- Oraș . Oraș . Măr . Brunetă . Verde . Alb . Brunetă . Brunetă . Roșu .
- De ce se ceartă PSD cu PNL pe prezidențiale
- Piața energiei este în haos
Suntem atât de buni la gândit, încât bate soarele și a revenit cărbunele, că solarul nu știm cum să folosim.
- Frații Doroftei vând Las Vegas
Ceva i-a speriat, vom afla peste câțiva ani ce.
- Se schimbă locurile de joacă
- 188 milioane pentru retehnologizarea Vidraru
Pentru cei mai tineri dintre voi, ultima oară când s-a retehnologizat ceva, DIP și Năstase au devenit miliardari.
- Mi se pare ideal
După 50 de ani, un final fericit.
- România pitorească
Ăsta e brandul de țară: veniți încoace să vedeți cum arăta țara voastră acum 50 de ani.
- Tot una cu aeroporturi, la Otopeni nu era aer condiționat
A fost nevoie de o amendă ca lucrurile să se rezolve.
- Șefii FintechOS o duc bine
Nu zice nimeni să stea la 2 camere în Titan, dar opulența asta gratuită în timp ce dai afară angajați nu îți aduce prieteni.
- Altex o să vândă curent
O să facă 12 black friday pe an cu reduceri de curent. Ia acum un TV și primești cadou o sacoșă de curent.
- Revolut duduie
Jumătate de miliard de euro profit la o cifră de afaceri de 2,2 miliarde. Cum se întâmplă asta oare?
- Cronica de tehnologie
Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
10. Directorul general (CEO) al startup-ului IT românesc FintechOS, Teodor Blidăruș, a clarificat printr-o declarație oficială decizia de a renunța la o parte din angajați.
Antreprenorul susține că „restructurarea anumitor roluri în companie vine într-o perioadă dificilă pentru toate companiile din IT” și spune că disponibilizările făcute sunt determinate „de decizia strategică de a ne concentra pe mai puține piețe”.
….
„Sunt multe lucruri care ne plac aici. De exemplu, șemineul, amplasat în centrul zonei de relaxare de la parter. Este un element care realizează o atmosferă extrem de cozy. Iarăși, pereții vitrați care «luminează» interiorul chiar și în zilele în care nu diferențiezi ziua de seară”, povestește Alexandra. „Primăvara și toamna, când totul este scăldat în lumina soarelui, cerul este de un albastru minunat și plin de norișori pufoși, îmi place să urmăresc umbrele jucăușe ale vegetației de afară. Te îndeamnă la cât mai multe întâlniri cu prietenii, și la relaxare. Și avem multe zone de relaxare”.
Amuzant.
Eu ma intreb ce-or fi fost “elementele alea orientale” de care au fugit restul de clienti dar le-au placut romanilor nostri. Carpete cu “Rapirea din Serai”? Covoare persane?
Să nu ne c@căm pe norișorii pufoși!
Probabil in fosta casa victoriana au avut parte de elemente orientable. Bine ca au scapat de ele, acum se pot relaxa fara deranj vizual. Fostii angajati ce zic, tot in fata semineului contempleaza norisorii pufosei?
Eat the rich
Hai totuși sa fim un pic realiști. Nu au dat afara angajații de la fabrica și i-au lăsat de drumuri.
Când te angajezi la un start up îți asumi anumite riscuri. Nu e ca și cum aveau 100 de juniori care nu o sa aibă ce manca mâine.
Hai sa facem și reversul logicii: când o companie e pe pierdere vin angajații cu bani de acasă? Lucrează o săptămână în plus gratis? Fac OT gratuit?
E stupid ca punem problema ca dacă cineva a făcut bani de la punctul t0 pana la t1, ca acum în punctul t2 trebuie sa dea banii înapoi ca nu mai merge bine și acu trebuie ținuți toți angajații în brate.
E o mentalitate comunista.
Lucratul pentru start-up-uri aduce niste riscuri. Mulți care se angajează de la început primesc salarii ceva mai mari din cauza lipsei de predictibilitate a locului de munca (te poți trezi oricând ca da faliment), plus ceva beneficii, cum ar fi acțiuni. Dacă lucrurile merg bine, ai șanse sa te îmbogățești sau să te pensionezi de tânăr. Dacă lucrurile merg prost, aia e, trebuie sa îți cauți de muncă. Pana la urma sunt afaceri și asociații de binefacere.
Coirbistul ala de Doru Ciupeala ce zice? Salveaza intens la gandul ca poate un weekend il lasa si pe el intr-o camera sa nu mai plateasca cazare cand merge pe la London?
Sunt ferm convins ca la angajare, tuturor li s-au pus riscurile în vedere. În niciun caz nu au fost vândute gogoși pe banda rulanta.
Altfel, dacă toată ziua la munca, prioritatea e sa o freci în zone de relaxare și sa te uiți după norișori, cine naiba mai produce rahaturile pe care e nevoie sa le vinzi ca să ai din ce sa plătești lefurile la oameni? Bănuiesc ca o astfel de reflectie este complet străină persoanei care a produs elucubrațiile citate de Deea.
Start-up-urile se orientează deobicei către oameni cu experienta, pentru ca la început ai nevoie ca lucrurile sa funcționeze și fiecare sa își facă treaba fără a avea nevoie de îndrumare atenta.
Iar oamenii care se duc în start-up-uri cam știu în ce se baga. E o experiență bună, ai șansa de a contribui la dezvoltarea unui produs de la începuturile sale, plus ca salariile și beneficiile sunt mai mari.
daca respectivele contracte de munca au fost incheiate in condițiile prevazute de lege si clauzele din contractul propriuzis;
si respectivii concediati, si restul angajatilor, sunt cu salariile si taxele platite si orice alt beneficiu prevazut in contract la zi;
si firma respectiva e cu taxele la zi si fara mari inginerii financiare de genul platii de facturi uriase catre o subsidiara din insulele virgineca sa fie pe pierdere;
si firma respectiva nu a avut contracte cu statul pe care le-a indeplinit prost sau deloc dar si-a luat banii integral;
si respectivii patroni/directori/administratori si-au luat casele alea din banii castigati si impozitati legal si nu ‘pe firma’,
care e problema? si-au luat o de o opulenta fantastica… asa, si? da, probabil indica prost gust, meltenism, prostie… dar si-au luat-o pe banii lor, nu ai tai/nostri. in conditiilevadtea sa isi mai ia una. doua. 15. i-o dau si pe a mea pe banii AIA.
care e problema
#6 Cred ca mai are si Fenechiu niste transformatoare luate de la casare pe care sa le dea drept noi pentru retehnologizare.
Vopsea sa fie ca gasesc ei destule!
Una seaca cu plangaciosii de democrati la americani: Waaa, curtea suprema a dat un verdict care nu ne place.
Romanii: prima data?
oare cine a numit judecatorii de la curtea suprema?????
Nu inteleg de ce se plang democratii. Biden e practic rege acuma, poate face absolut ce vrea.
Da da’ regele e in curu gol , nu acceptă să plece si sa lase pe altul care stie sa se imbrace si sa urce in tramvai singur
> Nu inteleg de ce se plang democratii.
Prima data?
Democratii batrani se agata cu dintii de posturi, vezi madam Feinstein, pe care o tineau impaiata si o plimbau de colo colo fara sa stie saraca unde e. Sau tataie care o arde pe socialism cu avere de 60m+$
Democratii mid abia au ajuns la ciolan si se oftica ca nu sunt lasati in pace. Lor le place sa fie liniste, ei au banchete de tinut si lume buna de vizitat, n-au ei timp de rezolvat probleme.
Democratii tineri se plang pentru ca e mai usor sa te plangi decat sa faci ceva.
Un citat perfect pe tema asta: „If liberals are so fucking smart, how come they lose so god damn always?”
Liberalii aia americani nu sunt destepti, asta e o greseala de perceptie. Sunt ideologi si inflexibili si au senzatia ca inca se mai poate negocia si discuta. N-au nici o sansa in fata republicanilor, aia n-au principii si au un singur obiectiv: sa castige puterea cu orice pret.
Daca liberalii erau destepti, foloseau toate parghiile legale sa blocheze accesul republicanilor la putere. Dar sunt prosti, deci o sa piarda si republicanii vor face fix asta. Orice urma de democratie din US s-a cam terminat.
@Giani – aproape ai inteles ce voia sorkin sa spuna cu citatul ala
McCain, in 2016, înainte de alegerea lui Trump:
„Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale”, a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times.
„Avem Congresul. Avem Curtea Supremă de Justiţie. Nu suntem România”, a adăugat McCain.
„Instituţiile noastre, inclusiv presa, sunt încă suficient de puternice pentru evitarea” actelor neconstituţionale, a subliniat senatorul republican.
https://www.zf.ro/business-international/senator-american-chiar-daca-trump-devine-presedinte-in-sua-institutiile-functioneaza-nu-suntem-romania-15425378
“Look at me. I’m the Romania now.”
10. Părere personală: una dintre cauzele viitorului sumbru spre care ne îndreptăm este lăcomia.
Și propensiunea indubitabilă către arghirofilie.
Cand nu a fost lacomia argumentul ascuns pentru orice s-a intamplat rau in lumea asta? Setea de bani, setea de putere, de orice. Lacomie incontrolabila dincolo de limitele ratiunii si atat.
4. *cineva.
@9 strasnica amenda au primit.
Cred ca au facut crampe la burta de ras cand au auzit asta.
10000 de lei inseamna 60 de burgeri la noul fast food Vivo din aeroport, 200 de cafele, 180 de sandwich-uri sau vreo 40 de kile de Fornetti.
Peanuts.
250 de pungi de peanuts.
4. https://www.agerpres.ro/justitie/2023/03/17/doi-interlopi-angajati-de-mafia-cazinourilor-las-vegas-sa-bata-clientii-pusi-sub-control-judiciar–1077452
https://ziare.com/cazino/afacere-las-vegas-cum-structura-mafia-pacanele-coodonata-de-familia-dms-reguli-aur-membru-clan-obligati-respecte-1826166
https://www.gandul.ro/actualitate/sefii-gruparii-las-vegas-au-strans-o-jumatate-de-milion-de-euro-dupa-ce-i-au-terorizat-pe-patronii-cazinourilor-din-romania-batausii-controlati-de-box-si-florin-spac-erau-inarmati-c-19881158
https://playresponsibly.ro/dezbateri/replica-las-vegas-dupa-ce-au-fost-numiti-infractori-si-proxeneti-afirmatii-denigratoare-1524
12. Se spala banii prin revolut ?
nu neaparat „spalatorie auto” dar o incurajare a evaziunii mici
interesant este ca ANAF-ul a inceput sa intre destul de abrupt in cei care incaseaza prin Revolut in mod constant
*am fost de curand cu feciorul la o expozitie de „adidasi” cu vanzare unde toti comerciantii incasau numai cash sau pe Revolut
*chestiunea cu cashul observ ca devine din ce in ce mai prezenta in viata noastra fiind o groaza de magazine mici si medii care o baga pe aia cu „nu merge POS-ul” (si nu doar la sume mici sub 10 lei)
E un fast food turcesc in Pipera care, mai acum un an, nu avea plata card, dar mai accepta pe revolut mai ales de la turcii lor
Juma’ de miliard de euro profit anual, au avut vreo 2-3 bănci din romanika…și după cum arată lucrurile, vor avea și pe anul acesta…
Bine, Revolut nu finanțează un stat eșuat, pe perfuzii…
In jurul meu toti au Revolut.
La magazin mai ales strainii au Revolut, pentru ca e ff greu sa faci cont in Romania la o banca.
Chiar daca ai rezidenta, vor sa fii inregistrat la Anaf.
Mai nou exista pentru micii comercianti MyPOS care da conturi in lei in Bulgaria, chestie ce nefericeste teribil Anaf ca nu merge poprirea automata.
Înainte de acest profit aveau cel mai bun curs valutar. O fi și asta o explicație…
Tot e mai bine decât băncile care fac dubla conversie in continuare.
Voi cei care spuneti ca Revolut are multi clienti pentru ca are comisioane mici si curs valutar bun realizati ca argumentul vostru este de fapt in favoarea unei explicatii care implica spalare de bani sau alte lucruri dubioase si ilegale? Costuri mici si multi clienti normal ar insemna si marja de profit mica relativ la cifra de afaceri. Profit de 23% din cifra de afaceri este mai mult decat dubios.
Exact cum zice Radu, reVolut ii pârlește pă aia de vor sa evazioneze, sau cu bani negri, îți cere frumos documente și dacă nu ai cardul pro sau doc. sa justifice avuția te trezești ca sunt banii revolut, băieți deștepți, plus mai pot face bani din crypto și ce se mai jonglează pe platforma
> Costuri mici si multi clienti normal ar insemna si marja de profit mica relativ la cifra de afaceri.
As zice unde ai facut facultatea dar se supara sefu cu topoarele pe mine. Am ras la asta.
Andrei facultate am facut d-aia grea, de ingineri, nu de contabili.
Poti sa explici ce e gresit aici si ce te-a facut sa razi? Presupun ca nu ai ras ca prostu’ de ceva ce nu intelegi. Daca Revolut castiga o suma foarte mica la fiecare tranzactie, suma sa zicem procentual sub 1% din tranzactie, ne asteptam ca la final cand tragem linia tot ordinul ala de marime sa-l gasim si la profit vs. cifra de afaceri. Dar noi gasim 23% profit, adica la fiecare 100 de lei Revolut castiga 23, chestie care pe orice om rational il face sa se intrebe ce anume fac ei de fapt.
Radu, ajuta sa citesti si ce-am citat eu din tine, ca sa intelegi galusca. Costuri mici, clienti multi nu inseamna profit mic. Ba din contra, vorba radio erevan.
Hai sa o luam asa, „step by step” cum zice chatgpt.
Banca a are costuri mari (sucursale peste tot, angajati, compliance, bla bla). Banca a are 1000 de clienti. Banca a are incasari de 1000 de lei.
Fintech b are costuri mici (sucursale ioc, angajati ioc, complience minim, bla bla ioc). Fintech b are 1000 de clienti. Fintech b are incasari de 1000 de lei.
Ia zi tu acum, de ce ti se pare gresit ca fintech b sa aiba profit mai mare decat banca a, la aceleasi incasari, dar costuri mai mici. Ca tu asta ai zis. Costuri mici, clienti multi, profit mic. Ba pardon. Inginerim inginerim, dar in incinta. Pup.
2. prima data cand sunt de accord cu Cetin
„mi se pare haios cum cretinii ăștia care rezistă, gen și schimbă românia, nu realizează că sunt niște marionete în mâinile grăsuțe ale potentaților zile, vezi Emilia Șercan, care a ales să înceapă campania de denigrare a lui Geoană exact când trebuie, favorizându-i evident pe cei doi ipochimeni, Ciucă și Ciolacu.”
Adica Arhi vrea sa zica a Emilia Șercan, care si-a facut un nume prin demascarea de plagiate, trebuia sa il lase in pace pe Geoană?
Ajungem sa blamam pe cei care se lupta cu niste ticalosi pentru ca nu se lupta cu TOTI ticalosii in acelas timp sau ca ataca in momenul „nepotrivit”?
@MihaiC, nu bozzule dar pana acum ce a așteptat?! Asa cu multz jurnaliști d’astia di kanal
@MihaiC: e vorba de timing. Vineri si-a anuntat candidatura, apoi bum luni a aparut cu plagiatul. De ce nu a vneit cu plagiatul dinainte?
La Revelut cursul valutar nu mai este asa bun. La inceput era aproape identic cu BNR, acum seamana cu cel de la exchange, seamana cu cel de la CEC.
Limitele de conversie fara comision au scazut. Numarul de tranzactii la bursa fara comision au scazut. Prin toate schimbariile astea probabil fac profit mai mare.
Am verificat, Revolut vinde euro cu 5 lei fix si il cumpara cu 4.95. CEC e la 4.995/4.957. Asta e, au trecut vremurile bune.
Altfel taxele cresc, dar cursul ramane batut in cuie. Misto sa fii platit in valuta.
10 nu mai fiți săraci!
„Un tren care circula pe ruta Mangalia – Satu Mare, aproape 3 ore întârziere”. Astept sa ajunga la intarziere de 24 de ore. Sa stim o treaba
dE Ce vA cUmPAraTi mAsINi dAcA AvEM TRenURi??!! (Cititi cu vocea cu faiar)
La 24 ore intarziere inseamna ca a ajuns la timp!
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Spune-ne că nu prea citești fără să ne spui.
Ăla nu e talent la scris, e scatologie. Se poate compune proza și intr-un mod ne-buruienos.
Plus ca articolul zice ce știm toti, ca apa e uda.
@@Andrei, tu, exprimându-te clișeic, sigur ai citit la viața ta de-ai rupt.
@hash, Arhi zice contondent și concis exact ce gândește, fără floricele și alte ocolișuri, și e clar mereu ce a vrut să spună. Îl prefer așa-zișilor jurnaliști care bat câmpii fără cap și fără coadă și, când sunt întrebați de înțelesul spuselor, sar de dos in sus că le-au fost scoase cuvintele din context.
Repet, nu sunt întotdeauna de acord cu el, nu am pretenția ca ceilalți din jur să fie de acord cu mine.
6. O sa fie interesantă privelistea cu barajul fara apa. In toamna 2025 sau 2026.
Hidroelectrica nu-s in stare sa-si faca un sistem de plati in aplicatie dar au ganduri mari. Ca sa nu zic ca si facturarea e haotica rau, am prieteni care au primit dupa 2 ani jumate facturile.
Hidro a facut licitatie ca sa se integreze cu un PSP dar nicio oferta nu a fost declarata conforma cu caietul de sarcini. Aia e, facturi mai mici platite prin internet banking/direct debit/robotel vs plata cu cardul si facturi mai mari de la alti furnizori
Facturile Hidro se pot adăuga in Pago si un-doi
Daca ai mai multe locuri de consum le imparti intre cele 2 si stai in zona free
14. Cronica de termoficare: Oameni care ne incalzesc coorul la Brasov
https://www.bizbrasov.ro/2024/07/03/ce-fel-de-mita-primea-directorul-de-la-serviciul-public/
5. Se schimbă degeaba daca nu au resurse și pentru protejarea lor. In parcul Tineretului (administrat de PMB) au schimbat de curând câteva locuri de joacă. Dar pentru că aceiași PMB nu are personal de paza, nu are poliție locală care sa mai arunce un ochi și prin parcurile pe care le gestionează, vandalizările sunt ceva comun. Ieri de exemplu un astfel de loc a fost distrus în mare parte, incendiate și topite instalațiile.
Nu tine de PMB, dar in S3 s-a facut intre blocuri un mic loc de joaca si a fost revolta la pensionarii obositi.
Nu mai pot sta cu geamul deschis de la galagie.
E ciudat cat urasc romanii copiii.
La fel la mine pe ulita cand am pus un cos de basket, ca lemloveste masinile cummingea, ca e harmalaie, ca vin sa se joace de la x strazi distanta.
Normal, ca nu e niciuoc de joaca!
Ce fel de copii urasc romanii ? Aia care „nu au parinti” cumva ? Era sa-l dau cu capul de asfalt pe un borac impreuna cu tasu, borac care tocmai primise cadou bicicleta si care credea ca e amuzant sa stea cu mana pe claxon (sirena) tot timpul cat se plimba printre blocuri duminica la 14.30. Cum tasu nu-i zicea nimic, i-am zis eu. Stii cum e aia, Andrei, adevarul e pe la mij.
@Andrei
Ca să fiu puțin avocatul diavolului, ia vezi și tu cum mulți copii urlă ca descreierații, ca niște maimuțe urlătoare din jungla braziliană, iar mămicile care stau în preajmă sînt absorbite total de telefoane și țigări sau bîrfă la volum foarte ridicat (că le auzi din blocul de peste drum).