- Brunetă | Blondă | Șatenă | Blondă | Insulă| Verde | Brunetă | Vrabie | Albastru
- Un mall la 200.000 locuitori
- Palatul Știrbey e de vânzăre
- România pitorească: Petre Tobă e curat ca lacrima
- Amazon și Starbucks nu plătesc taxe
- Cum previn străinii blatul pe transport
- Cei mai scârboși informatori
- În România dispar două orașe pe an. Cum ziceam…
- Cum vor satele să atragă medici
- The smartphone boom is over
din cate imi amintesc, intr-o perioada nu mai puteai intra pe peron in basarab sau gara de nord daca nu aveai bilet. erau niste agenti care stateau la intrarea pe peron si verificau biletele. atunci toata lumea isi cumpara bilete doar pana la prima statie pentru a trece de badigarzi apoi clasica cu nasu
declarația lui kern e populistă și factual falsă. corporațiile vând produse și servicii pentru care statul încasează tva care e între o cincime și un sfert din prețul produsului, oriunde în europa. apoi, acele corporații au mii de angajați care sunt impozitați cu procente între 30 și 50% din salariul brut, la care se adaugă contribuțiile angajatorului. altfel spus, corporațiile au cifre de afaceri de miliarde, statele încasează miliarde din impozitarea lor, dar sunt nemulțumite în continuare, pentru că ar mai fi încă niște bani de jumulit. asta pe de o parte. pe de alta, declarația lui kern spune, de fapt, că taxele pe care le plătește o cafenea în viena sunt prea mari.
și în ultimul rând, declarațiile lui trebuie privite în contextul luptei privind acordul de liber schimb între sua și ue. altfel spus, tot la populism ne întoarcem
Practic Ministerul Culturii nu a vrut sa dea 9 milioane de euro pe Palatul Stirbey si sa il deschida publicului dupa modelul Mogosoaia sau Palatul Cantacuzino din Busteni dar da tot atata pe statuia lui Brancusi.
Ce stii tu straine, Stirbey iti poate genera si niste venituri dragute.
Sigur si statuia se apreciaza in timp, si mai vinzi un bilet, 2 la ea.
Legat de scaderea popendulatiei, am devenit tata recent si am intrat in concediu de crestere a copilului pe noua lege (85% din salar). Si mi se pare o prostie de lege, mai buna decat cea dinainte, pentru ca primesc mai multi bani, dar intr-un final va fi fara efecte notabile.
E de efect doar petru cei ce au salarii foarte mari si care oricum vor fi un procent minor ce si-ar risca joburile bine platite. Aici ma aflu si eu dar risc pentru ca o consider o investitie in alte planuri pe care le pot pune la punct in timpul liber pe care il voi avea.
Ce mi se pare o solutie mai buna e sa se permita sa lucrezi in acest concediu, pentru ca acum statul te pune sa alegi: copil sau cariera. Statul da cei 85% si eu ma duc la munca. Beneficiile le gasiti voi dar atat timp cat sunt pus sa aleg intre a creste popendulatia tarii si a avea ce pune pe masa… nu e usor sa cresti un copil cu stomacul gol.
Pai ori la munca ori concediu (de orice).
Hotaraste-te.
Tu esti pe bune? Iti pot recomanda pe cineva, poate ai depresie postpartum, dar te rog nu-l fa pe acel copil sa se simta o pacoste.
Ce vroiam sa spun e ca eliminarea indemnizatiei nu va avea nici un efect asupra natalitatii. Se vor cheltui bani aiurea pe principiul ia suma asta si fa copii neluandu-se in considerare dorinta parintilor de a-si pastra cariera.
Practic statul te obliga sa alegi copil sau cariera desi nu sunt motive sa se excluda una pe alta.
Cei bogati vor lua grosul, vor avea bone si vor face afaceri in continuare, cei saraci raman in aceasi groapa.
Succes.
Am fost vineri seara in Park Lake.
Te apuca claustrofobia de cum intri in parcare, mi se pare incredibil cum li s-a permis sa construiasca niste culoare atat de inguste pentru intrarea in subteran. Si locurile de parcare, bineinteles, foarte inguste.
Bulevardul Liviu Rebreanu era unul dintre putinele in care se circula normal in cel mai mare sat din Romania si unde aveai si spatii de parcare. Evident, ambele motive de bucurie nu vor mai exista de acum incolo.