Știrile zilei – 6 septembrie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Tot imi apare o reclamă cu nevasta lu’ Buhnici. De la ce mi s-o trage?

    00
  2. Cartea de identitate a fetei a ars in butoi, era la fata nu are ce căuta la părinți. Nu așa e legea? Rămâne ca decesul fetei sa fie declarat in instanță și acolo probele (inclusiv testul ADN) sunt „subțiri”. Dar in Romania nu se știe niciodată, o sa k declare moarta in prima instanță și vie la recurs. Mai are timp KWI sa o decoreze?
    Cazul e foarte complicat și ne arată de fapt de ce nu e bine sa ai de-a face cu autoritățile statului. Cumpanasu (om pe care nu il apreciez deloc) tocmai află asta pe „pielea” lui, mă rog a apropiaților după ce ani de zile a fost parte a sistemului. Modul cum se comportă autoritățile in acest caz este similar celor de la ANAF cu popririle de 1 leu sau ca exemplul cu femeia care vrea să deschidă o școală particulară: https://www.g4media.ro/oana-moraru-despre-experienta-de-a-autoriza-o-scoala-privata-in-bucuresti-sunt-victima-unui-vadit-abuz-in-serviciu-aracip-a-recunoscut-un-document-necesar-autorizarii-dupa-ce-cazul-a-devenit-publi.html
    Deci foarte sincer înțeleg neîncrederea familei

    00
  3. Nastase a terminat trabucile si d aia se duce in Cuba , pentru ca aia le au mari si bune !

    00
  4. in romania, tocmai ce au crescut preturile la alimente cu 15%!

    00
  5. Misto contractul cu STS-ul. Facem contact pe livrari de Galaxy S10 la pret de 4000 lei bucata, hai, ce naiba, la fel e la emag, nu bate asa rau la ochi. STS plateste acum. Livrare in 24 de luni. Deci livrare efectiva peste 23 luni, cand S10 e luat de la furnizor cu 1300 lei. Profit: 66%. Si nimic nu a fost ilegal.

    PS. Credeti ca firma asta castigatoare e a unui PSD-ist? Think again.

    00
  6. Mișto scris articolul cu accidentul. Și am râs și la cel cu americanii și lupta anticorupție

    00
  7. Eu sunt curios ce achizitie au facut cei de la sts deoarece pe sicap nu am gasit aceasta achizitie…

    00
  8. Sprijin financiar pentru familie în țările din Europa de Est … și binențeles titlu de kkt din partea theguardian https://www.theguardian.com/world/2019/sep/06/viktor-orban-trumpets-far-right-procreation-anti-immigration-policy

    00
  9. apropos de milioanele alea apte de muncă, am citit acum câteva luni bune un articol despre asistații social și cum nu se duc ei la muncă.
    cred că era analizată situația unui județ (sau zone, nu-mi amintesc exact), era x persoane care primeau ajutor social, apte de muncă, cele mai multe în zona rurală cu puține legături de transport cu orașul. dar nici asta nu era marea tragedie.
    existau locuri de muncă vacante, dar cei mai mulți angajatori, voiau, chiar și pt posturile de necalificați persoane care să aibă ca studii minim 8 clase, cu certificat de absolvire. de asemenea, multe posturi necesitau 12 clase, cu sau fără bacalaureat. erau inclusiv dispuși să organizeze transport în zonele rurale.
    problema cea mai mare era că cea mai mare parte a ”asistaților social”, apți de muncă dar fără job nu aveau nici măcar 8 clase terminate. în cel mai bun caz abandonaseră școala pe la jumătatea gimnaziului, mulți aveau doar 4 clase (oameni tineri și relativ tineri, nu bunici care au făcut școala pe vremea războiului sau imediat după), unii nu aveau nici măcar 4 clase.
    unde să muncească ăștia?! câte șantiere ar trebui să fie și de câți salahori necalificați or avea nevoie?!
    când vă întrebați retoric la ce folosește atâta școală că ”pentru a munci în fabrică la bandă/pe șantier/etc” nu-i trebuie școală, mai gândiți-vă.
    știu o tipă care face liceul la 30+ ani, în același timp cu fiul ei cel mare. știu pe cineva al cărui dosar e protejat de HR pentru că nu are bacalaureatul (sau studii superioare, nu mai știu exact), deși postul pe care-l ocupă necesită așa ceva (da, e bună, se pricepe, a ajuns acolo pe munca ei, promovând, dar totuși dacă ar vrea să plece probabil n-ar putea pe un post similar), știu pe altcineva care nu poate accede pe un post mai bun, pt că, deși e bun în ceea ce face, nu are studii superioare.
    în unele cazuri studiile chiar sunt necesare, în altele poate e o cerință aiurea de HR.
    ca să revin la ce voiam să zic în primul paragraf, în astfel de articole poate, pe lângă ”apt de muncă”, poate ar trebui investigat ce studii au oamenii ăia și care sunt cerințele minimale ale angajatorilor.

    00
    • Asta ca sa nu mai zicem ca afirmatia e complet anapoda.

      zoso scrie „6.2 milioane de persoane apte de munca”
      Titlul e de fapt „6.2 milioane de romani nu muncesc”

      Iar in articol scrie: „Dacă scoatem din calcul copiii, elevii și studenții, datele oficiale arată că România are 6,2 milioane de pensionari și persoane care beneficiază de ajutor social, casnice sau persoane aflate „în altă situație”.

      Eu nu cred ca putem contoriza 5.2 milioane de pensionari ca fiind persoane apte de munca.

      Din milioanele alea avem de fapt doar 240.000 de oameni apti de munca care beneficiaza de venitul minim garantat. Nu zic ca sunt putini, dar pare aiurea sa visam ca in tara asta avem milioane si milioane de oameni care nu vor sa munceasca si ca o sa iesim din rahat daca ii convingem sa puna mana pe treaba.

      Romania pierde rapid de forta de munca buna, data fiind situatia interna (lipsa de perspectiva, o clasa politica mizerabila, zone intregi subdezvoltate) si posibilitatea facila de a munci in UE. Vietnamezii, filipinezii si nepalezii sunt deja printre noi si nu cred ca putem schimba asta.

      00
    • asta n-am mai luat-o la cernut. m-am referit strict la faptul că și dacă îi luăm în calcul p-aia chiar apți de muncă, situația e nuanțată.

      00
  10. De ce credeți că Năstase își face concediile în Cuba?

    De banii lui, nu s-a sfiit nimeni sa-l refuze (si nu numai pe el si familia lui).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.