a mutat la oraș. E bătaie pe locuințe și locuri de parcare. Așa că a crescut costul lor în mod semnificativ.
    Ce mai era mișto în 1974? Că femeile, persoanele de culoare și minoritățile în general aveau mult mai puține drepturi ca azi. Nu prea vedeai negri prin liceele alea pe care le terminai să obții job bun, nu?
    Ce mai uită oamenii e că generația din și de după Al Doilea Război Mondial (numită ”The Silent Generation”) avea cam zero oportunități. Ăia făceau foamea. Da – prin filme e totul glorios; dar pe hârtie noi trăim ca regii față de ei. The Boomer Generation a dus-o relativ mai bine, dar doar albii de clasă mijlocie și superioară. Dacă încercai să iei chirie unde voiai tu dar erai din clasa de jos sau se întâmpla să fii mexican, te ejectau ăia din cartier cu furci și torțe. Femeile aveau joburi de jos. Dacă rămâneai gravidă și pleca soțul cam făceai foamea, nu ca azi când lucrezi de-acasă, pe net, cu un ochi la ăla mic. Familia atomică era mișto, dar rară.
    O ultimă chestie e că oamenii se uită la cât costau lucrurile atunci și clatină din cap. Dar nu se uită la cât câștigau oamenii atunci și ce trebuiau să facă pentru câștigul ăla. Că aveai cam 8 tipuri de job la dispoziție doar cu liceul terminat și deveneai comis-voiajor, strungar sau țăran ca tatăl tău. Și cam aia era.
    Munca e grea. A fost dintotdeauna. La fel ca viața. Dar e mai ușor să arătăm cu degetul spre alte vremuri și să ne credem dezavantajați. Noi – care avem Internet de zeci de giga viteză, 300 de canale la TV și mașini electrice. Poor us.

    Comentariu apreciat.8713
    • Lucrurile sunt desigur mai ample decât discutăm noi p-aici dar se întâmpla pentru unii și varianta de nabab a lui Arhi, în special pentru câțiva oameni cu pedigree strămoșesc de la partid cărora le era drumul pavat încă de când erau încorporați în șoimii patriei și mai târziu aveau resursele necesare de a „face rost” de chestii la care fraierii vremurilor nu aveau acces.

      104
    • Nu stiu ce nababi visa in 1974, eu n-am cunoscut.

      61
    • Corect, eu cred că arhi face un pic de trolling să mai revigoreze traficul, din ce tot mai citeam pe la el, refuz să cred că el chiar crede inepțiile alea despre viața boemă din vremea comunismului românesc.

      Absolut adevărat că prețul imobiliarelor a explodat peste tot în lume unde ai vrea să trăiești cât de cât, dar personal nu cred că e din cauză că suntem prea mulți. Nici vorbă.

      S-a ajuns aici de când oamenii din vârf efectiv n-au ce face cu banii (în limbaj economic ei zic că nu au în ce investi) și atunci s-a găsit ideea asta de a-i băga masiv în imobiliare.

      Fondurile de investiții cumpără tot ce-apuc, de oriunde sunt lăsați, iar asta creează dezechilibrele la care suntem, în toate orașele locuibile din vest.

      Piața se auto-reglează, dar aici avem niște jucători care efectiv sunt din alt univers dpdv financiar, n-ai cum ca cetățean de rând să concurezi cu așa ceva, drept urmare piața nu se va mai regla niciodată fără o intervenție a statului, care nu va fi decât atunci când se va ieși cu furcile probabil. În toate capitalele din lumea civilizată e plin de imobiliare deținute de fonduri de genul.

      Iar așa ceva nu exista în anii 70-80. Într-o lume a dobânzilor negative (înainte de covid, aduceți-vă aminte), ăștia vor plasa banii în orice.

      40
  11. Eu la varianta cu nefacut copii as merge in extrema cealalta. Viata e prea buna si usoara sa ne-o complicam cu copii. City Break uri, Zanzibar, iphone nou, bingeuri pe netflix. De ce ai renunta la ele pentru un copil care mai fine si cu un partener de care esti mai legat. Live the life

    165
  12. Îl rog încă o dată pe proprietarul blogului să marcheze linkurile către arhi.
    Nu vreau să mai dau clic din greșeală pe vreunul.
    Mulțumesc.

    183
  13. 2. Cineva mi-a spus așa:
    „Prostul caută de munca și Munca își caută un prost”
    Ce scrie Arhi e ceea ce prezintă toate filmele românești din perioada respectivă, adică ficțiune.

    72

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile