- Oraș . Far . Verde . Blondă . Oraș . Roșcată . Pod .
- Cele mai mari dobânzi la credite, cei mai impotenți conducători
- Protecția datelor personale e o glumă proastă
- Niște antreprenori băgau bani falși în bancomate
- Aici suntem: nu era navigabil, nu poate fi acuzat
- AUR și conspirațiile
- Generația sălbatică
- Cronica de tehnologie
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Ca Aur va castiga prezidentialele
Daca nu stii sa citesti putin sa vezi care chestii iti miros putin a idei ciudatele, c’est la vie (ce inseamna conceptul de oras de 15 minute, de exemplu, o zona relativ restransa in care ai tot ce-ti trebuie in materie de infrastructura/servicii principale, dar asta nu inseamna ca esti blocat acolo)… trist este ca sunteti multi astia care nu va puneti niste intrebari de bun simt…
@Silviu încă mai sunt oameni care cred că comunismul a fost o idee bună, chiar și după ce au făcut foamea și s-au trezit deportați în Bărăgan.
Orice formă de dictatură sună fain așa, conceptual. Nu este și nu va fi.
Vă mai aduceți aminte cum orice milițică era Dumnezeul pe pământ dacă nu aveai la tine foaia minune sau creierul vă blochează amintirile neplăcute?
Ce idee genială asta cu 15 minute.
Uite implementarea tuturor ideilor geniale: https://twitter.com/songpinganq
Noi suntem popor educat, daci liberi, niciodată nu o să facem așa ceva, nu ca nemții ăia cu 94% alfabetizare care au pus de un genocid.
Sliviu tu te astepti la introspectii de la trolli putinisti platiti in ruble?
Rookie mistake.
cum ca liderul acelui partid ar fi destept… adevarul e ca sustinatorii lui sunt la fel de prosti precum gainile.
E amuzanta intrebarea, dar si mai amuzant e faptul ca la punctul 7 este explicat de ce intrebi unde e conspiratia.
Ca Simion ar fi straight :))
Comuniștii făceau cartiere de 15 minute înainte să fie cool. La mine în Berceni, cartier din anii 60, am piață, dispensar, 3 școli, 3 grădinițe, locuri de joacă, era și un cinematograf înainte.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Oare oamenii astia platiti in ruble, portavociile Rusiei, mai au posibilitatea sa iasa din aceasta sfera de influenta, sau merg inainte orice ar fi? Cand ai acces la toate strategiile astea de manipulare, si decizi sa iesi, si mai ai si tupeu sa deschizi gura si sa zici cum se face, nu risti oare sa aluneci de la etaj?
@Radu: ai auzit de povestea cu drobul e sare? unde plm scrie in legislatia de 15 minute ce zici tu?
Distopia ta e „Te trezesti, te duci la munca, te opresti la magazin, te culci, asta e viata ta.” versus acum cand e mult mai liber si mai bine: „Te trezesti, te duci la munca, stai o ora blocat in trafic, te opresti la magazin, mai stai vreo ora blocat in trafic, te culci, asta e viata ta.”
„planul nu prea ti-l faci la munca si risti sa fii retrogradat la o zona de 15 minute inferioara,” -> da boss, te pune sa iti vinzi apartamentul si te baga in altul fortat, asa scrie in PNRR. apoi plm, daca tu lucrezi la corporatie in Bucuresti, de exemplu, isi face corporatia filiala in fiecare zona de 15 minute ca in caz ca te retrogradeaza sa ai unde sa mergi la serviciu
apoi, Bucurestiul si periferiile, unul dintre cele mai deampulea orase din Europa la nivel de urbanism, iti dai seama ca il darama tot si-l face din nou prin zone de 15 minute ca altcumva nu are cum sa il faca
voi ce plm fumati si la ce distopii SF din alea bune va uitati?
Bai, deci te doare mintea cand citesti ce cretinisme spun oameni ca Radu… bai, deci este vorba despre imbunatatirea nivelului de trai si a comfortului oamenilor care traiesc sa aiba toate lucrurile de care au nevoie aproape. Dar nu, aparent trebuie sa pierdem timpul nostru pretios pe drumuri sa facem cumparaturi, sa ducem copiii la gradinita si asa mai departe, ca altfel nu traiesti…
Deci sa inteleg: daca pierzi prea mult timp pe drum, astia care te conduc sunt corupti si incompetenti si atunci merita sa vina unii „verticali” precum cei de la AUR. Dar cand incearca sa se planifice urbanistic mai bine, atunci iarasi este o problema fiindca vor sa te inchida acolo. Absolut incredibil… daca nu vezi nici un fel de problema in cum este prezentata povestea asta din care nimeni nu castiga, atunci nu stiu ce sa zic.
Bonus: Vedeti ca exista un oras din Italia unde este primar chiar de la pretenarii vostri din Fratii Italiei care fix oras de 15 minute vrea sa faca acolo.
@krakatau . Conspiratia e ca se dau patrioti , dar sunt doar niste jeguri.
@Perkele
>> voi ce plm fumati si la ce distopii SF din alea bune va uitati?
Clasicii aia mari si grei gen Herbert si Asimov. Ceea ce iti recomand si tie, mai ales acum ca Asimov a redevenit relevant, in contextul discutiilor despre AI si colonizarea spatiului.
„Have you not considered how much easier it is to control a walking population?”
Bai Radule, daca tu nu faci diferenta intre calatoriile interplanetare (si a bloca efectiv oamenii pe o planeta) si faptul ca ii oferi unui om serviciile de care are nevoie la o distanta rezonabila, chiar nu stiu ce sa zic mai mult … insasi asocierea asta este ceva absolut hilar, dar totusi exista.
Sa ai o gandire critica este absolut vital. Eu, de exemplu, sunt absolut de latura ultra-stangista din societatea occidentala. Dar ma face asta vreun sustinator al celorlalti?! Nu, fiindca-s la fel de destepti ca primii… multi dintre voi cred ca nu stiti sa faceti diferenta intre a gandi critic si a respinge automat orice idee care vine de la „tabara cealalata”.
*sunt absolut oripilat de latura ultra-stangista din societatea occidentala
>> @Radu: ai auzit de povestea cu drobul e sare? unde plm scrie in legislatia de 15 minute ce zici tu?
Aaa, stati putin, credeam ca sunt doar niste recomandari, deja discutam de legislatie? Atunci sigur nu o sa se ajunga la situatia in care va fi practic interzis sa iesi din zona ta. Sigur-sigur
„unde plm e scris in legistlatie” – radu: aaa…deci or sa scrie in legistlatie
AHAHAHAH. Coaie. Tu esti prea tare
„unde plm scrie in legislatia de 15 minute ce zici tu?” citează corect, doctore
@animaloo pur si simplu nu-mi place idea asta, sa ni se planifice viata in asa hal incat sa nu mai fie nevoie sa iesim dintr-o zona de 1km. Ca asta inseamna 15 minute, un km. Nici macar un cartier.
Si mai terminati cu ca se face pentru binele si confortul nostru, sunt satul de bune intentii d-astea. Bune intentii au avut si aia care au militat impotriva frackingului si energiei nuleare, si am vazut ce bine ne-a fost in ultimul an sa nu fie Europa independenta energetic.
@Radu: tie nu iti place sa ai toate lucurile aproape sa nu cumva sa ai prea mult timp liber sa stai cu familia sau sa faci ceva sa iti placa, tu cred ca esti din ala care prefera isi ia casa la porumb unde sa nu aiba nici canalizare ca prea ii controleaza statul viata si i-o planifica, din ala liber care sta 3 ore inchis intr-o cutie in care trage de volan
de fapt 15minute inseamna ca 5km. si nu iti planifica nimeni nimic. Poti fi prost si la 16minute de casa.
Voi sunteti genu de dobitoci care cand cititi „ue a dat voie la muie” intelegeti „ue ne obliga sa luam muie”.
Oribil. O sa ai lucruri pe langa casa si nu o sa mai trebuiasca sa mergi 1 ora cu masina sa iti cumperi paine. ORIBIL!!
Radule, ai uitat să zici de gândacii și viermii pe care ne obligă UE să-i mâncăm.
@George.s nu stiu despre alea, zi-ne tu.
Nu stiu de ce plm presupuneti ca am toate parerile celor pe care-i percepeti ca fiind in tabara adversa. De fapt stiu, dar nu e frumos sa spun.
animaloo, esti sigur ca 15minute de mers inseamna 5km? Cu ce viteza mergi tu de faci 5km in 15 minute?
https://www.politico.eu/article/dont-lock-me-neighborhood-15-minute-city-hysteria-uk-oxford/
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-02/how-did-the-15-minute-city-get-tangled-up-in-a-far-right-conspiracy
https://cohsat.org.uk/wp-content/uploads/2022/04/15mn-paper-march-2022final.pdf
”15-minute neighbourhoods are places where residents can access amenities such as
supermarkets, cafés, pubs, green spaces, schools, pharmacies, all within a 15-minute
walk there and a 15-minute walk back from their own home”
Adică, nu te mai muți la porumb și te trezești că nu ți-a făcut dezvoltatorul nici măcar trotuare, nu ai o policlinică, o grădiniță, o școală, o piață și trebuie să îți aduci plodul zilnic cu mașina la mine în cartierul comunist.
Noile cartiere, dacă se vor face conform planului acesta de 15 minute, va însemna că vei avea la porumb toate cele de mai sus, inclusiv spații verzi și locuri de joacă. Nu te ține nimeni legat acolo, dacă vrei tu să te duci la piața din capătul celălalt al orașului, că e ceapa cu 10 bani mai ieftină, o poți face liniștit.
Asta înseamnă mai puțin trafic, mai puține noxe, mai puțin praf, mai puțin zgomot, pentru că vei călători cu mașina, doar dacă ai neapărat nevoie. Vei putea să ieși cu bicicleta în rezidence-ul tău, singur sau cu copilul, de exemplu. Te vei putea plimba cu un cărucior cu copilul prin rezidence și multe altele.
Te uiți la câte mânuțe verzi primește cineva ca Radu și te întrebi ce e în neregulă cu lumea asta. De ce nu ți-ai dori așa ceva?
2. Aoleu, păi cum conducătorii? La ce mai avem BNR, unde, bineînțeles, se află dl Isărescu și ceilalți? Se poate așa ceva, asemenea insinuări îl supără pe dl Isărescu.
5. Navigabil sau nu, posibil să se supere unii pe mine că scriu asta – și dacă era ăla beat criță și nu avea dosar cu șină să-și dovedească vreo legitimație, cât de bolovan să fii să te gândești că e în regulă să te plimbi cu copii mici, pe apă? De ce ai face asta? Deja nu mai era vorba de siguranța ta la viață, era vorba de siguranța altora în care se presupune că îți pui poftele & mofturile în cui, pentru beneficiul lor.
7. „Mă întreb, și vă rog să vă închipuiți răspunsul: ce s-ar întâmpla în România dacă elevii și studenții ar avea acces la arme de toate calibrele?” – eu chiar vreau asta. E singurul mod în care organele statului, inclusiv copiii aleșilor, s-ar simți tensionați știind că alții îi pot mazili ușor.
5. Logic – adica vrei sa te dai cu barca si nu stii conditiile locului, etc.
Dar legislatia exista tocmai pentru a reglementa si clarifica lucruri de genul asta. Ok, Muresul nu e navigabil, deci barca nu trebuie inregistrata. Omul era beat, dar cum nu se aplica obligatiile impuse de autoritatile navale (inclusiv cerinta de permis), nu are nici o relevanta.
Acuma nu stiu eu cum se fac afacerile cu calatorii de agrement, dar pe lacurile din orase in general gasesti cateva barci cu vasle sau pedale si te dai pe lac. Nici lacurile/iazurile astea nu sunt clasificate ca navigabile, nu intra sub regulile autoritatilor navale, dar totusi activitatea lor e reglementata de … ceva. Care e legislatia relevanta pentru activitatile astea de agrement ?
Bunica este cetățean model:
Bunica barcagiului: ”Spuneți-mi dumneavoastră, cum au fost oamenii așa deștepți să se bage cu copiii în barcă? Cum? Îmi spuneți dumneavoastră?”.
Cum să ajungi din dobitoc, în barcagiu, cu ajutorul presei(mizeriei) românești.
Simion are dreptate: vor sa ne injecteze greieri si sa ceva cu 5G. Pericol mare, fratilor. Doar votand AUR puteti scapa. Sau PSD/PNL, ca fiind raul cunoscut, familiar, mai iese si ceva de acolo.
vor să ne bage gândaci din cipuri 5g care să ne monitorizeze să nu părăsim orașul de 15 minute și ne dă cu chemtrails să ne inducă gânduri homosexuale și să facem copii lgbt huo
Flat, why are you ghe?.. You are ghe.
„să ne inducă gânduri homosexuale”, ca ale lui Simion?
N-am vazut explicat clar in nicio stire, dar o sa banuiesc ca aia nu isi alimentau PROPRIILE conturi cu bancnote false, ci niste conturi deschise cu ceva acte de identitate false/furate. Altminteri n-ar fi durat 3 luni sa-i aresteze, se duceau 2 agenti si-un Logan direct la ei acasa din prima… 🙂
Ce conturi sa alimenteze?BCR are la multifunctionale schimb valutar.Bagi euro si scoti lei,fara card si fara buletin.Ce e asa complicat?
Inainte sa apara stirea asta,vazusem ca au blocat schimburile valutare cei de la smith&smith pentru ca amploarea este mult mai mare decat ce a aparut la televizor,undeva de ordinul milioanelor si mai mult ca sigur multe dintre acele bancnote au ajuns la populatie.Ca sa nu creeze o criza foarte mare si lumea sa dea buluc la schimb valutar,au dat doar stirea cu bcr-ul. Dar ca idee,Romania apare ca RedFlag la schimbul valutar
legat oarecum de punctul 6. Idiotii fac sambata (!!!!) la ora 16.00 miting in fata palatului parlamentului… Si vor sa aiba rezultate :-D!
Pai nu vor sa aiba rezultate, vor doar sa se vorbeasca de ei la televizor
Articolul de pe gpatru a repetat de 6 ori expresia “partidul extremist AUR”. Simion e interesat sa se vorbeasca negativ de el zilnic cat mai mult in media. Nu e greu de ghicit de ce. Asa, votantii lui hotarati ii activeaza mai usor pe alti votanti potentiali din jur: “ai vazut cum il ataca toti pe Simion? E din cauza ca se tem de el”.Si in felul asta AUR isi creste procentul in alegeri garantat, pe model TRUMP, atacat de toti.
Referitor la Tweet cu agregatorul Pluria…..investitorii sunt atrasi de potentialul usor de facut bani. Modelul de facut bani banuiesc ca e pe baza de abonament, subscription. Daca zici unui investitor asta, incepe sa saliveze. Asta valoarea mult, potentialul de a face bani.
Eu am incercat sa atrag niste investitori in special pentru relatii, networking, mai putin bani pe un produs pentru vehicule (automotive) si nu e nimeni interesat. Pentru a face produsul comercial necesita colaborarea cu clientul, dezvoltarea se face partial la comanda pt. ca trebuie sa se potriveasca cu modelul masinii, nu il faci izolat si doar il vinzi ca la raft. Mna, asa e industria. Si nu e sexy.
Ce fac eu sunt ceva tehnologii pentru perceptia conditiei drumurilor pt. sisteme de asistenta si cresterea sigurantei masinilor. Am deja 6 luni de cand caut investitori, parteneriate pentru ca am atins limita la ce pot face si e nevoie de bani, relatii pt. a merge mai departe. Perioada asta discut cu un mare producator de anvelope, poate sunt interesati.
De curiozitate am verificat site-ul. Nu agrega nimic, sau nu in sensul ala de agregator web la care se gandeste Vali.
Oamenii fac un fel de 7card pentru spatii de coworking, doar ca spatiile alea pot sa fie orice, de la cladiri de birouri la ceainarii.
Mi se pare un serviciu util pentru cei care folosesc asa ceva ca varianta intermediara, nici singur acasa dar nici gramada la birou. Si, cum spui si tu, va merge fix ca 7card sau orice alt abonament corporate – vinzi abonamente unor oameni care le vor folosi 2-3 luni ca pe o chestie noua si cool si apoi le vor plati degeaba, ca da firma banii nu ei personal.
Au facut altii prin state asa ceva, citeste un pic despre wework.
Nu e Wework, ca aia chiar faceau ceva: inchiriau chiar ei spatiile si le transformau in coworking.
Asta e un agregator (na, ca tot la cuvantul asta ajungem) de weworci cu starbacsi. Nu detin nimic, nu risca nimic, au doar o aplicatie si niste marketing. Un fel de glovo.
nu cred ca doar agrega. ce gasesti tu acolo ca si spatiu de lucru apare in urma unui parteneriat.
Si da business seamana cu 7card, pentru ca surpriza sunt aceiasi antreprenori.
Riscuri 0?
Nu prea cred. Cu pandemia la 7card au resimtit din plin riscurile.
La astfel de aplicatii cel mai mare risc e ca cei care folosesc abonamentul sa il foloseasca zilnic, caz in care cel mai probabil te suna ei sa iti mreasca pretulsau sa iti anuleze abonamentul.
Oamenii astia lanseaza start-up-uri, le cresc si apoi le vand.
Din aceeasi categorie benefitonline (Cumparat de Edenred), Sanopass (cumparat de Medlife), Salarium (inca nu cred ca s-a facut exit)
Si unii si altii ofera birouri pentru lucru. Pana si modul in care se descriu urmeaza aceleasi linii.
vs
Ma rog, ideea e ca wework s-a dovedit a fi o teapa.
Da, agregator de spatii de lucru.
Asta in timp ce polonezii fac glucometre fara intepatura, fara luat sange. Doar niste americani au mai facut asa ceva. Si bulgarii fac statii de incarcat masini electrice.
@Sabotor: Wework a fost o teapa financiar-contabil-bursiera, dar asta nu inseamna ca business-ul in sine nu e util sau viabil, daca e facut corect.
Si am explicat mai sus de ce nu e acelasi lucru. Wework avea spatiile proprii pentru care vindea abonamente. Pluria doar fac parteneriate cu diversi terti si vand un abonament valabil pentru toti.
Teapa financiara derivata din faptul ca wework au prostit pe toata lumea ca asta e viitorul – sa iei spatii de birouri de la ei, ca ei iti oferta tot ce ai nevoie – birou, wifi, curent, camere de sedinte; mod de lucru hibrid, ba extra bonus, poti inclusiv sa imparti biroul cu altii ce lucreaza la alta firma, iar daca esti freelancer, e raiul pe pamant. Adica EXACT ce promite si Pluria.
Si s-a dovedit ca modul lor de business e o mare prostie care a prins doar la cativa hipsteri imbecili.
@sfatuitoru
Stai ma, ca au facut ceva si capetele luminate ale romaniei… criptomoneda aia… cum drac se numea?
Ma rog, e bine ca avem valori ca Lorand Soares, Buhnici, Cadar, Dorian Popa, Selly. La o tara de manele, chilotareala si scandal si valorile-s pe masura.
6. Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva ca va trebui foarte curând să scanez un cod QR (nici nu auzisem de așa ceva atunci!) ca sa intru la mall as fi zis ca e dus cu o mie de plute pe râul conspirațiilor. Dar iată că am trăit-o, așadar acum nu ma mai miră nimic. Dacă mai marii lumii ăsteia ar vrea să ne bage in țarcuri de 15 minute, mulți dintre noi ar intra singuri aplaudând ca focile!
Pentru cei peste 42%: nu, nu sunt anti vaccin, înțeleg că fără vaccinări (chiar obligatorii, cum erau mai demult) încă am muri de polio, printre altele, partea cu QR-ul mi s-a părut desprinsă dintr-o distopie.
Nu esti anti-vaccin, dar nu esti de acord cu verificarea vaccinarii celor care vor sa intre intr-o zona aglomerata neesentiala? Ca nu era despre cod qr, era despre „hai ma sa vad daca te-ai vaccinat, ca vrem sa limitam raspandirea virusului”. In plus nu trebuia sa arati cod qr daca intrai in magazin alimentar, ti se cerea daca voiai sa mergi la cafenea si birt.
Felicitări, tu ești exact ăla care ar intra aplaudând, că doar nu-ți trebuie cafenea, birt si alte alea, doar haleala! Uite, putea să-ți ceară adeverința aia pe care ți-a dat-o când te-ai vaccinat, dacă era musai să-ți ceară ceva! Dar nu, hai să te oblige să-ți iei smart phone, să-ți instalezi diverse rahaturi si sa te chinui cu ele, pentru că de ce să fie simplu când poate fi complicat! Tare vă mai place unora dictatura!
@Lia
News flash, puteai intra si doar cu adeverinta de vaccinare.
Nu, nu sunt antivaccin, daaaaaaar :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Sabotor,Nu, nu puteai, am încercat! Cu QR-ul altuia puteai, cu adeverința ta si buletinul tău alături nu puteai, am încercat si nu doar într-un loc! Atâta îi ducea capul pe paznici, le-a zis că tre sa scaneze aia, aia voiau să scaneze si alceva nu.
Citam din lege:
Deci, doar in localitatile in care incidenta e mai mare de 3 la mie accesul a fost restrictionat in anumite locuri (birturi/cafenele, ma rog, chestii neesentiale) celor care nu puteau face dovada vaccinarii. Dovada vaccinarii se putea face cu certificat digital (ala de care te plangi tu ca e complicata tehnologia cu coduri qr si ne controleaza oculta mondiala cu coduri qr) sau alte documente care sa ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea. Ce alt document putea atesta vaccinarea? Pai hartia aia care o primeai dupa vaccinare.
Certificatul digital a fost folosit cel mai mult pentru ca – surpriza – era si cel mai comod.
Dar tu vezi dictatura pentru ca te sperii de coduri qr si ca n-ai putut sa mergi in birt fara cod qr. Altceva, gen hai in pensula mea sa luam niste masuri, temporar, pentru ca e un virus care ne omoara bunici, neamuri si prieteni, nu conteaza, ce conteaza e „dictatura” ca n-ai voie la birt fara dovada vaccinarii.
@Lia
Uite, eu stiu sigur ca se putea, ca am folosit chiar eu hartia aia de la vaccinare ca sa intru intr-un birt. Si ti-am dat si textul de lege care specifica clar asta.
Tu-mi zici de lege, care, apropo, e foarte neclară, se poate înțelege de acolo și că poți fără QR doar dacă vii dintr-o țară care nu emite QR, eu îți zic de paznicii ăia cu mai puține clase decât trenul cărora li s-au dat dintr-o dată puteri de zei și care fără QR (al meu sau al altuia, asta nu verifica nimeni) nu m-au primit pe nicăieri, cu toată adeverința aia pe care o aveam mereu la mine!
Ne explică conspiratiile printesa Lia haurită cu tinfoil.
Nu te obliga nimeni sa ai smartphone, toti seniorii de la mine din familie s-au plimbat linistiti cu qr-ul printat pe o foaie A4 si impaturit cu grija in portofel.
Si eu am avut o vreme printat, ca backup, sa nu cumva sa mi se termine bateria si sa raman pe dinafara mall-ului.
@Sorin, si cum ți-ai făcut QR-ul? Ți l-a dat tanti care te-a înțepat sau tot la tehnologie sau milogeala pe la alții (dacă nu ai sau nu știi să folosești) ai ajuns?
*nu tu, seniorii tăi, după cum se vede, tehnologia încă îmi pune probleme
Orasul de 15 minute nu are vreo treaba cu limitarea drepturilor. E o minciune grosolana. Este despre a avea in imediata apropriere orice ai nevoie. Sa nu mai fie nevoie sa mergi 1 ora cu masina ca sa ajungi la un spital, farmacie, cizmar sau 90% din ce ai nevoie in viata. Cum ar fi sa fie birouri si prin Berceni sau Titan. Sa nu mai faca tot poporul naveta dintr-o parte in alta ar orasului. Mereu o sa existe tranzit, dar e super mult tranzit inutil.
Lia e aia care comenteaza cu „e de la vaxx” la orice articol in care se anunta ca a murit o persoana care are sub 60 de ani :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Lia
Nu, nu e deloc neclara legea. E scris ca accessul este permis celor care:
1. au certificat digital UE
sau
2. Celor care au documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2, acestia putand fi inclusiv cetateni ai unor state care nu emit certificat digital UE.
Acum, daca paznici-s imbecili asta nu inseamna dictatura si ca statul vrea sa-ti stampileze cod qr pe frunte. Nu poti sa pui in carca statului faptul ca un anume ins angajat de o firma privata e imbecil sau nu stie ce ar trebui sa faca, la fel cum nu poti sa consideri statul responsabil daca acelasi paznic te ia la bataie. Daca paznicul ala iti incalca drepturile, suni la stat (politie, de ex) sa-ti faca dreptate.
Bonus, vad ca la Razvan au sarit imbecilii cu minus, ca prostii sunt multi si-s prin definitie, prosti.
@Lia
Apropo, ca sa sumarizez:
1. spui ca nu esti anti-vaccin, dar te deranjeaza codul qr si faptul ca asta e o chestie desprinsa dintr-o distopie
2. iti spun ca nu era necesar cod qr, se putea si cu o hartie
3. tu continui ca deh, n-o fi fost necesar cod qr, dar ai dat tu de paznici care se simteau ei dumnezei, deci dictatura.
Ai realizat ca bati campii aiurea?
Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva ca in 2020 o sa fie o pandemie atat de nasoala …
Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva ca oamenii or sa fie atat de prosti ii radeam in nas. Stiam ca is prosti, dar nu atat de prosti…
Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva ca oamenii or sa isi ia sfaturi medicale de la brancardieri, jurnalisti si alte categorii care stiu sa scrie 120 de cuvinte in total
Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva ca oamenii carora le mor parintii, de virus, pentr…u ca nu cred in virus si continua sa nu creada in virus…
Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva de AUR….
Mai continuam cu „Dacă în 2019 mi-ar fi zis careva”? Ca mai am
e absolut inutil sa discutați cu cineva care foloseste termeni „te-ai înțepat”. Majoritatea sunt școlarizați pe paginile șoșocarilor.
Ca sa se înțeleagă cât de mult politicile fiscale ale acestui stat de imbecile ne afectează, la inflație contribui le însuși statul prin măriri de salarii la bugetari, prin împrumuturile uriașe pe care le face, ulterior aruncând acei bani in piața prin salarii si achiziții.
Dobânzile sunt mult mai mari in România taman pt ca riscul de insolvabilitate al țării este considerat ridicat, si in eventualitatea in care cetățenii intra in incapacitate de plata, nimeni nu se așteaptă ca România sa aibă capacitatea sa intervină si sa remedieze situația in favoarea debitorilor (băncilor, care la rândul lor au acționari).
Risc mare, dobânzi mari.
Îmi pare rău pt erorile de tipărit. Nu ma descurc cu iPhone.
salariile bugetarilor trebuie să fie decente, e problema privaților să le ridice la nivel..
foarte bine că statul trebuie să plătească corect
bugetarii au fost batjocoriți destul în anii regimului dictatorial băsist, e cazul să nu mai avem niciodată asemenea vremuri întunecate
Salarii decente pt bugetari. Fals. Salariile sunt decente doar pt acei bugetari relevanți aparatului de partid, angajați sa frece menta și sa încaseze salarii din care sa paseze mai sus, la partid. Hai sa vedem ce salariu are un profesor, Amenajări parcuri, curățenie, mentenanța transport public, etc.
Apoi, hai sa vedem ce nivel de corupție nesimțita și incompetenta crasa exista printre bugetari. Majoritatea nu au ce caută sa ocupe un post nicăieri pt ca sunt și incompetenți și hoți. Despre de vorbim?
@2 coruptia si justitia sunt cei doi factori care maresc exponential riscul de tara.
Justitia pt ca risti sa iti iesi teapa si sa astepti o viata pana ti se face dreptate sau mai rau iti rade hotul in fata pt ca tati e de la partid.
Legat de coruptie acum cativa ani am avut o situatie comica/tragica cand unui investitor strain i s-a explicat cum sta treaba la noi: dai spaga -> se rezolva, nu dai spaga -> astepti pana la batranete. Saracul ala credea ca duce o ciocolata/o sticla dupa ce treaba e rezolvata, pe cand la noi pana nu arati los pesos nu se misca nimic(ca la curv3 :))
3. Protecția datelor personale e o glumă proastă
Cine raspunde? Cine e dat afara? Ceva? Orice? Nimic? Buuuuun…
Si chiar daca ar fi tras cineva la raspundere (alooo, dataprotection.ro ne sesizam?!) amenda maxima pe care o pot primi nu e cea din GDPR, adică 2 sau 4% din venitul anual ca la orice fraier…
Au avut grija sa o limiteze la maxim 200.000 lei pentru UAT-uri, fmm
Legat de protectia datelor hai sa ne uitam un pic la ce s-a vrut si la ce s-a ajuns. Apriori GDPR tu ca utilizator de serviciu nu prea aveai control asupra ce se intampla cu datele tale. Indirect Cambridge Analytica si alte scandaluri conexe s-au bazat ca nu era ceva stabilit si ca birocratic lucrurile puteau fi prelungite pana te plictiseai vezi justitia pe care o aparam. Odata cu aparitia GDPR asta s-a schimbat si intr-un fel a adus si utilizatorul final intr-un oarecare control. Asta ar fi partea plina a paharului.
Partea goala este ca in Romania GDPR a ajuns sa fie folosit in interesul propriu. Vrei sa amendezi pe unul, GDPR te poate ajuta, vrei sa se ascunda numele la un examen national pai stai ca e GDPR. Vrei sa cauti ce s-a intamplat intr-un dosar in justitie nu se poate ca e GDPR. Si aici vorbim de informatii publice ce in esenta sunt produse de niste institutii publice care sunt platite de cetateanul de rand. Cetatean care poate avea access la ele intr-un mod trunchiat sau foarte greu.
Ca sa-ti dau un contra-exemplu la ceea ce se intampla in Romania, o sa ma refer la Suedia. Suedia este tara membra UE unde exista diverse servicii online gratuite unde poti afla despre o persoana unde locuieste, ce masini are, ce case are. De asemenea contra-cost exista si serviciul unde poti afla CNP-ul persoanei si cat castiga daca esti rezident suedez. Toate informatiile astea s-au dorit a fi a nu fi publice, doar ca atata timp cat sunt produse de o entitate publica platita din bani publici s-a luat decizia ca ele sa existe in continuare. Desigur asta a adus la neplaceri unde s-au dat diverse spargeri in case de oameni bogati, respectiv diverse hartuiri de persoane. Insa pentru asta te poti duce in justitie si poti cere sa nu mai apari acolo, daca ai motive serioase(atentat la siguranta personala de exemplu) poti sa nu apari. Insa vorbim de cazuri izolate.
Acum tu cum crezi ca e mai bine?
Nu cred ca m-ai intrebat pe mine dar iti zic: mi se pare ca pula ce ii in Suedia! E doar un contra-exemplu, principala calitate e ca e „contra”!
Legat de ce ai scris tu inainte de Suedia, la paragraful cu „interesul propriu”, tin sa precizez ca interesul propriu este cel putin egal cu interesul public si este perfect normal si legal sa ai interes propriu. Mai departe este o chestie de legal vs ilegal in contextul legii. SIgur ca e absurd sa afecteze GDPRul aplicarea unei amenzi, daca se intampla asta inseamna ca legea e lacunara. Sigur ca e absurd ca oricine sa poata sa imi afle rezulattele la examene, domiciliul, CNPul sau alte date personale fara ca eu sa le fi dat. Aici institutiile „publice” au rolul de a genera, administra, prelucra etc datele „personale”, nu sa le expuna altora. In contextul legii, in anumite situatii, anumite date personale pot deveni publice, aici e loc de dezbatere.
Intr-o nota mai comica, daca s-ar aplica in Ro ce povestesti din SUedia, probabil ca tara ar fi paralizata in cateva saptamani-unii pe net, sa vada cine ce a mai facut pe la examene sau ce boli mai are,altii spionand pe diversi… ar mai fi si unii ocupati cu aplicatul pentru credite sau fonduri europene cu CNPuri culese de pe net… nu iti fa iluzii ca ar fi deodata o gramada de ziaristi de investigatii care sa cerceteze ce proprietati si doctorate au politicienii, sau ca ar fi prea multi interesati sa-i citeasca!
@IotaOmicronNiu
Putem discuta despre tehincalitate si despre birocratie pana ne plictisim. Discutia este foarte simpla: de unde incepe informatia publica si care este disponibila nemijlocit pentru omul de rand si unde se termina aceasta?
Ori in acest moment avem o mocirla legislativa unde fiecare aplica cum ii convine. Ca acum in Romania mai nou informatiile despre deplasarile presedintelui sunt clasificate nu este normal. Cum la fel poate unora nu li se pare normal sa vada ce nota a avut X sau Y la bacalaureat. Hai sa punem pe hartie ce este public si ce nu, modul in care se poate obtine si din momentul in care se intampla situatia de la Alba-Iulia luam masurile legale. Nu spun ca o solutie e buna sau rea, doar ca la nivelul societatii romanesti nu am discutat concret niciodata in directia asta. Ceea ce am discutat este vai ce-ar fi daca s-ar sti, sau nu s-ar sti….
nevasta-mea are acces, ca medic, la dosarul medical al orcarui om din suedia. Daca acceseaza dosarul unui om care nu ii este pacient a doua zi este impachetata si data afara din sistem. Bine, dupa ce se analizeaza „dar de ce…”
probabil in Romania ar fi sinistru sistemu, ca romanii nu is suedji
Aur este un partid manipulator dar nu este diferit de orice partid. Ia un subiect cald si se erijeaza in reprezentant. Dar subiectele abordate sunt reale.
„I’m from the government, I’m here to help”
Simion a fost la protest cu iubitul?
de unde plm „tarcurile de 15 minute”? nu e un pic drob de sare aici? deci la noi suntem mai tarani si s-a construit complet haotic de 30 de ani si avem probleme cu ambuteiaje si in orase de mana a doua gen Suceava (sunt de acolo, nu o zic neaparat peiorativ mana a doua), iar UE vine si ne zice: „nu fiti prosti, faceti urbanismul ca toti sa fie la 15 minute de ce au nevoie: magazine, scoli, eventual serviciu, sa nu stati ca prostii blocati ore in sir in masini”
ce fac oile? „nu vrem oras de 15 minute, astia vor sa ne tina ca in puscarie, ne iau libertatea sa stam 2-3 ore pe zi in masina blocati in trafic si respirand noxe, vin globalistii progresistii sexomarxisti si ne obliga sa stam in tarcuri!!!!!!1111”. oi mai mari decat astia n-am vazut, daca vine UE si spune ca nu e bine sa ne ftem in cur, aia fac scandal si apuca sa se fta in cur doar ca sa faca invers cum zis globalistii
Libertatea de circulație a mărfurilor și a persoanelor.
De la asta a pornit Uniunea Europeană.
Circulă liber mărfurile și persoanele în Europa, mai ales cele din România? În UK nu puteam să lucrăm la liber nici la zece ani după aderare și la sfârșit au ieșit singuri. Zece ani în care mărfurile din UK erau la liber în România a fost ok, nu?
15 minute, am priceput ideea, o să modificăm pug,puz-ul, o rezolv local, Nicușor ai lăgătura, asta trebuia să rezolve UE? A rezolvat criza energetică? I-a convins pe nemți, belgieni, olandezi să deschidă înapoi centralele nucleare, să avem kilowatul oră cu 10 bani?
Știu, nu merităm, țară coruptă, oameni și mai și. E raportul de la Departamentul de Stat care zice că e corupția cât Casa Poporului. Nu știam. Și ați retras vizele corupților și familiilor lor? I-ați dat afară din Ivy League? Au interdicție în Saint-Tropez?
Geoană secretar adjunct NATO.
Țăndărei să fie oraș de 15 minute și Caracal și Onești. Să poată autoritățile să lucreze.
Dacă aveam oraș de 15 minute nu îi tăiau ăluia mâinile în Brăila.
@Pixel
Misto. Amesteci doua chestii diferite si tragi o concluzie proasta.
Ca să faci Brăila zonă de 15 minute e obligatoriu să o unești cu Galațiul.
@Sabotor Dacă era Barna președinte nu era Klaus
@Pixel
Asta e o singura chestiune, si anume cine e presedinte.
In fine, sa detaliez de ce e o prostie ce ai afirmat tu sarcastic mai sus:
Aici ai 2 chestiuni separate, care n-au legatura una cu alta. Orasul de 15 minute tine de imbunatatirea vietii oamenilor (sa ai tot ce e necesar in apropiere, ca sa nu trebuiasca sa strabati tot orasul pentru – de exemplu – a merge la doctor). Treaba de la Braila e cauzata de politie corupta si criminalitate crescuta in Braila.
Cele 2 chestiuni n-au nici o treaba una cu alta; pentru un trai bun ai vrea sa ai politie eficienta si curata si sa nu ai infractori in oras, dar si sa ai tot ce ai nevoie aproape de tine. Cele 2 nu se exclud, nu e ca si cand daca ai „orasul de 15 minute” nu poti avea politie corecta. Dar tu mananci rahat ca vai,
pentru ca esti imbecil.
Am un orășel la Rahova de 15 minute walking.
Lipsesc Oprescu, Arsene, Ghiță, Mario Iorgulescu.
Nu vrea UE să ajute să reducem amprenta de carbon?
ce prost pixel e pe ecran aici. Aveti si voi pixel prost?
Listă de lucruri care nu sunt probleme:
Nerespectarea tratatului de aderare. Se strică șpaga în vamă.
Liberalizarea pieței de energie pentru ca restul Europei să susțină niște tâmpiți eco.
Corupții care exportă ce au furat și cresc viitoarele generații alături de alte beizadele.
Infractorii care se ascund în alte țări europene.
Un președinte care o să vină în vizită de lucru în propria țară.
Exemple clare de implementare a zonelor de 15 minute în China.
Secție de poliție chinezească în Dobroești.
În orașele de 15 minute pe care le avem acum poliția e mai ieftină, sună interlopii să caute fata dispărută, dispar 300 de copii la cerșit în UK și nimeni nu știe nimic, stă la ușă cu orele cât să omori 2 electricieni și un copil și te sună după ce ți-a murit părintele.
În București stăteau trupele speciale cu dezinfectant și măști la moartea lui Pian.
@Sabotor look: no hands
Simion mai zicea si de Shengen, ca suntem tratati ca tara de mana a doua, dar na, asta nu mai apare in articol, ca nu e palpitant
7. Văd că nu se poate comenta la articolul CTPului (sau poate nu-mi dau eu seama cum). I-aș fi răspuns că degeaba a citit el Caragiale, Borges, Eminescu etc., degeaba e el educat, nu o să uităm niciodată că l-a susținut pe ilici în ’90, asta nu se poate uita. Nu putem uita cum îi înfiera pe „golanii” din Piața Universității. Aia nu e ticăloșie, domnule CTP? Păi ce fel de om e cel care îl susținea pe ilici? Nu îl putem numi un „mizerabil moral”, un ticălos? Dvs. dați lecții de moralitate? Lăsați-ne, vă rog, mai bine comentați tenis.
Dupa cate conspiratii s-au adeverit in pandemie, termenul de „conspirationist” a devenit o onoare. Astia de la G4Media trebuiau sa marcheze articolul cu „Publicitate electorala”
zi-mi una care s-a adeverit =))) auzi la el
în mintea șoșocarilor si aia cu vaccinul dă sterilitate pentru 3 generații s-a adeverit.
Senatul României anunță, într-un comunicat postat pe site-ul instituției, că Diana Șoșoacă va participa la recepția organizată de Ambasada Rusiei ”cu ocazia aniversării a 78 de ani de la victoria Aliaților împotriva puterilor Axei în cel de-al doilea război mondial”. Domnu’ ambasador (ma scuzatz, nu va stiu gradul), nu o luati si pe bovina in mama Rusie? Stiu, consuma cam mult, dar, asta este, si voi ati luat Tezaurul, daca mai stiti despre ce vorbesc
4. Care bancomate accepta bancnote de 500 euro?? La ING e maxim 100.