Știrile zilei – 3 noiembrie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

 1. 96% dintre români sunt proprietari, dar…. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/10-milioane-de-romani-fara-canalizare-cand-vrem-sa-facem-baie-plecam-la-oras-763765
  Cate din locuintele astea iti ofera conditii decente de trai? De asta se inghesuie toti in Bucuresti si Cluj, mai recent. Ca sa scape de frig, foame si buda in fundul curtii.

  00
 2. procentul ala e pe hartie – locuintele sunt date in chirie la negru la studenti fara flotant

  00
 3. 96% dintre români sunt proprietari
  Deci nu e nevoie de o lege a chiriașilor, pentru că, iată, statisticile arată că sunt prea puțini ca să necesite atenție.

  La aceasta, poate unii se pot lăsa mai ușor convinși de nevoia unei asemenea legi/set de legi pe baza entropiei și termodinamicii:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Georgescu-Roegen
  https://en.wikipedia.org/wiki/Entropy#Economics
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Georgescu-Roegen#The_relevance_of_thermodynamics_to_economics

  00
 4. La stirea cu locuintele era interesant de facut si un studiu asupra calitatii lor din punct de vedere al:
  – integritatii structurale si sigurantei la cutremur/incendiu/fenomene meteo
  – accesului la utilitati
  – suprafetei utile raportata la numarul de locatari
  – curateniei si gradului de confort
  – clasei de consum energetic

  Fara a avea datele e greu sa-ti dai seama daca nu cumva stirea trebuia sa fie “Peste 90% din romani locuiesc in conditii insalubre si fac frigul in case ce stau sa cada peste ei”

  00
  • exact. am făcut eu o analiză la un anumit moment și am publicat-o. suntem pe ultimul loc la aglomerarea spațiului de locuit împreună cu bulgarii. iar calitatea vieții…..

   00
 5. Dacă ii iei individual pe deținuții eliberați, ai dreptate. Dacă ii iei ca masă de deținuți eliberați, ai 500 de violatori liberi simultan. Riscul de a ți se intampla ceva, ca victima, e mai mare, iar șansele de reintegrare a tuturor în societate sunt mai mici.

  00
 6. Legea asta a recursului e motiv bun de razvratire contra UE

  00
 7. La aia cu spitale, minciuna…neminciuna, ce observ acolo e ca Moldova a fost evitata. Nu eexista nici un sppital pt. Moldova…astia evita sa dezvolte regiunea si in minciuni. Trist

  00
  • Moldova ar trebui sa aiba autonomie mai mare, cu parlament si guvern local care sa stie sa aloce mai bine banii. Si treptat, subventiile de la zonele mai bogate sa fie inlocuite de bani europeni si de mai multi bani produsi acolo. Aceeasi organizare si pentru celelalte regiuni, bineinteles. Cum zicea basescu, aceeasi autonomie si la caracal si la secui. Ok, atunci sa fie mai mare autonomia, pt toti. Si nu veniti cu ce cheltuieli ar fi in plus pt parlamente si guverne regionale. Se compenseaza cu taieri din costurile actuale ale administratiilor. Inclusiv mai putini parlamentari la centru sau mai putine comune, in locuri unde sunt cateva comune sarace unele langa altele, fiecare cu putini locuitori.

   00
  • @m, io inteleg ca tu vrei ca vasluienii sa munceasca pentru banii de rachiu…

   00
 8. 96% dintre români sunt proprietari, e o afirmatie gresita. Probabil traiesc intr-un imobil fara sa plateasca chirie, dar din binevointa unui proprietar ce se regaseste in procent mult mai mic.

  00
  • Exact, astia au considerat proprietar si o persoana de 23 ani, de exemplu, care locuieste cu parintii. Si poate locuieste acolo doar pe cartea de identitate, in realitate sta in chirie.
   E ridicol procentul.

   00
 9. Problema cu eliberații din penitenciare în opinia mea este că mulți sunt recidiviști nu că au fost eliberați înainte de termen.

  00
 10. Dezactivat pentru 11 minute, nu șters. Nu cred că își permit ei să îl piardă pe Trump că le aduce trafic.

  00
 11. Sunt de acord si nu prea. Statistica ar trebui aplicata mai curand oamenilor cu varste cuprinse inte 20-40 ani pentru care vechiul sistem comunist nu le-a lasat o locuinta. Daca ar fi fost 96% dintre romani proprietari atunci chiria in marile orase din tara n-ar fi fost mai mare decat salariul minim pe economie.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube