Știrile zilei – 30 iulie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. O sa ne mai creasca o mana.

    00
  2. Reducerea TVA-ului la pâine e vrajeala populistă gen ”pâine și circ”. În realitate se urmărește marirea accizelor la bunurile de lux și acumularea de capital politic pe principiul ”luam de la bogați și dăm la săraci”. Și când vrei să crești economia exact asta faci, te ieftinești la tărâțe și scumpești la fâină.

    00
  3. NOU
    #3

    organismele modificate genetic sunt doar o selectie artificiala a unor caracteristici care ar fi aparut in mod normal dupa zeci sau chiar sute de mii de ani pe cale naturala.
    noi suntem organisme modificate genetic, eram aceiasi acum 100.000 de ani? toate animalele si plantele din natura sunt modificate genetic pe cale naturala in urma unui proces lent numit evolutie. cercetatorii nu fac decat sa grabeasca acest proces la unele animale/plante necesare alimentatiei noastre si conditiilor societatii moderne

    00
  4. @dan , oricum toti barbatii romani merg in 3 picioare

    00
  5. paine si circ

    00
  6. Referitor la partea cu profesorii,da ,ar fi ok ,dar sa fie si salariile de la 1000 de euro in sus. altfel o sa existe in cativa ani 1 profesor la mia de elevi

    00
  7. Eu vreau ca Antena3 sa fie rece :D

    00
  8. NOU
    #8

    In privinta TVA-ului la paine am mari dubii ca va afecta pretul painii, adica sa se simta ca scade pretul alimentului

    00
  9. Cresc accizele la bauturi alcoolice adica si contrabanda. Logic?

    00
  10. Aproape toate agentiile de publicitate online au avut pierderi pe 2012.
    E totusi de vazut cate dintre acestea au fost pierderi reale si cate au fost datorate plecarii banilor afara la firme mama/partenere inregistrate in tari cu regim de impozitare mai mic.
    Procedura clasica, achizitii, traininguri, consultanta, etc.

    00
  11. „•TVA de 9% la pâine
    Încă nu se știe dacă asta va însemna o ieftinire.”

    Nu, O paine de 1 leu ar trebui sa se vanda cu 88 de bani. Aiurea, se va vinde tot cu un leu.

    Se vor pierde totusi ceva bani la buget. Singura posibilitate pozitiva este sa scada evaziunea cu un tva redus si scaderea de incasari sa nu fie direct proportionala cu scaderea taxei.

    Dar e greu de spus ce se va intampla cu piata neagra.

    Oricum, o gogoasa. Se scade TVA-ul pentru produsul alimentar care oricum era cel mai ieftin. De ce nu la toate produsele alimentare? De ce accizele nu la benzina? De ce nu taxele pe forta de munca?

    Simplu, daca se scad taxele pe forta de munca scaderea de incasare la buget o sa fie dramatica, iar castigul de imagine o sa fie cvasi-nul. Romanul nu are habar ce e cu salariul brut si cu taxele platite de angajator. Aia sunt banii lui, dar el nu stie ca statul ii ia 45% din bani castigati ca salariat.

    00
  12. iPhone-ul ieftin nu va fi chiar ieftin
    Pegatron CEO Tong Zixian reportedly dismissed rumors that Apple’s upcoming entry-level iPhone will be cheap: „price is still high” bgr.com/2017/06/20/low-cost-iphone-price-pegatron
    Si o estimare de pret
    “We estimate [the] wholesale price of [the] low-cost iPhone could be around $380 to $400, while the retail price is likely to be around $450,”
    marketwatch.com/story/how-cheap-can-apple-go-with-the-iphone-2013-07-25

    00
  13. •Posibil iPhone ieftin
    Ce fraieri astia de la Apple, nu isi dau seama ca daca incep sa vanda chestii din astea ieftine o sa le scada marja de profit..

    Ups, deja le-a scazut dramatic, odata cu cota de piata, odata cu profitul net.

    Marja de profit a scazut de la 44% la 37%, cota de piata a ajuns la 17% (Samsung are 32%), si, incredibil sau nu, profitul net a scazut sub profitul net al lui Samsung pentru prima data in istorie (divizia smartphone Samsung, evident). Uite aici.

    https://www.capital.ro/samsung-a-depasit-apple-devenind-cea-mai-profitabila-companie-de-telefonie-mobila-din-lume-1847.html

    Eu le-am zis ca avand un singur varianta hardware de vanzare pe an o sa ajunga un produs de nisa, cu cota de piata de 10%-15%, in cazul cel mai bun. Si, desi pastrezi poate o marja sanatoasa de profit, pana la urma pierzi avantajul cotei mari de piata, adica avantajul de a avea monopol pe un ecosystem urias.

    Nimeni nu a reusit sa creeze monopoluri hardware pe timp lung (si ganditi la orice hardware, de la PC, la tablete, smartphonuri sau masini), Software, da. Se creaza un ecosistem urias, sustinut de milioane de fire nevazute, deci greu de doborat. Ce a facut MS cu Windows pe PC-ul . Cam ce face Google acum cu Androidul.

    00
  14. Bre Vali… mai lasă-ne băi tată cu castelele!
    Nu e post dă la dumniezo – dă la știrile zilii – unde să nu ne bagi un castel pă gât!
    Ce dreaq’ frate… cumpără-ți unu’… dacă tot mori după ele!…
    Nostalgii burghezo-moșierești… să moară fram, frigideru’ comunist dacă nu!
    :-(

    00
  15. @vasile constantin: Sigur că da, şi pe cale naturală s-ar fi realizat mai devreme sau mai târziu mutarea unei gene de peşte sau de broască în porumb sau în dovleac. Sau obţinerea unor roşii cu consistenţă şi gust de cartofi cruzi, ca să reziste bine la transport şi depozitare.

    Voi chiar nu observaţi că nici una dintre modificările genetice la plante nu sunt realizate în beneficiul consumatorului? Consumatorul este o vită proastă, cumpără ce i se pune în faţa nasului pe tarabă. Interesele urmărite în cadrul modificărilor sunt exclusiv cele ale lanţului de producţie-distribuţie, respectiv productivitate mare la costuri scăzute, rezistenţă la manipulare/depozitare/transport, rezistenţă la ierbicide şi insecticide superconcentrate ş.a.m.d. Numănui nu-i pasă că în acest proces se pierd gustul şi celelalte proprietăţi organoleptice ale produselor. Pentru că, nu mai ştiu dacă am spus, consumatorul este o vită proastă care cumpără orice i se pune în faţa nasului pe tarabă.

    00
  16. @vasile constantin: selecția naturală este spre beneficiul propriu al organismelor care o suportă. pe când selecția artificială este spre „beneficiul” unui singur organism: cel care o aplică.

    00
  17. Inteleg ca nu iti plac profesorii romani, de aceea vrei sa dea examen anual, doar ca ai o oferta la orizont, Lazlo Tokes iti va propune catva profesori maghiari, care sa iti explice ca Transilvania este sub protectia Ungariei. Te bagi la cursuri sau pleci din Transilvania ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube