Știrile zilei – 3 mai 2022

  1. Pădure . Brunetă . Roz . Castel . Galben . Blondă . Blondă . Brunetă . Alb . Blondă .
  2. Ciocul mic, da?
  3. Vine greul, copii
  4. Dar încrederea în economie crește
  5. Justiția pe care o apărăm: a durat 7 ani
  6. La vremuri noi, oameni noi
  7. Tungsram dă afară oameni
  8. Tigri albi în România
  9. Bucureștiul are datorii de pe vremea lui Videanu
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. 1. Dar salariile cand o sa fie cu 3-5% sub nivelul salariilor din tarile vestice?
    Se poate observa ca e o crestere lenta a preturilor la combustibil tocmai pentru a nu crea panica in piata. Cred ca preturile nu o sa ramana la nivelul actual, ci se mai duc in sus o perioada pana se aliniaza cu ce e in Vest.

    00
    • Salariul domului Chirițoiu este suficient.

      00
    • Când n-o sa mai accepți să muncești 12h/zi pe 2500 lei plus tichete de masă.

      00
    • @Stanciu pull yourself up by the bootstraps, nu ? un fel de stop being poor.

      00
    • Eh, cand si preturile chiriilor vor bate 1000e/luna pt 2 camere la capitala.

      00
    • Am fost in Valencia in vacanta Paste ; m-am uitat special la benzinarii si anunturile agentiilor imobiliare : benzina 1.85 euro, preturile apartamentelor – ca la noi ; similar si cu preturile din supermarketuri ( Lidl )…deci de ce sa platesti taxe si impozite in rromanica plina de melteni si suedeji, cu sistem medical si de invatamant dezastruoase, cu infrastructura de India ?

      00
    • Exact. Daca ne uitam la vecini, toti au benzina, gaz si energie cu mult mai ieftine. Cu ei trebuie sa ne comparam, ca si salariile sunt comparabile, daca vrem sa facem o medie.
      Avem salarii mai mari decat bulgarii (cu putin) dar puterea de cumparare este mai mica in Romania, avem preturi mai mari la orice

      00
    • @Mirela: poate emigrezi în Bulgaria? Mulți vreți nivel de trai ca în vest dar munca ca în RO.De unde atîta bogăție cît timp banii vin în mare parte din vest(investiții)?
      Ce producem noi cu valoare adăugată mare care să rămînă aici? Nici să facem făină nu sîntem capabili că exportăm cereale în Ungaria și pe urmă cumpărăm făină.
      Dar noi vrem salarii babane, ca neamțul și olandezul.Italienii zic la fel ca noi dar au deja 20 de ani de euro, noi vrem ca după 10 ani să fim Fritz din Bavaria și van Bronckhorst din Olanda.Ce să mai spun de danezi.

      00
    • NOU
      #9

      Nu e acelasi lucru irrcc cu robor, din 2019 de cand a fost introdus ircc in medie a fost cam cu 2 procente mai mic decat robor adica cand robor e 5% irrcc e aprox 3% evident ca pot aparea fluctuatii dar media e acolo, dar hei, tinerii frumosi si liberi au ramas la nivelul de muie dragnia si alte lozinci, ircc, robor…deja e mult prea complicat pt ei.

      00
    • Eu lucrez in multinationala si iti spun ca nivelul de incarcare aici fata de colegii din afara este cu mult mai mare, ei sunt mai multi sa faca cateva lucruri (mai putine decat facem noi), sunt mai relaxati si la 5 daca suni in centrala nu raspunde nimeni.
      Salariile: la ei de cateva ori pe aceeasi pozitie

      00
    • Si de ce sa ma mut? Daca m-as muta as merge spre vest dar eu nu vreau sa ma mut. Din varii motive, dar in primul rand ca sunt legata de familie si nu vreau sa stau prea mult timp departe de tot.
      Daca toti nemultumitii ar pleca, nu s-ar mai face nimic vreodata bine aici.
      Sa stii ca si altii, vestici sunt nemultumiti dar nu li se spune la prima nemultumire: daca nu iti place pleaca!

      00
    • Daca oamenii erua multumiti, erau si acum in pesteri. Si eu am spus ca de ce vecinii nostri au preturi mai mici la orice?

      00
    • @sly, zici ca te-ai culcat in comunism si dimineata cand te-ai trezit era capitalism.
      problema nu e intotdeauna la noi la fel cum nu e intotdeauna la celalalt, spui de muncit ca in vest dar in vest cand e ora de plecare, e ora de plecare, nici mai devreme nici mai tarziu, oricum asta e ‘micromanagement’ poti sa-ti faci munca mai repede sau mai incet, conteaza multi factori in ecuatie, poti munci ca un zmeu dar in functie de contract salariul tot ala e, ai impresia ca banii munciti din munca de zmeu se transfera in contul tau? daca nu ai in contract vreo clauza sa te avantajeze sa lucrezi ca zmeul e doar prostie. despre ce salarii babane vorbesti? noi nu avem nici jumatate din salariul minim al tarilor luate ca model, uita-te ce credite dau bancile in vest si ce credite si dobanzi au aici, nu mai compara mere cu pere sa faci bine ego-ului

      00
    • NOU
      #14

      Ar trebui sa fim linistiti, avem cateva categorii profesionale care au salarii cu 3-5% diferite fata de vest, vezi procurorii, angajati ANRE, ASF.
      Ceilalti ciocu’ mic si votati P$D in continuare (sau macar acceptati ca dragii nostri cetateni voteaza P$D in continuare).
      @Mirela gresesti. Daca toti nemultumitii ar pleca, tara s-ar dezvolta mai departe cu cetateni din India/Sri Lanka/Filipine. Ceea ce se intampla de ceva timp.

      00
    • Geo, permite-mi sa spun ca tu gresesti legat de plecatul nemultumitilor. Daca ar pleca si mai multi si cel mai important , nu ar trimite bani aici, atunci s-ar vedea ca de fapt nu ne dezvoltam ci mergem din inertie…si ca actualii ‘multumiti’ sunt in mare parte mufati la bani de la buget sau spagari…iar daca cei de afara nu ar mai trimite bani celor ramasi, cei din urma ar incepe sa tipe pt ca nu le-ar ajunge veniturile de pe aici…

      00
    • @Mirela: corupție, incompetență crasă, educație pentru profesori nu pentru copii, bani publici condiționați de politruci. România.
      @ NIX: tu faci parte din cei care vor să aibă aceeași putere de cumpărare ca în vest. Aha, peste 30 de ani.

      00
  2. Cea mai tare știre de zilele astea mi se pare creșterea indicelui ROBOR 3 luni – pe 23 septembrie 2021 era 1,61 iar astăzi este 5,01 și nu da semne că s-ar opri, adică a crescut cu 3,4 in 7 luni și jumătate – iar în funcție de ROBOR se calculează și indicele IRCC, care se folosește pentru calculul dobânzii in toate creditele astfel ca in 6-9 luni și IRCC va fi tot undeva in jurul valorii ROBOR de astăzi.

    O creștere cu 3,4 % a dobânzii înseamnă o creștere cu 30-40% a ratei de plata ceea ce cred că va fi foarte nasol.

    00
    • Nasol o să fie când nu o să mai citești aberații din astea: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/oferta-irezistibila-cluj-apartament-camera-200000-euro-dispune-nisa-dormit-1_626fa0475163ec4271f5be38/index.html

      Aș putea face pariu că se vinde destul de rapid cotețul ăsta din cluj. Cât despre prețul benzinei, voi considera că e mare, când voi vedea străzile libere. Cât timp în fiecare zi sunt blocate toate bulevardele mari, cu mașini care au doar șoferul în interior, permite-mi să mă îndoiesc că e greu.

      Mall-urile pline, străzile pline, vrei să pleci în vacanță, trebuie să faci rezervare cu mult timp înainte, că nu găsești cazare, apartamentele au prețuri exorbitante, restaurantele la fel, pentru serivicii mizerabile. Crește rata cu 500 lei? Nu cred că e așa greu. Pare că e loc.

      00
    • „iar în funcție de ROBOR se calculează și indicele IRCC” – Mirel, cine te-a pacalit cu aceasta minciuna? IRCC si ROBOR sunt indici diferiti si se calculeaza diferit. ROBOR se calculeaza pe baza unor oferte facute intr-un anumit interval de timp zilnic, pe cand IRCC se calculeaza pe baza tranzactiilor efective. IRCC<ROBOR, dar au fost multi prosti care au inghitit minciunile bancilor.

      00
    • @Cristi
      Evident că ROBOR și IRCC se calculează diferit, că de aia au valori diferite :
      -ROBOR este rata cu care o bancă este dispusă să împrumute alte bănci;
      -IRCC este media aritmetică a ratelor de dobândă zilnice atribuite tranzacțiilor interbancare din trimestrul anterior.

      Dacă astăzi ROBOR este 5, adică băncile SPUN că sunt dispuse să împrumute alte bănci cu dobândă de 5% crezi că vor împrumuta efectiv cu 1% ??????

      Dacă ROBOR se stabilizează la 7% (să zicem), de ce o bancă ar împrumuta alte bănci cu 3% ????? – pentru că după aceea banca aia care a primit cu 3% sa poată împrumuta mai departe cu 6 – 7% și să facă profit pe banii primei bănci ???

      Este adevărat că dacă astăzi ROBOR este 5% poate băncile vor împrumuta efectiv cu mai putin, depinde de mărimea tranzacțiilor și alte aspecte, dar în niciun caz nu vor împrumuta cu 1,86 % cat este indicele IRCC folosit pentru cei care iau credite astăzi.

      Deci în concluzie se poate vedea că IRCC este influențat de ROBOR, chiar daca cei doi indici se calculează diferit.

      Și ca idee pe 28 aprilie IRCC zilnic a fost 4,06 iar ROBOR in ziua anterioara fusese 4,79 – deci diferența a fost de circa 0,7 % – cred că este evident acum că ROBOR mare înseamnă și IRCC mare

      00
    • Mirel, IRCC e o medie ponderata nu aritmetica. Asta ar insemna ca IRCC nu va creste peste valoarea ROBOR.

      Da, dati cu minusuri dar a facut si PSD ceva bun pentru oameni :D

      00
    • @Mofo
      Tu ai dreptate, IRCC nu va fi niciodată peste ROBOR.

      Problema este însă că eu am scris un comentariu in care am spus ceva, simplificând lucrurile cat de mult s-a putut, astfel încât să fie cât mai clar pentru toată lumea.

      După aceea Cristi, tu ați început să analizați comentariul meu, astfel încât la final un om cu cunoștințe financiare medii va fi bulversat – adică eu am dreptate și rata ii va crește sau nu ?

      Dacă eu scriam un comentariu lung și minuțios probabil nu ar fi fost citit, dacă am scris un comentariu mai scurt și am simplificat lucrurile diverși oameni intervin sa corecteze.

      Uneori ne întrebăm de ce nu se explică mai mult anumite lucruri – probabil de asta, dacă scrii prea simplu ești criticat că nu este bine ce ai scris iar daca scrii mult și cu termeni tehnici o mare parte din oameni nu vor înțelege și evident că nu vor citi – ca idee câți oameni știu ce înseamnă medie ponderată ????

      00
    • @Mirel – nu pot sa nu ma bag cand vad ce scrii..

      23 septembrie 2021 1.61 robor 3M
      astazi 5.01%.

      imi pun si eu o intrebare simpla: ce se intampla in lume in perioada aia? dar in 2020 ? prin martie asa… ? ce valoare avea robor atunci? hm ? exact.
      ce faci tu nu e o comparatie corecta. si daca vrei sa fie corecta, nu poti compara mere cu pere. atunci era un context, acum e altul. logic ca daca a fost 1% robor in 2020 – 2021, pe urma o sa creasca pt. ca inainte de pandemie era 2% sau ceva de genu.

      citeste de ce creste roborul si coreleaza cu situatia globala din momentele respective cand a fost robor foarte mic si acum cand a crescut. ce zici, iti cam bate logica in gard?

      cand era robor jos minima logica daca ai credit e sa pui banii aia deoparte pt. fix vremurile astea cand a crescut, . fa o medie te rog la robor 3M (la recalculari) din ultimele 36 de luni. salut.

      00
    • @Noname
      Eu am spus că a crescut ROBORUL și o să crească ratele – ce treabă are contextul din septembrie și contextul de acum și cum îmi bate logica de gard ????

      Probabil vrei sa spui că există o explicație a creșterii ROBOR – dar asta nu îmi bate in niciun fel logica de gard, poate logica ta a rămas legata de vreun gard că altfel ai putea sa exprimi mai coerent ce vrei sa spui.

      00
    • Mirel, ai scris cu degetelele tale urmatorul lucru: „în funcție de ROBOR se calculează și indicele IRCC”, dupa care ne-ai aratat ca nu e asa. Felicitari!

      00
    • Mirel, tu ai scris un truism, practic, ca daca dobanda creste, iti creste si rata la banca. Normal ca iti creste rata, daca dobanda e formata din marja fixa + ROBOR/IRCC. Faptul ca iti creste valoarea ratei daca unul din cei doi indici, ROBOR sau IRCC, creste, nu are nicio legatura cu faptul ca afirmatia „iar în funcție de ROBOR se calculează și indicele IRCC” este una falsa. Cele doua nu se exclud. Ba mai mult, ai scris ditamai comentariul in care ai creat o legatura de cauzalitate intre ROBOR si IRCC, care nu exista. ROBOR nu influenteaza cu nimic IRCC. Bai, dar cu absolut nimic.

      Ce influenteaza si ROBOR, si IRCC, se numeste „rata dobanzii de referinta” sau „rata dobanzii de politica monetara”, stabilita de BNR, care influenteaza asa-numita „rata lombard” sau rata facilitatii de creditare. Rata lombard e dobanda la care bancile se pot imprumuta de la BNR. Practic, daca rata asta e 1%, Banca Transilvania, de ex, daca are nevoie de lichiditate pe termen scurt, nu are niciun interes sa ia credit de la ING cu 1,25%, ca se duce la BNR si il ia cu 1%. Ei bine, IRCC va fi intotdeauna foarte apropiat de aceasta rata lombard, daproape intotdeauna sub ea, pentru ca bancile nu pot sa urce prea mult rata dobanzii pentru creditele interbancare, ca nu le-ar accesa nimeni (vezi exemplul de mai sus). La ROBOR faceau manevra asta, ca acolo nu era vorba de niste tranzactii efective, ci de niste oferte/cotatii mai din pix asa. Poate te intrebi de ce a majorat BNR, si in general cam toate bancile nationale din lume, aceasta rata de politica monetara. Cauta pe youtube „Ray Dalio how the economy works”, ca sa intelegi.

      In concluzie, da, ratele vor creste.
      Nu, ROBOR nu se calculeaza in functie de IRCC.
      Nu, ROBOR nu influenteaza IRCC.

      00
  3. 3. In articolul ala lung si incalcit din Ziarul Financiar spune autorul : ”Ei au acum 50-60-70-80 de ani şi sunt mai aproape de sfârşitul carierei profesionale, decât de începutul acesteia”. Asadar cei de 50 de ani sunt bagati in categoria ” sfarsitul carierei ”, mentalitate tipic romaneasca , de aia si exista si legi cu dedicatie pentru pensionare la 40, 45 de ani pentru unii. In tari mai dezvoltate economic nu esti considerat la sfarsitul carierei la 50 de ani. Practic in Romania viata profesionala se considera in intervalul 18- 40 de ani, ce depaseste deja este rebut si trebuie aruncat la cosul de gunoi al vietii profesionale. LOL !

    00
    • NOU
      #28

      @gigi Așa arată un analfabet funcțional. Deși citezi exact din articol, după aceea demonstrezi că de fapt n-ai înțeles nimic.

      00
    • NOU
      #29

      Cam unde nu esti considerat spre sfarsitul carierei la peste 50 de ani, in suedia sau austria unde varsta de pensionare e 60 respectiv 61 de ani si daca crezi ca alea-s exceptii in franta si norvegia e 62 de ani varsta de pensionare.

      00
    • @avPetrescu
      Vârsta de pensionare în Suedia este de 65 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei dar poti depune cerere de la 61 de ani.Oricum Suedia are in vedere majorarea varstei de pensionare.
      In Austria pensia este cam asa : femeile începând de la 60 ani şi bărbaţii de la 65 ani.
      Oricum din cauza maririi speratei de viata in tarile astea dezvoltate, se preconizeaza marirea varstei de pensionare.

      00
    • NOU
      #31

      @gigi – nu-i adevarat in suedia e 60 pt femei si 62 pt barbati, in austria e 61 pt femei si 62 pt barbati insa in ambele tari majoritar sunt femeile in proportie de aproape 55%. In franta si norvegia e 62 pt toata lumea barbati si femei.

      Iar partea cu prognozele oricum nu se aplica la cei peste 50 de ani, chiar daca s-ar mari varsta de pensionare (deocamdaa povesti, oficial nu exista nimic) s-ar face treptat in 15-20 ani, iar cei peste 50 de ani oricum ar iesi la pensie inainte de a se aplica varsta marita de pensionare.

      De ex. In Romania cei nascuti inainte de 1970 se vor pensiona la 65 de ani indiferent de modificari ulterioare care sevir aplica doar la cei nascuti dupa 1970, iar acelasi sistem e peste tot in ue.

      00
    • NOU
      #32

      Si nici macar la cei nascuti dupa 1970 nu s-ar aplica complet varsta de pensionare completa ci li se aduna cate 1 luna adica daca s-ar mari varsta de pensionare la 70 de ani cei nascuti intre 1970-1980 se vor pensiona la o varsta intre intre 65 de ani si 1 luna si 69 de ani si 11 luni, doar cei nascuti dupa 1980 vor prinde varsta completa marita de 70 de ani.

      00
    • avPetrescu mananci cacat ca de obicei,

      „https://www.expatica.com/at/finance/retirement/pension-austria-84007/#:~:text=The%20pension%20age%20in%20Austria,men%20and%20women%20to%2065.”

      The pension age in Austria
      Currently, the retirement age in Austria is 65 years for men and 60 years for women. However, over the next decade the government will harmonize the retirement age for men and women to 65.

      00
    • NOU
      #34

      Adica exact ce ziceam eu, peste 10 ani va creste varsta de pensionare doar la femei, insa cele care au deja peste 50 de ani ies la pensie la 60 de ani inainte inainte dea prinde marirea varstei de pensionare.

      Si austria e un caz aparte, in franta, suedia si norvegia nu e nimic stabilit oficial privind cresterea varstei de pensionare care e intre 61-62 de ani pt toata lumea

      00
    • avPetrescu, sosokare care parte din „Currently, the retirement age in Austria is 65 years for men and 60 years for women.” se regaseste exact in ce ai spus si tu mai sus? Referitor la Austria, pe care o bagi la gramada cu ceellalte tari ca sa iti intaresti aberatiile.
      Sau asta citand din tine:” (deocamdaa povesti, oficial nu exista nimic) s-ar face treptat in 15-20 ani, ” cand aia afirma ca intentiile lor de armonizare sunt pe urmatoarea decadă, adica 10 ani. Pentru tine 10 ani e tot una cu 15-20,si ai afirmat asta dupa ce am pus eu linkul de mai sus.
      Similar cu comment-ul tau despre europa fm si instigarea lor ca Romania sa intre in razboi cu Rusia nu faci decat sa dovedesti ca esti un idiot util, terminologie preferata de orci si regasita ca element din propaganda lor, deoarece m-am razgandit cand am presupus ca esti troll rusesc, am deja serioase dubii ca aia te-ar plati in vreun fel ca trebuie sa tina de rublele alea bine acuma, tu de fapt o faci din convingere.

      00
    • Ce vă tot certați bre? Afirmație: la 50 de ani ești mai aproape de sfârșitul carierei decât de începutul ei. Cariera incepe, funcție de cate studii ai de la 18 până la 24 de de ani. Deci sunt peste 25 de ani până la 50. De la 50 până la pensionare sunt 15 ani (sau mai puțin). Așadar, afirmația e corectă. E nevoie de matematica de clasa a doua, nu de căutat vârsta de pensionare in Suedia.

      00
    • NOU
      #37

      Andyan – einsteine, frumosule, am mai scris o data, insa pare ca pt tine e greu de inteles, marirea varstei de pensionare se face treptat, cu cate 1 luna, adica marirea de la de la 60 la 65 de ani se produce cam in 5-10 ani adica in total modificare se face ca in 15-20 de ani, adica doarcei care au in jurul a 45 de ani vor prinde varsta de pensionare de 65 de ani.

      Daca in Romania unde varsta de pensionare e 65 de ani, cei nascuti inainte de 1970 sigur vor iesi la pensie la aceasta varsta indiferent de eventuale le modificari ulterioare, cu atat mai mult in suedia unde varsta de pensionare e 60 de ani pt majoritatea cetatenilor.

      00
  4. referitor la (8). am fost o singură dată în viața mea într-o grădină zoologică, aveam vreo 6-7 ani, și am rămas cu imaginea unui urs care se plimba cam fără sens prin cușca lui. un urs uriaș care părea cea mai tristă și mai apatică ființă din lume. de atunci nu m-am mai apropiat de grădini zoologice. sunt prea mult pentru stomacul meu. haha.

    00
    • Am fost la cea de la Targu Mures, erau multe animale care erau clar traumatizate. Elefantii in mod special erau foarte afectati de conditii. Gradina aia trebuie inchisa urgent si modernizata.
      Zonele largi unde sunt bizoni si cerbi sunt ok, dar spatiile restranse trebuie sa dispara.
      In serele de pasari era plin de soareci si sobolani.

      00
    • pai da, ca la noi gradina zoologica e doar o cusca pentru animale, in alte tari alea au destul loc sa-si intinda ciolanele
      ps. e posibil sa gresesc, nu mai stiu ce gradini zoologice avem noi dar nu cred ca s-au schimbat lucrurile prea mult.

      00
  5. 5. Probabil ca tanti merita. Si justitia e clar o adunatura de rudenii lenese si imbuibate, se confirma din nou.

    Dar in acelasi timp, daca ne indoaie cineva bara in trafic, ai dreptul ca cetatean obisnuit sa te sui pe masina acelei persoane si sa tipi dupa ajutor ca esti agresat?

    Nu incerc sa iau apararea nimanui. Incerc un simplu exemplu. Daca fac un accident minor in trafic si din masina aia coboara bombardieri suparati cu macete, eu nu am voie sa plec de acolo? Si daca baietii decid sa ma impiedice sa plec prin blocarea drumului, deci practic sa ma sechestreze acolo cat considera ei necesar, e ok?

    Din vagile detalii date, dupa ce l-a dat jos de pe capota pe dementul ala care si-ar pune viata in pericol pt o bara indoita… A plecat. Nu a incercat sa il loveasca sau sa ii faca rau dupa ce l-a indepartat de pe masina unde s-a suit singur singurel. A plecat.

    00
    • Când faci tranziția dintre contravențional și penal, pățăști

      00
    • Ce vreau sa zic este ca pare o culpa comuna. Si tanti a supra licitat si i-a pus viata in pericol prostului. Ea presupand ca prostul e si agresiv, nu doar prost.

      Dar si idiotel ala e un specimen extra de special, care isi risca VIATA (gen aia de care avem doar una de fiecare) ca sa nu plece tanti fara sa ii dea rca-ul (probabil cel mai ieftin si oricum nu valora mai nimic.

      00
    • Ca sa concentrez si mai bine nelamurirea mea. Daca alt cetatean este dispus sa isi puna in risc propria viata urcandu-se pe masina mea… cum mai exact este gresit sa interpretez, pe moment, ca este dispus sa imi riste si viata mea pt a isi face dreptatea pe care el o considera necesara in capul lui?

      00
    • NOU
      #45

      numai ca omul nu s-a urcat pe capota imbecilei.

      s-a dat jos din masina sa constate dauna, aia a vrut sa plece asa ca s-a pus in fata masinii ei incercand sa o convinga sa opreasca, iar handicapata NU a oprit, practic lovindu-l. 3 ani jumate nu este pedeapsa dura in cazul asta. e doar facut cu degetul… „nu e frumos ce ai facut”.

      00
    • deci cristian. daca unu vede ca esti prost si nu fuge, tu ai dreptul sa fii prost.
      aham

      00
    • @thebblack

      Eu din cate stiu chiar daca faci accident, ai tot dreptul sa pleci si ai 24h sa te prezinti la politie pentru a raporta incidentul. Simplul fapt ca exista acest termen de 24h in lege, implica faptul ca AI DREPTUL sa pleci de la locul accidentului.

      Si daca ai dreptul sa pleci cu termen de 24h sa raportezi, cu siguranta laba trista ala care e supi ca i-ai indoit bara nu are dreptul sa iti blocheze drumul pt ca asa vrea muschiul lui. Si in mod clar poate fi interpretat ca o agresiune mai ales cand e vorba de barbat vs femeie.

      00
    • In primul rand dupa accident te opresti si iesi din masina sa vezi daca e cineva ranit. Abia apoi discuti cu celalalt implicat sa te intalnesti la politie sa declari accidentul. Nu pleci direct fara sa vezi ca accidentul are doar pagube materiale. Daca pleci direct e fuga de la locul accidentului.

      00
  6. NOU
    #49

    3. o fi venind greul in anumite industrii. In auto, cu toate ca nu merg lucrurile asa bine, se angajeaza foarte mult, e lipsa mare de oameni sa faca toate proiectele, nu vine greul….asta in Ro, nu stiu cum e in alte tari.

    2. Cat despre benzina, posibil sa gresesc, dar la noi in Ro rafinaria Petromidia care e a unora din Kazahstan, folosesc doar petrol din Kazahstan…pretu era acu ceva timp 127 dolari barilu, cand cotatia brent era cam 100. Se mai foloaeste si petrol extras de la noi. Deci rafinariile de la noi nu cumpara petrol la pretul Brent, nu cumparam de la arabi, americanice aveau pret pe barul de 90..100 acu cateva saptamani cand am cautat.
    Mna, poate gresesc.

    00
  7. @Valentin Petrescu
    Este posibil ca tu sa nu intelegi ce am spus in corelatie cu articolul asta.Deci inainte de a jigni pe cineva cu noua injuratura gen ”esti analfabet funcțional” care am vazut ca este foarte la moda cand nu esti de acord cu opinia cuiva, eu zic sa iti faci o analiza a capacitatii tale cognitive.

    00
    • NOU
      #51

      @gigi deci dacă jurnalistul a spus: „… sunt mai aproape de sfârșitul carierei, decât de începutul acesteia”, tu citând exact, dar apoi susținând că i-a băgat pe respectivii la categoria „sfârșitul carierei”, nu știu care dintre noi stă mai prost cu capacitatea cognitivă.

      00
    • Piedone inseamna Dan Voiculescu. Dan Voiculescu a dat afara din magistratura judecatorul care l-a condamnat. Maaaaxim maxim ia cu suspendare . In cazul in care nu se restituie dosarul pentru judecare de la zero.

      00
    • probabil asteapta sa fie adoptata legea prin care li se vor plati ratele la case, ca sa poata judeca corect.

      00
    • Nu s-au inteles cine trebuie sa isi ia fapta?

      00
  8. 3. Expertiză în loc de experiență îmi activează butonul roșu de blocare a creierului. Efectiv nu mai pot citi/încerca să pricep ce mai e după.
    Niciun dezacord nu-mi produce o astfel de reacție.

    00
  9. 5. Ce invatam de aici:
    Daca ai o tamponare/acrosare in trafic si nu te poti intelege cu cealalta parte implicata, mai bine iti vezi de treaba ta si mergi frumos la politie si declari accidentul; Nu merita sa iti risti viata pentru a-ti face dreptate singur pentru un cacat de lucru material.

    00
    • Am patit eu ceva similar…m-a lovit unu’ cu o dubita, a coborat, a vazut ca nu a patit ceva, s-a urcat la loc la volan si a tulit-o…am apucat sa ii notez numarul , m-am dus la politie…acolo, un sictirit incerca sa ma convinga sa nu mai fac plangere , pt ca dubita era luata prin leasing pe o firma in insolventa si aratandu-mi un maldar de dosare similare…am facut totusi si mi-am reparat masina pe casco…nu am primit vreun mesaj de la politie….

      00
  10. 5. am o intrebare stupida: timp de 7 ani, femeia aia a avut voie sa conduca?

    00
  11. Ala la 2 e tampit sau se face? Pai consiliul concurentei analizeaza pretul la petrol cand e scos din pamant sau cand ajunge la pompa? Mai urmeaza sa ne spuna cum sa preturile la noi sunt mult mai bune ca avem salarii mici si asta e un avantaj… salarii mici>preturi mici de productie.

    Psd, pnl, usr, aur, prm, toti o apa si-un pamant, nu misca unul un deget. O sa ne bubuie criza curand si atunci vor veni cu solutia salvatoare… scadem tva cu 2%.

    00
    • NOU
      #62

      Creste TVA cu 5% sa acopere deficitul statului, ca nu doar ROBOR se dubleaza, ci si dobanda cu care se imprumuta statul, si imprumuturile trebuie rostogolite prin plata dobanzii si accesarea altora, ca nu e ca si cum ne permitem sa le platim. A mai fost odata asa.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile