Știrile zilei – 29 septembrie 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

18 comentarii

 1. Aaah, Romsys. Blast from my past. M-am intersectat de multe ori cu ei prin proiecte „guvernamentale”; noooo, n-as fi crezut in veci ca sunt DNA material (lol…)

  00
 2. Bulina rosie? Aia nu era steagul Japoniei? Credeam ca marcheaza cladirile cele mai rezistente in fata cutremurelor 🙁

  00
 3. Romanii, fara spirit antreprenorial? Credeam ca Lorand Szasz si sleahta sa sunt cei mai tari antreprenori din galaxie!

  00
 4. Eu zic ca de la achizitii ni se trage,
  dosarul ala cu sina trebuie cumparat de cineva, printr-un cotnract de rechizite…
  Ca deh, agentia guvernamentala e autoritate contractanta si se supune legii achizitiilor publice (cum e si normal).
  NUmai ca… legea (legile de fapt – ca sunt mai multe) e si foarte complicata, si neadaptata la realitatile RO. De asta pe o procedura de atribuire contract rechizite se poate sta 1-2-3 ani (vicii de redactare, erori de sistem la licitare, apoi contestatii, apeluri, etc), fapt ce duce, in final, ca functionarul acrit si plictisit de viata care are de verificat dosarele sa …. nu aiba dosare cu sina.

  Optiunile lui sunt simple – fie vine cu dosare de acasa (cumparate din banii lui), fie nu isi face treaba, fie le cere de la altcineva… Ghici de la cine ?

  00
 5. Asta cu spiritul antreprenorial pe care o tot vântură lumea este de genul „dacă eu mănânc doi pui și tu mori de foame, se cheamă că am mâncat fiecare câte un pui”. Nu poți să aplici grile de calcul normale într-o țară atât de… întreprinzătoare. Dacă la cele 600.000 de firme mai pui cele 400.000 de pfa-uri și încă vreo 100.000 de întreprinzători „subterani” gen băieții care „fac Germania”, service-ul din fundul curții lui Vasilică, fermele, instalatorii și electricienii care „fac un ciubuc”, ajungi la niște cifre mai apropiate de realitate și de media europeană și poate chiar peste.

  00
  • Discutia e mai ampla. Statul e principalul vinovat, economia la negru e in floare, nu ai nici o motivatie reala sa intri in legalitate, doar piedici si batai de cap inutile. Asta se aplica in mai toate domeniile, mai ales agricultura, constructii, vanzarea cu amanuntul, etc. Exemple avem cu nemiluita, sistemul e gandit sa te doboare daca te p… contra vantului

   00
 6. „Deutsche Post cumpără Poșta Română”

  Vise umede

  00
 7. „Românii nu au spirit antreprenorial” eu cred ca din tabelul ala noi iesim bine, toata europa e plina de srl-uri sau alte asociatii la noi avem deja „corporatii” nu ne mai incurcam cu de-astia mici

  00
 8. pe la 70+ ani, tot eutanasiat de butoi aş vrea şi eu să mor. da’ poate mai prin decembrie şi nu prin CO2 🙂

  00
 9. Sa ma fut pe titlurile lor! „Erau unu’ peste altu'”…WTF

  00
 10. Ce-mi place mie de numa de la Post Modern Jukebox:
  https://www.youtube.com/watch?v=oyiWQ3l66Nk

  00
 11. Si uite de asta nu avem spirit antre… din ala. ca se trezeste gigel sa comenteze ca „plm esti patron d’acu” si ca patronii de la noi nu prea le au cu actele si cu oamenii. Deci e de la educatie

  00
 12. Cum nu au spirit antreprenorial? Eu stiu niste antreprenoare…mamaaaaaaaaa! Si niste antreprewnori de succes care au invadat Europa, apoi au investit banii in masini de fite si palate cu turnulete.

  00
 13. Știristul de la ProTV ar trebui să mai treacă pe la școală. Fermentația alcoolică produce dioxid de carbon, nu monoxid.

  00
 14. Poate ar fi trebuit

  00
 15. Poate ar fi trebuit să menționeze în articolul ăla și cum lumea nu are curaj nici măcar să deschidă un chioşc in spatele blocului că te călărește statul cu controale, taxe si impozite scoase din cur până începi să dai șpagă sau îți închizi prăvălia.

  00
 16. Daca ar cumpara si Posta Romana sa o scoata din mizerie ar fi extraordinar. Cred ca i-ar costa 1 BAN per actiune la cat de sub orice critica sunt filialele.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube