Știrile zilei – 28 martie 2023

  1. Apus . Roz . Blondă . Roșu . Blondă . Blondă . Alb . Blondă . Blondă . Blondă
  2. Economia duduie
  3. Ce zice Goldman Sachs de noi
  4. Pomanagerii turismului românesc
  5. FGA a rămas fără bani, deci prețurile la RCA vor crește iar
  6. Pentru că suntem top la accidente auto
  7. Românii au bani
  8. Și au mâncat fast food mult
  9. Construcțiile duduie
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. 7. cea mai grețoasă analiză de anul ăsta

    Indecis. Tu ce zici?2215
    • ar fi de porc sa zic ca Cristian Hostiuc instiga la furt calificat?

      1514
    • De ce grețoasă? Un nene care castiga zeci de mii de euro pe luna scriind platitudini si/sau aberatii la un ziar care supravietuieste din bani de la stat si reclama mascata se plange ca nu mai gaseste loc la terasa lui favorita din Herăstrău din cauza ca s-a umplut de bugetari spagari. Mi se pare o analiza pertinenta, concisa si bine argumentata, si dovada ca nenea ar putea face chiar presa economica daca s-ar face bani din asta.

      Comentariu apreciat.955
    • Adică ? Asta e realitatea…sa vedem când o sa se spargă ‘petrecerea’ , cum o sa fie…grecii au mai dat un port, o insulă, noi ce o sa dam : pe Năstase, Voiculescu, Niculae, Dan Ioan Popescu etc ? Ma îndoiesc..

      207
    • Vali, baga butonul de 100 likes…i-as fi dat lui Sorin pentru comentariul lui 😀…foarte descriptiv 😀

      93
    • Cea mai trista analiza vrei sa zici. Pentru ca aia sunt doar cateva exemple, inmulteste cu 100k si o sa-ti faci o idee de furturile care au loc in tara asta. Pe la vami ceva? Nu, nimic, oare de ce e asa liniste acolo.

      243
    • De același lucru mă mir și eu zilnic. Toată lumea se plânge de prețuri, dar străzile sunt foarte aglomerate, la magazin stai la coadă la case, la restaurant fără rezervare nu prinzi loc, la hotel la fel. S-au scumpit asigurările, străzile vor fi în continuare pline. Se scumpește benzina, străzile vor fi în continuare pline. Apartamentele se scumpesc de ani de zile și se vând în continuare, în ciuda scumpirii, devalorizării leului, creșterii dobânzilor.

      Prețurile nu sunt prea mari, sunt suportabile și mă întreb de unde are lumea atâția bani, frate? Am un salariu peste medie, dar când mă uit la cât costă o mașină nouă, mă ia cu transpirații.

      Comentariu apreciat.571
    • gretoasa nu este analiza si nici macar realitatea pe care o prezinta.

      gretoasa este ipocrizia celor care fac ca ardeleanul care a vazut girafa: „asa ceva nu exista”.

      121
    • Tragem puțin de firul ăsta.
      Vorbim de hr-ul de la Spitalul de Urgență Ploiești Prahova. Acel spital cu lipsă de personal 100+ de medici, unde mai aveau să externalizeze și toaletele nu numai rmn,ct,analize.
      Vin medici din Târgoviște/Dâmbovița, Buzău, Slobozia/Ialomița. Au plecat de la mai rău la mai bine. La Călărași s-a oprit exodul. Și de la București și de bine și de rău.
      Ce au găsit la hr, e partea ei, ce n-a cheltuit.

      100
    • @ubercool
      Fix asta este intrebarea mea de ceva vreme .
      De unde bani? la ce renunta oamenii pentru in favoarea iesitului in oras, vacantelor , etc.

      61
    • dny, raspunsul e simplu. la nimic.

      90
    • @thebblack
      N ai cum.
      Nu vorbesc de carciumi de carciumi pline de pesti, OF, sau antrepenori specialiuzati in tunuri.
      Vorbesc de carciumi peste medie unde oamenii par normali, foarte normali dar unde 2 feluri principale si o sticla de vin te costa 300 lei.

      101
    • dny, acelasi sentiment il am și eu…dar cumva iti dai seama ce sunt…dupa vorba, dupa port…bugetari șpăgari sau ‘antreprenori’ mufati la contracte cu statul , care ii mituiesc pe primii….da, arata ‘normal’….diferenta e ca ei comanda fără sa se uite la preturi în meniu, noi ne spunem în barba , „bha ce le-au scumpit” și renunțăm la desert, bem apă plată sau minerală….

      120
    • stiu ca hostiuc e un pic de persona non grata pe aici, dar de data o zice bine.

      si iti si explica in articol. economia neagra. nu musai bugetari spagari, nu usai patroni rapace, nu. oameni normali. in pandemie si restrictiile ei lumea si economia au inceput sa functioneze ‘paralel’. se invarteau aceiasi bani, doar ca neimpozitati, plus ajutoarele ai subvențiile de la stat. la randul lor neimpozitate total.

      ei bine morisca aia a inceput sa se invarta din ce in ce mai repede. singura diferență e ca tot ce era impozit ramanea acum in buzunarul a milioane de ‘nimeni’ in loc sa ajunga prin tunuri de miliarde exclusiv in buzunarul catorva politicieni.

      in final chestia asta explica si mai bine romania. daca tot nu faceti drmuri, spitale, scoli, parcuri, lasati dracu taxele la un sfert si lasati-i sa se descurce, ca macar atat au invatat in 60 de ani de comunism si 15 de reforma handicapata.

      81
  2. 5. Fierbe sangele in mine cand aud de City, Euroins si ASF (de Carpatica nu auzisem), sange care deja e fiert. Romania e plina de lupi care pazesc oile. Parerea mea e ca desi Romania a crescut si s-a dezvoltat in ultimii 10 ani, coruptia si spaga e la cotele cele mai inalte in zilele noastre. Zici ca e direct proportionala. Efectiv se fura si se sfideaza pe fața.

    Comentariu apreciat.852
    • @Gogoasa te inseli boss: spaga nu e direct proportionala ci exponentiala. Cand s-a facut marirea salariilor la bugetari inainte de covid spaga a crescut muuult mai mult si chiar s-a dublat in unele locuri. Si la @7 sumele alea din spital nu includ si „recurring revenues” (asta e doar pentru connaisseurs ;)

      233
    • Si daca te gandesti ca astea sunt doar cateva care cumva ajung la noi, fraierii care platesc.
      Cine stie cate alte furturi, delapidari, salarii date pe naspa, etc., mai sunt si de care noi nu stim si nu avem cum sa stim.

      220
    • Era anul 2012, ma botise un prostalan cu asigurare la Euroins. DOUA saptamani am umblat dupa un service care sa imi accepte rabla la reparat.
      Prin prietenul unui prieten am fost primit la un service, dupa jumatate de an EUROINS inca nu platise reparatia…
      Din punctul meu de vedere aceste societati sunt CARITAS-uri mai evoluate ale politicienilor.

      210
  3. 2. Interesant de vazut pe capitole.

    Desi incasarile au crescut din impozite pe salarii si dividende (+42% WTF?) si asigurari sociale (+11%), au scazut veniturile din accize pe tutun si energie (-9%)

    La cheltuieli au crescut salariile bugetarilor (+7%), viramente la bugetele locale (+24%), decontari de medicamente (+26%), subventii la gaze si curent (+9%).

    O gaura mare sunt subventiile la energie, 30 de miliarde desi au 9% crestere fata de anul precedent. Dintr-un total de 90.

    151
    • Incasarile din impozite pe salarii si dividende au crescut pentru ca s-a schimbat codul fiscal incepand cu 1 ianuarie, iar in T1 2023 cele mai multe companii au platit impozite pe dividendele repartizate in T4 2022. De asemenea, un SRL nu mai poate fi platitor de impozit pe venit (1%) decat in cazul in care are cel putin un angajat full time, altfel trece pe impozitare pe profit (16%). Asa ca, din nou, foarte mult companii au facut angajarea respectiva. In urmatoarele trimestre se va ajusta cifra aceea de 42%.

      Comentariu apreciat.250
  4. 4. mai putem adauga si piata secundara a voucherelor/cardurilor de vacanta unde femeia de servici de la gradinita/scoala/institutie sau altii asemenea care au probleme mai mari in viata decat unde sa cheltuie 1450 de lei – isi vand cardurile colegilor mai potenti pe cash(500 de lei aprox) pe care macar pot sa ii cheltuie pe alimente/facturi/tigari sau ce griji mai au ei…

    Comentariu apreciat.323
    • mi se pare abjectă chestia asta. să profiți de starea de sărăcie, incultură, neputință a cuiva să-i dai țeapă, să-i plătești un bun 1/3 din valoarea lui.

      nu știu totuși dacă acum mai e posibil, de vreo 2-3 ani voucherele sunt pe un card, așa cum erau în ultimii câțiva ani la privat bonurile de masă.

      93
    • cred ca e un card ca oricare altul cu pin care poate fi transmis oricui(nu stiu ca nu am asa ceva dar cunosc cazurile de care zic ca au cumparat asa ceva)

      legat de partea de a profita de cineva, nu as zice ca e chiar asa, cred ca relatia e vazuta de ambele parti ca un lucru bun; persoanele mai vulnerabile isi scot niste bani de pe cardul ala inutil pentru ei daca oricum nu il folosesc, iar cumparatorul stim deja ce beneficiu are

      101
  5. 9. Ianuarie 2023 este in scadere fata de decembrie 2022, dar in crestere fata de ianuarie 2022. O crestere care este oarecum o scadere. Sau o scadere care este de fapt o crestere.

    141
  6. 5. Fratii de cruce Ciuca si Marcel au declarat ca ii doare in poola. Ei nu platesc RCA. Tot noi platim si pentru ei

    220
  7. Nu stiu daca are de a face cu vreo strategie de link-uri etc, dar ptr mine e ff iritanta treaba asta cu link-urile denumite de tine ambiguu.

    Romanii au bani sau „suntem bine” ma fac sa nu nu dau click. Ar fi mai de ajutor sa scrii clar stirea ca sa stiu daca vreau sa o citesc.

    Dar e blogul tau, tu stii mai bine.

    Hai ca ma duc la treaba, buna dimineata 😀

    1512
    • Prima mea reactie a fost sa-ti zic ca ce mare branza, ca faci hover pe link si se vede si unde te duce, si in majoritatea cazurilor si titlul complet al articolului. Si probabil asta e si asteptarea lui Vali, ca si el ca si noi astia aitistii e toata ziua la calculator cu douaj de taburi deschise. Plus ca are iphone SE, deci nu prea citeste chestii pe telefon :)
      Dar intr-adevar daca intri de pe mobil e cam aiurea, trebuie sa deschizi fiecare link.

      102
    • Cand mai gleseste tirtluri sau cuvimte, e sclis dupe telefon. Iar SE, special edition, are si traducere romaneasca: Saracii Există. Sau modelul nou Săracii Există 2 Pro.

      91
  8. 7. să-i spună cineva lu’ domnu ziarist că și la privat se dă ”șpagă” pt angajare.
    mie personal nu mi s-a întâmplat, dar am cunoștințe care au plătit cel puțin un salariu persoanelor care le-au recomandat unui angajator și le-au împins CV-ul mai în față.
    e drept, chestiunea e veche de vreo 10 ani.

    119
    • Eu am cunostinte care au dat “șpagă” pt k s fie date afar’. E drept, se va intampla peste 10 ani. Poate află si dl. ziarist.

      43
    • AB Aberezi. La ce „privat” te referi?

      24
    • @Andyan. bancă. nu mai există.
      dacă m-a mințit aia, vă mint și eu pe voi.
      doar că am mai auzit chestia și din alte surse și mi s-a blocat sistemul de operare, cum a zis cineva p-aici (cred) zilele trecute.

      să ne înțelegem, angajatorul nu știa de tranzacție.

      60
    • NOU
      #36

      @AB” să-i spună cineva lu’ domnu ziarist că și la privat se dă ”șpagă” pt angajare.” – fix asta scrie si in articol, ca se da si la privat

      00
  9. 7. un articol bun ce spune realitatea (hai cu minusurile)

    25
    • Nu. E un bou care n-ar trebui să fie director de ziar ce se vrea financiar.

      El ce vede acolo e o discrepanță între oamenii cu bani care au din ce în ce mai mulți bani, și pe care el îi vede zilnic la cafea și la spart bani în mall-uri. Sunt oamenii care din moment ce sunt acolo înseamnă că n-au locuri de muncă normale, ci probabil trăiesc din combinații.

      Aici e problema, cu un sistem de justiție mort și aproape îngropat, a crescut vertiginos numărul combinatorilor ce fac profituri enorme pentru că nu trebuie să respecte aceleași legi ca dincolo. Mă refer de la imobiliare, adus de mașini fără tva, mafia pădurilor, mafia țigărilor, mafia din vămi, mafia din port, etc.

      100
  10. Nvidia CTO: “Crypto doesn’t bring anything useful for society. AI does.”

    61
  11. 5. E cazul de niște prime substanțiale pentru cei de la ASF. Chiar le merită, săracii

    40
  12. 37% costa daunele
    63% PROFiT!

    saracii asiguratori, imi vine sa pling pentru ei, au asa multe cheltuieli fiindca nr accidentelor in RO e asa mare .. ntz ntz

    https://m.stiridiaspora.ro/acuzatii-grave-de-la-transportatori–unde-se-duc-miliardele-din-rca-si-pe-ce-le-cheltuiesc-asiguratorii-din-romania_498846.html

    00
  13. Bine pe blonde azi

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube