Știrile zilei – 8 ianuarie 2020

  1.  Șatenă . Brunetă . Brunetă . Lac . Brunetă . Blondă . Ceață . Brunetă . Pistrui . Tigru . Brunetă . Brunetă . Seara . Dealuri . Verde . Zăpadă . Cerbi . Brunetă
  2. Cât gunoi produc bucureștenii
  3. Polițiștii care aplică legea își compromit cariera
  4. Butunoiu le-o dă peste nas ălora care călătoresc și nu învață nimic
  5. În doi ani o să avem ceva de genul ăsta peste tot
  6. Dulapurile căzătoare de la IKEA produc consecințe
  7. McDonalds angajează asiatici
  8. O româncă a ajuns șefa Avon
  9. Cronica de business
  10. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Numai la mine broken links la stirileprotv? E posibil, ca i busit telefon dar de curiozitate

    00
  2. În plm, nu cred că obezitatea e cauza, ci invers. Obezitatea e rezultatul IQ-ului scăzut al mamei, iar fătul primește gene proaste.

    00
    • E corelatie, nu cauzalitate. Corelatia nu implica cauzalitate.

      Cuvintele folosite sunt links, associations, + nature vs. nurture.
      De asemenea, e vorba doar despre baieti.

      00
  3. Twitter: site de streaming lansat la TIFF cu articole plătite prin presă și bloguri? E metoda Dragnea, Giurgiu ii cumpara pe toti. Are cu ce, primaria cluj/ boc ii finanteaza festivalul cu 1 400 000lei (anul trecut). Plus firme in siajul primariei care contribuie si ele consistent. Boc considera ca prin tiff si untold (privat teoretic, infinit mai cinstit, practic sprijinit de administratie prin chirii mici) a rezolvat cultura la Cluj…

    00
  4. Trista postarea lui Godina. Si sunt foarte multi oameni asa, ca cei din cazul de care s-a ocupat. Iti taie orice speranta o faza de asta.

    00
    • Adevarul e ca i-a nimerit!

      00
    • uneori bani si intentiile bune nu ajung. nici atitudinea lui nu e cea mai potrivita, nu te poti astepta ca oamenii sa faca ce le zici tu sau sa se schimbe peste noapte.

      00
    • Hai nene lasa ca si el zice ca a avut indoieli ca bla bla, da ca totusi a sperat ca se inseala. Sunt atatea alte familii care ar fi putut beneficia de un asemenea ajutor dar el a tinut neaparat sa riste.
      Vorba aia, sunt enspe mii de copii care sunt crescuti de niste bunici amarati ce locuiesc in sandramale de 3/2. Sau familii unde a ramas un singur parinte care are 2 locuri de munca sa poata supravietui, sau, sau, sau, dar nu, noi alegem familia cu un tata puscarias si betivan, o adolescenta care deja a prins gustul minciunii si o mama care asteapta sa primeasca si mai mult desi e frigiderul plin cu toate cele. Zici ca special i-a ales.
      Ca nu e ca si cum e primul caz de genul. Au mai fost niste putori de genul care au primit casa si au facut-o praf.

      00
    • Cazurile aste nu sunt deloc simple. Omul putea sa scrie ca a facut tot posibilul si din pacate este depasit de situatie, putea sa ceara ajutorul unor oameni care au experienta cu astfel de cazuri. A ales sa faca o compunere prin care sa-si justifice actiunile si sa presupuna cum vor evolua lucrurile, in nici un caz sa-i ajute pe oameni aia. Si acum a decis ca nu mai merita ajutorul si va redirectiona fondurile in alta parte.

      00
    • Sunt sigur că totul a pornit dintr-o dată. O sclipire, un gând. La Godină mă refer. A văzut-o pe fetiță, a văzut potențialul ei și i s-a muiat inima. Și știi cum e, când vrei cu adevărat să faci ceva, nu mai contează ce-ți spune rațiunea.
      Asta e, shit happens.
      Oricum, tot respectul pentru el, a facut ce nu fac decât extrem de putini oameni.

      00
    • Godina a incercat in mod constant sa ajute. Nu e primul caz dar aici a nimerit foarte rau.
      Daca incerci sa ajuti te vei intalni cu asemenea cazuri. Partea grea e sa ii detectezi si sa incerci sa le eviti.

      00
  5. ai uitat un % la stirea nr2.
    Si eu fac parte din aia, cred. (dar cu alt grad de imbecilism)

    00
  6. Plus pentru Polina ;)

    00
  7. La 3. Rotaru asta e din botosani, vecin de bloc mine ( ma rog, era ca nu mai stau acolo ). E un lache trist, din umblat cu gasti de cartier, batai cu alte gasti si alte mizrii din astea. Acu a ajuns parlamentar….daca se stampileaza PSD la greu si restu nu ies la vot, astia iti administreaza viata….niste batausi si combinatori de cartier.

    00
  8. alta baterie care „va aparea” peste la anu si va revolutiona blablabla…. aud din astea de 10 ani inacoace?

    00
  9. S-au transferat comentariile de la stirile din 6 ianuarie? Lolce?

    00
  10. Butunoiu e genul de om care îmbătrânește urât.

    Mai urmează să ne spună cum se uită pe vizor și vede tinerii ajung târziu acasă că și-au pierdut noaptea în oraș și apoi nu prestează ca niște veritabili supuși la munca.

    Călătoritul îți deschide mintea oricât de redus ai fi. Și e bine că lumea dă bani pe genul ăsta de turism nu cel all inclusive.

    00
    • Bine, el se refera la faptul ca aia nu pot explica ce anume au învățat și cu ce i-a ajutat călătoritul. Dar nici ala ca „pot sa citesc despre” nu e un argument serios împotriva. În călătorii vin senzațiile și informațiile peste tine, materialele citite și pozele/filmele dau o imagine incompleta, mai ales dacă nu îți dai silința sa le strângi din cat mai multe surse. Și chiar și asa… Iar ca învățat, după ce călătorești îți vezi viata altfel în locul în care locuiești.

      00
    • pare ca Butunoiu ar avea nevoie de o vacanta in strainatate, sa mai vada lumea, sa-si mai deschida mintea….

      00
    • As vrea sa va recomand o pagina de FB, Baraka Travel, sunt niste oameni inimosi care…calatoresc. Si o fac frumos. Copiii lor invata despre lumea asta la prima mana.

      00
    • Butunoiu e la momentul in care simte ca intelepciunea da pe-afara din el.

      00
  11. A luat-o site-u razna…

    00
  12. Poate ca trebuie si asta la stirile zilei. 300 masini distruse si aerport inchis dupa ce a luat foc parcarea aeroportului din Stavanger.

    00
  13. stai, wa, linkul e la stirea zilei 6 ianuarie, wtf?!

    McDodo isi creste numarul de restaurante, mai automeaza chestii dar da vina pe romanii care pleaca kk sunt de vina ca nu gasesc angajati, wow, mindblown ahahaha

    00
  14. Acum cateva zile a venit un livrator de la jerrys pizza care era asiatic si nu cunostea limba romana

    00
  15. In legatura cu dulapurile de la IKEA – am crezut ca e ceva fault de la ei, dar de fapt cica

    Ikea said that anyone who owns one of the pieces of furniture, and has not attached it to a wall, should take it out of the reach of children.

    (via https://www.bbc.com/news/business-36648589).

    Acuma, am montat destula mobila de la IKEA cat sa-mi dau seama ca unele chestii *trebuie* fixate pe perete. La naiba, fi-mea are un an si-un pic si deschide sertare si incearca sa se suie in ele, nu-mi trebuie studii aprofundate sa-mi dau seama ca dulapul ala o sa cada peste ea daca nu e fixat.

    00
    • in broșura de montaj a pantofarului cumparat recent de la Ikea scria, marcat cu semn de atenție!, că trebuie fixat de perete.

      00
  16. Părinții cu dulapurile căzătoare n-ar fi trebuit să fie lăsați să se reproducă în primul rând.
    Am dulapuri malm de cei puțin 10 ani. Cu copii mici și foarte curioși și exploratori. Dulapurile au o gaica de prindere. Și instrucțiuni pentru ancorat de perete..

    00
  17. Bucureștenii produc a șasea parte a gunoiului din România.
    Ce populație are România? Ce populație are Bucureștiul (cu tot cu ăia neinregistrati ca locuind în București)?
    Sunt vreo trei milioane de locuitori în București, vreo 18 milioane în România (nu uitați câți sunt plecați).

    00
  18. Cine pula mea e „george butunoiu”? Am pus cu ghilimele, ca numai citind „butunoiu” imi bine sa-i „but” un pumn in gura.
    Cine cacat e papagalul asta? Explica el ca… ca ce? In mortii tai, dupa 45 de ani de comunism, in care n-aveai voie sa tusesti in judetul vecin – a fost un eveniment in familie cand bunicul meu voia sa-mi faca buletin pe adresa lui, in Iasi, „sa am mai multe sanse” – dupa 30 de ani de la caderea comunismului, vine prostul asta sa explice el „cum trebuie sa facem”. Stie el, cunoaste el.
    „călătoresc și nu învață nimic” – a vorbit el cu trei prosti care au fost in paraguay sau unde au fost, si sunt suficient de prosti sa stea de vorba cu Futunoiu.

    TREBUIE sa calatoresti, este mai mult decat necesar, este un vector pentru viata ta, sa vezi ce si cum se intampla in alte tari.
    Daca esti „dac”, trebuie sa calatoresti, sa afli ca „dacii” nu sunt cea mai tare natie.
    Daca esti scarbit de Romania, trebuie sa calatoresti, sa afli ca nu suntem chiar cei mai naspa.
    In conceptul de „zoon politikon” („omul este o fiinta sociala”), extinderea si aprofundarea conceptului se face prin calatorii. Daca pe vremuri era un eveniment sa mergi la Buzau, de exemplu, acum este aproape indispensabil sa vezi alte tari, macar cele din Europa. Mai ales in era asta, cand e 3 lei sa ajungi la Roma.
    Multe informatii ajung subliminal la tine. De asta taranii ajunsi pe-afara devin mai cizelati cumva decat cei ramasi in Romania. Ii forteaza mediul de acolo. Si cumva, subliminal chiar, se cizeleaza.
    „Călătoresc și nu învață nimic”. Exact ce vrea Futunoiu sa invete lumea? Cine cacat e Futunoiu, e vreun geniu, sau ce exact „stie el”, „cunoaste el”? E un prost ca marea masa, un prost ca toti ceilalti, e la fel de prost ca mine, ca tine.
    George Butunoiu, un nume de care am auzit azi, si sper sa uit cat mai repede.

    00
    • M-am enervat pentru ca articolul nu e scris in termeni de „eu cred ca”, e un articol scris in ideea ca „stiu eu mai bine”. Stii un cacat mai bine, nu stii nimic. Doar pentru faptul ca nu stii ce isi doreste „aproapele tau”, deja un articol de tipul acela e gresit.
      Ma dau ca exemplu pe mine, doar pentru ca nu am alte exemple acum: mi-am dorit toata viata sa calatoresc, SA FUG din Romania, sa scap de tara asta de cacat. Mi-am dorit atat de mult incat am trecut si ilegal frontiera, am fost prins, interdictie, putina detentie.
      S-a intamplat si am ajuns afara. Ani de zile am calatorit disperat prin Europa, SA VAD (exact ce mananca cacat futunoiu ca nu e ok). Sa vad, sa simt, sa gust, sa… orice despre lumea libera. Zece ani de calatorii; am locuit, am muncit, am studiat afara (la Poli).
      Mi-a luat zece ani sa-mi dau seama ca, totusi, nu e chiar imposibila Romania. Noi avem suedeji, ei au arabi. Noi avem gunoi, ei au poluare (am si scris un articol intitulat „Mucii negri”, dupa celebrul serial „Norii negri” :) ).
      Sunt un avocat al calatoriilor. Macar in UE, daca tot spunem ca suntem europeni. TREBUIE sa vezi UE, e aproape obligatoriu. Diferenta intre mine si prostul ala e ca eu nu sunt martial, nu scriu cacaturi cum scrie el. Fac pe avocatul in a vedea lumea incercand prin argmente si experiente traite sa te conving. Poate vrei, poate nu vrei.
      Aceasta e marea diferenta, care mi-a produs starea de nervi.
      Mergeti afara, este important sa mergeti in alte tari, sa vedeti, sa simtiti, sa gustati… sa simtiti ce pot face oameni la fel ca voi. Sa va puneti intrebari de ce la ei se poate X si la noi nu? Repet, aproape subliminal incepi sa vezi altfel. Tarani de la coada vacii s-au desteptat muncind in Europa. Au vazut ca ei, in prostia lor, pot mai mult decat puteau, in prostia lor, face in Romania. Deci „prostia lor”, nu e chiar o prostie. Nu atat de jos pe cat o evalueaza romani precum futunoiu.
      Altii, veniti sa studieze in Europa, si-au dat seama ca sunt mai putin destepti decat credeau ei ca sunt. Si le-a mai scazut nasul si pretentiile. I-as recomanda papagalului cu articolul cativa ani de trait si muncit pe-afara, ca poate ii scad fumurile de intelept.

      Daca intereseaza pe cineva, sunt in Romania acum. Si nu prea as mai pleca. Nu in Londra, de exemplu, unde am muncit si aveam un job platit peste medie. Nu mai vreau sa calc prin Londra.
      Sunt mai patriot decat acum 15 ani, imi dau seama ca se poate face treaba buna si in Romania, daca reusim sa curatam clica de idioti. Poate ca sensul meu e aici, in tara.
      Dar pentru a ajunge la opinia si gandurile astea mi-a luat 15 ani. De calatorii, de studiat, de invatat, de vazut, de simtit, de vorbit cu straini. Exact ce spune butunoiu ca nu e ok sa faci. Prostul.

      00
    • Faceti o analogie: cat pierdeti pentru ca nu stiti o anumita limba straina?
      Cunosc foarte multi care nu stiu engleza. Va dati seama? Ce inseamna asta? Ca nu au acces la… ce procent din informatii NU sunt in limba romana? Sora mea nu stie engleza, de exemplu. Imi dau seama ce greu e sa-i explic multe chestii, in loc sa-i dau link-uri. Eu Eu nu stiu spaniola, germana, si am fosti colegi de liceu care stiu. Am coleg de liceu care stie engleza, franceza, spaniola, italiana, germana. E medic in Elvetia. L-am intrebat daca le stie pe bune, si mi-a spus ca la el vin multi straini, foarte multi, care trebuie verficati medical (medicina muncii), si trebuie sa vorbeasca cu ei. Asa a invatat toate acetse limbi. Voi stiti ca o firma cu sediul in Elvetia, daca are punct de lucru in Tuvalu, muncitorii din Tuvalu trebuie sa-si faca vizita medicala in Elvetia? E lege la ei. Tare, nu? Stiati? Nu cred. De unde sa stiti? Dar eu de unde stiu?
      Exact, pentru ca cineva, undeva, a calatorit, a invatat, are job, si mi-a spus si mie. :)
      Stiti care e cel mai scump oras din lume? Luanda, in Angola. De unde stiu? Pentru ca, auzi butunoiule!?, am un prieten care a calatorit, si acum are un job acolo. „According to Mercer’s annual “cost of living” ranking, that was released today, Angola’s capital Luanda is the most expensive city in the world, ahead of more usual suspects like Hong Kong, Zurich…”

      Cati romani sunt blocati la stirile si informatiile din Romania pentru ca nu stiu alta limba? Asa, fix asa, e si cu calatoritul.
      Am fost la muzeu in Barcelona, unde am vazut „pe viu” picturi de Picasso. Nu poti intelege din carti si poze ce vezi cu ochii tai. Muzeul Picasso din Barcelona a fost momentul in care am realizat ca nimic nu se compara cu experienta ta, traita. Au trecut 15 ani de atunci, si acum cand scriu, mi se ridica parul pe mana de emotie.
      Bineinteles, pentru unii nu inseamna nimic sa vezi o pictura de Picasso. Dar poate inseamna sa ceva sa manance pizza „originala”, in Napoli. Poate vederea oceanului in Dingle le da o revelatie (recomand Dingle, apropo, daca va place pustiul si linistea irlandeza). Poate vederea unor tunuri in Paris ii apropie mai mult de Revolutia franceza. Poate ii motiveaza sa invete franceza!
      Cat pierdem ca nu stim sa citim Voltaire in original? Sau Dante? Cat pierdem ca nu putem si nu stim despre Japonia decat ce primim in media, filtrat si stricat de viziunea unor prosti ca butunoiu?
      Refectati la asta. Drama poporului nostru e tocmai ca aproape nu vrem sa ne conectam ideologic cu lumea europeana. Prin ignoranta de a nu sti limbi straine, prin indiferenta.
      Uneori mai vorbesc cu medicul asta român, mutat in Elvetia, si-mi dau seama cat de mic sunt. Ma motiveaza macar limbile romanice sa le invat mai bine…
      Dar aceste ganduri mi-au venit numai calatorind. Pentru ca, ce puteam afla la Vaslui, de unde sunt eu? Ce puteam invata daca ramaneam in Vaslui?

      00
    • am avut o experință asemănătoare la casa Batllo, tot în Barcelona. citisem despre Gaudi, despre formele inspirate de natură, bla-bla. pe viu e altceva.
      ce m-a dat pe mine peste cap au fost zidurile de pe acoperiș. ajunsesem pe acoperișul casei cu coșurile alea ciudate și zidurile ondulate, obosisem, așa că m-am așesat pe jos rezemată de un zic. din cauza unei unei scolioze operate să stau rezemată mi-e relativ inconfortabil indiferent de suport. zidul ăla aproape l-am simțit cum se mulează pe spatele meu, susținând tot, cu un conform senzațional, creând o experiență…. mind blowing. (așa a fost pentru mine)

      00
    • am citit si eu postarea si m-am mirat.. dupa care m-am uitat la poza lui si e Ok.
      sa-l lasam in pace in butunoi…

      00
  19. Nu o sa găsească 3 milioane la București la recensământ… Ca la recensământ nu numără cine e înregistrat, ci pe cine locuiește efectiv acolo. Cu domicilii și cu buletine e la evidenta populației, scopul recensământului e rezidenta reala a populației. Nici nu cred ca ar avea unde sa stea încă 900 mii de locuitori fata de maximul de populație pe care l-a avut oficial Bucureștiul, în 1992 (nu iau în considerare și ilfovul, acolo s-a văzut de fapt plusul de oameni veniți după 2000)

    00
  20. McDonalds angajează asiatici – mi-aduc aminte ca pe la inceputul anilor 2000 dupa ce am terminat liceul a trebuit sa am niste pile si relatii foarte grele ca sa pot munci 3 luni la MC Donalds

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore sau de la PORC.

Pun clipuri pe Youtube