Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Vai, saracii greci si ce reforme umilitoare li se cer… NOT. Daca stau sa ma uit, mare parte din cerinte deja Romania le respecta si multe dintre ele probabil ar putea fi negociate (scaderea bugetului de aparare sa fie mai mica, cresterea tva la turism sa fie una progresiva in timp, etc). Cum scrie si in articol, iti cam poti face o idee ce fel de viata au dus grecii pana acum!

    00
  2. Dupa cum vad eu lucrurile grecii sunt in stare de orice numai sa nu stranga cureaua.
    In europa unita, grecii intind mana dreapta spre banii UE, FMI si BM, iar mana stanga spre Putin.
    Vor bani, multi, nerambursabili si fara conditii impuse.
    Nu cunosc grecii sau Grecia, dar de la geamul meu vad un neam de puturosi egoisti.

    00
  3. Creta, un nume cel putin nefericit in contextul actual :)

    00
  4. Iar golful asta alltrack sincer mi se pare EXTREM de scump daca porneste de la 25.000 euro. In acelasi buget gasesti Mazda CX-5 care sincer nu se compara…

    00
  5. aproape imposibil de gasit masini mai seci si monotone decat volkswagen

    00
  6. Eu nu inteleg de unde ura asta impotriva Uber? Nu-ti place serviciul, preferi sa se cace pe tine soferii de taxi si sa nu ai alternativa? Foarte frumos, atunci nu il folosi!

    00
    • Eu nu inteleg cele 5 minusuri la comentariul tau. Poate, cand da minus, explica cineva si de ce o face; ce nu e ok in comentariul fetei?
      Cand a aparut netul, a facut posta scandal ca de ce exista e-mail?

      00
    • @zece mii – poate pentru ca l-am pus la postul gresit :) mea culpa, dar continutul nu se schimba

      00
  7. Ma, nu am nimic cu grecii, doar ca ii detest. In primul rand, in istorie ne-au tras in jos ca au fost preferati ei in locul nostru la Yalta, bla-bla, WW2, am luat teapa, Merry Christmas. Apoi, am o ura feroce provenita din anii 90 cand am mers cu autocarul in Grecia si aveau asa niste basini naziste in ei, vezi domne pe la ei se intra in Occident, te coborau, te verificau, umilinte, obraznicii, etc. Apoi, cand am inceput noi sa facem turism puternic la ei, tot aveau basini ca ii preferau pe nemti/englezi/suedezi, ca erau mai cetateni decat ai nostri, dar PITONG! aia nu prea cheltuiau, tot romanasii spargeau bani.

    Obraznici, lenesi, sa te fure la rest, sa iti incarce nota de plata, hotel de 4 stele (2 puse in stanga scrisului, 2 puse in dreapta scrisului), ii detest, ii pis, vreau sa ajunga sa cerseasca in Gara de Nord. Nu aveau ce cauta in Zona Euro, erau din nastere cei mai varza, sa se spele cu ei pe cap Europa.

    By the way, Statele Unite ale Europei (parodia asta de Uniune Europeana) este fix Noul Imperiu Roman de care vorbesc profetiile alea clasice gen Nostrdamus, NWO, JW, bla-bla si cica de aici o sa vina pierzania, Anticristul, Falsul Idol, Ala cu Coarne.

    00
  8. Si eu sunt de acord ca multe dintre masuri nu sunt chiar atat de hidoase. Totusi, as vrea sa imi explice si mie careva pe aici care intelege mai bine cum functioneaza macroeconomia in UE – de ce orice masura care afecteaza mediul privat catusi de putin e respinsa de UE.

    Prim-ministrul Greciei a propus printre altele ca taxarea corporatiilor sa creasca de la 26% la 29%. Masura a fost categoric respinsa. De ce? De ce profiturile corporatiilor trebuie tinute cu orice pret la caldut si neatinse ? – doar omul de rand trebuie sa suporte intotdeauna ce se intampla.

    00
    • O explicatie destul de simpla tine de asteptari realiste privind politicile economice.

      Corporatiile nu au nici un motiv sa fie solidare Greciei asa ca isi pot face profiturile sa dispara foarte usor, mai mult decat atat, sunt ajutate de alte state sau actori din piata care nu au nici un interes sa fie solidari Greciei.

      O masura pe hartie nu ar ajuta pe nimeni, nu?
      In schimb popendulatia este neajutorata, trist dar adevarat.

      Multumit?

      00
    • Pentru ca poate corporatiile creeaza locuri de munca? Poate pentru ca ei adauga in mare parte plus valoare la nivel macro? Poate pentru ca atunci cand decide o corporatie sa se mute in China cu productia cativa mii sau zeci de mii de oameni raman fara un loc de munca?

      00
    • Pentru că naivii cred că doar în românia se merge pe pile, iar dincolo totul e lapte şi miere.

      00
  9. Vis-a-vis de problema Greciei, eu mă bucur că nu e în locul ei vreo țară est-europeană fostă comunistă, ca o beleam cu toții la est de Viena!

    Nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi fost la gura vesticilor: niște leneși, retarzi, s-au învățat cu comunismul și pomana, hoți, needucați, ne-europeni, trebuie dați toți afară din UE și pus gard de sârmă ghimpată în jurul lor etc.

    Așa, dacă e Grecia cu buba, s-a pus un pic botnița la gură, că de! de la Atena a venit democrația! Franța mamii ei de treabă!
    :)

    00
  10. alxzen, Arthur : nu consider suficient sa dai orice fel de beneficii sau sa scutesti de la orice neplaceri corporatiile doar pentru ca creeaza locuri de munca.

    Cititi va rog si articolul asta: https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20266895-nu-indrazneste-nimeni-spuna-despre-grecia-cosmarul-european.htm

    „Doar 10% din banii împrumutaţi Greciei în ultimii patru ani (conform calculelor The Guardian, dar şi a multor altor surse credibile) au ajuns la guvernul din Atena pentru a fi folosiţi la reformarea statului. Majoritatea „banilor de salvare a Greciei” s-au dus către băncile creditoare. Nici vorbă să ajungă la grecii leneşi care refuză să plătească taxe. ”

    In conditiile astea – in care tara ia banii si tot marii giganti care fac profituri uriase le-au papat, nu imi pare deloc normal ca popendulatia sa suporte si ceilalti 90% paguba. Despre asta bineinteles se vorbeste mai putin.

    Din cat observ e ceva mai complicat decat sa etichetezi simplu: grecii ie lenesi, sa plateasca.

    00
  11. „Creta va dispune, inițial, de un benzinar ” pe bune ? pe zi ce trece calitatea articolelor din ziare e tot mai proasta.

    00
  12. Probabil cei care sprijina masurile de austeritate impuse Greciei sunt tot aceeasi care l-ar fi sustinut pe Ceausescu si masurile sale de „austeritate”. Interesant si cum cei care se opun masurilor de austeritate sunt considerati comunisti in ziua de azi. Ironia sortii…

    O fi dus-o bine si popendulatia greceasca, dar caimacul tot aia de la varf l-au luat, iar acum tot talpa trebuie sa plateasca.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube