Știrile zilei – 29 iunie 2020

  1. BrunetăVerde . Brunetă . Brunetă . Blondă . Brunetă . București . Roșu
  2. Sunt curios, crede cineva că necredincioșii sunt utili societății?
  3. Românii au cumpărat doar produsele necesare
  4. Cam asta e șpaga ca să fie bine pentru Huawei în Anglia
  5. Google va șterge chestii după 18 luni
  6. Se renovează școlile, profitând de starea de urgență
  7. Vânzările Starbucks au scăzut cu 65%
  8. Tinerii americani nu mai sunt preponderent albi
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. 4. Da. Citisem despre interdicția pe care guvernul britanic asupra Huawei :). Și la doua zile Huawei baga 1.2 miliarde în Anglia. Pai plm. Vorba romanului: și cu p**a in cur și cu sufletul în rai nu se poate.

    5. Frumos. Google minte frumos.

    8. Foarte probabil. Vad multi asiatici… Mulți negri. Foarte mulți latino… BLUE lives matter :)

    00
  2. 5. Aia cu Google care va sterge din istoric ma sperie putin. Probabil au ajuns atat de avansati pe machine learning ca nu mai au nevoie de prea mult istoric sa stie tot despre tine. Gen, una-doua cautari si poate sa-mi spuna ce temperatura era afara cand s-a cunoscut mama cu tata, sau ce-o sa am de gand sa mananc martea viitoare.

    00
    • Adevărul ca google este intetesat sa stie de ma-sa unui pulau prostalan din Romania. De asta nu le merge treaba, ca nu stiu despre toti papagalii care se cred importanti.
      NIMENI nu e interesat de tine, ba, nu-ti mai face iluzii. Nici macar pentru un robot nu esti interesant.

      00
  3. 2. Argumentele doamnei doctor sunt de natura emotionala. Afirmatiile din articol cum ca 90% din infectati fac dubla pneumonie bilaterala contrazic afirmatiile ministerului si ale oms. Prezentarea amestecata de imagini de tomografie computerizata drept radiografii fara explicatia modificarilor patologice e de asemenea chestionabila.
    Iar folosirea obsesiva in presa a sintagmei de inspiratie sergiunicolaesciana „linia intai” imi produce la propriu greata.
    Doamna doctor „nu mai suporta”. Sa ia niste magne b6. Stiu cativa doctori care „nu mai suporta” sa nu poata interna pacienti cu afectiuni grave pentru ca spitalul e „spital covid” si e mai mult gol
    Articolele astea care seamana cu o telenovela turceasca au rezultatul paradoxal al cresterii neincrederii in „stirile oficiale”. Asa ia nastere un fake news oficial.

    00
    • Si eu cred ca ”selectia naturala” este o poveste de adormit copii. Argument sta comentariul tau

      00
    • amesteci două lucruri în comentariul tău (și așa fac toți negaționiștii și conspirativiștii). pe de o parte ai reacția autorităților (politice, medicale etc.), reacție care, mai ales în românia, dar, de fapt, în diferite nuanțe, a fost peste tot la fel, stă sub imperativul improvizației, lipsei unui plan, al incomptetenței și corupției. pe de altă parte ai gravitatea bolii, foarte contagioasă (cu toate barierele puse, a depășit 10 milioane de infectați, și cifra crește agresiv), omorând, direct sau indirect deja 0,5 milioane de oameni, la un total de 5 milioane de vindecați, dar și lăsând sechele pentru toată viața (pulmonare, cardiace, renale etc.) unui procent semnificativ de supraviețuitori.

      brambureala autorităților te face pe tine și pe mulți alții, fără nicio logică, să concluzionezi că boala nu ar fi așa gravă.

      00
    • Olivia, tu esti draga?

      00
    • Rog comentatorii de mai sus sa citeasca de mai multe ori ce explica acolo anonim, poate la un moment dat au sa se prinda…

      00
    • @berenger
      multumes pentru apreciere. totusi trebue sa iti atrag atentia ca primul tau paragraf e incomplet. nu mi-e clar ce amestec: pe de-o parte am reactia autoritatilor. care ar fi in opinia dumneata al doilea lucru pe care il amestec. ori ai uitat sa il bagi in comentariu ori nu reiese din fraza aia lunga. poate explici si conchizi (nu concluzionezi…)
      @gogoasa
      nu am mentionat nimic de vaccin

      povestea pe care o spune doamna doctor acolo e copiata din filantropica lui nae caranfil. e ca o poza cu pisici pe facebook. mai bag aici declaratia de ieri a lui tataru: „Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază”. (aseara la digi 24, luat de pe g4media). deci omul simplu cand aude asemenea ineptii mai pune baza in discursul oficial?
      toti se revolta ca „populatia” e proasta, nu respecta regulile de „distantare sociala” si alte bazaconii asa ca hai sa bagam pumnul in gura tuturor. pai tocmai lipsa de respect a autoritatilor fata de marea masa a populatiei ne face sa punem la indoiala recomandarile care „trebuie luate drept ordine”, vorba lui arafat.

      00
    • @berenger – pe lângă cei 10 milioane testati pozitiv mai sunt inca de cel putin 10x mai mulți care au fost infectați și n-au stiut adică asimptomatici adică mortalitatea nu e nicidecum 5-10% cu undeva sub 1%.

      00
    • @vlad, de fapt, nu știi! e o speculație foarte la modă acum 2-3 luni, că, de fapt, cei infectați sunt mult mai mulți. studiile au arătat că nu-i tocmai așa și nici măcar în suedia numărul persoanelor cu imunizare de turmă, deci care au fost infectate, nu e prea mare. oricum, și așa, 1% înseamnă 200.000 de oameni în românia, 70 de milioane în toată lumea. și nu doar mortalitatea e problema. apar studii din ce în ce mai multe care vorbesc de procente de 30-40% de vindecați cu sechele pe termen lung, cu scădere cu zeci de ani a speranței de viață, cu diminuare semnificativă a calității medicale a vieții. deja e o apocalipsă pe termen lung, cu milioane de dializați toată viața, de exemplu, cu milioane de oameni care vor ajunge mult mai mult în spitale.

      00
    • @berenger – s-au făcut studii pt anticorpi iar în america 22% din populația new york-ul fusese infectata fara să știe la fel în Spania 5.3% din toată populația Spaniei fusese infectate adică în jur de 2.5 milioane de oameni fata de cei sub 300 de mii de testati oficial pozitiv în condițiile în care spania are una dintre cele mai mari rate de testare, duble față de media din lume sau triple fata de Romania.

      Orice boala care dezvoltă forme grave poate lasa sechele cronice pt toată viața, însă și la acest capitol procentul celor care dezvoltă forme grave e foarte mic sub 5% din totalul infecatilor.

      00
    • studiul pentru new york se baza pe o testare aleatorie pe 3000 de subiecți, în aprilie, în perioada cea mai crâncenă pentru oraș, deci fără relevanță la nivelul întregului oraș. datele nu au fost confirmate de alte studii. bănuiesc, dacă stau să bibilesc datele, că și în spania e la fel.

      oricum, mai este un fenomen care contrazice teoria asta: dacă ar fi adevărată, în țările mici și bogate, care au fost lovite puternic în primă fază (austria, elveția, norvegia, luxemburg etc.) și care au testat masiv populația (cu procente între 7 și 25%), ar fi trebuit să apară mult mai multe cazuri. nu au apărut. din contră.

      00
    • @berenger – Pai e simplu, cei care în prima fază au testat masiv au stopat răspândirea și acum au foarte puține cazuri noi fata de cei care nu au testat cum e și cazul nostru, la noi nici macar acum nu se testeaza masiv că să se laude johanis și sica cu cifre mincinoase spre deosebire cei care nu au testat masiv in prima faza însă care acum o fac acum cum e cazul angliei, americii…., ei vor scăpa de epidemie în câteva săptămâni pe când noi vom rămâne în continuare cu aceiași raspandire masiva.

      00
    • la noi va dura mult mai mult pentru că lumea nu respectă regulile, nu că nu sunt teste făcute. suntem peste franța, cam la nivelul olandei la numărul de teste raportat la populație.

      00
    • @berenger – pai grecii sau bulgarii respecta mai bine regulile decat suedezii sau belgienii având cam de 10x mai puțini infectati la 1 milion de locuitori ?

      Nu-i adevărat franța are de aproape 2x mai multe teste decât noi (aproape 60 de mii la 1 milion) iar olanda de 2.5x (80 de mii) pe worldometers nu-s toate cifrele actualizate .

      Însă ce e cu adevărat îngrijorător e faptul că chiar și tari mai sărace că noi ca belarus au de aproape 3x mai multe teste făcute – peste 100 de mii la 1 milion de locuitori.

      00
    • @berenger – pai alege o variantă: sau e f contagioasă și atunci sunt mult mai mulți infectați, sau nu e și atunci ne-am speriat cam degeaba. Nu merge ca o boală care se răspândește foarte foarte ușor să aibă un nr. mic de infectați. Hai să și gândim, că nu suntem plante.
      Că la măsurile de prevenție din magazine, (jumătate de metru de plastic + toate produsele le trec prin mâna) ar fi trebuit să cam ducem lipsa de lucrători comerciali in primul rând, și nu doar în România ci în toată lumea. Ori eu nu am văzut magazine închise din lipsă de personal.

      00
    • @bezmetique, știu, mintea omenească e foarte orientată să gândească maniheist, ori-ori, însă realitatea e mult mai nuanțată: boala este foarte contagioasă, probabil cea mai mare contagiozitate a unei boli din istorie. mai mult, nu pare a se comporta ca alte „viroze” transmisibile oral, cu un recul în sezonul cald. evoluția din țările arabe, florida, texas, egipt etc. arată că virusul nu este deloc afectat de căldură, cum sunt cei ai gripei, de exemplu. în același timp, transmisia cea mai frecventă, în peste 999 de cazuri dintr-o mie, este pe cale orală, nu prin atingerea unor suprafețe infectate (și e logic să fie așa: virusul, chiar dacă supraviețuiește mult pe suprafețe, devine inactiv foarte repede, el este „viu”, dar nu se mai poate reproduce. dincolo de asta, nu-ți intră în organism prin piele. chiar dacă ai pus imediat mâna pe o suprafață infectată, dacă nu ai dus imediat mâna să te scobești adânc în nas și te speli după aia, n-ai pățit nimic. dacă însă cineva bolnav ți-a strănutat în față, și nu aveți măști, asta e)

      iar numărul „mic” de infectări (mă rog, dacă 10 milioane ți se pare mic) se datorează carantinării vreme de aproape 3 luni a 4 miliarde de oameni, nu că n-ar fi contagios virusul

      00
    • @berenger – eu mă refeream că e o prostie să pui etichete unor populații întregi – daca e sa ne luăm după cifrele raportate de autoritati românii sunt mai responsabili și respecta mai bine regulile decât suedezii, olandezii, germanii sau belgienii însă cum am mai spus la.noi cifrele sunt cosmetizate de putere în scopuri electorale.

      Coronavirusul sigur e mai contagios și da reacții mult mai severe decât gripa sezoniera însă măsurile impuse de autorități au fost cretine in loc sa controleze prin testări masive și măsuri punctuale focarele de infecție, au închis tot inclusiv județe care aveau doar câteva cazuri distrugând activitatea economica.

      00
    • „la noi cifrele sunt cosmetizate de putere în scopuri electorale”

      bun. deci avem o conspirație. am înțeles,

      00
    • @anonim, desen, că ai nevoie: în paragraful ăla incriminat ai două fraze, una care începe cu „pe de o parte” și alta care începe cu „pe de altă parte”. și ți-am explicat (și ție, și lui @denver). tu te legi de aspectele formale dintr-un articol, „Argumentele doamnei doctor sunt de natura emotionala”, „Afirmatiile din articol… contrazic afirmatiile ministerului si ale oms”, pe baza acestor observații ai niște reacții subiective, „folosirea obsesiva in presa a sintagmei de inspiratie sergiunicolaesciana “linia intai” imi produce la propriu greata” sau „Sa ia niste magne b6” și conchizi (concluzionezi, tragi o concluzie, conform dex) că, cu așa articole lumea nu mai crede în nimic.

      or, toată atitudinea ta arată că TU nu mai crezi în nimic. te legi de anumite aspecte, care sunt o parte a problemei (cum se comunică, cum se rezolvă problemele care repet, pot fi incriminate), ignorând realitatea crâncenă a bolii. asta amesteci tu și-ți iese o supă: gravitatea bolii este ascunsă de problemele cu „magne b6” ale unui doctor.

      00
  4. Tot ce intelegem este ca middle class-ul american nu mai poate sau nu vrea sa faca copii nici la 30.

    Sunt curios ce o sa se intample intre arfro-americani si hispanicii din america in 10-15 ani, in contextul in care o mare majoritate dintre mexicanii atat nascuti cat si veniti in SUA sunt cam rasisti fata de negrii, majoritatea avand o durere foarte mare in penis fata de „american guilt”.

    00
    • O sa se întâmple absolut … nimic. O chestie amuzanta e ca nu se mentioneaza ca aia 30% veniti din Asia sunt de prin India si imprejurimi si nu din China sau Japonia … deh, asa e când închizi granitele si ai sistem de vize nasol, “the best of the best” vor veni la tine … not

      00
    • Multi din voi nu realizeaza este ca nu rasa duce la comportamente aiurea, ci nivelul de trai. Daca Danemarca ar avea nivelul de trai al unei tari ca Somalia, s-ar comporta ca somalezii si invers. Cel mai bun exemplu este comparatia intre Coreea de Nors si Sud. Nu doar ca sunt aceiasi rasa, sunt acelasi popor, dar…

      00
    • @Zarax

      Mexicanii nu invata calumea limba engleza nici dupa 5 ani de locuit si lucrat acolo, daca sunt trecut de 20 de ani. Te intelegi mai bine cu ei in spaniola noastra pocita decat cu engleza.

      Si daca nu invata limba iti zic eu sigur ca nu se adapteaza decat minimal la regulile locale, iar daca li se permite in cativa ani fac din un cartier o mica tijuana.

      Refuza sa se adapteze si cand o fac doar mimeaza cat sa aiba drepturi sa urle de abuzuri.

      Am fugit intr-o societate mai civilizata, dar caram cu noi gunoiul si il numim „heritage”, gunoi care ne-a distrus societatea de unde am plecat.

      La cum arata situatia in multe zone pe pamantul asta, sovinismul risca o sa ia pe cote ireale in urmatorii 20 de ani.

      00
  5. Am si eu un mesaj pentru motociclistul care ambaleaza motorul pe strazile din oras. Scuze pentru offtopic si limbaj.

    00
  6. NOU
    #31

    4. The sweet fuckin’ irony. E bună puțulica chinezească.

    00
  7. „utilizatorilor noi”, „utilizatorilor noi”, „utilizatorilor noi”

    00
  8. NOU
    #33

    Ma doare s-o spun ca si unul trait atatia ani sub comunism, dar daca exceptionalismul american si britanic se bazeaza pe cei doi cretinei aflati la carma, am cam belit maciuca!

    00
  9. Tinerii români nu mai sunt preponderent albi de ceva vreme.

  10. 3. Oamenii, care traiau de pe o luna pe alta, isi cumpara doar produsele strict necesare cand raman fara bani! Cred ca stiu cine ia premiul Nobel in Economie anul asta.

    Restul articolului fiind o reclama jenanta, n-as pune mare pret pe studiul asta oricum.

    00
  11. Pline, pline terasele la mare de parca virusul asta nici n-ar exista iar presa cam tace + partidele politice au aceeasi atitudine, practic nu e nici o diferenta între psd si pnl, nici unii nu poarta masca

    00
  12. Pct. 2: reprezinta masa de votanti care asigura majoritate unui partid sau altui.

    00
  13. E destul de clar că lockdown-ul pt toată țara, inclusiv pt județe care aveau puține cazuri, a fost o prostie afectând grav activitatea economica, mult mai eficiente ar fi fost testarea masiva in prima fază combinata cu măsuri punctuale pt focare, așa au procedat unele tari din Asia reușind să stopeze răspândirea și în același timp neafactand grav activitatea economică.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube