Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. 6. Kelemen Hunor aduce aminte de un rumun celebru, acelasi aer intelept, aceleasi platitudini spuse cu aerul ca tocmai a dezvaluit secretul Universului, aceleasi greseli gramaticale.

    00
  2. 7. nu a crescut consumul, a scăzut; inflația a crescut.

    00
  3. 4. Țară de rahat… M-aș fi mirat să fi fost alt rezultat în urma anchetei. O să zboare din țară imediat cum poate, viața merge înainte pentru el.

    00
    • Pe mine nu m-ar surprinde dacă s-ar uita totul și ar ajunge să fie declarat nevinovat și apoi să lucreze în continuare în poliție de unde să iasă la pensie la 45 ani.

      00
  4. 2. Eu cred ca fac ceva gresit, nu inteleg cum au scos aia peste 5000 lei.
    In 2 persoane (la 3 camere) noi cheltuim cam 3000 lei (rata + gaz + curent + intretinere + 2 cartele pre-pay + net/TV + cumparaturi normale din supermarket)…doar astea.
    – 2000 lei rata + facturile toate listate mai sus
    – Cam 1000 lei cumparaturi supermarket pt. folosit acasa (alimente, produse curatenie) . Dar nu cumpar excesiv, iau exact ce stiu ca folosesc si ce imi trebuie, nu ma uit la pret si nu vanez reducerile.

    00
    • Ins considera venitul ca salariu brut, deci in aia 5000 de lei sunt și taxele pe salariu. Pe jurnalul.ro e un articol mai detaliat.

      00
    • plm, jurnalisti retardati…ei zic ca 87% dau pe traiul zilnic, ca apoi sa zica ca dau 32% pe facturi si 16% pe alimente, adica 48%, din 6000 ar veni cam 2900 lei, atunci ma incadrez. Pana la 87% ce intra in traiul zilnic ? Schimbat de kit ambreiaj se pune la traiul zilnic, ca atunci si eu sunt pe acolo la 5300 lei.

      00
    • mda, venit brut…..fac si astia jurnalism, te doare capu

      00
    • Da-mi si mie secretul de a mancat 1 luna 2 insi cu 1000 lei.

      00
    • @Daniel te pot ajuta si eu, nu e niciun secret. Cand stateam in Bucuresti 1000 de lei dadeam si noi doua persoane pe luna. Gatit acasa, o oala de ciorba pe saptamana pentru masa de seara sau o salata mare, carne cu legume la cuptor masa de pranz, mic dejun iaurt / ovaz / seminte si fructe sau ocazional sandvisuri. Supermarketul apropiat de casa incepea cu L si se termina cu idl. Nu stiu cat s-au mai schimbat preturile intre timp, acum dam aici sub 300 EUR pe mancare cu un stil similar 2 persoane, mai putine ciorbe si mai multe sandvisuri (lene mare).

      00
  5. 6. Urmează? Ai putea să juri că a început..

    00
  6. 2. 87% pe cheltuieli cu traiul de zi cu zi; în articol zice că doar 32% pentru mâncare

    00
  7. 4. Este un stimulent pentru cei din categoria 20+ si 30+ si chiar 40+( daca va mai tin nervii si portofelul) ca sa plece urgent din Romania, definitiv.
    Romania este un stat esuat, ne mai tine cat de cat faptul ca suntem in UE si in NATO dar daca la urmatoarele alegeri iese AUR si PSD stiti ce aveti de facut.

    00
    • Eu mă încadrez la categoria de 40 și am de gând să mă car definitiv. Nu-mi voi crește copiii în cloaca numită România. Din cercul meu, mulți de +35 au plecat râzând și nu regretă o secundă.

      00
    • @Deea. totuși, nu sunt deloc multe locurile unde să te duci și pe ansamblu să ieși mai bine decât în România. de regulă, compromisul pe care-l accepți este o viață ceva mai ternă/tensionată pentru ceva mai mulți bani.

      00
    • Nu, Joker. Sunt suprasaturată de nesimțirea, mitocănia și miserupismul românilor. Chiar nu este vorba despre bani. Cei care au plecat pentru bani au făcut-o acum 15-20 de ani. Mulți pleacă acum din cauza sistemelor de educație și sănătate execrabile, nu pentru mai mulți bani. S-a schimbat paradigma.

      00
    • @Deea. hai să ne limităm la occidentul aproape de noi. părerea mea este că cine câștigă în vest în jurul salariului mediu, își „cumpără” o viață calitativ inferioară celei pe care ar avea-o aici.

      PS. o să-mi spui că la Eton College se face educație mai de calitate decât la Babeș-Bolyai? nu pot decât să fiu de acord cu tine asupra acestui aspect.

      00
    • Nu, își „cumpără” normalitate. O normalitate complet străină României.

      00
    • @Deea. normalitatea parizienilor este cea din arondisementul 8 (cred că ăsta.i cu elysee-ul) sau cea din banlieue? vezi că ăștia din urmă sunt statistic mai mulți și cam toți câștigă peste medie. deci, da, există o viață mai bună, dar este a naibii de scumpă. cu banii ăia cumperi orice de calitate – medicină, școală, servicii publice, so on – și în România.

      așa ca părere strict subiectivă, senzația mea este că cei mai mulți occidentali ar da normalitatea lor pe a noastră. occidentul face toți banii, ca să spun așa, dar să fii cocoțat sus de tot pe social ladder. altfel, hmm, e cam nasol.

      00
    • @Joker nu poți să cumperi servicii publice. Fii sincer și zi că dai o șpagă.

      00
    • @Marsten. nu neapărat; eu am văzut-o de nenumărate ori, dacă ești ceva mai relaxat financiar decât media celor din jurul tău, ești tratat diferit. beneficiezi, by default, de o atenție și bunăvoință care nu sunt pentru toți. și aici, și la Londra, și la Amsterdam.

      și, că tot veni vorba, șpaga funcționează la fel de bine peste tot. evident, ții cont de faptul că șpaga trebuie adaptată la context (unde ești, cu cine ai de-a face, ce vrei să rezolvi).

      00
    • serviciile publice s-au îmbunătățit, poliția vine la sesizări, vorbește respectuos, bugetarii s-au digitalizat și îți oferă asistență, eu cred că mai degrabă s-a degradat nivelul populației, toți proștii au prins glas de când cu AUR și fb

      următoarea etapă după digitalizare și reforma administrației asta este, să se înăsprească drastic regulile, pe stil american. comentează bombardierul în fața gaborului? electroșoc, cătușe și 24h la beci

      00
    • Viata buna nu se rezuma la bunuri, servicii si orice altceva „costa bani”, ci inseamna si niste lucruri mai putin tangibile: sa nu te enervezi de 2-3 ori doar cand mergi pana vizavi la magazin pentru ca dai de diverse specimene, inseamna sa faci o plimbare linistit in parc fara sa faci slalom printre babuini si gunoaie, inseamna sa te auzi gandind cand mergi pe strada, fara claxoane isterice la fiecare pas si concetateni care tipa unul la altul in loc sa vorbeasca normal.

      Unele lucruri sunt priceless si uite asa ajungi si mai rar la spitale sau in alte locuri „scumpe”. Care sunt gratuite pentru toata lumea, fiindca nu-i asa, de aia platim taxe intr-un loc normal cu apa calda tot anul.

      Dupa atata timp eu tot nu pot intelege motivul din care pentru majoritatea romanilor, inclusiv cei plecati in tari mai spalate, toata comparatia cu Ro se rezuma numai la bani, cand in Ro (cel putin in Bucuresti) iti trebuie bani si ca sa treci strada in conditii normale. Daca ai mai mult de 25-30 de ani, banii „aia multi” din ro sunt o iluzie, care se spulbera la prima problema serioasa de viata pe care o ai tu sau cei dragi.

      00
    • Fratilor vorbiti din auzite, in suburbiile din paris sau londra sunt mai multi dubiosi decat in ferentari sau rahova si ma refer la lucruri serioase gen injunghiere pt 10-15 euro/lire nu buzunareli, alba-neagra si injuraturi.

      In sate sau orasele mici din vest intr-adevar viata e mai linistita si in siguranta decat in Romania insa aia e pt cei peste 60 de ani pt ca efectiv n-ai ce face in afara de tv sau mall, in rest toate orasele mari din vest sunt mai periculoase decat orice loc din Romania si nu doar din cauza emigrantilor cum cred unii.

      00
  8. 3. „S-a lansat o consultare pentru achiziția de locomotive noi capabile să atingă 200 km/h”
    Cred că-i o greșeală-n titlu…nu-s 200 km/h, ci 200 h/km.

    00
    • Iar punem căruța înaintea boilor. Problema la noi nu sunt locomotivele, ci infrastructura. Locomotivele actuale, așa vechi cum sunt ele, ar putea scoate o medie de 90km/oră pe o linie electrificată, dar nu le permite infrastructura. Dacă nu se rezolva problema asta, poți aduce și TGV-ul, că tot 16 ore vei face de la Satu Mare la București.

      00
    • Erau niste videoclipuri cu mecanici de locomotiva tineri, si povesteau cum e viata pe batranele LE5100, care au viteza maxima de 120km/h – nu locomotiva e problema, ci calea de rulare.

      00
  9. @6 singura criza care ii poate afecta pe bajetii lui & Kelemen e daca se vor interzice taierile din paduri…altfel numai de bine.

    00
  10. 6. Și care-s măsurile alea? Dat afară bugetari? Nuuuu, angajăm mai mulți!

    00
    • suntem prea puțini, e deficit de personal. trebuie să angajăm mai mulți dar nu prea vin că sunt salariile mici

      00
  11. Degeaba ai locomotive cu warp drive dacă nu te țin șinele.

    00
  12. Nu, Joker. Sunt suprasaturată de nesimțirea, mitocănia și miserupismul românilor. Chiar nu este vorba despre bani. Cei care au plecat pentru bani au făcut-o acum 15-20 de ani. Mulți pleacă acum din cauza sistemelor de educație și sănătate execrabile, nu pentru mai mulți bani. S-a schimbat paradigma

    00
  13. 3. Dar astea pe care le avem, ce au? Au 50 ani, abia si-au facut rodajul.

    https://ibb.co/j54wTx3

    Si sunt simple, au un transformator, un comutator cu ploturi, 6 punti redresoare si 6 motoare. Tanc.

    Astea noi sunt cu invertoare, daca se arde un tranzistor pe Valea Prahovei? Are mecanicul pistol de lipit?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile