Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Imi place ca apusul e apus.

    In Vaslui foarte multi sunt angajati la stat – statu’ dijaba.

    00
    • Abatorul cauta muncitori pe salariul minim pe economie, ore suplimentare platite prost si conditii de lagar de concentrare. Dar lucrul asta nu ne spune dna directoare.

      00
    • Pai nici puii aia nu cred ca sunt vreo delicatesa, ca sa fie mai scumpi…

      00
    • @PuiHalal: Pai normal, in conditiile astea mai bine stai etern dijaba pe impozitele platite de altii, pare corect. Plus ca e inuman sa ifi platit cu minimul pe economie pentru a felia niste carne, trebuie cel putin salariu de ITist, ca si invatarea celor doua meserii e identica. ITist – niste ani de invatat, macelar – begin, ia cutitul, taie carnea, end.

      00
    • da, atunci cand esti angajator si oamenii prefera sa traiasca din ajutoare sociale decat sa lucreze la tine, inseamna ca dar salarii de toata jena.

      00
    • @PuiHalal: asta e, nu-i poate angaja pe toti la munca de birou. Salariul e proportional cu pregatirea si experienta lor.
      Statul ar trebui sa regandeasca criteriile dupa care se acorda ajutoarele sociale.

      00
    • Băi relicve comuniste, asta se cheamă piață liberă a muncii. Dacă tu stai cu fabrică goală că dai salariu de kkt atunci înseamnă că salariul nu reflectă valoarea timpului pierdut.
      În cazul ăsta îl mărești sau te chinui cu ce ai.
      Dar voi nu, ați fost învățați de mici că mai important e locul de muncă și dupaia salariul.
      Noroc cu alde voi că altfel nu mai aveau pe cine să exploateze firmele din afară.

      00
    • si de asta toate ajutoarele sociale trebuie sa fie contribution based

      00
    • @Marsten: Sigur, coa’, si daca nu ti se pare demn 10000 de lei salariu de ex, firma sa faca bine si sa faca salariile minime de 15000 de lei. Adica ar fi bine ca firmele sa isi faca politica de salarii pe baza unor sondaje in randul angajatilor, sa se opreasca din cresterea salariilor cand sunt sclavii multumiti, nu? E bine ca recunosti aia cu „timpul pierdut”, eu traiam cu impresia ca salariul reflecta un timp muncit, nu pierdut.
      Greseala nu e a putorilor, ele atata pot sa gandeasca, daca ar gandi mai mult, ar avea salariu mai mare intr-o munca mai calificata. Ajutoarele sociale insa ar trebui sa existe 3-6 luni, dupa care muie, nada, zip, zero. Sa vedem, sunt mai buni 800-1000 de lei sau nimic? Nu iti convine, treci la crescut gogonele in curte, din alea te imbraci, din alea platesti curentul, ratele la celular etc. Si mai ai si tupeul sa ii faci pe altii comunisti.

      00
    • Din cauza dejectiilor deversate de la o ferma de pasari, zeci de familii din localitatea vasluiana Lipovat traiesc un adevarat cosmar. Din cauza mizeriei, aerul a devenit pentru ei de nerespirat, iar apa din fantani nu mai poate fi bauta, transmite corespondentul Rompres. Oamenii au facut reclamatie la Garda de Mediu: „Reclamam infestarea panzei freatice cu dejectiile deversate de la ferma de pasari care nu respecta nici o norma de protectie a mediului, infestarea aerului cu mirosuri pestilentiale de la dejectiile si animalele moarte pe care societatea le arunca in spatele gradinilor noastre, imbolnavirea noastra cu micoze si infectii respiratorii din cauza mirosurilor pestilentiale si infestarea surselor de apa potabile”, se arata in documentul semnat de localnici. Unul dintre vecinii fermei de pasari, Ioan Zamfir, consilier local, spune ca a ridicat de multe ori problema in sedintele Consiliului Local Lipovat, dar rezultatele au intarziat sa apara. „De fiecare data, patronul a spus ca o sa vina si o sa faca curat, dar nimic. Daca Garda de Mediu nu ia masuri, vom merge pana la minister”, a declarat miercuri, pentru corespondentul Rompres, Ioan Zamfir. Ferma de pasari apartine SC Morandi Com SRL Lipovat. Reprezentantii firmei sunt insa de negasit. In prezent, ferma de pasari este autorizata de primarie, dar functioneaza de 2 ani de zile fara avizul Agentiei pentru Protectia Mediului.

      00
    • Merita putine carne baietii astia cu usoare aere elitiste si gandire protocomunista.

      Da baieti, numarul de ani de pregatire iti justifica teancul din portofel. Plm, hai sa mai repetam si de cateva ori anu, ca un IT-sti care a terminat poli in 6 ani e cu 50% mai valoros.

      Pe urma ne miram toti it-stii de unde are unul 50k cash pentru o masina, ca intr-un articol precedent.

      00
  2. Bine, nu zic sa nu muncesti. Dar in foarte multe cazuri i „exploatarea omului de catre om”. Bagi 10-12 ore ca mig-u si la sfarsitul lunii iei 7-800 de lei. Normal ca preferi juma de la stat si sa nu faci nimic.

    00
  3. Titlul ar trebui sa fie: „Nu gasim indeajuns de multi sclavi care sa rotunjeasca profitul firmei pe un salariu de nimic”.

    00
    • salariile mai mari nu pica din cer

      00
    • Taranu’ vrea 1000$ din prima zi de munca chiar daca ii curg balele pe la coltul gurii, nu stie sa faca nimic si e prima lui zi de munca in 40 de ani de frecat menta pe banii mei.

      00
    • Ce nu inteleg eu e de ce nu isi fac firma toti cei care cred ca e suficient ca firma sa existe pentru ca automat sa „i se rotunjeasca profiturile”. Faceti-va, nene, firme, fiti patroni, exploatati-i voi pe altii, ce dreaq, doar stiti cat de usor traiesc patronii.

      00
    • Dreptatea e undeva la mijloc.

      Multi incep cu cativa angajati pe salariul minim. In timp salariile in zona se mai schimba si oamenii vor mai mult. Unii patroni nu se adapteaza.

      De cealalta parte, statul nu incurajeaza munca si nici nu descurajeaza munca la negru. E mai profitabil sa iei ajutoare si sa muncesti pe undeva fara acte.

      00
  4. Franta sau Vaslui tot aia pare sa fie :))

    00
  5. Nu numai ajutoarele de la stat sunt problema.
    Salariile de batjocura sunt adevărată problema.
    Adevărat, decât sa lucrezi minim 8 ore pe zi, probabil și în weekend, poate și în 3 schimburi, pentru un salar de 800 lei, mai bine stai acasă pe 400 lei de la stat (o fi atat?).
    Iar dacă stai la curte, timpul liber îți permite sa crești un cartof, o roșie, o gaina, sa distilezi o pruna…
    Dacă tragi linie cred ca în a 2-a varianta trăiești mai bine…

    00
    • Culmea că niciunul nu pune în calcul impozitul care e luat din ăia 800 de lei, când vezi cu cât mai rămâi după ce bagi 10-12 ore în fabrică ee mai ușor de înțeles de ce aleg șomajul.

      00
    • contribution based welfare :)

      00
    • @Marsten – bai costele ala e salariul care-l iei in mana, ia uita-te cat e ala minim. n-are ce sa-ti mai ia din el, oricum trebuie sa plateasca angajatorul catre stat cat iei tu in mana.

      00
    • Mai e si partea in care se munceste la negru. Posibil sa iesi mai mai bine cu ajutor si cateva reprize de munca „cinstita”.

      00
  6. absolut delicioase comenturile cu vina angajatorului ca da salarii de cacat, deci normal ca lumea nu vine sa se angajeze. lenea, indolenta si nesimtirea a capatat si o justificare economica: nu suntem platiti cat vrem noi. ca altfeeeeeeeel….. ca altfel dracii o luau pe economie si pe pib. muncea lumea ca-n china! se facea industrie, se facea comert, se construia, era prosperitate, erau pensii, spitale, scoli…dar ce sa vezi, ghertoii astia de patroni nu dau salarii! sa moara, da-i dracu! unde e bomba nucleara cand ai nevoie de ea?

    00
    • Da, particularii dau „pensii, spitale, scoli”.
      Toti tugurlanii cred ca vasluienii traiesc pe banii lor, dar habar n-au care sunt conditiile pentru a primi ajutor social, sau cate luni primesti ajutor de somaj (numai vreo sase, apropo).
      Nu din cauza unora care nu vor sa munceasca ca sclavii traiti voi prost, ba!!!!
      „Pensii, spitale, scoli”… rupe-i capul lu’ Ponta, fraiere.

      00
    • mai citeste

      00
    • @cristi: eu nu traiesc prost deloc. multumesc de grija totusi.

      00
    • Daca statul poate fi ”fraierit”, de ce nu. Banuiesc ca sunt o groaza care isi rup cocoasa 4 – 5 luni pe an la cules prin vest iar restul de 7-8 luni stau pe social. Financiar si dpdv timp liber, ies mai bine decat sa lucreze la abatorul local. Cine ii poate invinovati? Cum spunea cineva mai sus, Vaslui noua Franta. Cunosc doi francezi get beget care muncesc iarna prin statiunile de ski, iar vara, o freaca pe social cu burta la soare. Nimic nou.

      00
    • Hai sa ne mai destindem creierele intre 2 scremeri.

      Ce zice tanti:
      „Cei tineri, dar şi cei experimentaţi au mi­grat să mun­cească fie în alte localităţi, dar mai ales în alte ţări. Foarte mulţi dintre cei care au rămas în ţară pre­feră să trăiască din ajutoarele sociale pe care statul le asigură“ – asta la un somaj de 10% „oficial”

      Ajutor + o rosie pe langa casa/ un porc/ o tuica » munca cinstita.

      Pacat ca realitatea nu e alba/neagra si adevarul e mai nuantat.
      Unii injurau mai sus capitalistii vampiri, altii aici dau de pamant cu putorile de moldoveni.

      00
  7. Eu sunt chiar din Vaslui. Bineinteles, ca un vasluian care nu mai e in liceu, si nici pensionar nu e, inseamna ca nu mai locuiesc in oras.
    Dar chiar zilele trecute intrebasem cat mai costa ziua de lucru, acasa?
    In jur de 50 de lei. Se poate si mai putin. 1000 de lei salariu e cotat un salariu bun.
    Daca aia nu gasesc oameni, chiar e indicat de aflat ce salarii ofera si ce program de lucru au, unde e situata fabrica… multe „detalii”.

    00
  8. Muncit 12 luni pe 800 de lei = 9600 de lei pe an, adica aproape 2200 de euro.
    Muncit 3-4 luni la cules de orice prin europa faci mai multi bani si ai aproape 8 luni libere.

    Legat de articolul cu locurile de munca din Vaslui. Toata lumea urla de ajutoare sociale care dupa cum vedem sunt sub 100 de euro/luna. Legea muncii e proapta si sa va spun de ce:
    – pentru angajat ca nu il protejeaza de abuzurile angajatorului, ore suplimenatre platite in batjocura gen 2-5 lei in plus. In state daca muncesti peste 8 ore pe zi automat trebuie sa primesti 1.5 x salariul pe ora, peste 12 ore 2x salariul pe ora. Sunt angajatori care nu platesc dar daca sunt dati in judecata platesc taxele de judecata si orele suplimentare. Zile de concedii care nu sunt respectate.

    – pentru angajator, daca ai un angajat care nu isi face treaba e foarte greu sa il dai afara, trebuie desfintat postul si nu poti angaja pe nimeni pe aceeasi pozitie 1-2 ani, bla bla.

    Apoi in Romania multi angajatori abuzeaza de angajati in special de cei care nu au prea multa educatie. Am vazut contract individual semnat de angajat ca sefu’ i l-a fluturat pe la nas si a zis sa il semneze repede in care se preciza ca e de acord sa muncesca in weekenduri cu 5 lei/zi, si era obligat sa munceasca 2 weekenduri full pentru 20 de lei in plus la salariu.

    00
  9. Salariu si program la Vaslui.
    Comentariu (pe facebook) la articol:
    „Lucrez de la 8’30 pana la 16.pauza doar 30min. si am minimul pe economie. sunt calificata. ma rog acele opriri salariale (contributii la stat) brut mai ramane 900roni. cam asta e un salar castigat decent in vs”
    –-
    Deci, ce salarii ofera aia de nu se duce nimeni!?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile