Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Ce prost e ăla cu articolul despre grătar.
    Bulă, gratarul il mănânci, nu-l inspiri. Problema la țigări nu e ce intră in tractul digestiv, ci este ce băgăm în tractul respirator. Nu se arată stomac de fumător, ci plămân de fumător.

    00
    • Aham, deci ficatul zice: aidi, boss, stiu ca ai bagat gudron pe cale digestiva, nu-l descompun ca matale esti baiat bun, io dau cancer decât la ghiombeții de-l bagă prin plămâni, las’ ca-ti dau o diarie si scapi, dup-aia mai poti băga niste garf cu gudron

      00
    • Clickbait marca stirileprotv, ce te astepti. Si chiar daca ar fi asa nociv, doar nu mananci gratar saptamanal.

      00
    • Pizzi, gudron bagi si doar pentru faptul ca trăiești în oraș. Gata, gudron.
      Dar până la urmă, ce înseamnă gudron? Și CÂT e gudron pe o friptură? Gudron, carbon… nu e același lucru. Carbonul „cărbune” e inofensiv pentru organism. Ba în unele afecțiuni se înghite carbon activat, care se vinde la farmacie. ;)
      Gudron… care e problema lui în tractul digestiv? Ce nu e bine la el, acolo? In tractul respirator stim: „înfundă valvele”, vorbind neacademic.
      Ce e mai rău, gudron sau Cola? Gudron sau slănină? Gudron sau „monoglutamat de sodiu”?
      Un prost (ProTV) a aruncat o piatră în baltă, iar acum ne chinuim să o scoatem.
      Cacat.
      –-
      Apropo, știți de ce sarea sta pulbere in cutii? Pentru ca se folosește un antiaglomerant. Ăla se numește ferocianura. De sodiu sau de potasiu. Căutați ce înseamnă E535 și E536.
      În sare! Mâncați zilnic!
      Gudron pe grătar… câte grame pe kil?

      00
    • Corect. In plus, eu am facut gratar si de carbune, si de lemn. Lemnul degaja infinit mai mult fum ca si carbunele aprins cu cosul acela de mana. Asa ca textele astea nu tin.

      00
    • “Problema la țigări nu e ce intră in tractul digestiv, ci este ce băgăm în tractul respirator.”
      fals! fumatul omoara tot, inclusiv sistemul digestiv, creier, you name it.

      cat despre gratare: orice produs facut la gratar sau ars intr-un fel sau altul contine mult mai multe concerigene decat daca n-ar fi ars (in mod special gratar).

      sincer, credeam ca astea sunt chestii de cls I.

      p.s. daca nu faceti sport e ca si cum ati fuma: https://www.nhs.uk/news/lifestyle-and-exercise/lack-of-exercise-as-deadly-as-smoking/

      00
    • Unde e fluture, cu articolul lui?
      Uite, coane, cum sa-i spun lu’ putza ăsta de se crede superior? „Credeam ca sunt chestii de clasa I”.
      Bulă ăsta vrea să explice ca e super-destept, și n-are cui. El știe, pentru el sunt lucruri de clasa I.
      Dacă-i spun ca-i prost, se oftica.
      So, fluture, așa apar „boss”, „babaetz”… ca sa nu-i spui direct ca-i prost. „Credeam ca știe toată lumea, e de clasa I”.

      00
    • „coarde de vițe de vie”… Cineva de la știrile ProTV a ajuns să citească Peter Mayle și vrea să pună de-o afacere și nu știe cum. :)

      00
    • deci arsura de pe carne nu are nimic, e chiar crocanta, gustoasa…cum mi-a zis mie un bou: „nu e arsa ma, e coapta”

      00
    • Arsura poți s-o cureți/tai de pe carne dacă dorești.

      00
    • Gudron pe grătar… câte grame pe kil?

      de ce nu cauți? că sunt studii realizate de medici oncologi, nu de urechiștii din pro (apropo, chiar dacă articolul ăla e scris pre linba popolară, pentru publicul larg, nu înseamnă că nu conține informații corecte, ăia scriu și ei pentru public, nu pentru jurnale științifice) – să mai adaug și că afumăturile pot provoca apariția cancerului? la fel ca orice altă grăsime arsă, de la grăsimea animală, până la produsele reziduale ale arderilor din motorul unei mașini; cancerul e o boală extrem de perversă și multi-factorială, ce te omoară pe tine nu-i musai să omoare și pe altul, asta ca să nu mai zic că și relațiile toxice și singurătatea te pot omorî (singurătatea e la fel de nocivă ca fumatul a 15 țigări /zi, da’ cercetătorii ăia nu au trecut printr-un sistem de învățământ în care contează mai mult cantitatea temelor decât calitatea lor și d-aia nu știu că olivia știr e mai dășteaptă ca ei, la fel ca majoritatea românilor)

      00
    • Si cine plm a testat ? unde au facut testele ? Stiri de-anpulea fara nici o baza.

      00
  2. Și dacă aș fi hardcore anti gay mi s-ar părea o tâmpenie sa fac ca ăla din Tanzania. Câți o să-și denunțe dujmanii ca fiind gay doar ca sa scape de ei? Plus idioți cărora li se pare că alții sunt ghei?

    00
    • În Tanzia aia omoară oameni albi ca cica praful obtinut din oasele lor e magic :)))

      00
    • E bine atunci, știu tot mai mulți care vor să meargă în Zanzibar :)

      00
    • @Tudor
      In Tanzania nu se omoara albi (europeni) ci albinosi (o boala pigmentara) – astia cica sunt magici.
      O alta frumoasa traditie africana se gaseste la vecinii tanzanienilor, la congolezi – astia cred ca carnea de pigmeu mareste potenta. Saracii pigmei erau efectiv vanati de rebelii congolezi.

      00
    • @alin
      Uite așa migram și aici pe cel mai important subiect , grătarul.

      00
  3. Mă miră să văd oameni care credeau că carnea pe grătar era sănătoasă :)))). Cam tot ce e gustos, dăunează sănătății într-un fel sau altul. Ba unii mai zic că sunt proști ăștia care cred nu e, dar fix asta spuneau și chirurgii de acum 150 ani când unii colegi de-ai lor le prezentau teoria germenilor răspândiți prin rănile deschise și le sugerau că ar trebui să se spele foarte des între operații.

    00
  4. Ce porcărie e aia cu grătarul! Săracii primitivi dacă știau ei de gudron și carbon rămâneau la mâncat carnea crudă și se pișau în foc!

    00
    • așa ai văzut tu la antipa, că făceau ăia grătar în preistorie :D doar nu era să-i pună lâng-o oală cu ciorbă sau sarmale

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile