Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. „În ultimul deceniu, efectivele de animale au scăzut pentru toate speciile.” Dar de ce, nu explica nimeni? E un grafic aici: https://ec.europa.eu/eurostat/documents/4187653/10321616/livestock_evolution_v5.jpg/f01b08f4-9537-568b-24b2-28cf0316d9e3?t=1600783612005

    Eu cred ca politicile astea de cacat cu „impactul cresterii animalelor asupra mediului” au descurajat cresterea animalelor. Foarte eficienti astia din parlamentul european, dupa ce ca le-a iesit cu succes liberalizarea preturilor la energie, acum rezolva si domeniul alimentar, ca vorba aia sa besesc prea mult vacile si de asta e poluata lumea, nu ca India+China+Indonezia nu tine cont de nimic si polueaza de zeci de ori mai mult.

    Indecis. Tu ce zici?5329
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 734
    • @Marius ”De ce am produce oi si capre pentru exportul lor in afara europei ?„

      Pentru că lumea arabă nu mănâncă porc și plătesc mai mult pentru oi și capre, decât sunt dispuși europenii să plătească.

      Comentariu apreciat.721
    • si de ce nu ar face o?
      tot pt noi produc, nu mai fiti ipocriti.
      germanii verzi arunca plastic si gunoi in tarile sarace.
      si europenii si americanii au poluat 100 de ani si s au dezvoltat. ar trebui sa aiba si ei dreptul la dezvoltare. Ca si Norvegineii aia de s au imbogatit din lerrol si inca vand, dar ei sunt verzi.

      sa fie ajutati cu tehnologii ca lumea daca vrem sa nu mai polueze.

      Indecis. Tu ce zici?258
    • India+China nu tine cont de nimic – mai terminam si noi cu mitu asta urban?
      Ambele tari o ard acum cu masini electrice. China isi reimpadureste tara. Ca s-au prins si ei ca nu tre sa fie tampiti pana la cap

      Da. Polueaza, ca noi trimitem productia la ei…

      1115
  2. “tara proceselor prescrise bine”

    Asa se face un lucru bine, furi, omori, violezi, faci ce vrei daca si pile, oricum se prescrie….. bani sa ai

    kkt de guvern, psd, udmr sau but pnl aceasi ciuma rosie

    Comentariu apreciat.483
  3. Daca eu nu imi fac treaba la timp, sunt dat afara de la job.
    Daca judecatorul si/sau procurorul nu judeca/cerceteaza la timp si se prescrie, mergem inainte, ca inainte era mai bine.

    Comentariu apreciat.733
    • nu sunt suficienți judecători/procurori.
      1. schemele de personal nu sunt actualizate de cel puțin 5-10 ani, așa cum spunea cineva într-un comentariu acum 1-2 săptămâni.
      2. chiar și pe actualele scheme de personal, neactualizate cu numărul de dosare în continuă creștere, tot nu sunt judecători și procurori suficienți.
      la instanța la care lucrez eu, judecătorie mică de reședință de județ, mai sunt 5 judecători pe o schemă de 11. la parchetul aferent sunt 2 procurori pe o schemă de dracu’ știe, dar sigur cel puțin triplu.
      la o altă judecătorie din județ sunt 2 judecători pe o schemă de 7 și tot așa.

      ca fapt divers, legile cu pensiile speciale o să facă ravagii.

      disclaimer: judecătorii și procurorii se pensionează în 2 etape. chiar vreo 3.
      1. când îndeplinesc condițiile de vârstă și vechime își strâng actele, se duc la casa de pensii și obțin o decizie de pensionare ca oricare noi ăștilalți.
      2. decizia de pensionare o trimit la CSM, care îi verifică dacă și-au terminat treaba (motivat dosarele rămase în pronunțare, soluționat dosarele, ce mai au ei p-acolo), apoi emite un decret de pensionare.
      3. decretul de pensionare se trimite la președintele româniei pt semnare. judecătorul/procurorul se consideră pensionat abia în ziua în care decretul de pensionare semnat de președinte apare în monitorul oficial.

      revin la ravagii. mulți dintre ei se opresc după pasul 1 și mai lucrează niște ani, cât au chef și consideră că-i duc mintea și puterile. mulți dintre cei care lucrează acum practic au decizia de pensionare în buzunar, trebuie doar s-o trimită la csm.

      chiar zilele trecute îmi povestea judecătorul cu care lucrez că s-a făcut o statistică și pe ultimii 3 ani, până inclusiv în ianuarie 2023 s-au pensionat un nr. de x judecători (nici el nu mai știa numărul exact), dar din ăștia x, jumătate din ei s-au pensionat în perioada noiembrie 2022-ianuarie 2023, după primele zvonuri cu pensiile speciale.
      la instanța (mare) de la care vine judele meu, o treime din judecătorii de pe secția lui au decizia de pensionare în buzunar de mai mulți ani.

      judecătorii/procurorii nu prea au cum să-și facă lucrările la timp- d-aia sunt termenele alea imposibile, pt că fiecare face muncă de 2-3+ oameni. asta la momentul actual.

      nu-mi săriți mie în cap pt bubele sistemului și faptele de corupție ale unora, eu doar v-am expus o situație.

      Comentariu apreciat.738
    • @AB
      asta este o fateta a problemei.
      Dar mai sunt si altele:
      – judecatori care dau amanari peste amanari, doar ca sa mai traga de dosare si sa nu mai primeasca altele
      – grefieri care fac citatiile cu picioarele, de unde alte amanari pentru nerespectarea procedurii
      – maretul examen de intrare la magistratura, facut in asa fel incat sa nu il treaca decat cine trebuie, astfel ca niciodata nu se ocupa toate locurile

      Comentariu apreciat.472
    • @AB nu stiu cum se face ca toate dosarele de la firma mea au fost judecate la timp, nu s-a prescris niciunul. Doar la astea cu granguri si sume mari e ghinion de nesansa.

      Comentariu apreciat.384
    • @Florin,
      – judecătorii trag de dosare a) pt că au prea mult de lucru și numărul de dosare, combinat cu complexitarea unora dintre ele îi copleșesc sau b) de lepre.
      de dosare mai trag și avocații, experții – ăștia din aceleași motive ca judecătorii (la instanța unde sunt încadrată, pe un anumit domeniu foarte aglomerat de expertiză sunt 2 experți, ambii peste 65 de ani, posibil chiar peste 70) și chiar părțile (cer amânări peste amănări să-și ia avocat sau alte movite, întârzie să trimită actele sau să se prezinte la convocările experților, etc)
      – mă recunosc vinovată. în primul an de muncă am fost fraierul de serviciu care băga datele justițiabillor în ecris. a fost pe model ”de azi faci asta”, să-mi arate cineva cum să fac- parțial. am futut-o grav la situațiile în care părțile aveau o adresă, dar adresa pt citare era la avocat, în complet altă parte. mi s-a spus de vreo 2 ori că nu e bine, dar nu și ce nu e bine și cum să îndrept. până a venit c-o falcă-n cer și una-n pământ colega din biroul d-alături care mi-a arătat ca la proști care e treaba. am picat din pom. că sunt unii care o fac intenționat, din motive necurate…. e altă problemă.
      – la faza asta chiar nu știu ce să zic. doar că e încă un motiv pt care să mă gândesc de mai multe ori dacă să-mi fut creierii să dau examenul ăsta.

      @Gogu, probabil dosarele tale erau pe civil/comercial. grangurii și sumele mari de care vuiește presa sunt pe penal.
      pe lângă partea de șpagă pe care o ia în considerare toată lumea, în penal e lipsă de personal sau personal supraîncărcat pe 3 paliere: poliție, procurori, judecători.

      196
    • Una din probleme cu pensii speciale este ca nu se transeaza asa sau asa. Se tot discuta, se tot amana, multi din sistem isi fac actele ca sa fie siguri ca se mai pot pensiona dupa legea favorabila.
      Sa se dea legea! Un timp va fi lipsa de oameni in sistem, dar vor veni altii noi, cu siguranta! Sa fie clar, chiar daca li s-ar reduce din privilegii (pensie mai mica, varsta mai inaintata de pensionare) tot ar beneficia de niste conditii mai bune decat restul oamenilor.
      Ori cu astia care nu isi fac treaba si stau pe picior de plecare, ori deloc, pare cam acelasi lucru acum.

      145
    • @AB: multumesc de clarificari, interesante si la obiect

      62
  4. – De ce România are cel mai mic efectiv de porci din ultimii nouă ani?

    – Daea

    Comentariu apreciat.553
    • Da, dar va rezolva problema cormoranilor

      140
    • Si din cauza ca nimeni nu raporteaza pestele porcine pana nu ajung in marile ferme.
      Anul trecut la bunica-mea in sat se stia ca este peste porcina de cateva luni + cateva comune din jur (cel putin). Prin Octombrie incepusera taranii sa isi sacrifice porcii ca incepusera sa moara pe capete – intre timp la nivel oficial erau raportate 1 sau doua focare de pesta porcina la cateva sute de km departare.
      Primarul nu stia, veterinarul nu stia nimic…

      213
  5. NOU
    #20

    Asa si daca fiecare va cenzura/ cancela opiniile care nu-i plac sau chestiile pe care le considera eronate, ba chiar indeamna la cenzurarea lor din oficiu de catre retele de socializare, vom ajunge in paradis?! Nu mai bine concuram pe piata libera a ideilor cum se obisnuieste in democratie? Imediat dupa ce am scapat de comunism cenzura a fost interzisa prin constitutie si acum gasim motive sa ne intoarcem la asa ceva?! Libertatea de expresie e ceea ce face posibil acest blog si vreau sa vad ce zic si cei cu care nu sint deloc de acord.

    223
  6. Legat de #4 Eu nu înțeleg. e bănci le dau credite ăstora cu venituri la negru că eu cu dividende 100% legal nu îmi dă nimeni, nici cu salariu măcar pentru că deh, e firma mea, îmi dau eu salariu, asta nu e venit.

    Nu contează de câte cifre e, nu se ia în considerare. Între timp bossu ăla are 8k rată.

    172
  7. Prima brunetă (sau nu e brunetă?) e ceva!!!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube