Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
37 comentarii
NOU
#1
Daniel
2,3 – Apocalipsa vine in fiecare zi. Ne descurcam si cu asta. Niste CEO de fonduri de investitii la protap ar fi buni.
00
NOU
#2
Gogu
Erai in campul muncii in 2008-2009? Cum a fost?
00
NOU
#3
Big
Inca suntem aici, drept dovada ca trec toate.
00
NOU
#4
Nicu
6. Daca ai timp si bani (ungurii) orice popor poate fi prostit pe termen lung. Daca ai timp, nu ai bani dar ai prieteni la Moskovs si Beijing ii pastrezi prosti si mai mult timp (sarbii)
Razboi? Să făcem ceva, să postăm, să luăm bilete ….
‘…. să participe în această perioadă la mobilizarea comunității. Pentru mulți tineri, nevoia aceasta de participare se traduce în postări și stories pe rețelele de socializare.
Dar Luisa a ales să se dezică de ceea ce numește „pseudo-activismul” generației sale:
„Ce am făcut a fost să nu postez absolut nimic. Am ales asta pentru că erau deja prea multe informații pe care oricum nu le verifica nimeni. Înțeleg că e o încercare a noastră, a generației Z, să facem ceva când nu avem ce să facem. Și ai acest spațiu (n.r. rețelele de socializare) în care poți să țipi chestii, dacă nu poți face altceva. Dar mi-am dat seama că nu reușești decât să încarci și mai mult mintea celor care te urmăresc.”
„Mă gândesc cum eu, ca mulți alți oameni cunoscuți mie, mi-aș lua un bilet în secunda doi spre orice altă destinație dacă am fi acum în situația lor. Bine, asta probabil e din cauză că eu nu cred în statul român”
00
NOU
#13
Levorius
Ah, Jacobin, publicația de bază a junimii comuniste americane, cam cum e Breitbart pt baietii veseli din extrema diametral opusa.
00
NOU
#14
Levorius
Cred ca dau prost pe butonul de reply azi, era un răspuns la linkul catre Jacobin dat de @Ciprian mai jos, legat de șăful de la BlackRock. Scuzaț.
00
NOU
#15
casnica
3. nu cred ca am citit vreun articol mai dispretuitor la adresa unei intregi generatii de oameni pe un site economic, nici macar la dasteptu’ ala de la ZF.
00
NOU
#16
Cristina
si din partea cui, din partea unuia care a pus umarul serios la crearea pietei cu manipularea ipotecilor si a crizei minunate in care trebuie sa munceasca si traiasca milenialii astia de ii scuipa in gura. Hai sictir nesimtitule.
00
NOU
#17
Levorius
„Fact: college is a waste, but we haven’t yet hit that point in society where we can bypass it. So we have to pass through another generation of massive college debt. How to pull in the suckers in? Answer: these articles. By getting you to say, „these hipsters should be able to get jobs because they are college graduates!” you are saying, „college is worth something.” It isn’t. But by directing your hate towards hipsters, you are protecting the system against change.”
Asta e concluzia unui articol din 2012 („Hipsters on Foodstamps” – The Last Psychiatrist) despre ura indreptata impotriva acestei generatii in „presa”. Problema nu este generatia in sine ci un sistem educational si profesional profund defect, peste care mai adaugi o criza financiara de vine o data la 100 de ani, o molima si un razboi de impact global.
Iar in tot acest context, asteptarile parintilor din generatiile boomer si Gen X impuse si proiectate unor generatii „SOL and JWF” conform sistemului creat de parinti. Vedem cine rade la urma cand generatiile astea doua de parinti vor iesi la pensie si vor realiza ca nu mai are cine sa le-o plateasca.
Problema e fix aia, că generațiile astea vor ieși la pensie (cel puțin în US) fără să depindă de banii ălora. Ăia sunt cei cu banii prin fonduri de economii, investiții, casă luată în vremurile când se putea lejer etc.
Pensiile lor sunt de partea cealaltă, a celor care cumpără masiv imobiliare strict ca să le dea în chirie apoi zic că tinerii sunt leneși că nu își cumpără case.
00
NOU
#19
Bigbear
@casnica – omul spune un adevar pe care unii nu il inteleg si altii nu vor sa il accepte. Hai sa iti dau un exemplu de venit/preturi la nivel de America, in lei ca sa intelegi ce inseamna sa o duci bine.
Sa admitem ca un salariat ia 3 mii de lei in mana si la nivel de familie avem 6 mii, da? Oameni normali, muncitori/soferi, nimic special, doar putin mai sus de casiera insa nu la nivel de instalator, zidar, sofer de tir – ca aia castiga mult mai bine de atat.
Asadar 6 mii de lei pe luna si preturile sunt cam asa: benzina 1,2 lei, leasingul la o masina gen Passat sau Tiguan pe la 3-400 de lei pe luna, carnea 7 lei, cascavalul 12-14 lei/kg, chiria la un apartament cu 3 camere 1200 de lei cu utilitatile incluse, un televizor smart pe la 800 de lei, ultimul telefon in jur de 800-1200 de lei, o saorma 5 lei, un burger 4 lei (meniu pe la 10).
Cum ti se par preturile astea raportate la venituri si raportate la ce ai tu in Romania, unde benzina nu e 1,2 lei ca este 8, televizorul nu este 800 de lei ca este 2500 si tot asa?
1. „Președintele Klaus Iohannis dă însă asigurări că România nu se va confrunta cu probleme grave pe zona alimentară.” – cred ca este clar pentru toata lumea că România SE va confrunta cu probleme grave pe zona alimentară. Dacă dă Iohannis asigurări, întotdeauna trebuie să înțelegem invers. Stați liniștiți.
00
NOU
#22
Marin
1. Deja preturile la multe produse de baza au crescut cu aprox. 15 – 20%
2. S-ar putea sa avem probleme cu productia de cereale, chiar daca unii guvernanti ne asigura ca totul e Ok. Cand vine un ministru sa ne spuna ca totul e in regula, ar trebui sa ni se aprinda un beculet. Vezi declaratiile lui Virgil Popescu – despre pretul la combustibili -, si cele ale ministrului agriculturii – cu stocurile de cereale prezente si viitoare.
00
NOU
#23
VladM
2. Poa sa creasca, eu tot de 10 lei iau parizer.
00
NOU
#24
MihaiC
4. Suntem pe locul 1 la numarul de accidente mortale (93 decese la 1 mil de locuitori). Parca vad ca dupa ce numarul de locuitori va fi actualizat dupa recensamant, rata asta va creste atat de mult incat pozitia noastra de „campioni” nu va fi amenintata de nici un stat european.
6. Eu cred ca daca Ungaria lui Viktor Orban nu era deja in NATO si UE, le-ar fi inchis complet granita refugiatilor ucraineni.
00
NOU
#25
Alin
Refugiatii aia ucrainieni probabil sunt de fapt unguri din Transcarpatia.
00
NOU
#26
Mirela
6. exceptie ucrainienii unguri, pe aceia ii primeau oricum
00
NOU
#27
vax
BMW Seria 3 lungime in 2005: 4.47 m
BMW Seria 3 lungime in 2022: 4.87 m
Aproape jumatate de metru in plus… creste oare marimea masinilor pentru ca scade marimea penisului la nivel global si trebuie compensat cumva?
00
NOU
#28
vali
nu. explicația e simplă: ca să treci la nivelul următor de confort trebuie să mai dai 20.000€ în plus. așa că nu mai bine rămâi pe modelul ăsta și îl facem noi un pic mai lung și mai confortabil?
NOU
#29
mac gregor
Nu penisul. Burtile. Din pacate.
00
NOU
#30
Shack
3. da o m**e nu vrei tu
00
NOU
#31
krakatau
2: Vom muri de foame, dar măcar le-am arătat rușilor cine suntem noi.
00
NOU
#32
punKreas
Se moare de foame pe capete. Pe unde merg, vad oameni care mor de oameni. Terminati cu whataboutismele astea de cacat. O sa fie mai greu, dar nu o sa moara nimeni de foame. Bine, stii vorba aia: cine munceste, mananca
00
NOU
#33
mac gregor
Stii ca Ukraina era tara neutra, cu granitele garantate de Rusia?
Daca crezi ca aia e solutia, du-te acolo.
00
NOU
#34
Andrei
2. Eu am o problema de intelegere, noi i-am sanctionat pe rusi pana in evul mediu, atunci dece la noi cresc preturile si avem lipsuri ?
3. Un bosorog care uraste tineretul dar iubeste fetitele.
4. Vestul salbatic, cel cu masina mai mare scapa
00
NOU
#35
silicon_v
2. Criza data de razboiul din Ucraina doar a pus motzul pe rahat.
Preturile cresc, in principal, pentru ca toata lumea occidentala a tiparit in draci bani si i-a aruncat peste o economie care nu mai producea in perioada de pandemie, doar pentru a evita o spirala a falimentelor economice. Asta se face controlat de 50 de ani de fiecare data cand apare o criza, dar cu masura (trebuie sa tii cumva inflatia sub control, sub 5%, pentru a nu beli complet clasa „muncitoare”). In ultimii ani, chestia asta s-a facut fara nicio masura. Si cam asta e rezultatul.
00
NOU
#36
Alex
@ cautam un comentariu ca a lui silicon_v
sigur sigur din cauza razboiului cresc preturile. de helicopter money se fac ca ploua.
ofc, e un cumul de factori care duce la cresterea preturilor dar vad ca naraativul e sa scoata razboiul in fata.
00
NOU
#37
nick
@3 generatia millennials e si va fii cel mai OK pt urmatorii 10 ani. Generatia Z not so much
2,3 – Apocalipsa vine in fiecare zi. Ne descurcam si cu asta. Niste CEO de fonduri de investitii la protap ar fi buni.
Erai in campul muncii in 2008-2009? Cum a fost?
Inca suntem aici, drept dovada ca trec toate.
6. Daca ai timp si bani (ungurii) orice popor poate fi prostit pe termen lung. Daca ai timp, nu ai bani dar ai prieteni la Moskovs si Beijing ii pastrezi prosti si mai mult timp (sarbii)
Sarb destept si cal albastru…
1. “Klaus Iohannis este ceva mai optimist. Spune că România nu va fi real afectată de această criză alimentară.”
Iar avem de toate.
Dupa ce a urmarit cu atentie si ingrijorare studiile si declaratiile celorlalti.
Echipament de golf se va gasi in continuare iar iarba va creste.
Exact asa a negat și Băsescu, în 2009, criza economică… Până când n-a mai negat-o…
„Am decis să denunț public operațiunile de discreditare și intimidare la care sunt supusă după 18 ianuarie 2022, data la care am dezvăluit că teza premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată. ”
https://pressone.ro/emilia-sercan-autoritatile-statului-au-orchestrat-o-operatiune-de-kompromat-impotriva-mea-acum-incearca-sa-o-musamalizeze
http://sgglegis.gov.ro/legislativ/index.php
nesecurizat
Razboi? Să făcem ceva, să postăm, să luăm bilete ….
‘…. să participe în această perioadă la mobilizarea comunității. Pentru mulți tineri, nevoia aceasta de participare se traduce în postări și stories pe rețelele de socializare.
Dar Luisa a ales să se dezică de ceea ce numește „pseudo-activismul” generației sale:
„Ce am făcut a fost să nu postez absolut nimic. Am ales asta pentru că erau deja prea multe informații pe care oricum nu le verifica nimeni. Înțeleg că e o încercare a noastră, a generației Z, să facem ceva când nu avem ce să facem. Și ai acest spațiu (n.r. rețelele de socializare) în care poți să țipi chestii, dacă nu poți face altceva. Dar mi-am dat seama că nu reușești decât să încarci și mai mult mintea celor care te urmăresc.”
„Mă gândesc cum eu, ca mulți alți oameni cunoscuți mie, mi-aș lua un bilet în secunda doi spre orice altă destinație dacă am fi acum în situația lor. Bine, asta probabil e din cauză că eu nu cred în statul român”
Ah, Jacobin, publicația de bază a junimii comuniste americane, cam cum e Breitbart pt baietii veseli din extrema diametral opusa.
Cred ca dau prost pe butonul de reply azi, era un răspuns la linkul catre Jacobin dat de @Ciprian mai jos, legat de șăful de la BlackRock. Scuzaț.
3. nu cred ca am citit vreun articol mai dispretuitor la adresa unei intregi generatii de oameni pe un site economic, nici macar la dasteptu’ ala de la ZF.
si din partea cui, din partea unuia care a pus umarul serios la crearea pietei cu manipularea ipotecilor si a crizei minunate in care trebuie sa munceasca si traiasca milenialii astia de ii scuipa in gura. Hai sictir nesimtitule.
„Fact: college is a waste, but we haven’t yet hit that point in society where we can bypass it. So we have to pass through another generation of massive college debt. How to pull in the suckers in? Answer: these articles. By getting you to say, „these hipsters should be able to get jobs because they are college graduates!” you are saying, „college is worth something.” It isn’t. But by directing your hate towards hipsters, you are protecting the system against change.”
Asta e concluzia unui articol din 2012 („Hipsters on Foodstamps” – The Last Psychiatrist) despre ura indreptata impotriva acestei generatii in „presa”. Problema nu este generatia in sine ci un sistem educational si profesional profund defect, peste care mai adaugi o criza financiara de vine o data la 100 de ani, o molima si un razboi de impact global.
Iar in tot acest context, asteptarile parintilor din generatiile boomer si Gen X impuse si proiectate unor generatii „SOL and JWF” conform sistemului creat de parinti. Vedem cine rade la urma cand generatiile astea doua de parinti vor iesi la pensie si vor realiza ca nu mai are cine sa le-o plateasca.
@levorius
Problema e fix aia, că generațiile astea vor ieși la pensie (cel puțin în US) fără să depindă de banii ălora. Ăia sunt cei cu banii prin fonduri de economii, investiții, casă luată în vremurile când se putea lejer etc.
Pensiile lor sunt de partea cealaltă, a celor care cumpără masiv imobiliare strict ca să le dea în chirie apoi zic că tinerii sunt leneși că nu își cumpără case.
@casnica – omul spune un adevar pe care unii nu il inteleg si altii nu vor sa il accepte. Hai sa iti dau un exemplu de venit/preturi la nivel de America, in lei ca sa intelegi ce inseamna sa o duci bine.
Sa admitem ca un salariat ia 3 mii de lei in mana si la nivel de familie avem 6 mii, da? Oameni normali, muncitori/soferi, nimic special, doar putin mai sus de casiera insa nu la nivel de instalator, zidar, sofer de tir – ca aia castiga mult mai bine de atat.
Asadar 6 mii de lei pe luna si preturile sunt cam asa: benzina 1,2 lei, leasingul la o masina gen Passat sau Tiguan pe la 3-400 de lei pe luna, carnea 7 lei, cascavalul 12-14 lei/kg, chiria la un apartament cu 3 camere 1200 de lei cu utilitatile incluse, un televizor smart pe la 800 de lei, ultimul telefon in jur de 800-1200 de lei, o saorma 5 lei, un burger 4 lei (meniu pe la 10).
Cum ti se par preturile astea raportate la venituri si raportate la ce ai tu in Romania, unde benzina nu e 1,2 lei ca este 8, televizorul nu este 800 de lei ca este 2500 si tot asa?
Cam asa ceva https://jacobinmag.com/2022/04/rob-kapito-millennials-gen-z-blackrock-2008-crisis
1. „Președintele Klaus Iohannis dă însă asigurări că România nu se va confrunta cu probleme grave pe zona alimentară.” – cred ca este clar pentru toata lumea că România SE va confrunta cu probleme grave pe zona alimentară. Dacă dă Iohannis asigurări, întotdeauna trebuie să înțelegem invers. Stați liniștiți.
1. Deja preturile la multe produse de baza au crescut cu aprox. 15 – 20%
2. S-ar putea sa avem probleme cu productia de cereale, chiar daca unii guvernanti ne asigura ca totul e Ok. Cand vine un ministru sa ne spuna ca totul e in regula, ar trebui sa ni se aprinda un beculet. Vezi declaratiile lui Virgil Popescu – despre pretul la combustibili -, si cele ale ministrului agriculturii – cu stocurile de cereale prezente si viitoare.
2. Poa sa creasca, eu tot de 10 lei iau parizer.
4. Suntem pe locul 1 la numarul de accidente mortale (93 decese la 1 mil de locuitori). Parca vad ca dupa ce numarul de locuitori va fi actualizat dupa recensamant, rata asta va creste atat de mult incat pozitia noastra de „campioni” nu va fi amenintata de nici un stat european.
6. Eu cred ca daca Ungaria lui Viktor Orban nu era deja in NATO si UE, le-ar fi inchis complet granita refugiatilor ucraineni.
Refugiatii aia ucrainieni probabil sunt de fapt unguri din Transcarpatia.
6. exceptie ucrainienii unguri, pe aceia ii primeau oricum
BMW Seria 3 lungime in 2005: 4.47 m
BMW Seria 3 lungime in 2022: 4.87 m
Aproape jumatate de metru in plus… creste oare marimea masinilor pentru ca scade marimea penisului la nivel global si trebuie compensat cumva?
nu. explicația e simplă: ca să treci la nivelul următor de confort trebuie să mai dai 20.000€ în plus. așa că nu mai bine rămâi pe modelul ăsta și îl facem noi un pic mai lung și mai confortabil?
Nu penisul. Burtile. Din pacate.
3. da o m**e nu vrei tu
2: Vom muri de foame, dar măcar le-am arătat rușilor cine suntem noi.
Se moare de foame pe capete. Pe unde merg, vad oameni care mor de oameni. Terminati cu whataboutismele astea de cacat. O sa fie mai greu, dar nu o sa moara nimeni de foame. Bine, stii vorba aia: cine munceste, mananca
Stii ca Ukraina era tara neutra, cu granitele garantate de Rusia?
Daca crezi ca aia e solutia, du-te acolo.
2. Eu am o problema de intelegere, noi i-am sanctionat pe rusi pana in evul mediu, atunci dece la noi cresc preturile si avem lipsuri ?
3. Un bosorog care uraste tineretul dar iubeste fetitele.
4. Vestul salbatic, cel cu masina mai mare scapa
2. Criza data de razboiul din Ucraina doar a pus motzul pe rahat.
Preturile cresc, in principal, pentru ca toata lumea occidentala a tiparit in draci bani si i-a aruncat peste o economie care nu mai producea in perioada de pandemie, doar pentru a evita o spirala a falimentelor economice. Asta se face controlat de 50 de ani de fiecare data cand apare o criza, dar cu masura (trebuie sa tii cumva inflatia sub control, sub 5%, pentru a nu beli complet clasa „muncitoare”). In ultimii ani, chestia asta s-a facut fara nicio masura. Si cam asta e rezultatul.
@ cautam un comentariu ca a lui silicon_v
sigur sigur din cauza razboiului cresc preturile. de helicopter money se fac ca ploua.
ofc, e un cumul de factori care duce la cresterea preturilor dar vad ca naraativul e sa scoata razboiul in fata.
@3 generatia millennials e si va fii cel mai OK pt urmatorii 10 ani. Generatia Z not so much