Știrile zilei – 4 februarie 2020

  1. Blondă . Șatenă . Oraș . Brunetă . Brunetă . Roșcată . Blondă . Șatena . Blondă . Blondă . Brunetă . Piele . Șatenă . Verde .
  2. Am mărit salariile din sistemul medical, o să fie bine
  3. Jumătate dintre bărbați tineri locuiesc acasă
  4. Youtube a avut venituri de 15 miliarde anul trecut
  5. Baza militară de la Kogălniceanu se va extinde
  6. Diferența dintre spital și spital temporar modular
  7. Apple va lătra un pic și apoi va vinde telefoane cu USB-C
  8. Cronica de business
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Supărată că nu va mai putea să vândă dongle, Apple va trece 100% pe încărcarea wireless. Fanii Apple o să spună că e cea mai mișto chestie făcută vreodată și Samsung o să îi copieze, și curând o să fie imposibil să mai găsești un telefon la care să te poți conecta cu ceva. Doar Nokia 3310 o să mai suporte USB și mufă Jack.

    00
    • Putin probabil, in momentul de fata tehnologia de incarcare wireless este mai restrictiva decat cea clasica, cu fir.

      00
    • stii ca toate telefoanele entry level android inca au mufa mini usb.. ce fac acesti producatori pe viitor? crezi ca trec la usb c?

      apple o sa dea un timp un adaptor lighting – usb c si apoi probabil merg pe full wireless.

      00
    • ai dat copy paste cu tratudece la comentariul de pe 9gag?
      12 downvoturi sunt putine

      00
  2. La punctul 9 a vorbit consumatorul atoateștiutor: „Google trebuie să găsească o soluție să elimine această problemă.” Tehnologia de vârf de fapt folosește de multe ori soluții stupid de simple, iar în cazul de față gradul de încărcare al traficului se estimează de către firma privată numărând telefoanele cu sistemul lor de operare, chiar dacă nu au Google Maps pornit. Pentru că firma privată nu este primăria orașului, să facă lucrări edilitare, să bage senzori peste tot în asfalt și pe stâlpi, camere cu softuri de recunoaștere a obiectelor, benzi unice etc. Firma privată îți oferă un tool gratuit cu metode de compromis, la fel cum Waze se bazează pe „puterea comunității”, adică inputuri de la utilizatori. Firma privată nu știe nici măcar, în lipsa unor elemente ajutătoare, să facă diferența între benzile strazii și gradul de ocupare a lor. Vrei precizie? Scoate mătăluță, consumatorule, câteva miliarde de dolari din buzunarul propriu, și fă-ți ce rachete vrei tu în orașul tău.

    00
  3. NOU
    #6

    Mare sculă ce a făcut neantu ăla cu telefoanele. Acum vreo câțiva ani am observat și eu ciudățenia asta cu explicații rapide de pe google maps. La noi în sat, duminica e târg. După târg, țăranii beau la cârciumă apoi își iau bicicletele de coarne și urcă agale la deal. Eh, chiar atunci eu mă jucam pe harta satului și observ ulița aia roșie. „Unusual traffic”
    Pe dracu… Nu era nicio mașină, erau țăranii ăia beți și mulți care se puseseră în mișcare la deal. De unde judeci ca nici google maps nu trebuie să ai deschis căci algoritmii își fac și alte drăcii de calcule.

    00
    • Sunt oameni care își blochează în Waze străzile sau pun grad mare de trafic ca să nu le mai treacă mașinile prin fața casei. Sunt oameni care închid străzi din câteva clickuri și aplicația rutează traficul pe coclauri sau îți spune „sorry boss, ai ajuns la destinație, e undeva prin față, dar să mor dacă știu unde”. Și noi facem buzz pe seama unora care se minunează la un căruț cu telefoane. Când te bazezi pe comunitate, acest unicorn magic din discursul firmelor de tehnologie, îți asumi că comunitatea de fapt e compusă și din foarte mulți oameni cu probleme.

      00
  4. Este socant cum majoritatea jurnalistilor IT si a oamenilor care cica se pricep nu inteleg ca decizia UE este in legatura cu mufa incarcatoarelor, nu cea de pe partea telefoanelor, sau cu cablurile.
    Altfel, Apple a avut tot timpul incarcatoare cu USB-A, iar acum cu USB-C. Decizia nu ii va afecta deloc, chiar si acum 11 Pro este livrat cu incarcator USB-C, perfect in concordanta cu normele UE.

    00
    • Aici gresesti, decizia UE face referire si la mufa de pe telefon. Toata treaba se bazeaza pe memorandumul semnat in 2009 (https://ec.europa.eu/docsroom/documents/2417/attachments/1/translations) care a introdus in UE standardul de incarcare bazat pe micro-USB. Desi alegerea acestui standard era optionala, majoritatea producatorilor de telefoane au facut pasul asta. Acum, UE vrea sa faca treaba asta obligatorie. In memorandumul respectiv, definitia incarcatorului cuprinde si mufa micro-USB care intra in telefon, nu doar partea ce se baga in priza. Apple poate sa isi mentina incarcatorul cu mufa USB-C, dar va fi obligat sa schimbe cablul lightning care se conecteaza la el si, prin urmare, portul de pe telefon.

      00
    • Tu esti prost, te faci, primesti bani de la Apple sa-i pupi in cur pe unde prinzi sau o faci pe gratis? Telefoanele (iPhone) vin cu incarcator Lightning, nu USB-C. Si e amuzant cum Apple urla si se da cu curul de pamant ca daca EU ii forteaza sa treaca la USB-C, e nasol, uitand ca tabletele Apple si laptopurile Apple folosesc taman USB-C, nu Lightning.

      00
    • @Sabotor Incarcatoarele Apple sunt USB-A si USB-C. E clar ca nu ai vazut vreunul in viata ta, dar comentezi.

      @Skyler Trebuie vazut cum o sa iasa legea noua, pana in iunie. Nu ai cum sa te bazezi pe un document mai vechi, care oricum nu specifica. Pana iese legea noua, Apple sunt in the clear cu incarcatoarele USB-C si cablurile USB-C to Lightning.

      00
    • @brasovean
      de ce esti prost?
      https://imgur.com/a/fjb4sNC
      Asta-ti pare tie a USB?

      Ti-am zis, USB-C folosesc la laptopuri si tablete. La telefoane Apple foloseste lightning, ori tocmai aia e chestia ca UE vrea sa impinga USB-C ca standard, dar Apple se da cu curul de pamant, desi pe alte device-uri foloseste USB-C

      00
  5. bai frate, deci cum sa te duca mintea sa incarci masina electrica si pe urma sa alimentezi casa de la ea? ca aia care lasa sa curga cu picatura ca nu se invarte apometrul. sau probabil sunt aceiasi.

    00
    • „it’s free real estate”

      00
    • Romanii au luat gluma aia de santier, cu carat curentul cu galeata si au aplicat-o la viata reala; Cara curent cu… tigaia.

      00
    • Asta e un zvon, dintr-un simplu motiv: dipozitivul ce permite transferul masina – casa (V2H) costa cca 4000 EUR + Taxe!
      Dar ce sa zica si Mol, care a bagat o taxare cretina (in lipa de altceva) orara?
      Fie vin cu un smart, fie vin cu o tesla (baterie mult mai mare), esti taxat la ora, indiferent cat incarci.

      00
  6. NOU
    #17

    „De asemenea, au existat cazuri în care românii au cumpărat mașini electrice second-hand din Europa de Vest și furnizau curent electric locuinței utilizând cabluri comandate în China”

    :)))))))))))

    00
    • Da, e geniala aia cu cablul chinzesc, magic!
      In baterie ai curent continuu, iar in casa ai curent alternativ.
      Fie e magie, fie e jurnalism prost (de obicei).

      00
    • @Bogdan nu vreau sa te sperii, dar stii ca in priza ai curent alternativ si in telefon curent continuu? Fie e magie, fie e un convertor AC – DC.

      00
    • @Skyler
      Desi se poate converti curentul continuu in alternativ, sa stii ca treaba e mult mai complicata decat AC -> DC.

      00
    • E mai complicat, dar nu inseamna ca nu exista. Si panourile solare produc DC, stocheaza in baterii si apoi alimenteaza casa cu AC. Nu-i nici o magie aici.

      00
    • NOU
      #22

      Există convertizoare DC-AC. E adevărat că e mai puțin eficient să convertești curentul din continuu în alternativ, da’ mai contează când n-ai dat bani pe el? :)

      00
  7. „Am mărit salariile din sistemul medical, o să fie bine””
    da, dar au crescut si spagile

    00
    • nu stiu daca au crescut spagile, cert e ca a scazut compasiunea post spaga. stiu pe cineva care a dat la inceputul anului si cand a venit la control nu a fost bagat in seama :)

      00
    • Am putea specula nitel: daca acum a stat o pacienta in urgenta 16 ore, in cazul aglomerarii sistemului datorita epidemiei, pacienta (alta, ca asta a murit) va astepta 16/32 ore sau 3 zile?

      00
  8. Am usb-c ca incarcare la laptop (mbp13″), dupa 2 ani de scos-bagat joaca mufa aia in gaura ceva de speriat, cand era nou era mai stramta ca o virgina in noaptea nuntii. Problema e si mufa din laptop si cablul. Am incercat cu un cablu nou USB-C si tot misca un pic desi nu la fel de tare ca si cablul care are ~1an (ala care a venit cu laptopul l-am pierdut).
    Pe de alta parte lightningul din telefon e fel de tzeapan ca si in prima zi, dupa tot cam aceeasi uzura.

    00
    • Adevărul e că merele si perele sunt rude, fructe, cresc in copaci. Însă sunt și diferențe, minore, insignifiante, în punctele esențiale.

      Mai terminați băi măruțătalibanilor cu stupizeniile voastre.

      00
    • ce voiam sa zic e ca poate usb-c nu-i tocmai un conector bun dpdv al conexiunii fizice.
      A fost cam grabit si cam sufera, sa nu mai vorbim de problemele legate de diferitele standarde pe care le suporta sau nu. Cauta un pic „USB-C mess”.
      Dpdv al conexiunii fizice lightning e net superior.

      00
  9. https://www.bbc.com/news/business-51353146
    Probabil ca marea intrebare la analistii economici mai seriosi este „cu cat va fi afectata cresterea economica a Chinei/UE/Romaniei in urma epidemiei?” In cazul UE si al nostru, se va adauga si reducerea de buget al UE in urma BREXIT. Deci prognoza este gri sau maro?

    00
  10. Ma uit pe softpedia la cati varzari sunt care gandesc „ce rost are sa merg in chirie, las’ ca stau cu parintii pana crapa ei…” si care considera ca e ceva normal ca la 25+ ani sa stea cu mamica si taticu, ca de tufut pot si in masina, ori sa-si duca pretena la hotel… La fel ca si ala din articol, pe principiul „ce draga, vrei sa muncesc si eu? Da n-am frecat menta decat un an ! Ia lasa ca ma duc la mama, ca prea esti pretentioasa… „. Nu zic ca nu e dragut sa poti sta pana la treij’ de ani sa ti se gateasca, sa iti faca mama curat si sa iti spele sosetele, da poate ar trebui sa se gandeasca si invers” ba mie mi-ar conveni sa imi stea copilu pe cap TOATA VIATA!? ” Ca astia de genul, practic asta fac, le interzic parintilor sa mai aiba orice fel de viata personala pana cand ii duc la cimitir. Nu mai au si ei pic de dorinta de a face ceva pe cont propriu, sunt fix ca niste capuse. A, ok, au parintii casa mare, eventual doua corpuri separate, aia e altceva.

    00
    • eh, pentru tine e usor.. esti muiere. iti cauti unu care are casa, nu trebuie sa muncesti pentru ea. doar pui fofoloanca la bataie :)

      00
    • Faptul ca cineva alege sa stea cu părinții nu e neaparat o crima. Câta vreme persoana respectiva muncește și strânge bani, eu zic ca e chiar o alegere înțeleapta. Mai înțeleapta oricum decât statul intr-un spațiu închiriat la mult peste prețul lui real, sau angajarea pe perioada lunga de timp in credite cu dobânzi usturătoare. Situația economică de azi e mai complexa decât secolul trecut, însă așteptările sunt mai mari si dezlegate de acest context nou in care trăim. Ca si tânăr trebuie sa fii judecat după planurile pe termen lung și ceea ce faci în prezent ca sa îți atingi obiectivele, de aceea nu trebuie încurajați cei care profita pur și simplu.
      Side note legat de cazul cu tipa al care-i gagiu nu voia sa muncească – E curios faptul ca bărbații nu au nici o problema sa ia in întreținere o femeie care nu muncește (pentru ca alege sa fie casnica) , dar când e invers este automat o crima. Nu zic ca este normal ca bărbatul sa lenevească pe banii iubitei/soției, dar cazurile sunt diverse și detaliile contează. De când cu emanciparea feminista “valul III” avem de a face cu multe femei care critica rolurile tradiționale dar de multe ori țin cu dinții sa aibă toate beneficiile de pe urma acestora fără sa își preia și obligațiile.

      00
    • @manole: sa traiesti 1000 ani, esti un mafiot adevarat! Asa i-am spus ieri unei handicapate ce judeca la fel.

      00
  11. 3. Nu sunt atât de high ca tine, dar aș zice totuși că toți bărbații tineri locuiesc acasa

    00
  12. la postarea aia cu spitalul chinezesc din containere a pus cineva punctul pe i: sa se calculeze câte toalete relativ decente, construite din containere, pot fi instalate lângă școlile din mediul rural la noi în românia, nu haznale, toalete cu fosă septică

    00
  13. 3.
    Cu Prima Casa cu tot… Dacă n-o fi vorba și de unii care și-au luat apartament/casa și și-au adus părinții cu ei :)
    De ce oare „mileniari” în loc de „milieniali” ?

    00
  14. Stie cineva ce e cu campania asta „Dăm glas vocii tale”? Tot primesc reclame de la ei, cel putin alea de pe youtube sunt scurte dar tot nu m-am prins ce vor sa imi vândă din 10 februarie, pare ceva magazin dar nu cred. Deci știe cineva cineva ceva despre campania asta?

    00
    • Date Domeniu
      Nume Domeniu:
      damglasvociitale.ro
      Data Înregistrării:
      2020-01-20
      Data Expirării:
      2021-01-19

      Nameservere:
      ns.globalis.ro
      ns1.globalis.ro

      Înregistrări DS:
      Record not Set

      Stări:
      OK
      Date Deținător (Registrant)
      Nume Deţinător:
      SENSIBLU SRL
      Tip Persoana:
      Companie Comercială

      Adresă#1:
      Str. Ciobanului nr.133

      Oraș:
      Mogosoaia

      Județ/Sector/Stat:
      Ilfov

      Cod Poștal:
      077135

      Țara:
      ROMANIA

      Telefon:
      +40.768891606
      Email:
      karina.pana@adpharma.com

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)