Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Legat de ING, problema cred ca are ca sursa niste politici de compliance prost intelese sau aplicate, venite de la banca centrala din tara de origine.
    Am lucrat intr-o companie similara, un IFN, nu o banca, ce avea sediul central in Franta, si de la departamentul respectiv aveam mereu traininguri si teste, ca sa se asigure ca nu se deschid conturi pentru persoane din tari sensibile din punct de vedere politic.
    Poate cei de la ING au schimbat niste reguli de curand sau au gasit niste angajati extra-zelosi, de unde si marea incurcatura. Nu le iau apararea, doar fac niste clarificari din ce stiu de unde am lucrat.
    Oricum finalul acela plangacios m-a dat gata – intotdeauna va conta de unde esti, ce ne mai lamentam aiurea-n piata.

    00
    • Oricum finalul acela plangacios m-a dat gata – intotdeauna va conta de unde esti, ce ne mai lamentam aiurea-n piata.

      Exact asta (printre multe altele) le-am spus multora, inclusiv xenofililor, pe baza experiențelor ale altora de afară, ori de câte ori s-a ivit ocazia: oricât de mult îți zâmbesc în față (și cred că și tu știi zâmbetul ăla larg, știu că inclusiv francezii se folosesc de tactica aia emoțională falsă de jivină), tu tot un străin vei rămâne pentru străini, oricâte laude le aduci, oricâte preaslăviri le faci sau oricât de slugarnic devii încât să-ți vinzi țara pt ei (cum au făcut-o „aleșii” noștri, tot de mentalitate de slugarnic xenofil suferă și ei și acum), doar ca să speri că te privesc mai mult decât un străin sau să te vadă ca pe al lor.

      00
    • xenofili peste tot… chiar am ramas singurul xenofob ? :))

      00
    • Eu cred că în Franța nu si-ar permite să facă așa cu cetățeni francezi naturalizati, născuți în altă țară (eventual musulmană). Pt că sunt prea multi și s-au obișnuit cu ei. A, cu rezidenți străini poate da, chiar daca și ăia sunt milioane.
      La noi încă nu-i obișnuită lumea

      00
  2. Cum a umilit Guvernul angajatii din IT?

    1. Scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru aceasta categorie echivaleaza, din punct de vedere practic, cu un ajutor de stat. E timpul sa constientizeze toti ITistii aceasta discriminare pozitiva ca era prea mult hipsterism autosuficient printre membrii acestei categorii sociale.
    2. De fapt scutirea de la plata impozitului pe salariu este o facilitate acordata multinationalelor din domeniu. Si din articol reiese ca firmele, si nu angajatii, vor fi puse pe drumuri sa se milogeasca la institutiile statului.

    Fake news, QED.

    Disclaimer: sunt itist.

    00
    • Pt Florin, si alti „destepti” ca el: un sector strategic e un sector de care depinde intreaga economie si „bunastarea” tarii! Facilitatea asta fiscala a permis Romaniei sa atraga miliarde de euro -> de pe urma reducerii de impozit din IT a beneficiat si inca beneficiaza si nea Costel care e vanzator la Auchan si nea Vasile care lucreaza la o fabrica de hartie igienica din Teius, si nea Dorel care e mecanic…. pt ca, ce sa vezi, IT-istii astia cheltuie banii primiti de la multinationalele cele rele in Romania, pe produsele si serviciile angajatorilor lui Costel, Vasile sau Dorel.
      Dar e mai simplu sa gandim si sa vedem doar 1 metru in fata noastra: „aaa, da-i in plm pe-astia din IT, ca e discriminare, ar trebui sa plateasca toti impozite” – fix ca baba de la stiri care, intrebata ce parere are ca statul se gandeste sa mai acorde o zi libera de paste, a zis „eu sunt pensionara, pe vremea mea se muncea mai mult, ar trebui sa nu se dea asa multe zile libere ca cine mai munceste?” – fiecare perioada cu zile libere de la stat aduce zeci de milioane de euro in turism. N-ar fi bine sa nu ne mai calcam in picioare in weekenduri prin statiuni?
      PS: vezi ca nu stii ce-i ala Disclaimer si daca mufezi cabluri si instalezi windows nu inseamna ca esti „itist”…

      00
    • @Florin tot respectul.
      Pe de-o parte multi acuza pensionarii ca au votat PSD pentru ca le-a promis 50 lei in plus la pensie.
      Atunci sa vedem cum judeca multi din cei care fac parte din categoria cu cele mai mari venituri salariale din Romania.
      ADEVARUL: Da, exista o pierdere neta pentru cei din IT care erau(si sunt in continuare scutiti de impozit), dar in continuare din 2018 VOR AVEA VENITURI NETE MAI MARI decat un salariat cu EXACT ACELASI SALARIU BRUT din orice alt domeniu, pentru ca beneficiaza in continuare de scutirea de impozit.
      Ideea ar fi urmatoarea pentru cine nu a inteles: cum pot acuza pe cineva ca se bucura pentru 50 de lei, cand pentru acel cineva chiar conteaza 50 lei, iar eu la randul meu desi sunt in continuare printre cei mai favorizati nu pot trece cu vederea o pierdere de cateva sute de lei. Atentie aici, sper ca nu credeti ca cineva a garantat scutirea de impozit pe vecie. Candva poate disparea la fel cu nici in alte tari nu exista. A fost si este acordata inca pentru a stimula acest domeniu.

      00
  3. Deci dr Suciu vede pe 17 martie acum 8 luni ca dr Lucan taie artera pacientului si nu depune IMEDIAT plangere penala? Face un Harvey Weinstein cum ar veni?Probe zero… …Slow clap

    00
  4. oooo nuuuu tehnologia moderna schimba societatea ce ne facem muicaaaaa??????//

    eu zic sa revenim la telegrame. stop

    00
    • Nu e gluma, problema aici nu e faptul ca tehnologia schimba societatea, ci viteza cu care o face, si mai ales cat de profunda este aceasta schimbare. Va exista o prapastie din ce in ce mai mare intre generatii, pentru ca nu toti vom asimila cu aceeasi viteza aceste schimbari. Se schimba tot: cum si ce mancam, cum si cat dormim, cum si cat ne relaxam, cum si cat facem miscare/sport, cum ne este afectata vederea, functiile creierului, etc. Fac o analogie oarecum stupida: oamenii sunt acum ca si un PC la care ai facut overcloacking. Functionam mai repede si mai eficient, dar ne si uzam mult mai repede.

      00
  5. Ajutoare pentru IT-isti la fel ca pentru putorile psd-iste…. dragut, ce sa mai zicem.

    Ajutoare care de altfel se vor putea taia lejer de tot daca guvernul nu va avea buget pentru asta sau va considera oportun sa nu mai dea ajutoare unei categorii sociale care oricum traieste bine.

    Tu ca tara, ai un domeniu care se dezvolta continuu si care beneficiaza de anumite scutiri – tocmai ca sa incurajezi si alte firme sa vina si sa se dezvolte aici – si ce faci? tai beneficiile ca sa poti plati pensii si mariri false. Logica de prosti dar si mizerabila in acelasi timp.

    00
    • Sa vezi ce misto le-a dat-o in cap celor care au deschis, sau vor sa deschida, pentru prima data o firma in tara asta prin SRL-D. SRL-D beneficia de anumite facilitati primii 3 ani( nu platea contributiile CAS pana la maxim 4 angajati). Odata cu noile modificari fiscale, s-au dus pe apa sambetei aceste facilitati, si odata cu ele, si calculele a aproximativ 40K de Antreprenori. Daca i-a mancat in fund sa faca afaceri in Romania .. mama lor de chiaburi.

      00
  6. „In 2011, for the first time in 24 years, the teen suicide rate was higher than the teen homicide rate.”
    Ce ma enerveaza genul asta de ‘date’. Este o informatie total irelevanta daca nu se dau cifre. Poate homicide rate a scazut cu 90% si teen suicide rate a crescut cu 1%. Nu e nici un pic de informatie buna in informatia de mai sus.

    Oricum, tragic articol, mult prea lung pentru attention spanul meu de iGEN, cu foooarte multa informatie repetata.
    Acum ma intreb, TU cum iti cresti copiii? Cum ii tii la distanta de telefon / iPad / Social Media?

    00
  7. Ia sa vedeti cum e sa intarzii doua zile dupa scadenta unei rate. Civilizatii de la ING se transforma in inGică Cămătaru, efectiv amanintari la telefon. SI vorbim de o rata mica, de ~400 de lei si de un cont cu vechime de ~20 de ani.

    00
  8. M-am oprit la prima folosire a „incredibile” in aia cu how we date now. E ca like și you know.

    00
  9. Eu nu inteleg episoadele de genul Lucan. Ala care l-a reclamat, desi stia ca Lucan comite mai multe infractiuni, nereguli, el s-a decis tocmai acum sa-l reclame. Pana acum ce a facut? A obtinut favoruri? A fost papusar?

    Pe Lucan poate sa-l trimita si 20 de ani in spatele gratiilor, nu ma intereseaza, dar ala care l-a reclamat, de ce nu a facut-o mai devreme? A facut-o tocmai cand a ajuns deputat USR. Ma lasi cu jeguri dintr-astea….

    00
    • decat niciodata…

      00
    • Stai jos…esti prost si nu ai inteles nimic. Marș la Mircica pe blog.

      00
    • Dacă eşti mic, jigodia de lucan te calcă ca pe un gândac cu pilele lui, poți să fii medic şi să vezi chestii, dacă dinozaurii din consiliul medicilor spun că el are dreptatea atunci aşa rămâne. Voi credeți că acum a făcut nasoale doar, în ultimii ani? Acum i-a slăbit doar susținerea, de aia cade.

      00
    • Matei, observ ca ai invatat sa scrii. Doar atat poti?

      00
    • Daca citeai si alte articole ai fi aflat ca il reclama de 14 ani dar lucruri au inceput sa se miste dupa ce reclamantul a ajuns in USR.
      Pt cei ca tine Zoso ar trebui sa puna o atentionare la articole ( sa cititi subiectul de la inceput si din mai multe surse)
      Genul asta de comentarii l-am vazut la articolul cu fetita bolnava de cancer ai carei parintii s-au opus operatiei( fara sa citeasca despre :cum s-au desfasurat lucrurile, cat au stat cu ea prin spitale cu operatii si chimoterapie si faptul ca doctorii le-au spus ca e in faza terminala si pronosticul este extrem de rezervat)

      00
    • ifcosmin, cu unul ca tine nici nu merita sa se deranjeze omul mai mult.

      00
  10. Io, ieri, pă persoană fizică la o agenție ING pentru actualizare date din motiv de bolentin nou.
    – boftiți bolentinu
    – mulțumesc spuse domnul de la birou
    Domnul facu o copie color

    00
  11. Legat de ING, cand eram eu consultant de asigurari, au refuzat sa preia in asigurare un client sirian ( cu o polita de 100.000 lei/an ) prin 2008. Motivul invocat a fost “riscul economico-financiar” si cam atat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.