Știrile zilei – 30 mai 2019

  1. Blondă | Castel | Roșcată | Apus | Brunetă | Roșcată | Roșcată | Brunetă | Brunetă | Blondă | Blondă | Praga |
  2. Cinci mituri despre divorțul la români
  3. Ce blat infect a făcut UDMR cu PSD
  4. eMAG au depășit 1 miliard cifră de afaceri
  5. La Bacău se plătește taxă pe apa de ploaie
  6. Și Australia se deșertifică
  7. Ștefan Dragnea are 1.200 hectare de pământ
  8. PSDiștii vor avea taxiurile lor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Doar mie imi place cum vorbeste tanarul din stirea cu apele, la minutul 1:26 ?

    00
  2. Stirea cu Australia nu mi se pare noutate. Si sudul Romaniei se desertifica de ceva vreme. Suntem si noi in randul lumii ;-)

    00
  3. fraieri australienii…sa nu aiba la banii lor o catedrala ca a noastra…la noi ploua cu lopata.

    00
  4. Sunt 25 de unguri înregistrati în Vaslui, la ultimul recensământ.
    Pe 26 au fost 1300 de voturi pentru UDMR…
    Am făcut un calcul: UDMR a avut 5,4%. 0,4% au insemnat 35.000 de voturi.
    Dacă primeau cu 35.000 de voturi mai puțin, nu faceau pragul, nu mai contau.
    1300 de „unguri” (voturi) în cel mai sărac județ din România… cum puii mei?
    PENTRU CĂ SUNTEM PROSTI, de aia.
    Sper ca la alegerile care contează cu adevărat să fie altfel…

    00
    • Articolul de pe magyarhang.org explica foarte clar ce s-a intamplat. Deoarece UDMR nu avea pe cine trimite ca reprezentanti in sectiile de votare respective, au facut un blat cu PSD-ul, sa trimita pesedisti in locul lor. Cu conditia ca acesti pesedisti sa voteze UDMR. Astfel s-a ajuns ca, in fiecare localitate (cu exceptia oraselor mai mari, unde chiar mai traiesc cativa unguri) sa se inregistreze exact 2, 3 sau 4 voturi pt. UDMR. Inclusiv in cele mai indepartate catune, unde n-a calcat picior de ungur de cand lumea si pamantul. Deci fiecare reprezentant pesedist a venit cu nevasta si copilul/copiii la vot si a votat UDMR. Tot cei de la magyarhang.org remarca numele asa-zisilor reprezentanti UDMR (de fapt, pesedisti sadea), nume care, asa cum va inchipuiti probabil, cu greu pot fi incadrate la „tipic unguresti”. A, si semnaleaza si cateva localitati unde s-a inregistrat un singur vot pt. UDMR in locul omniprezentelor doua-trei, „semn ca au fost si cativa reprezentanti pesedisti celibatari”.

      00
  5. Exploatează nu e același lucru cu are

    00
  6. Eu sper ca intra procuratura pe fir si incepe o cercetare la faza cu „3 unguri 10.000 de voturi” – bai nu suntem toti chiar prosti sa ne prosteasca pe fata.

    00
    • ce să investigheze? votul privat?

    • Unde zice că trebuie musai să fii ungur ca să votezi UDMR?

      00
    • PSD are trupe de soc mai ales in fief-uri. Oameni care voteaza EXACT cum li se spune. Nu sunt multi, dar se poate jongla cu ei, in caz de nevoie.

      Acum a fost UDMR-ul. In 2016 a fost ALDE. Pierzi tu 0,5-1% din voturi, dar castigi in alte feluri. In 2016, ALDE a facut pragul si a fost esential ca PSD sa faca majoritate in parlament. In 2019, cel mai probabil, targul a fost ca UDMR sa nu intoarca armele si nu voteze o eventuala motiune de cenzura. Si se vede cu ochiul liber sa asta face.

      La obiect: e al naibii de greu sa faci un dosar penal pe asta. Jocul asta nu poate sa fie spar decat printr-o prezenta masiva la vot, caci nici trupa asta de soc nu e capabila sa produca sute de mii de voturi.

      00
    • Daca PSD ajunge la 10% atunci vor fi prea preocupati cu supravietuirea.

      00
  7. Apa meteorică se plătește în multe părți. Acum ai aflat?

    00
  8. Nu prea înțeleg cum vine taxa pe apa de ploaie.
    Nu m-ar mira să avem și taxă pe oxigen…

    00
    • Nu ai taxa pe apa care vine ci pe cea care se duce. Daca vrei sa ai canalizare care sa iti preia apa cazuta pe casa, in curte, pe strada, cineva trebuie sa o construiasca si sa o administreze, de la gura de canal de la marginea strazii, pe canalele colectoare, pina la statia de epurare si dupa ea. Toata distractia asta costa bani pe care trebuie sa ii plateasca cineva. Si acel cineva suntem noi, ca altcineva nu are cine. Discutiile pot incepe de la pret, de la cit de bine se realizeaza acest serviciu, dar nu de la necesitate.

      00
    • Ne place sa fim ca americanii.

      00
    • Si in Germania e la fel. Platesti pentru suprafata de teren construita sau pavata, care nu poate inghiti apa de ploaie si trebuie canalizata. Practic orice supfratata de pe mosia ta, pe care nu creste iarba e taxata.
      Citeste aici:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Rain_tax

      00
    • @Phaff, uite cum e ,,ca americanii”

      https://youtu.be/trkCdyGU_Oc

      00
  9. Off topic

    poate ma lamureste cineva cu programul rabla pentru Televizoare, voucher pentru A++, deci in valoare de 400 lei cf. cu cele specificate pe site-ul afm sau articole din ziare.

    Site: Altex si Media Galaxy: 1 singur televizor, acelasi model, fix la acelsi pret 1500–>1200 deci ei considera voucher de 300. Probabil, daca vei cumpara fara voucher tot 1200 va fi sau pe acolo daca vei cumpara din alta parte. Serios?

    Site: e-mag. Vreo 5 televizoare agreate de ei pentru acest program (pe la preturile care se incadreaza in bugetul meu). Zic sa introduci si codul voucher-ului primit de la afm cand adaugi produsul in cos. Adaugi produsul, are pretul cu reducere asa cum apare pe site (ca doar se stie ca aia au tot tipul produse „reduse”), direct pentru un client obisnuit. Introduci si codul voucher-ului si nu se intampla nimic (adica zice ca nu e valabil. Si tot asa de 5 ori, pentru fiecare caz in parte)

    Pana acum, ca sunt doar la inceputul cercetarii de piata, am aprox 2 sapt. la dispozitie, cu voucher, fara voucher aia tot aceeasi bani vor de la tine si voucherul ala sa fie profitul lor, faptul ca ai avut norocul sa primesti acel voucher sa nu insemne nimic? Adica doar unele produse se califica, si pentru alea au facut in asa fel preturile incat cu tot cu voucher sa ai de platit cam acelasi pret ca si cum ai cumpara „normal” din alta parte?

    Probabil voi merge si la cateva magazine fizice sa vad daca se pastreaza ideea de mai sus.
    Clarificari? Multumesc

    00
  10. Mai observăm în treacăt că au existat cazuri în care bărbații au divorțat din cauza violențelor fizice ale nevestei. Poate că și le-au căutat cu lumânarea…

    Mai jos, cazul simetric, al divorțurilor din vina Lui.

    De ce a simțit nevoia să scrie tâmpitul/tâmpita că și-au căutat-o cu lumânarea? Dacă era violența împotriva duduilor, mai zicea asta?

    00
    • Cred ca a spus-o in gluma, pentru ca, de multe ori, cind se scrie despre femei batute de soti, apar diversi care considera ca femeia trebuie sa si-o fi cerut-o, ca altfel nu se poate.

      00
    • Repet întrebarea: dacă era violența împotriva duduilor, mai scria opusul?

      Exemplu:

      „Mai observăm în treacăt că au existat cazuri în care bărbații femeile au divorțat din cauza violențelor fizice ale nevestei soțului. Poate că și le-au căutat cu lumânarea…”

      Ce-am mai râs!… nu?

      00
  11. NOU
    #28

    Legat de ungurii din judetele PSD eu am citit pe FB o alta teorie. Oamenii din PSD (cu coordonare de la Vrancea) care nu-l mai doreau pe Dragnea si-au sabotat propriile judete la vot (vezi Vrancea iarasi) si au tocmit UDMR-ul sa rupa alianta cu cateva zile inainte, pentru a-l lovi pe Dragnea. UDMR stia bine ca nu va trece pragul si in schimb a primit voturi de la esalonul secund PSD ca sa supravietuiasca. Totul pentru a scapa de Dragnea.

    00
  12. Vezi ca e la Buzau nu la Bacau

    00
  13. Puțul gîndirii, gen…

    Nu sînt vreun specialist, dar la nivel de stat(în cazul Australiei, de continent), nu se găsesc bani de investit pentru a încetini/stopa/preveni acest fenomen de deșertificare?
    Cinci minute de gîndire și mi-a venit o idee: la gura de vărsare a unui rîu/fluviu în mare/ocean, o stație de desalinizare alimentată de niște eoliene/panouri solare. De acolo, să plece niște conducte, care pe traseu să aibă stații de pompare, alimentate tot de eoliene și să alimenteze niște lacuri de acumulare.
    Se deșertifică planeta, care e 70% acoperită cu apă. Să moară nimeni, dacă n-o merităm…

    00
    • nu s-a găsit pentru california, care geme de bani, și tu vrei australia…

    • NOU
      #33

      e greu in australia. Suprafata mare si populatie mica.
      A fost pe discovery la un moment dat un documentar despre o conducta de apa care a salvat (nu stiu daca e cel mai bun cuvant) australia. Un nebun a construit o conducta pt apa potabila de sute de KM (sau mii nu mai retin). O sa caut link. Sa vezi acolo impedimente.

      00
    • NOU
      #34

      https://www.youtube.com/watch?v=2OsyUJQqte0
      ia uite ce am gasit. E pur si simplu impresionant. Nu e ca ei nu vor, sigur sunt alte impedimente pe care nu le intelegem de aici de departe.

      00
    • NOU
      #35

      Chestia asta e ca frica de moarte. Oamenilor nu le este frică de moarte, propriu-zis, ci de o moarte dureroasă.
      Aplicat la nivel planetar, oricum vom avea soarta dizonaurilor, dar vrem s-o avem cît mai tîrziu, sau deloc.
      Terra este un sistem închis, unde se aplică „nimic nu se pierde, nimic nu se cîștigă, totul se transformă”, deci, la un moment dat, peste niște ere, cineva va avea aceeași problemă pe care credem că o avem noi acum.
      Și, pe principiul enunțului de mai sus, o moleculă care compune pielea de pe mielu meu, o să compună pielea de pe limba unuia dintre ăia care mi-a dat minus, mai sus :)))))))

      00
    • NOU
      #36

      Ovidiu, de acord cu tine, nu se face pocnind din degete. Dar din ce am citit pe wiki despre subiect, provocările au fost de ordin tehnic(in 1895), nicidecum de ordin financiar. Să ținem cont și de faptul că a fost construită pentru a asigura apa pe niște suprafețe folosite pentru exploatarea aurului și agricultură.
      Acum este vorba de restricții la consumul de apă al populației. Cred că este cu totul altceva.

      00
  14. Nu inteleg. Nu se autosesizeaza nimeni sa vada de unde are Dragnea atata pamant?

    00
  15. aia nu-i praga, e o poza din delft, olanda

    00
  16. Legat de apa de ploaie, se platea si inainte, apoi o perioada scurta s-a scos prin unele orase, ca de anul asta sa se reintroduca ca propunerea taxarii apei de ploaie (am inteles facuta de PNL si sustinuta de PSD) in Parlament s-a votat masiv de toate partidele si ea introduce obligatoriu apa de ploaie la plata, prin metoda lasata la alegerea Primariei: ori in factura cetatenilor ori sa plateasca primaria din bugetul propriu catre companiile de apa o subventie pentru apa de ploaie. In mod evident, primarii au aruncat pisica in bratele cetatenilor sa plateasca cetatenii si sa le ramana primarilor buget mai mare de sifonat.
    Ce e pervers e ca la blocuri se plateste mai mult cu 50% pe mp decat la case.
    Ca exemplu, la un bloc cu apartamente de aprox 50 mp platesc toti cei 5 proprietari (parter + 4 etaje) cate 0,40 lei apa meteorica, adica (0,40*5) 2 lei total pentru cei 50 mp. In timp ce la casa se plateste 1,3 lei total pentru cei 50mp… adica cei de la bloc platesc cu 50% mai mult decat cei de la casa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube