Știrile zilei – 3 noiembrie 2023

  1. Brunetă . Alb . Brunetă . Blondă . Blondă . Blondă . Munți . Brunetă . Culori
  2. Guvernul nu are bani
  3. Bulgaria ia inițiativa și vrea să facă treabă
  4. Hai că la Constantinescu am fost proști doar o dată…
  5. De ce se pupă pe bot Iohannis cu PSD
  6. Epidemie de guru financiari
  7. Justiția pe care o apărăm
  8. Românii nu pot pune bani deoparte, că au salarii mici
  9. Există leac pentru prostie. Se cheamă pușcărie
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

58 comentarii

  1. 6. In ciuda sutelor de materiale despre scamurile astea, aplaudacii se aduna mereu la cei care le semnaleaza si ii injura sau ii acuza ca sunt platiti de concurenta. Si nu ma refer la creatorii scamurilor ci la victimele lor, chiar ei sunt cei care injura.

    Comentariu apreciat.294
    • Acuma cu cursurile astea online e ca si cum ai vrea sa înveți fotbal uitându-te la TV la alții cum joacă.

      Comentariu apreciat.362
    • @Giany Fortza poți învăța, mai ales la un nivel basic și prin prisma faptului că ne lipsește total educația financiară.

      Doar că trebuie să știm să selectăm bine.

      59
  2. #celmaiprostpresedinte

    Comentariu apreciat.480
  3. Ce misto se leaga 2, 3 si 7. Daca am avea 2 miliarde eur de cheltuit, ii dam la saracii magistrati „aparand” justitia sau facem niste autostrazi?

    Comentariu apreciat.386
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1157
    • @mirel:
      – judecatorii de la CCR, decid daca este constitutional sa se scoata pensiile speciale ( inclusiv ale judecatorilor ) – pare un pic de conflict de interese
      – judecatorii decid daca alti judecatori au dreptul la bani mai multi de la stat – pare un pic de conflict de interese
      – judecatorii din Romania se freaca aiurea pana dau o sentinta sau se retrag sau ies la pensie sau dau sentinte aberante – pare cam problematic
      – judecatorii care au salarii foarte mari si/sau pensii speciale enorme, dat de prietenii din politic, vin pe aceleasi legi, am putea spune uneori cam cu dedicatie, sa isi ceara drepturile, multe dintre ele aparute peste noapte, printr-o lege data, la misto, de sus numitii prieteni – iar problema.

      Vezi tu, Mirel, lumea nu are problema cu oamenii care isi cer drepturile si apoi le castiga, bravo lor. Lumea are o problema cand niste baieti care nu-si fac treaba si, de multe ori, sunt corupti, primesc de la alti corupti portite de a lua cat mai multi bani de la stat si, apoi, dau statul in judecata sa primeasca si mai multi bani. Lumea s-a saturat sa plateasca taxe si impozite marite pentru a imbogati cateva sute/mii de oameni care, ce sa vezi, desi se considera „conducatorii tarii” sunt doar niste administratori ( prosti, am mai putea aduaga ) sau care, desi ar trebui sa fie drepti si incoruptibili, la ce salarii si pensii speciale au, sunt foarte strambi si foarte usor de corupt. Intelegi acum de ce are lumea o problema cu baietii aia si cu „drepturile” lor castigate ( drepturi pe care niste prieteni li le-au conferit asa, print-o stampila pe o foaie, peste noapte )?

      Comentariu apreciat.6110
    • @Stf
      Înțeleg perfect ce spui.

      Tu crezi ca pentru orice om este normal sa se respecte legile în vigoare, dar pentru judecători nu trebuie sa se respecte.

      Iar pentru a justifica asta ai niște explicații de genul „este conflict de interese dacă un judecător e judecat de alt judecător”
      Iar eu am întrebat- dar în alte tari, adică în Germania, Spania etc cum se întâmplă când judecătorii au procese – sunt judecați de alți judecători sau de oamenii de pe forum ?

      Iar dacă sunt judecați de alți judecători tot din tara lor – acolo nu e conflict de interese ?
      Sau doar în România e un astfel de conflict ?

      Indecis. Tu ce zici?1328
    • Mirele, nu mai face pe inocentul, stim cum functioneaza. Un judecator – unul singur – da statul in judecata la tribunalil din Dâlga, fiindca s-a simtit furat la salariu si castiga. Dupa aia, statul, de frica sa nu mai aiba alte procese, ce a castigat judecatorul ala, aplica la toti. Si la procurori, si la restul. La magistrati cum ne place sa zicem.

      Eu nu stiu nicio alta tagma profesionala unde – daca castiga un salariat – sa se aplice rezultatul la toti.

      Indecis. Tu ce zici?255
    • @Mirel – tocmai asta vede restul societatii (pulimea) – ca pentru judecatori legile sunt optionale.
      Si cred ca majoritatea celor care au avut macar un proces cu bancile de exemplu au aflat asta pe pielea lor.
      Cand judecatorii vor baga la bulau politruci si mafioti iar politrucii nu vor mai da legi cu dedicatie pentru judecatori si cand judecatorii/procurorii vor iesi la pensie la fel ca pulimea s-ar putea ca imaginea lor sa se imbunatateasca si pulimea sa plateasca taxele mai usor.

      196
    • @Rumbu
      Deci spui tu că
      „Mirele, nu mai face pe inocentul, stim cum functioneaza. Un judecator – unul singur – da statul in judecata la tribunalil din Dâlga, fiindca s-a simtit furat la salariu si castiga. Dupa aia, statul, de frica sa nu mai aiba alte procese, ce a castigat judecatorul ala, aplica la toti. Si la procurori, si la restul. La magistrati cum ne place sa zicem.
      Eu nu stiu nicio alta tagma profesionala unde – daca castiga un salariat – sa se aplice rezultatul la toti.”

      În primul rând te rog să spui concret care este situația la care faci referire – adică în mod concret care a fost situația în care un singur om a căștigat un proces și apoi s-au mărit salariile pentru toți.
      Probabil nu o să spui nimic – cum nu poți să spui nici ce fac judecătorii din Germania ori Spania dacă au procese, adică se judecă în țara lor ori nu.
      Pentru că este foarte simplu de spus păreri generale dar este mai greu cu fapte concrete – adică judecătorii din Germania care au procese se judecă tot în țara lor, nu merg în altă țară și nici nu sunt judecați de oamenii de pe forum.

      Referitor la alte cazuri în care unii au dat în judecată, au căștigat și apoi statul a mărit salariile tuturor – te cred că nu știi astfel de cazuri.
      Pentru că nici nu le-ai căutat.
      Pentru că asta ar distruge tot raționamentul tău cum că procurorii și judecătorii sunt favorizați de clasa politică.
      De exemplu (dar mai sunt și alte cazuri), profesorii și învățătorii se află în aceeași situație – adică unii au dat în judecată și au căștigat, iar ulterior statul a dat o ordonanță prin care a mărit salariile tuturor.

      Este vorba despre OUG 48/2022
      În care se spune așa :
      „întrucât, în prezent, în sistemul național de învățământ există o discriminare între personalul didactic ce beneficiază de aceste drepturi salariale în baza hotărârilor judecătorești definitive, începând cu 1.09.2017 ………, și restul personalului didactic, care beneficiază de aceste drepturi salariale de la data stabilită prin ordinele ministrului educației,
      pentru aplicarea principiului constituțional al egalității în drepturi a cetățenilor, în rândul personalului didactic din învățământ,
      ținând cont că soluția legislativă propusă are în vedere precedentele legislative existente,
      luând în considerare jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, dar și faptul că prin acordarea acestor drepturi se reglementează în mod unitar pentru toți subiecții de drept, personal didactic îndreptățit, cărora li se aplică prevederile menționate anterior și care trebuiau să beneficieze de aceste drepturi în mod nediscriminatoriu,…………….”

      Adică mai pe românește unii au dat în judecată și au căștigat și li s-a majorat tuturor salariul.

      412
  4. In topul regretelor personale Iohannis l-a depasit pe Iliescu. Vorba aia, fool me once, shame on you, fool me twice, in plm ca prost am fost.

    Nicio stire despre prostia aia de lege cu limitarea cash si cum bancile deja cresc comisioanele?

    Comentariu apreciat.644
    • Pai bancile cresc comisioanele ca li se adauga taxe. Cine o sa plateasca taxele alea daca nu clientii bancilor.

      Faptul ca avem o serie de masuri extrem de proaste luate si noi plecam pe fenta si ne luam de limitarea cash, ca si cum afecteaza aia sau e importanta in vreun fel pentru omul de zi cu zi sau mediul de afaceri, arata cat de naivi si manevrabili suntem.

      In mod normal ar trebui si lege ca salariul si pensia sa fie obligatoriu pe card.

      1016
    • Si taxele pe venitul băncilor, si limitatea plăților cu cash vin de la același guvern.
      Deși parcă taxatea cash-ului la casieria băncilor nu prea ne-ar afecta dacă nu ne mai trebuie cash.

      22
    • Daca nu as sti mai bine ce face Aur si as citi doar articolul de mai sus, mai mai ca as pune stampila pe el…

      166
    • Daca te referi la desfiintarea comunelor care au sub un anumit numar de locuitori, eu unul sunt de acord, din mai multe motive, unele prezentate si pe aici de mai multe ori.

      Comentariu apreciat.372
    • PSD ne anunta prin gura lu Simion ca nu va face regionalizare. Ne prinsesem oricum

      233
    • Se pregatesc de alegeri, promite ce au promis si restul si nu au facut! Pot si ei sa nu faca.
      În România, există 3,228 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) și în cadrul acestora se observă deseori că fondurile nu sunt gestionate eficient, iar acest lucru se întâmplă în multiple domenii. Actuala legislație nu impune norme suficient de stricte care să asigure conformitatea administrativă a primăriilor la standardele județene sau naționale. De exemplu, bugete considerabile sunt alocate pentru licențierea de software(vezi reportajul de la romania te iubesc), fără a lua în considerare soluții mai economice sau mai eficiente. Acest aspect reflectă doar o parte din probleme, fără a menționa serviciile medicale sau de salubrizare.

      150
    • Știi ce e culmea? Că Simion comunică fix ce vrem și noi restul, sunt convins că toți de aici sunt de acord că primăriile trebuiesc comasate.

      Problema e că nici el nu gândește big și doar aruncă pastile. păi de ce primăriile sub 1000 locuitori și nu gândim mai smart – de ce nu alipim tot în primării de 10.000?

      134
    • Procesul de comasare ar trebui să fie unul tehnic și bazat pe date concrete, pentru a asigura că deciziile nu sunt influențate de interese politice de moment, ci se bazează pe o viziune de dezvoltare pe termen lung, care să servească interesele cetățenilor.

      150
    • pai sa lasam harcov-ul cu cele 300k de locuitori ai lui.

      incepem cu sectoarele Bucureștiului si localitatile limitrofe, chiar daca sunt in alte judete, gen crevedia, bolintin sau fundulea, cu cele 5 milioane de locuitori?

      sau doar vorbim din cur ca sa atatam nationalismul prost inteles?

      00
  5. Apasa aici daca vrei sa faci bani ! :))))) mor cand mesajele primite zilnic de la specialistii in finante :))

    201
  6. Eu nu cred ca la 8 e corect. Merg prin magazine, vad ce se întâmplă, trăiesc de la salariu la salariu ca și cu mulți prieteni sau cunoștințe, eu sunt unul din cei ce nu reușesc de la luna la luna sa pun 0 lei deoparte! Și chiar dacă este vb de o statistica (ca și gluma ca un om are 2 pui, deci pt 2 persoane inseamna 1 pui de om) ceva e greșit. Nu cred va 4/5 din romani reușesc sa economisească…ok…fie…100 lei lunar dar de u de 500? 500 pe timp de vara poate…si…nu vb noi adineauri tot aici ca un salariu mediu net pt a fi minim in Romania ar fi 3800lei?

    167
    • pe timp de vara cand se ducea lumea in concediii? :)) Nu prea cred

      131
    • Nu, nu, pe timp de vara nu toata lumea merge in concedii, cheltuielile sunt la aprox 50% mai reduse ca iarna, ma refer la costul cu GN (incalzirea), dacă ai masina (vb de familii cu un venit mic spre mediu) vara mai mergi și pe jos, dar raportat la consum, iarna e minim 15% in plus…plaus ca trebuie sa te deplasezi mult mai des decât pe jos, etc. Deci…mie nu îmi iese la calcul (ma refer la provincie dar sa nu îmi spuneți ca IF rupe clasamentul) cei 4/5 ce pun bani deoparte. (Sau ma învârt eu printre săraci, eu am rata la casa, activități extra copil, utilități, rate Emag, si imi rămân 1500 pe luna din care cumpăr de mâncare…dar…niciodată la final de luna banii aia…rămași 100-200 sa ii fi pus deoparte)

      180
    • teoria economisirii spune ca cei 10% sau cat or fi se pun deoparte in ziua de salariu, nu la sfarsitul lunii. ca fiecare se intinde dupa cati bani vede in cont

      242
    • Adica sa te limitezi din start la o suma și mai mica pt cheltuiala lunara. Ok. Inteleg, dar…chiar is curios ce procent, din cei ce „apelează” la aceasta strategie, la final de luna nu baga mana în borcan? Pana și Peterson și chiar Neamțu :)) sau hipsterii de Harari sau Manson au concluzionat ca schimbarea voinței umane este cel mai greu lucru din lume. Anyway, din cei 400 lunar puși deoparte prin vara (când cheltuielile erau reduse) vor pleca în lunile următoare spre plata utilităților gn :)

      111
    • @Gustav – cred ca trebuie sa-ti analizezi putin priopritatile.
      Pe de o parte te plangi ca nu reusesti sa economisesti – deci pare o prioritate.
      Pe de alta parte ai activitati extra pentru copil, rate la Emag samd – si pe astea le-ai facut deja prioritare pentru ca banii respectivi i-ai cheltuit/sunt prinsi la cheltuieli viitoare.

      Cum spune Ronnie mai sus – daca prioritatea ta e sa economisesti pui deoparte in ziua de salariu suma pe care ai decis sa o economisesti dupa care te intinzi cat ti-e plapuma.

      1210
  7. 9. Ma intreb de ce ar vrea cineva sa vada o partida sexuala cu o tânără de 20 de ani, din comuna Cobia ?

    519
    • vor ăia din 3 comune din jur ca să spună că e curvă că s-a futut nemăritată și să pretindă că și ea ea a vrut, când o vor viola ei, pentru că ”dacă cu ăla a vrut, sigur vrea și cu mine”, ”doar nu era neîncepută”, etc.

      pe restul lumii o doare în papuci de fătuca aia și de asemenea, pe însăși fătucă o doar în papuci de restul lumii, doar că acolo, la ea acasă, îi va fi destul de greu dacă pozele/filmul ajung în eter.

      Comentariu apreciat.354
  8. 3. Cred ca se poate face ceva frumos intre Grecia – Bulgaria – Romania. Un fel de grupul Visegrad din Balcani.

    4. O sa imi iau multe manute rosii, dar abia dupa 10 ani cu mutul asta de iohannis apreciez cei 10 ani cu Basescu. Securist si turnator, initiator al mafiei pedeliste si cum ar fi fost el, macar s-a luptat cu USL si i-a impogatit pe ai lui, nu pe toti cum face Iohannis.

    Comentariu apreciat.444
  9. 9. funny e faptul că nici ea nu o să învețe nimic din asta și după câteva rânduri de poze leaked, bărbații serioși nu vor mai vrea să aibă o relație stabilă cu o femeie pe care o văd toți cum arată în costumul Evei,

    713
    • Mia Khalifa a fost căsătorită de două ori. Nu mi-aș face griji pentru nici o femeie că riscă să rămână singură. Iar din articol nu reiese că fata asta ar fi avut cont OnlyFans sau că ar fi fost „starletă”. În rest, fostul iubit cred că a jucat prea multe jocuri porno japoneze.

      70
    • Decat o paine neagra, singur, mai bine un cozonac cu altii.
      Mircea-freethinker Buc. Central Station

      21
    • @Andrei
      De unde stii ca imaginile au fost obtinute cu acordul persoanei?

      01
  10. Și pe FB e hemoragie de școli, cursuri, academii care au pretenția că te învață programarea, sa ai salariu mai bun.
    Mi-am adus aminte de ăla cu Libertate.init .

    120
    • Programarea se învață la facultate muncind din greu, cine crede altceva merita sa fie lăsat fără parale.

      88
    • Da, misto reclamele alea cu: „Mituri despre programatori: trebuie sa stii matematica. Nu, mai mult te ajuta daca ai o inclinatie catre lmbile straine.”

      71
    • @hash ba din contra, daca aștepți până la facultate ca să înveți programare e posibil să ai surprize neplăcute pe piața muncii. Poate merge să aștepți dacă ai fost olimpic la matematică în generală ȘI liceu. Dar la modul general, istoric vorbind, cei mai buni dintre programatori au început între 5-7 ani.

      Prin asta nu vreau să descurajez pe nimeni de la a învăța să programeze. Doar că sunt foarte mici șansele ca un bootcamp de 6 luni să aducă un om de la nivelul „ce-i ăla un PC” pâna la punctul în care trece de un interviu și primește 5000 lei net.

      64
  11. Nu știu câți de aici știu, dar în Italia la un moment dat s-a ajuns așa nasol că s-au confiscat de la fiecare cetățean care avea cont bancar, o anumită sumă de bani, în solidaritate pentru a nu falimenta statul. Și nu doar în italia, s-a mai aplicat și-n alte țări.

    Departe de mine să fiu conspiraționist, dar anul 2024 va fi un an în care din cauza campaniei electorale se va ascunde un munte de gunoi sub preș cred, au băgat creșterile acum în speranța că lumea va uita până anul viitor.

    Dar în 2025 odată cu toate cărțile aranjate pe masă, fiecare cu felia lui, la locale, județene, parlament, totul făcut, cred că ne așteaptă o realitate cu cea din 2010. Sau poate mai nasoală.

    Și atunci numai bine obligaseși cu un an în urmă toți cetățenii să își țină banii în bănci, pentru a simplifica operațiunea de solidaritate…

    32
    • Nu știu câți de aici știu, dar în Italia la un moment dat s-a ajuns așa nasol că s-au confiscat de la fiecare cetățean care avea cont bancar, o anumită sumă de bani, în solidaritate pentru a nu falimenta statul. Și nu doar în italia, s-a mai aplicat și-n alte țări.

      Niște link-uri…

      20
    • Doar că Italia erau Grecia și Cipru 😉
      Și operația de haircut a fost necesară că și grecii cheltuiau la fel de responsabil bugetul.
      O să fie interesant in 2024-2025

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube