Știrile zilei – 29 aprilie 2020

  1. Apus . Brunetă . Roșu . Brunetă . Oraș . Brunetă . Brunetă . Pistrui . Brunetă
  2. Școala se încheie
  3. Cosmopolis, unul rezidențial bine amenajat, se extinde
  4. Cum a pierdut Putin războiul petrolului
  5. Oamenii nu înțeleg ce e acela un efort comun
  6. Trucuri în ecommerce/comerț
  7. Se întorc bombardierii
  8. Profitul Adidas a scăzut cu 90%
  9. Putem trăi și cu magazine cu program scurt
  10. Cronica de business
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

  1. Eu nu înțeleg cum se întâmplă chestii d genul asta la noi.
    https://www.g4media.ro/deputatii-au-adoptat-tacit-proiectul-privind-autonomia-tinutului-secuiesc-va-avea-presedinte-si-limba-oficiala-maghiara-senatul-e-camera-decizionala.html

    Chiar nu mai dispare partidul asta care în afară de autonomie nu face nimic?

    00
    • Poti condamna UDMR ca se agita pentru maghiari?

      00
    • Da, pentru că pot ajuta sa dezvolte regiunea și să le facă locuri de muncă și facilități, că aia mor de foame pe acolo, nu sa fie autonomi. Mi se pare rău intenționat si de o prostie crunta. Pe principiul vrem și noi să furam de undeva. Fac autonomie și cer apoi ajutoare de la statul român. Really?

      00
    • Cred ca tocmai ai descris toate partidele din Romania, nu doar UDMR….

      00
    • As sta să îți explic cum e diferit ce zic eu vs ce spui tu însă mă îndoiesc că poți trece peste ideile tale.

      00
    • iar s-a umflat tărâța naționalistă în români. în rest, românului nu-i pasă că ungaria cheltuie mai mulți bani decât românia pentru ca secuii să învețe limba română, sau că politicienii naționaliști împiedică de ani de zile realizarea autostrăzii tg. mureș – iași tocami pentru că ar trece prin ținutul secuiesc și ar lega și colțul ăla de țară de restul lumii

      00
    • Dar nu e vorba despre cine cum cheltuie mai multi bani sau de tarata Naționalistă. Eu vorbesc strict de incercarile astea continue de autonomie, pe care nu le înțeleg. Ce se va câștiga din asta? De ce tot insista cu subiectul asta?

      00
    • de ce vor autonomie? de bine ce au fost conduși de la bucurești în ultima sută de ani. pentru că au rămas cei mai săraci din transilvania, cu infrastructura cea mai proastă și rupți cu totul de restul țării. pentru că statul român îi tratează cu dispreț și îi consideră apriori trădători. pentru că un maghiar din ținutul secuiesc are un handicap major în a se realiza în românia și statul român nu l-a ajutat niciodată.
      în rest, da, spre deosebire de ungurii de acolo, udmr vrea autonomie pentru că vrea baronat propriu la nivel local. așa cum alți baroni locali au în regiunile lor, în toate colțurile țării

      00
    • Pai daca tot au autonomie, nu se face si o granita in jurul lor. Sa vezi cum le trece autonomia.

      00
    • @emil, fix așa a gândit stalin când a pus ziduri în jurul berlinului de vest. asta așa, ca să știi în ce mândră companie te afli, mărețe cetățean al ue!

      00
    • cum ar fi ca fiecare regiune sa fie autonoma, sa isi gestioneze problemele local si sa nu trimita toti banii spre Bucuresti sa aiba Gigacaloria gratis bucurestenii? Cum ar fi ca fiecare minister sa fie in alt judet? Cum ar fi ca ideea de descentralizare sa fie cu adevarat discutata si acceptata?

      00
    • @bereneger – Vadim Tudor a reînviat e Klaus Iohannis.

      00
    • Offtopic: https://www.datelazi.ro/ e praf, se încarcă o pagină fără conținut. Cât de greu e să întreții un site de o pagină?

      00
    • @berenger: inteleg ca esti caz special si/sau ti-a expirat medicamentatia, dar azi ma simt binevoitor sa imi pierd timpul cu toti progresistii si conspirationistii: bre, aia cand au cerut autonomie, au venit cu basini de steag propriu, imn propriu, drepturi proprii, tot setul. Practic, tarisoara lor. Nu ti se mare normal ca atunci sa exista si granite? Pai ori o duci pana la capat, ori ciocu’ mic si viseaza autonomia aia doar in somn.
      Cat despre cacatul ala ce l-ai debitat ca Ungaria investeste sa se invete limba romana in tinutul secuiesc: cand ai calcat tu ultima data pe acolo? Pe langa daca vorbesti romana in zona aia risti sa te scuipe careva pe strada, tie ti se pare normal ca aia sa o dea cu basini ca acolo nu e zona de vorbit in romana, cand esti din toate punctele de vedere in… ROMANIA!?

      00
    • @alexnicolae, nu te mai agita atat cu gigacaloria gratis de la Bucuresti.

      1.Cu toate subventiile posibile, gigacaloria din Bucuresti tot este mai scumpa decat in restul tarii.
      2. Bucurestiul sustine economic majoritatea judetelor. Adica fluxul banilor este dinspre capitala catre provincie, nu invers (si intotdeauna a fost asa).

      00
    • @alexnicolae – București și Ilfov produc 40-50% din pib-ul României, iar poveștile ardelenilor cat de tari sunt ei n-au nici o bază reală toată industria serioasa e in muntenia: Dacia la Mioveni, Ford la Craiova și rafinăriile la ploiesti doar astea 3 împreuna fac 80-90% din industria României.

      00
    • @emil, în mărinimia mea te întreb doar atât: nu-i așa că habar nu ai ce-i aia autonomie, cum se manifestă prin alte țări cu apă caldă și că toată cultura ta politică se reduce la două clișee naționalist patriotarde? de fapt, nu te mai întreb, că e clar asta.

      00
  2. Iohanis ieri a pus doar graficul care-i convine că să mai prostească o tura populația – chiar și din țările alese de el la numarul de teste făcute la 1 milion de locuitori stăm mai prost decât germania și Canada care chiar daca au mai mulți infectați la 1 milion au și de 3.1x respectiv de 2.5x mai multe teste făcute la 1 milion de locuitori. Lăsând la o parte că noi ar trebui sa ne comparam cu europa de est fata de care stam cel mai prost la toți indicatorii.

    Toate astea pe langa minciună cu regiunea din Franța care deschise școlile sau cea de ieri că oms spune n-are rost testarea in masă, mari proști americanii și germanii care testează in masă aproape 6 milioane de testări respectiv peste 2 milioane, fata de deșteptul de iohanis.

    00
    • Las doar asta, citat din ce ai zis:
      – Iohanis ieri a pus doar graficul care-i convine că să mai prostească o tura populația
      – noi ar trebui sa ne comparam cu europa de est fata de care stam cel mai prost la toți indicatorii.

      00
    • Practic daca calculăm numărul de infecatati la 1 milion de locuitori rand cont și de numarul de teste făcute la 1 milion de locuitori avem așa:

      Germania 1909 infectați vs Romania 1912 infectati
      Canada 1325 vs Romania 1546

      Însă comparațiile cu europa de vest sau america sunt penibile ei aveau milioane de turiști și aeroporturi cu un trafic imens fata de otopeni si cu o grămadă de escale spre toată lumea

      00
    • Unde vrei sa testezi milioane daca avem capacitatea teoretica 10k zi dar practic 6k? sigur Iohannis te-a prostit inca o data ?

      00
    • @Nicu – cine a zis sa testezi milioane ? Portugalia o țară cu o populația jumătate față de a noastră și cu un pib mai mic are aproape 380 de mii de teste făcute fata de 150 de mii la noi, iar la 1 milion de.locuitori are de 4.7 x mai multe teste facute.

      00
    • Vad că lumea sa leaga de prostit, hai sa punem câteva declarații ale lui iohanis:

      – acum câteva săptămâni vroia sa demitizeze boala care e doar o răceală banala
      – acum 2 zile franța a deschis școlile într-o regiune și a constatat o explozie de infectari
      – ieri – oms spune că e inutila testarea in masă.

      00
    • E atat de greu de inteles ca cantitatea de teste e si in functie de cazurile grave?
      Ok, hai sa comparam numarul de decese si de persoane la terapie intensiva. Acolo stam super bine fata de tarile din vest. Si nu ma refer la procentul deceselor din cazurile identificate pt ca la fel cum ai zis tu, nu se fac la fel de multe teste pe vii, deci nu e relevant. dar cand decesele cu covid19 abia se apropie de cati mor din orice cauze intr-o zi obisnuita in Romania, stam chiar mai bine decat in graficul ala prezentat.

      00
    • @S – la morti fiecare declara ce vrea, doar nu crede cineva că există o diferență fundamentală între belgia, olanda,UK, franța toate cu o mortalitate intre 15-12% care să explice diferență față de germania cu 3% mortalitate, ce e sigur e faptul că noi avem cei mai mulți morți din europa de est la o populație jumătate cat a poloniei, in condițiile în care tolantan scrie de 13 morți în Timișoara și 70-80 de morți în Suceava nedeclarați in statistica oficiala.

      00
    • I-a testat tolontan? Si oricum, daca sunt, inseamna ca decesele lor aveau si mai putina legatura reala cu covid19 fata de cele declarate, avand in vedere batranii cu 5 comorbiditati care mai apar in statistica. Si prin legatura reala ma refer inclusiv la faptul ca probabil pe unii si o raceala obisnuita ar fi fost picatura care i-ar fi trimis pe lumea ailalta. Statul face bine oricum, in nici un comunicat oficial nu o sa vezi formularea decese din cauza covid19.
      Fiecare tara declara altceva, dar am impresia ca nu suntem noi campioni la incadrare cu greu a deceselor la decese cu covid19.

      00
    • @S – cu boli cardiovasculare sau cancer poți trăi ani sau zeci de ani, unii mor de bătrânețe inainte de a fi afectați serios de unele forme de cancer și boli cardiovasculare,suntem țară cu cele.mai multe decese la cei fara alte boli peste 10% din total și tara cu cele mai multe decese sub 60 de ani 13-14%, pnl raportează că să dea bine în statistici și apoi să aibă cu ce se lauda iohanis și mandolina.

      00
    • Poti trai, dar cand totalul deceselor, in aproape o luna jumate, inca mai are pana sa egaleze media zilnica a deceselor de anul trecut, e clar ca nu e un fenomen de masa in ceea ce priveste oamenii care aveau afectiuni cu care puteau trai si acum o patesc de la covid19.
      La varsta, asta arata foar cat de rablagiti sunt unii de la varste mai fragede la noi decat la altii.
      Si pentru cei comunicati fara comorbiditati, asta confirma doar ca detectia timpurie a bolilor e mai redusa la noi decat la altii. Probabil aveau si ei ceva.

      00
  3. Putem trai cu magazine cu program redus dar de ce am face asta? Din partea mea, dupa ora 23 si duminica, sa imi adauge la final 5% la bon dar sa am magazine non stop. Din banii in plus sa ofere bonusuri mai mari angajatilor. Imi lipseste mega-ul non stop la care ma puteam duce fara sa stau la coada.

    00
    • Pentru că ar fi civilizat să nu mai ai sclavi care să lucreze până la ce oră grea „gc”, că trebuie să-și ia el iaurțel de la magazin ACUM.

      00
    • Pentru ca și aia sunt oameni, nu servitori care sa stea la dispoziția printisorilor ca tine.
      Orice om normal s-ar pisa pe bonusul ala de care zici tu, fiindcă nici un hipermarket nu ar acorda un plus atât de mare încât sa merite.
      Ție dacă ți s-ar da 200 de lei în plus, ai baga munca de noapte și duminica și sâmbătă ca să vina sulică sa ia el o punga de pufuleți la 12 noaptea fără sa stea la coada, ca pe el îl doare în pl, se duce sus și în juma de oră adoarme, nu sta ca tine sa numere furnici pana dimineața și sa fii în general la cheremul angajatorului, sau ai alege sa ramai cu aia 2500 de lei si sa ai o viata normala?
      Bine, diferența ar fi ca ei nu ar avea de ales de fapt…

      00
    • Asta cu putem trai cu x e o panta periculoasa. Pe asta s-a bazat si ceausescu cand a taiat o chestie, apoi alta, apoi inca una. A tot vazut ca romanii pot trai si asa.

      00
    • @S, nu v-ați săturat de comparațiile astea? Serios, încep să cred că oamenii care fac respectiva comparație sunt pur și simplu proști și atâta pot.

      00
    • 1. Ăăăă, e o mică diferență între „putem trăi cu juma’ de pâine/zi, 100 gr unt/lună, telefon cuplat, frică” și „putem să-i lăsăm și pe alții să trăiască”. Sau așa se vede de unde mă uit eu.
      2. P-aici prin provincie pe unde m-am mutat doar marile lanțuri (Lidl, Kaufland și alte câteva din alte zone decât mâncarea) au program pt bere și semințe noaptea, dar nici măcar ăștia nu au non-stop. Restul lumii până la 6-7 pm, multe închise pe weekend. Cofetăriile au până la 8 și probabil terasele, restaurantele până mai târziu. N-am auzit pe nimeni să se plângă.

      00
    • Nonstopul este viață.

      00
    • @ciuby
      Nu, sechelele sunt mari dupa experienta aia asa ca nu las garda jos niciodata. Cand vii si-mi spui ca nu am nevoie de atat x si mai ai pretentia sa ma obligi, cat de putin, si fara sa-mi arati si un avantaj real al renuntarii, incep sa sune semnalele de alarma.

      00
    • Ideea e nu sa inchizi magazinul ci sa-i faci sa angajeze mai multi oameni daca vor sa aiba ptogram atat de lung. In vest programul e mai scurt pt ca au grija mai mare ca angajatii sa nu fie abuzati, nu ca sa le dea peste nas clientilor care ar avea pretentia sa-si ia orez la 10 seara.

      00
    • Am pretentii pentru care sunt dispus sa platesc suplimentar, ca mine sunt destui. Am propus sa fie platiti mai mult pentru mai putina munca iar diferenta sa vina de la clienti in schimb sa aiba ture de noapte/duminica sau sa lucreze exclusiv pe timp de noapte.

      00
    • @S În vest angajații sunt „abuzați” cu 50% în plus la salariu pentru orele de noapte.
      Oare câți dintre abuzații ăștia o fac de bună voie, te-ai gândit la asta?

      00
    • Ok, hai sa fie case automate si un paznic. Asa pot toti sa stea acasa, tot timpul, ne abuzati.

      00
    • In primul rand daca macazinele ar avea program mai scurt, asta ar insemna un numar mai mic de angajati in industrie.
      Automat o parte oamenii aia pe care vreti voi sa ii protejati (sa nu mai fie sclavi) nu vor mai avea de lucru.

      In al doilea rand, unde tragem linia?
      De ce vanzatorul de la magazin este sclav daca lucreaza pe tura de noapte, insa chelnerul de la restaurant sau ospatarul din club nu este sclav? Ei nu au dreptul la o viata linistita?
      Sau vanzatorul de la benzinarie?

      Cand ANAF si DSU au spus ca nu au oameni ca sa faca controale pe tura de noapte a sarit toata lumea si a urlat ca ar trebui sa li se modifice programul.
      Dar ei nu sunt tot oameni care ar prefera sa stea cu familia acasa?

      00
  4. NOU
    #42

    Intre timp la vama business as usual. Ai COVID ? Vii din zona rosie ? 50 de euro si te trecem noi. Ordonante militare, stare de urgenta…toate-s in van. Oamenii astia au spaga in sange, nu mai pot renunta efectiv. Daca ar putea vinde anthrax sau bombe atomice pentru 100 de euro vecinului cu tulburari psihice, ar face-o pentru ca nu sunt in stare sa prevada consecintele.
    https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/cei-doi-politisti-de-frontiera-ridicati-din-vama-bors-au-fost-retinuti-pentru-24-de-ore-ce-spun-avocatii-156107.html

    00
  5. Nu stiu cum e acum in Cosmopolis dar anul trecut asfaltul de la intrare era macinat si plin de gropi. Cred ca n-au asfaltata acolo de cand au construit primele blocuri. E trist ca investesc doar in extindere dar nu si in intretinere.

    00
  6. Eu n-am inteles nimic din articolul petrolier: rusii, arabetii si muricanii au facut un cartel ca sa mentina pretul petrolulul sus, iar rusii in desteptaciunea lor au zis: „niet, noi nu oprim extractiile.” asa ca pretul s-a dus in jos.

    Muricanii sunt number one la exportul de pretrol, rezultatul a 80 de ani de invazii, razboaie si crime.

    Statele arabete Abu ,rasarite ca ciupercutele sunt finantate in totalitate din petrol, soc.

    Rusii nu sunt prea smart.

    00
    • Mai citeste odata articolul. Ai ratat niste aspecte relevante pentru situatia Rusiei.

      00
    • nu e cu poze?! :(

    • @radu

      Americanii au dus 80 de ani de invazii ca să aducă petrol de acolo și ca să-l îngroape apoi așa de adânc pe teritoriul lor, că nu l-au mai putut scoate decât cu tehnologie avansată.

      Yep, parcă-l și văd pe john cum se chinuie să bage petrolul arăbesc în pământ.

      De parcă arabilor le prinde tare rău miliardele alea cu care să-și cumpere avioane și hotele, când înainte erau o țară de muritori de foame care mâncau scorpioni prăjiți.

      00
  7. „ministerul vrea să încheie, prin licitație restrânsă accelerată, un acord cadru prin care să cumpere între 1.000 și 8.680 de bucăți „Lovitură 82 mm cu bombă de iluminare” și între 1.600 și 9.300 de bucăți „Lovitură 120 mm cu bombă de iluminare”.
    Valoarea totală maximă a achiziției este estimată la circa 78,6 milioane lei plus TVA. Ministerul Apărării justifică aplicarea procedurii de licitație restrânsă accelerată arătând că, fără accelerarea procedurii, permisă de legislația în vigoare, achiziția s-ar finaliza cel mai devreme la mijlocul lunii iulie…
    –-
    Pentru ce se grăbesc să cumpere arme? Se grăbesc atât de tare încât nu pot face licitație normală, trebuie una accelerată. PENTRU CE?
    Apropo, noi de ce avem armată? Cine ne invadează, și de ce exact ar face-o?
    Intreb asta pentru că acum doyazile am văzut în Carrefour fasole din… Siria, și Etiopia.
    Fasole din Siria.
    DE CE avem nevoie de armată? CE apără? CINE sa vrea ceva de la noi?
    Nu, muncitorii pleacă de bunăvoie…

    00
    • Pădurile tot singuri le furăm, românii își fură singuri caciula, nu e nevoie de „invadatori”. Ne descurcam excelent sa distrugem singuri țara, chiar nu înțeleg pentru ce e nevoie de armată…

      00
    • Armata apara guvernul si mosiile politicienilor: cand ai 6 vile, 10+apartamente, hectare de paduri si terenuri, iti este frica sa nu vina rusii sau ungurii peste tine sa te impuste si sa le confiste.

      00
    • Astea nu sunt arme :)) nu ii orbesti pe inamici.

      00
    • Cumpara „consumabile” care si ele au alt rol…
      Dupa ce 90% din articol e scris pt click si panica… la final scrie si despre ce e vorba si la ce foloseste.
      Quality 20-20

      00
    • NOU
      #57

      Băi dar eu nu înțeleg ceva
      Ăștia nu au ochelari din ăia cu night-vision , drone din alea deștepte și alte ,,iluminatoare,,
      La ce le trebuie bombe cu iluminare ?
      Au si pă led ?

      00
    • Asta e marea urgenta a României nicidecum măști, echipamente de protecție, teste și medicamente pt cine nu știe remdesivir nici macar nu exista in tara.

      00
  8. Nu mă doare inima de Adidas, de când au tratat-o cum au tratat-o pe Simona Halep. Adică nu am nimic cu ei, dar nici nu pot să le plâng de milă și nici măcar nu sunt fan tenis, dar au făcut atunci o mare măgărie

    00
    • Halep „s-a tratat” singura, din cauza „staff”-ului ei.
      Pentru cineva atit de muncitor si mereu in top 10, imaginea ei ar fi trebuit sa fie mult mai buna si cu mai multe contracte de sponsorizare. Dar atit „poate” staff-ul.
      Adidas a preferat atunci sa bage bagi in Mugurza si Pushniaki iar inteligentii Simonei s-au trezit prea tarziu ca nu au tratat in paralel nici cu restul firmelor, care la final de 2017 aveau deja bugetele alocate cand au aparut astia sa intrebe de sanatate.
      Sorana avea o popularitatea mult mai mare, desi ca rezultate nu s-a apropiat de Simona.

      00
  9. @el che – angajatii aia nu sunt obligati sa ramana in reteaua aia de magazine

    idei care ar trebui implementate dupa perioada asta pt. ca e clar ca TREBUIE legiferitate blocari:
    – centrale de apartament (poluare, zgomot mare la folosire*, utilizare nesimtita), ar trebui revenit la centrale de cartier (* la ore tarzii centrala si oamenii care fac dus produc zgomot si deranjeaza ceilalti blocatari)
    – reducerea perioadei de apa calda la centrala de cartier intre orele 17-19 si 6- 8, s-a dovedit ca lumea TREBUIE sa se spele cand vin de la munca, si dimineata, in rest apa rece face bine la sanatate si cine vrea sa IROSEASCA apa cu dusuri la alte ore ar trebui pedepsit cu dusuri reci
    – magazinele sa se inchide la 5, se stie ca lumea pleaca de la munca direct la magazin si le ajunge 1 ora pentru tot
    – transportul urban dupa ora 18, cine vrea sa se plimbe de nebun (magazinele sunt inchise) ar face bine sa se plimbe pe jos (sanatatea e buna, nu mai ajunge lumea sa incarce spitalele )
    – bancile – deschise intre 10 – 14, aia care muncesc sa se descurce prin invoire sa ajunga la banca, daca nu sa foloseasca automate de depunere/retragere bani
    – benzinariile sa treaca pe program 8-19, cine dracu se plimba noaptea cu masina? eventual cate 1 benzinarie (aleasa de primarie ca „sa nu existe ideea” ca ar fi cineva favorizat ) cu program non stop/judet
    – revenirea la circulatia pe numere pare in zilele impare (nu doar in weekend cum era pe vremea lui ceasca) si cu numere impare in zile pare, eventual cei cu consoane in numerele de la masina nu au voie sa circule in zilele care se termina in „i”, iar cei cu vocale doar in zilele cu mai mult de 3 silabe.
    – program tv redus de la 24h la doar 6 ore, intre 16-22 pentru ca oricum in rest lumea alearga/face dus/cumparaturi, iar la atata agitatie la 22 ar fi bine sa se culce, stim deja statisticile ca lumea nu se uita la tv in alte ore iar pentru nebunii aia care o fac si deranjeaza vecinii ar fi bine sa le taiem macaroana
    – spitalele au prea multi clienti neplatitori, asa ca cei care platesc cash pot sa vina 12 ore, iar cei neplatitori cash (adica cei care platesc taxe la stat) au voie doar intre 8-12, daca nu cu programare cu 2 luni inainte (pt urgente, etc) pentru internare intre 13:00 si 13:59, in weekend spitalele se inchid si pacientii sa se decurce, eventual sa revina luni pentru internare (atentie, cu programare cu 2 luni inainte)
    – blogerii – sa emita idei prin postari/video doar in orele de program 8-12 si 13-17, in rest este obligatorie odihna, dupa 17 baia, si tv-ul pana la 22, apoi somn de voie
    – gamer-i profesionisti, din cauza ca folosesc 10 degete la tastare si au un APM de peste 200, ar trebui sa fie limitati cu mousi care sa permita maxim 100 de apasari pe minut, si tastatura cu rame de plastic care sa nu permita in acelasi timp o mana sa acopere jumate de tastatura, maxim 1/4 la un moment dat

    ps. acest post este o bascalie la ideea lui hoinaru ca ar trebui limitate anumite elemente doar pt ca el crede ca vede mai bine situatia

    00
  10. Ca sa vezi: daca sunt acasa (adica langa magazinul deschis doar pana la ora 21) TOT timpul, nu am nevoie niciodata sa fie deschis pana mai tarziu.
    Dar daca eu plec de acasa la 7AM si ma intorc la 10PM poate am nevoie sa fie deschis pana la 23?

    00
    • asta nu inseamna ca e nevoie ca TOATE magazinele sa fie deschise pana la 23. Adica in drum spre casa sigur vei gasi un magazin cu program non-stop

      00
    • o să fiu vacă cu cabină și o să zic că dacă tu ești ok cu viața de sclav, muncind 15 ore pe zi (poate o idee mai puțin dacă pierzi și niște timp în trafic), alții nu vor o astfel de viață.

      00
    • @Itaa, cum adica unele magazine sa fie deschise non-stop si altele sa se inchida la ora 21:00? Cum stabilesti care sunt magazinele alea non-stop si care sunt cele ce „trebuie” sa se inchida mai devreme?
      Infiintam o comisie guvernamentala care sa stabileasca numarul de magazine non-stop pe fiecare cartier?

      @A, ce legatura are decizia unui om de a munci 15 ore pe zi cu angajatii din magazine?
      Este foarte bine daca tu reusesti sa-ti intretii familia lucrand doar 5 ore pe zi (sau cat lucrezi). Asta nu inseamna ca toti au norocul tau sau ca toti au aceleasi aspiratii in viata.
      Eu am vazut chiar si vanzatori care prefera tura de seara din diverse motive. Exemplu: pot sa supravegheze copiii pana vine sotul/sotia de la munca.

      00
    • „Cum stabilesti care sunt magazinele alea non-stop si care sunt cele ce “trebuie” sa se inchida mai devreme?”
      Păi a stabilit deja mega image, shop&go-urile sunt de regula deschise pana la 22, iar mega image-urile mari sunt pana la ora 0 sau non-stop. De regulă, în fiecare cartier există deja câte un mega image cu program extins la care să oprești în drum spre casă. Ar fi arhisuficient să le tii doar pe astea deschise cu personal suplimentar decât să ții fiecare shop & go să consume curent goale.

      00
  11. La nr.6 se continuă cu spor războiul rece dintre site-ul ăsta și Imgur.

    00
  12. NOU
    #68

    Bos, link-ul cu trucuri e-comerce nu merge.
    A mi me interesa mucho !

    00
  13. Muricanii sunt number one la producerea de petrol datorită fracturarii hidraulice, o revoluție tehnologică. Nu or fi ei ușă de biserică, dar tehnologia rezolvă multe limitări.

    00
  14. udmr e psd cu alt language setting

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile