Știrile zilei – 5 mai 2022

 1. Casă . Blondă . Brunetă . Brunetă . Gri . Brunetă . Verde . Culori .
 2. Shanghai izolează tot
 3. Volum record de credite imobiliare
 4. Și vouă vă dau prietenii bijuterii cadou?
 5. Documente cu proprietari de case în Dubai
 6. Printre care și ai noștri
 7. Așa se fac banii
 8. Suntem o țară săracă
 9. Știați că am acceptat asta?
 10. Victima e de vină, ca de obicei
 11. Cronica de tehnologie
 12. Cronica de business
 13. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

 1. hai ca incepe #metoo si la noi, suntem doar cu 5 ani intarziere.
  sincer, nu ma surprinde absolut deloc. suntem tara pilelor, favorilor, nopotismului. mai rar se obtine ceva pe merit, mai ales la stat.
  n-o sa se intample nimic. cine sa se ocupe? aia de l-au lasat pe Iorgulescu sa iasa din tara? sau pe Udrea?

  00
  • Ce legatura este intre metoo si nepotism?

   00
  • Cu adica ce legatura are? Intr-o „lume” in care toata lumea e al cuiva si nimic nu e pe bune doar nu te astept ca niste marlani sa nu pretindă si alte servicii din partea tinerelor talente.

   00
  • Aștept următoarea gala Gopo, pentru recreerea scenei cu palma peste fata!
   Doar ca la noi va fi pe bune, vb altuia, perversa ca la Tg Ocna!

   00
  • Se pare ca multi au inteles din comentariul meu ca as acuza victima de ceva. Si ne mai plangem ca e plina tara de analfabeti.

   00
 2. 3. Număr record de credite imobiliare

  Imediat pică piața, eu mai adun pentru avans /s.

  00
  • Aduna tare, pica imediat, mai cateva saptamani :))

   00
  • Dacă pui cap la cap niște indicatori, ceva ceva începe sa scârțâie :
   Inflație crescuta ->putere mai mica de cumpărare
   Numar record de credite – >ce urcă, mai și coboară
   Dobânzi în creștere – > rate mai mari
   Noile condiții prima casa – >avantajul avansului de 5% s-a erodat cu noua limita de 70k
   Prețuri tot mai mari la materialele de construcții – >preț final mai mare

   00
  • @RDK: pe de alta parte, depozitele in euro au ajuns la cifre record. Deci bani sunt.

   00
  • Am un prieten care face case in Mogosoaia. Cumpara teren, face 5 case, le vinde, mai cumpara un teren, inca 5. Tot asa de vreo 10 ani.
   Zice : de cand cu razboiul e buluc la case pe credit. Sa cad in cur de uimire.
   Explicatie : daca vine razboiul casa e a bancii. A dat cu bomba ? Ai pierdut doar avansul. Vine razboi ? Se suspenda executari silite & stuff.

   Win-Win :).

   00
  • @cd:

   „Explicatie : daca vine razboiul casa e a bancii. A dat cu bomba ? Ai pierdut doar avansul. Vine razboi ? Se suspenda executari silite & stuff.”

   E o chestie super tare sa iti cumperi o casa pe credit cu gandul ca razboiul o sa iti rezolve toate eventualele probleme legate de achizitia asta.

   00
  • Titlul te duce cu gandul ca se impinge lumea la credite noi. Dar in articol este o propozitie care arata ca nu sunt toate imprumuturi noi. Pot sa fie foarte multe refinantari pentru ca oamenii deja au probleme cu achitarea ratelor. „În definiția creditelor noi intră atât împrumuturile proaspăt acordate, cât și refinanțările – sume care acoperă o datorie anterioară și care nu generează astfel fluxuri suplimentare.”

   00
  • Explicatie : daca vine razboiul casa e a bancii. A dat cu bomba ? Ai pierdut doar avansul. Vine razboi ? Se suspenda executari silite & stuff.

   Nu vine războiul & nu cade bomba?

   Felicitări – ai pe cap 30 de ani lanț de glie, pentru că așa au vrut băeții deștepți (finanțe, construcție…).

   Ah, și vrei o țară că afară, dar, nu protestezi/revolți fiindcă ți-e cu banca, executări silite & recuperatori.
   Pace & stabilitate, așa cum a dictat Manole…

   00
 3. Referitor la știrea nr. 3 cu nr. mare de credite ipotecare luate nu mi se pare o așa mare surpriză – toți cei care aveau în plan să cumpere au cumpărat acum, cat se mai încadrează cu rata în plafonul de venituri pentru că este evident că dobânzile cresc.

  O să fie interesant de văzut anul viitor în luna martie – aprilie cate credite ipotecare o să se mai dea.

  00
  • Ar fi interesant care mai e raportul achizitiilor cu banii jos vs credite, la un moment dat dominau platiile integrale. Oare cati bani mai sunt in piata? In momentul in care se termina pica si piata, ca s-a construit in draci…

   00
  • @Dorin
   Din punctul meu de vedere nr. de tranzacții cu bani cash nu reflectă realitatea, adică nu exista in mod real atâția oameni care să aiba sumele alea – iar o parte importanta a banilor provin din tranzacții anterioare.

   Cred că de multe ori se întâmplă următorul mecanism :
   -A vrea că cumpere o garsoniera și face un credit , apoi cumpără garsoniera de la B;
   -B, care sta in garsoniera de vreo 7-8 ani și a mai strâns ceva bani ia banii lui A,mai pune banii lui și cumpără un apartament cu 2-3 camere de la C – adică îl cumpără cash;
   -la rândul lui C ia banii lui B și cu banii pe care ii mai avea strânși cumpără o casa – tot cash;
   -sau C se retrage la țară și cu banii lui B cumpără un apartament cu 2 camere fiului său care este la facultate in alt oraș – tot cash.
   -si tot așa.

   Astfel, este ușor de văzut că un credit imobiliar – ipotecar pentru cumpărarea unei locuințe poate să genereze alte 3-4 vânzări cu cash, de asta cred că în mod real situația se vedea anul viitor pe vremea asta, când creditele vor mult mai scumpe – adică atunci o sa vedem în mod real câți oameni cu cash sunt dispuși să cumpere.

   00
  • Suprinzator, fix atunci o sa se termine si cash-ul

   00
 4. As vrea sa transmit sincere felicitari domnului sinistru Virgil Popescu pentru succesurile in pentru-contra fosililor rusesti:

  „România putea cumpăra 20% din acțiuni cu 12,5 milioane de euro, iar mai departe investiția totală ar fi fost de 368 de milioane, din care 166 erau acoperite din fonduri europene, iar pentru restul din sumă fiecare companie participantă la asociere, inclusiv Romgaz, trebuia să vină cu circa 40 de milioane de euro. În acest fel am fi avut și rezervare de capacitate, aveam totul, era un proiect care mie mi-a plăcut foarte mult,” a afirmat Volintiru.

  Practic, Romgaz putea fi partener într-o asociere care va livra gaze naturale către piețele din Grecia, Bulgaria, România, Serbia, Macedonia de Nord, dar și Moldova sau Ucraina.

  „În 2019, când am fost să discut cu grecii de la Gastrade pentru rezervare de capacitate, nu s-a făcut oferta să intrăm ca acționari (Romgaz – N.R.) cu 20%. Era Bulgar Transgaz, Depa, societatea de gaze din Grecia, încă 2 firme grecești și Romgaz. Noi am luat aprobarea de principiu a Consiliului de Administrație spre toamna lui 2019, am continuat toate demersurile și absolut toți pașii necesari, iar când am fost în buza semnării contractului, CA a refuzat absolut tot, inclusiv rezervarea de capacitatea,” a afirmat Volintiru.

  Pretextul a fost că „piața e grea, că nu știm la ce să ne așteptăm”, a explicat fostul manager, în condițiile în care în consiliul de administrație erau cel puțin 2 persoane, „profesori universitari, care nu prea aveau tangențe cu domeniul”.

  „La un moment, ca să rezolve totul, s-a spus că ar fi rușii în spate, în spatele tranzacției, în spatele firmei grecești. Informația a venit din foarte multe părți, și Virgil Popescu știa la fel, că ar fi rușii acolo(…). Dar ce să vedeți, când s-au semnat toate documentele, atât în Grecia, cât și în Bulgaria, au participat și ambasadorii americani în țările respective” a afirmat Volintiru.

  În martie 2020, Romgaz a renunțat la participarea în proiectul de la Alexandropolis. Decizia de retragere a fost cu atât mai păguboasă pentru statul român cu cât Romgaz ar fi primit, ca acționar, 4 perimetre comerciale cu rezerve dovedite de gaze naturale. „Practic, era o investiție la sigur”.

  Ca e hot stie toata lumea dar m-ar interesa daca e un hot imbecil sau un hot interesat si cum plateste.
  Sau nu : https://www.g4media.ro/cum-arata-un-stat-esuat-cine-exercita-puterea-in-romania-lucrului-prost-facut-i.html

  00
  • „La un moment, ca să rezolve totul, s-a spus că ar fi rușii în spate, în spatele tranzacției, în spatele firmei grecești. Informația a venit din foarte multe părți, și Virgil Popescu știa la fel, că ar fi rușii acolo”

   Si Virgil Popescu nu avea informatii de la serviciile secrete ca situatia era diferita de ce credea el? Sau nu ar fi avut posibilitatea sa solicite informatii? E clar ca ceva pute in toata tarasenia asta.

   00
  • „La un moment, ca să rezolve totul, s-a spus că ar fi rușii în spate, în spatele tranzacției, în spatele firmei grecești. Informația a venit din foarte multe părți, și Virgil Popescu știa la fel, că ar fi rușii acolo(…). Dar ce să vedeți, când s-au semnat toate documentele, atât în Grecia, cât și în Bulgaria, au participat și ambasadorii americani în țările respective” a afirmat Volintiru.

   S-au gândit la Lukoil? Franciza, cu greci, dar în spate (bineînțeles) ruși…

   Ca e hot stie toata lumea dar m-ar interesa daca e un hot imbecil sau un hot interesat si cum plateste.

   As vrea sa vad ce informații a primit pe partea serviciilor secrete, înainte de toate.

   00
  • Cred că în general se transmit informații corecte de la talpă. Problema e cu ăia care le compilează și le transmit la ministerele interesate.
   Popescu împreună cu Helvig ar fi stat pe timpul lui nea Nicu în fața plutonului de execuție, dacă ar fi adevărat.
   Comisie parlamentară de anchetă, DNA
   presa care ia bani de la stat?

   Domnul Președinte își face somnul de la prânz. Revenim noi cu un telefon

   00
  • „Popescu împreună cu Helvig ar fi stat pe timpul lui nea Nicu în fața plutonului de execuție, dacă ar fi adevărat.”

   De epoleți nu zici nimic, Klaxxon?
   Lăsând deoparte chichițele cu studiile în secret, ambii pe care i-ai invocat sunt civili, nu ofițerimea & generalii.

   00
 5. @7 pe langa recuperarea de creante mai e si faptul ca toate companiile de energie sunt capusate la greu in Ro: gaz, curent, petrol. Toate serviciile care sunt externalizate sunt facute la un suprapret mai mare sau MULT mai mare decat serviciile similare din alte tari din Europa sau USA, dar fiind placinta foarte mare si profiturile imense atunci nimeni de la alde Eon sau Omv nu face scandal. Amu cateva saptamani a cumparat un neica nimeni care atarna intr-o firma similara o casa cu 250K Euro banu jos. Nici macar nu a incercat o negociere sau ceva era omul super chill….parca cumpara o burger de la McD.

  00
 6. NOU
  #25

  e doar la mine sau nu se mai pot face plăți online în multe locuri în această dimineață ?

  00
  • Eu n-am reusit sa incarc prepay pe orange

   00
  • Plăți online n-am făcut azi, dar am mutat niște bani dintr-un cont în altul, ambele ale mele, la aceeași bancă și am plătit la magazin cu cardul. A mers uns. Dacă are vreo importanță.

   00
 7. Legat de imobiliare, mai contează și ce cumperi. Dacă ai doi cumpărători, X și Y, primul care ia pe credit o casa la dracu in cărți, fără canalizare sau mai știu eu cum naiba se fac acum, și Y ia 50m2 in buricu târgului clădire noua eficientă dpdv termic șamd, poate sa cada P-ta imobiliară ai sa se dea și de a rostogolu. Tot timpul pt lucruri premium exista cumpărători premium. Deci ma îndoiesc ca imobiliarele mai de lux, apartamente noi, centrale, eficiente termic șamd or sa vadă scădere. Dimpotrivă, as găsi scenarii care sa ma dacă sa. Red ca i ar creste prețul.

  00
 8. 3. Nu imi pot imagina cum poate fi cel mai mare volum de credite ipotecare dar in acelasi timp toti sa cumpere cash. Prinde mincinosul :D

  00
 9. NOU
  #30

  2. Visul umed al USR

  00
  • Cred că stăm bine cu un premier general susținut de o majoritate constituțională, ca orice regim democratic sud-american care se respectă.

   00
 10. #2 Beijing e în pregătiri. Ce e ciudat e că fix pe categoriile de vârstă de risc au vaccinare mică.

  00
 11. Vali, ai observat să fie ceva probleme de dimineață cu Cent Browser?

  00
 12. Shangai izoleaza tot > martorii lui Vladutz s-au umezit la chilotei

  00
  • Al doilea erou de la vaccinarea în centrele serviciilor pe liste de esențiali.

   00
  • krakatau
   5 mai 2022 la ora 9:41 am
   2. Visul umed al USR

   Jan
   5 mai 2022 la ora 10:43 am
   Shangai izoleaza tot > martorii lui Vladutz s-au umezit la chilotei

   Mai schimba si tu textele, ora de postare si blogul. Ce dracu, atat de mare e lenea?

   00
  • silicon_v, ce pot sa le faci scade rubla, la fel si calitatea trolilor orci.

   00
  • NOU
   #38

   Spre deosebire de postacii useristi platiti in euroi.

   00
 13. > 3. Număr record de credite imobiliare

  interesant daca sunt credite noi sau refinantari.

  00
 14. 4. Matusa Tamara redivivus!!

  00
 15. trebuia să aștepte fix 20 de ani ca să spună că a fost hărțuită sexual? Fix la o gală, în era social media când putea oricând să facă un clip viral sau o postare despre asta?

  00
  • NOU
   #43

   Nimic nou toate nebagatele in seama isi aduc aminte de ceva „senzational” de acum 20-30 de ani ca sa fie si ele in centru atentiei pt cateva zile.

   00
  • poate a durat 20 ani sa isi faca curaj. nu toti sunt zmei de la nastere ca tine :)

   00
 16. :) … deci omul a fost prins cu un diamant cat unghia de la deget, 190.000 euro … mai mult decat salariul sau pe 4 ani la primarie, dar da… l-a primit cadou =))) sunt convins.

  00
 17. #9
  Coincidenta, desigur, cam tot in perioada asta au incetat rubricile din media referitoare la trecutul antisemit al Romaniei inter/postbelice si contempoane.
  Nu mai aflam aproape zilnic de la domnii Demetriate si Hodor de la CNSAS cum ca luptatorii anti-comunisti din rezistenta erau in-corpore legionari.
  „Mission accomplished boys, at ease”

  00
 18. 5. Documente cu proprietari de case în Dubai

  6. Printre care și ai noștri

  Pe lângă uzuala „Justiția pe care o apărăm”, până când aprobăm faptul–de sine înțeles–că ticăloșiile nu se manifestă să fie ușor găsite & ușor decise de către „onorate instanțe”.

  Nu degeaba americanii–școlile de gândire în drept & jurisprudență–au inventat conceptul de: „extrajudicial sentence”, „extrajudicial courts/FISA courts”, „extraordinary rendition” ș.a.m.d.

  00
 19. 9. pensii speciale

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile