Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. In San Francisco problema porneste de la legislatia locala care limiteaza tipul de cladiri care pot fi construite in anumite zone. Pe scurt, cea mai mare parte a orasului este un sat mai mare, cu cladiri de maxim 2 etaje. Daca adaugam criteriul economic in ecuatie (cererea si oferta), rezulta situatia din articol, o gentrificare excesiva a unor zone largi. Adica platesti o avere sa stai intr-un spatiu meschin, cu homelesi pe strada (si tepuse la poarta, sa nu doarma fix la tine la usa), iar business-urile nu mai au de unde angaja oameni pentru “munca de jos” fiindca locuinte accesibile pentru ei se mai gasesc doar la 2 ore distanta si ajungi sa dai faliment daca le cresti salariul pentru a compensa cumva aceasta problema.

  00
  • rezultatul unei politici proaste care n-a permis constructii residentiale vreo 30+ de ani, numai locuinte sociale. Pentru ca, nu-i asa, ditamai orasul bogat nu avea sa aiba vreodata nevoie sa se extinda. Un oras condus de hipsteri prosti.

   00
  • Ti-ai luat dislike ca vorbesti prostii, astia de ti-au dat sunt rezidenti acolo 🙂 Chiar aseara vorbeam cu un american care a mers des prin SF , a lucrat in Congres, si zicea ca apartamentul meu de 2 camere din berceni acolo ar valora lejer 1 mil $. Mai zicea si ca degeaba ai 1 mil $ si iti iei o casa acolo pentru ca toti vecinii tai vor fi la fel, toti au aceeasi bani si aceeasi casa si ti-ai petrece timpul cu aceeasi oameni all the time .

   00
 2. da bai da ce altceva sa faci in suedia aia ca e frig si intuneric 8 luni pe an

  00
 3. Legislatia locala limiteaza tipul de cladiri din 2 motive principale:
  1. SF este in zona seismica (falia San Andreas);
  2. Daca s-ar da liber la cladiri inalte ar deveni un oras si mai aglomerat ca acum (densitate 7,022/km2). Ca referinta, Bucurestiul are 8,260/km2, la o popendulatie de 1,9 mil. locuitori (oficial).

  00
 4. Coane, lasă bazaconiile. Zi de ăla cu rulota care promova Iranul, și a pus în alertă poliția din Londra.

  00
 5. NOU
  #9

  E a doua oara cand dau click pe linkul catre nihasa si nu pot citi nimic. Parca e blogul unui reptilian, un cuvant nu are caracterele vreunui alfabet cunoscut omenirii ( android 2 3(

  00
 6. Prima data cand am auzit ca se importa gunoi pentru energie, am crezut ca nu aud bine. Reciclarea a luat materia prima centralelor ce ardeau gunoi. Curiozitatea mea este daca in continuare trebuie sa reciclam sau o lasam balta. Eu unul nu am vazut nici un raport pe tema asta.

  00
 7. Suntem priviti ca cetateni de mana a doua peste tot in Europa, nu numai în Italia. În Austria, cand mi s-a spart maşina, poliţaiul de acolo mi-a spus ca asta e, ce, în romania e mai bine? Mai nasol ca si de la Ambasada mi s-a spus s-o las mai moale. Ca oricum nu rezolv nimic…

  00
 8. Ce îmi place cum mai bagă Lazăr un pic propagandă creștină, așa subtil să nu se prindă nimeni.

  00
  • Nu e un tip rău, nici prost, dar a aflat el de pe ortodoxia tinerilor că “ateiștii” se tem de moarte și de-aia o ignoră. Asta e, toți suntem subiectivi în câte o privință.

   00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Top articole

7 zile