Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Aia cu 33 de centrale e simplă, ce se tot dau dupa copac și reporterul și administratia. Câti metrii cubi de aer ai de încălzit?
    Câti KW ai nevoie pentru a încălzi atâția metrii cubi dată fiind clima din Romania și nivelul de izolare termica a clădrii?
    Cine a licitat mai ieftin pentru a acoperi necesarul de KW?
    Putea sa o faca și din 1 milion de brichete automate. Daca cifrele nu se pupă, hop la închisoare…

    00
  2. 4829 mp. x 3 m. (h) x 50 (K) x 1.16 = 840246 w = aprox 900 kw (sa faca si apa calda)

    00
    • cele 33 de centrale furnizează 3.820 KW

      00
    • Nu ma pricep la instalatii/ termoficare dar intreb: in loc sa iei 33 mici, nu mai bine iei una mai mare, gen de bloc?

      00
    • Din cate stiu o centrala de apartament are undeva in jur de 24 kw, nu stiu cum ai ajuns la 3820 KW, ai calculat capacitatea cazanelor?

      00
    • sunt centrale de 100-120 kw

      00
    • NOU
      #10

      Zicea cineva ca scoala e in proces de desfiintare. Nu am informatii mai multe, insa asta ar face cazul si mai interesant.

      00
    • @berenger – mda, ai dreptate. Digi24 sunt oarecum idioti si folosesc termene „centrala de apartament” pentru 120 kw. O astfel de centrala e pe la 5000 Eur, ii doresc celui ce a redactat articolul sa isi monteze asa ceva la el in apartament. In plus ca ei mixeaza termene de genul cazan cu centrala termica si fac o varza. Ma uit ca acelasi articol mai e pe 2 site-uri dar acolo e mult mai clar scris.

      00
  3. Livache vrea sa isi imbrace dintii in haur, sau ce?

    00
  4. PSD aduce aurul in tara pentru a castiga capital politic.
    vor baga placa cu :
    -Noi am adus aurul romanesc, al romanilor, inapoi in tara, acasa.

    00
  5. eroina pomenită e formator de judecători în drept european. nici nu vreau să mă gândesc cum i-a încâlcit pe juriștii primăriei.

    00
  6. Instituţia încearcă să justifice achiziţia prin suprafaţa mare de încalzit, 4.829 metri patrați. Mai mult, autorităţile susţin că volumul de aer care trebuie încălzit este de peste 100.000 metri cubi.
    100.000 metri cubi/ 4.829 metri patrați= 20,7 meri înălțimea încăperii care trebuie încălzită. Cam jos tavanul, aveți gijă să nu dați cu capul.

    00
  7. Romanii se muta la sate, asta e perla zilei. In realitate se muta in „comunele” limitrofe ale marilor orase care din punctul meu de vedere trebuiau de mult transformate in cartiere pt ca primariile alea nu se mai justifica.

    00
    • corect, fix asta se intampla, vezi comunele de langa Cluj (Floresti), de langa Iasi (Miroslava), etc. Oamenii de fapt vor sa aiba mai mult spatiu, se muta la case, doar ca nu mai este pamant pt constructii de case in oras, asa ca merg putin mai departe

      00
    • Şi care e avantajul transformării lor în cartiere? Să ducă lumea jalbele cu ratb-ul? Unora va place centralizarea şi după aia vă plîngeți ca sînteți picatura insignigicantă din lac. Cu un primar competent (nu fostul preşedinte de CAP)în sat poți avea suficiență (example sînt, rare, ce-i drept).

      00
    • @Raul, de exemplu in Iasi este o problema cu transportul in comun din aceste comune limitrofe in oras. Conform actualei organizari, daca vrei o cursa de autobuz oras > comuna limitrofa trebuie sa fie facuta licitatie judeteana, in loc ca compania de transport public pur si simplu sa lanseze ruta.

      Alta chestie (bine aici e mai mult teoretic in momentul de fata): o comuna limitrofa poate da autorizatii pentru constructie de blocuri, tot traficul asta iti intra in oras fara a putea controla urbanizarea. Exemplu concret (din Iasi ca aici stiu care e situatia) e cartierul Visoianu(administrativ in Lunca Cetatuii), peste 2000 de apartamente, 95% din oameni muncesc/invata in Iasi. Tot acest trafic intra in oras pe o singura banda. Transportul public slabut, asa ca se folosesc masini personale. Am zis ca e mai mult teoretic, ca in Iasi sigur aproba si primarul actual acele blocuri. Chiar daca nu e gandita o dezvoltare urbana durabila.

      Si nu in ultimul rand, de ce sa te fure 3-4 consilii locale cand te poate fura doar unul? Sau poate chiar se schimba oameni/mentalitati si se face o dezvoltare armonizata.

      00
    • @Alex: Am mentionat ca lucruri mari nu faci la sat cu un primar fost CAP-ist. Nu-mi place sa intru in detalii administrative. Aastea ar trebui prioritizate de „edilul” localitatii, nu de contabila/secretara lui. Totusi….referitor la exemplul tau cu ruta de autobuz: un oras nu are doar o localitate (aka sat) limitrofa. Ma gandesc ca o solutie ar fi sa se sune primarii aia intre ei si sa gandeasca o ruta de transport care sa deserveasca satele in jurul orasului. Dupa aia pot cere chestia asta la prefectura, sau sa caute proiecte, ca fonduri se gasesc. (n-are rost sa extrapolez, nu eu sint primar, nu eu trebuie sa gasesc solutii). Sper sa nu mentioneze cineva studiul de fezebilitate, ca as putea contra argumenta cu exemple din Elvetia, unde ai 3 case pe-o coasta si 10 in cealalta vale si cu toate astea le circula rata(autobuzele sint proprietatea postei, deci au dubla utilizare:transport persoane si livrare corespondenta/pachete).
      Si faza cu sa fii furat de 3, 4 consilii, e un fel de cu drobul de sare. Oamenii ar cam trebui sa se trezeasca si sa faca uz de parghiile legale pentru a-si cere drepturile (uite-o pe eroina aia din stiri, care stie ca e in fata goliatului si nu renunta), nu sa se traga der sireturi cu consilierii la bufetul satului. Dar e greu ganditul.
      Stiu…ma scald in idealisme, nu alta :).

      00
    • Din pacate da, te scalzi in idealisme. In primul rand ca de multe ori primarii sunt din partide diferite si stim ce inseamna asta in Romania > nu facem nimic ca sa nu te lauzi tu cu realizarea noastra. Daca toti primarii chiar ar lupta pentru a se dezvolta localitatile ar putea lucra si cu actuala organizare, dar ei vor cauta intotdeauna scuze.

      00
  8. repatrierea rezervei de aur e o idee foarte bună, ar trebui sa fie o chestie apolitică

    00
  9. Să-mi fie cu iertare, da nu înțeleg de ce ar trebui sa citească cineva porcăriile lui Dorin Lazăr…

    00
    • That’s like, just, your opinion,man

      00
    • nu te forțează nimeni.

    • Nu sînt porcării, omul gîndeşte diferit. Mie chiar îmi place ce şi cum scrie.

      00
    • Vali, asa e. Eu încerc sa vad, citesc, aud mai multe opinii, indiferent de subiect, dar tipul asta mi se pare ușor prost, iar felul în care scrie este absolut groaznic, prin urmare ma uimește faptul ca îl promovezi.

      00
    • Oana, tu nu ai auzit de fluture dragă.

      00
    • @Dana nu sunt de acord de loc cu articolul ăla dar să-i spui instant că e prost e puțin exagerat. Are opinii diferite asta e, nu toți oamenii trebuie sa fie de acord cu tine sau cu mine. Și după cum spunea Vali nu suntem obligați să-l citim.
      Aș vrea sa fiu și eu la fel de prost cum e el in cariera lui profesională, dar eu sunt doar prost. :)

      00
    • Ma bucur ca nu sunt singurul ce vomita cand citeste/asculta elucubratiile ipochimenului lazar ; individul nu doar ca are o mentalitate gaunoasa (recomanda pe un podcast sa ne retragem fiecare in bula noastra, sa nu-i mai deranjam pe politicieni ca stiu ei mai bine „manevrele”) dar ii ia in tarbaca pe toti cei ce nu ii accepta ideile ciuce !
      „A se slabi” , vorba maestrului Andrei Plesu !

      00
    • „Aș vrea sa fiu și eu la fel de prost cum e el in cariera lui profesională”.

      Ce a facut Lazar in cariera lui profesionala asa special? Cat despre cum scrie, are unele idei interesante, dar cateodata se pozitioneaza superior si baga un „stiu ca voi ganditi asa, dar hai sa va arat eu de ce gresiti si cum e bine”.

      00
    • Fratele vitreg a lui fluture, ce sa te astepti

      00
  10. PSD aduce aurul în țară pentru ca nu mai are Valcov tablouri sa bage in pereti si ar merge bine niste lingouri…. stiti voi: pentru structura, noile norme ISU, etc …
    ;)

    00
    • PSD a dat cu propunerea asta fix ieri la ora 4 pentru ca voia sa se vorbeasca fix de asta ieri seara. Sa nu se discute cumva despre Kovesi, alegerile alea sau Grapini.

      Si, partial, au reusit.

      Initiativa i-a apartinut lui Dragnea insusi, ca sa fie sigur ca stirea o sa aiba tractiune in ambele tabele: „ce nenorocit, nu mai are bani de furat, a ajuns la fundul sacului” sau „ce patriot, aduce AURUL in tara, bai, de ce sa il lasam strainilor”

      Stirea e o fumigena foarta buna, perfect neutra electoral: pe aia convinsi nu ii misca cu nimic fata de pozitiile pe care se afla, aia nehotarati o ignora (aici e schepsisul).

      Rostogolirea stirei cu Kovesi era mult mai daunatoare pentru PSD/ALDE.

      00
  11. îmi fac casă în cracanati de vale( deal),știu că nu am drum de acces, că nu am uitilitati în zonă și apoi dau primăria în judecată să îmi tragă utilitățile pe moca, drum asfaltat. Cam la fel au procedat si dezoltatorii imobiliari care au blocuri prin padure si fara drum de acces, doar ca acum primaria a cumparat apartemente acolo.

    La ce folos să dai în judecată o instititie a statului? dacă sentința respectivă nu e pusă în aplicare nici dupa x ani?

    00
    • Corect. De fapt tot ce ai spus e incorect. Nu a facut casa, era deja acolo acea casa; apa era, dar primaria nu a intretinut-o, si s-a taiat. Drum… daca primaria nu-ti da drum in fata casei pe o casa intabulata, atunci la ce naiba mai trebuie primarie? Ca doar nu facem primarie de dragul de a da bani cuiva, ci ca sa puna la cale o comunitate.

      La ultima intrebare pot raspunde mai general – la ce sa mai traiesti daca la final oricum mori? De ce sa fii viermele care se zbate daca oricum esti in rahat?

      00
    • Ca sa construiești, o poti face pe un teren intravilan. Daca primăria a declarat terenul „intravilan” si l-a scos din circuitul agricol inseamna ca trebuie sa isi asume consecințele asa cum stie sa isi asume si impozitele de 50 de ori mai mari. La 1 ha agricol impozitul e 140 de lei. La 1 ha intravilan intre 5000 si 9000 de lei.

      00
  12. la valoarea ta, nu ai tu un Space Pen in masina?

    00
  13. Mi se pare fantastic faptul că în lumea în care mașinile sunt autonome, avem oameni care trebuie să vizioneze clipuri și poze cu cele mai crâncene orori.
    Ăsta e un domeniu în care un AI programat să detecteze violența și/sau nuditatea ar putea face treaba mult mai bine.

    00
  14. Am mai trimis noi 90 tone de aur la Moscova, tot asa sa fie sigur si nu l-am mai vazut in veci ! Si Ungaria, Olanda, Germania şi Austria au repatriat rezervele de aur…

    00
    • se cunoaste ca se pregateste Valcov sa intre sef la BNR…asta nu poate sa doarma linistit decat pe cateva gramezi de lingouri

      00
    • Prost nu e prost până nu e și fudul.

      Tot sistemul ăsta funcționează pe încredere, și ai nevoie de un garant, când ești o țară ca republica post-socialistă românia.

      Acuma spune-mi tu mie, dacă cel mai mare și mai sigur seif din Anglia îți dă foaie semnată și ștampilată că România are x tone de aur rezerve fizic în seif, ce credibilitate are comparând cu un om ca Vâlcov, sau Dragnea, sau Veorica care îți zice: ‘da boss, avem la BNR în seif catralioane de aur boss, avem cât vrei, nici nu mai știm ce să facem cu el’, ce credibilitate o să aibă?

      Mă distrează enorm întrebările astea care vin de la români care se știe că ar cumpăra orice cât timp e ‘nemțesc’, n-ar cumpăra nimic românesc că nu e bun, și apoi se miră de ce nemții au credibilitate mai mare ca românii, când și ei au încredere mai mare în nemți :))

      00
  15. liceul de marina spatiala probabil… tripla redundanta, ce stiti voi.

    00
  16. Aia cu aurul e fenta. Vor sa obtina ceva de la BNR si le sucesc mana la spate cu un proiect de lege. Aurul ala nu se aduce asa usor doar ca vrea Dragnea. Aurul ala e garantie pentru niste imprumuturi.

    00
  17. „Eroina” chiar așa de proști ne ia, cu rinichii lu tac-su?

    00
  18. oare cat haur are in gura un pesedist? Numa ântreb că mia venit o idee.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube