Știrile zilei – 28 aprilie 2023

 1. Roșcată . Culori . Blondă . Brunetă . Blondă . Blondă . Roșcată . Lumini . Blondă
 2. Carrefour cumpără Cora
 3. Banca Mondială recomandă…
 4. Voi Heimlich?
 5. Justiția pe care o apărăm
 6. Cresc taxele în București
 7. Campioni la PNRR
 8. Mită pentru angajări la Metrorex
 9. 650 milioane euro din exploatat lemn
 10. Pras era spion
 11. Lege anti revenge pr0n
 12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

 1. 8 “Martor în proces, actorul Leonardo DiCaprio a povestit în faţa juriului petrecerile decadente finanţate de Low.”

  ….zici ca e o stire de pe vremea lui Stalin.

  Indecis. Tu ce zici?296
 2. NOU
  #5

  Pentru punctul 3: Curs online gratuit de prim ajutor

  https://www.udemy.com/course/curs-primul-ajutor/?couponCode=0E080438AC2E405DB19F

  Comentariu apreciat.361
 3. 4. Nu inteleg de ce faptele de coruptie beneficiaza de prescrierea faptelor, ar trebui ca in anumite cazuri: coruptie, omor etc…, aceastsa prescriere sa nu poata fi aplicata.

  Comentariu apreciat.414
  • Ei, vezi tu, fix din acest motiv nu se legiferează în direcția aia.

   smartblackguytappingtemple.jpg

   180
  • Eu nu inteleg de ce se ajunge sa se judece pana se prescrie. Ce faci, maresti limita de prescriere pana crapa linistit in pat de batranete ?
   „Nu inteleg.”

   170
  • Dacă am avea curiozitatea de a citi Codul penal, mai precis articolele 153 al. 2 lit. b și articolul 189 am vedea ca pentru omor prescripția nu inlatura răspunderea penală.

   Dacă am citi și alte articole din Codul penal am vedea ca și pentru alte infractiuni este la fel – adică prescripția nu înlătură răspunderea penală.

   135
 4. 4. Ce Heimlich sa stie populatia cand doctorii is ca niste curci handicapate.

  Alaltaieri, spitalu Spiridon Iasi, Cardiologie, se plage un pacient ca nu poate respira.

  Vine pana la urma o asistenta sictirita, cu miștouri „eee, de la burta aia. Asteapta ca acum am ajuns, am sa vin sa-ti pun oxigen”. A pleca, s-a hahait prin alte parti…asta nu putea respira.

  Pacientu din ce in ce mai rau.

  Vine brancardier, vine si o doctorita sictirita, genu de pisi de la emisiunile mondene, se uita la pacient fara sa-l atinga, fara sa consulte… „creeed caaa facee un AVC saaau un edeeem pulmonaaar” (a se citi cu voce de pitipoanca).
  In tot timpul a stat cu mainile in buzunar.

  Suna doctorita la ATI, unu se chinuia sa conecteze masca la oxigen (teava din perete) ” e bine, fac bine aici ? ”

  Nu au proceduri, si daca le au nu le stiu si nu le respecta. Toti au scarba , sictiriti, fac mistouri (bullying) de pacienti.
  Lucruri nerezolvabile cu salarii, cu constructia de spitale, cu echipamente.
  Problrma e mentalitatea natiunii.

  De aia se si moare in spitale : nu esti asistat, daca nu te poti misca nu primesti nici apa cu zilele…si uite asa esti pa.

  Comentariu apreciat.1284
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 21132
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 2882
  • @Costin – și dacă mergi dumneata, fără burtă, arătând top model și aproape îți dai ultima suflare pe holul spitalului, iar din spate doamna doctor stă și se hlizește că curca-n grâu că tu arăți prea bine sau alt exemplu, atunci ce mai zici?

   Comentariu apreciat.6811
  • Costin, hai sa-ti explic eu ce nu iti explica manutele rosii: E ok (desi neproductiv, dupa cum ai constatat singur) sa faci misto de el ca e gras in privat, la bere, la masa de Paste, pe blog la zoso, pe tiktok, hai chiar si la o consultatie de rutina la medicul de familie sau la cardiolog.
   Daca esti cadru medical si esti de garda si ala moare acolo, pui mana si il tratezi, nu stai sa faci misto de el. Fiecare secunda de misto ii scade sansele sa supravietuiasca, si implicit sansele sa isi aminteasca de mistouri si sa isi schimbe modul de viata.

   Comentariu apreciat.624
  • Se vede ca e mare centru universitar pe medicina Iasul, se invata bine acolo nesimtirea si spagile, Spiridonu e fruntea. Nu degeaba au fost scandalurile recente cu reteaua de criminali de la cardiologie, nu degeaba tot apar scandaluri cu managerul de spital. Nici nu aveti ideea cata spaga, coruptie hotie si nesimtire se ascunde in spitale. De la cel mai mare spital la cel mai mic, peste tot e aproape la fel.

   254
  • @Costin esti bou

   medicul sa puna mana sa-l consulte, ca nu stie de ce e gras, nu toti care sunt grasi sunt fomisti

   Indecis. Tu ce zici?237
  • lolol porcii on sucide watch. Serios, daca esti obez si refuzi tratament / dieta / ceva sa slabesti, ar trebui lasat sa mori pe hol. mars in mortii tei acasa avem oameni cu probleme reale, da osanza jos si dupaia pretentii

   t. doctor

   218
  • @maxp mars pe reddit. Grasu de tiroida arata intr-un fel (gusa hormonala, grasimea abdominala distribuita diferit, facies caracteristic). Cei mai multi sunt porci, zero toleranta pentru porci.

   „da sunt bolnav cu glanda domnu doctor”
   pai nu mai manca glanda fmm de P.O.R.C.

   313
  • nu stiu daca v-am mai spus dar urasc grasii. Vreau experimentul Pitesti 2.0, doar pentru grasi. Va urasc ca evreii pe Cristos.

   217
 5. 7. Drumul taberei 8 ani, cu împărțit/furat banii noștri.
  Metrou in CJ, mai repede baza spațială Vasluiana pe Marte.
  You got to pump those numbers!

  152
 6. 4. Pt ca statul este corupt si incompetent si nu reuseste sa colecteze taxe si impozite de la evazionisti, respectiv risipeste banii pe proiecte si angajari stupide menite sa îmbogățească smecheri, s-a gasit soluția:

  Pt cei care plateau deja taxe cinstit, munca va fi impozitata mai mult. Romania.

  Comentariu apreciat.272
 7. NOU
  #27

  3. BM nu are nicio parere despre jefuirea banului public: pensii speciale, bonusuri nesimtite (vedeti cazul sefului ASF), incompetenti pusi in CA-uri, etc?

  4. eu am salvat viata mamei mele cu manevra Heimlich. Stiam aproximativ cum se executa si a functionat.

  Comentariu apreciat.343
  • @TeFerestiDeCiumaDegeaba

   BM e o organizație internațională/suprastatală, care nu comentează afacerile interne ale țărilor. La fel ca FMI, la fel ca UE*.

   Mi-a rămas în minte afirmațiile lui Strauss-Kahn (cred că găsești online dacă n-au fost șterse, cu subtitrările în română), despre când era șef la FMI, într-o emisiune din Franța – când nega cu vehemență cum că el sau FMI a recomandat (darămite obligat) guvernului Petrov-Boc să taie salariile, concedieri & să mărească impozitele, „Nu, asta a fost strict alegerea executivului, legislativului, judiciarului; noi nici măcar n-am pomenit de așa ceva”, parafrazez din memorie. Nu e treaba lor, autoritatea, să impună ceva organizația fiindcă orice rateu probabilistic devine automat propagandă anti-ce vrei tu în politica națională & afacerile interne, ale țării vizate. Din propaganda aia, ca un cumul, lucrurile devin din rău în mai rău fiindcă interiorul țării a găsit țap ispășitor „ăia răi care ne-au impus toate răutățile”. Așa că, nu se bagă nimeni, contrar propagandiștilor & propagandei lor, în afacerile interne. „Lucrăm cu materialul clientului” și atât…

   Același lucru și cu BM — nu se bagă în afacerile interne ale țării respective, o ia la analizat așa cum e (cu toate relele incluse) și recomandă pe baza situației econometrice de fapt – rele & bune.

   Că influențează relele mai mult decât bunele, în monstrele pentru analiză? Nu e treaba BM, FMI, ce vrei tu, să se bage/pronunțe în așa ceva, care le influențează rezultatele. Asta ține de factorii, vectorii, „jucătorii” interni, să țină cont & să nu uite că bunele și relele au influențat analizele, concluziile. Bunele & relele, din afacerile interne ale țării, sunt strict responsabilitatea (cauzalitatea) factorilor, vectorilor, „jucătorilor”…

   Atunci când au venit cu recomandările pentru România, au ținut cont de toate aspectele nasoale ca și cum sunt normale. De ce? Pentru că nu e treaba lor, autoritatea lor, responsabilitatea lor să comenteze ce e înăuntrul lor, dacă sunt bune sau rele.
   Și-au făcut calculele, analizele, pronosticurile și au venit cu recomandările pentru o țară care, din profil: nu și-a omorât nomenclatura comunistă & securistă, piață de frontieră cu o clasă capitalistă care a învățat despre capitalism din cărți comuniste & seriale/filme (ficțiuni), săracă, cvasi-izolată geoeconomic, cu legi civile & penale moștenite din comunism, cu o constituție scrisă de comuniști & magistrați comuniști, cu „veterani” securiști care dictează în afacerile interne & care garantează favoruri unor facțiuni socio-politice și economice loiale strict lor & familiilor lor, partide politice care cer tribut membrilor dacă vor să apară pe liste, sistem pătruns de famigliști & mentalitate de famiglism…
   Pot continua caracterizările dar sper că ai înțeles.

   *De ce UE; pentru că, la fel, e vorba de compromisuri decât de impuneri – contrar opiniei publice.
   În România, s-a luat decizia (nu știu de cine, nu știu de ce) ca orice recomandare/sugestie să fie percepută și aplicată ca o obligațiune. Nu ne-a forțat asta nimeni, cineva din interiorul țării a hotărât asta, cum ar veni „pentru noi, de la noi”.
   Asta că să previn multe dintre mesajele de propagandă, respectiv dezinformație.
   Deci, băeți, mai răsfirați, mai răsfirați…

   62
 8. Da, le-am pus elevilor mei un filmulet explicativ, chiar daca sunt mici.

  102
 9. 13. Cronica de IT: gata bey cu boyereala, ne mutam in Silicon sau in Meta
  1. Specialiștii de la Banca Mondială au recomandat guvernanților introducerea cotei progresive de impozitare, eliminarea scutirilor pentru IT-iști și construcții, introducerea unor beneficii fiscale pentru românii cu venituri mici, dar și creșterea impozitării microîntreprinderilor. (Digi24)
  12. Cronica de tehnologie: tu cum ai ajuns pe Terra cu metoda bula in bizda? Dude esti obsolete…
  Primii copii născuți în urma fertilizării realizate de un robot, două fetițe, s-au născut la o clinică din New York City. Compania care a dezvoltat robotul, Overture Life, spune că acesta reprezintă primul pas spre automatizarea fertilizării in vitro și a atras până acum finanțări de $37 de milioane. (MIT Technology Review)
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063567731566

  115
 10. 4. https://www.theguardian.com/us-news/2016/may/27/dr-heimlich-performs-heimlich-manoeuvre-for-first-time-aged-96

  Din pacate ne intoarcem la radacina, adica la edcatie, de unde toata lumea buna a fugit… si locul lor e luat de esaloanele 3,4 care nu stiu si nu pot sa faca educatie…

  00
 11. 3. Banca Mondială recomandă…

  Si Romania ignora…

  135
 12. Ba am si eu o intrebare, despre zona „Alte linkuri (mostly NSFW)”: inteleg sa mai pui cate-o poza cu cate-o tipa care ti-a placut, dar totusi de ce urci linkuri catre gif-uri efectiv porno ? Care-i scoPU LA alea ? Nu stiu cititorii blogului unde sa gaseasca porno dace nu le pui tu linkuri ?

  Indecis. Tu ce zici?1027
  • Speak for yourself! Daca nu iti place, de ce dai click? Efectiv scrie mare NSFW!

   226
  • „Speak for yourself!”… CE ?

   Eu doar am pus o intrebare, eram curios care-s ratiunile lu zoso ca blogger, de ce face asta…

   38
  • @Mahorcu, scopul final al întrebării tale este sa-l determini pe Vali sa renunțe la a mai pune linkuri NSFW, pentru ca dacă nu ai avea acest scop nu l-ai mai interpela pe Vali legat de asta, mergeai mai departe cu viata ta.
   Mie îmi place sectiuneaNSFW, mai vad o țâță, niște buci, îmi face dimineața mai frumoasa. Și da, as putea sa întru pe site-uri de pornache dar pentru niște zâmbete rapide, secțiunea NSFW a lui Vali e ceea e trebuie, mai pensionar pudic. :p

   113
 13. 3. Pe astia de tot insista cu impozit progresiv i-as deporta in Siberia sa primeasca progresiv de munca.

  197
 14. Ref. 5, îmi povestea un fost angajat ANRP ce furt a fost acolo…toti angajații care lucrau dosare au luat bani…bha dar toți…si sume babane…sefuti, cica la ordinul milioanelor de euro….a fost un jaf imens…si nu patesc ceva…morții matii de țară de kkt

  140
 15. NOU
  #40

  Cum se construieste in Romania https://youtu.be/CKemEWQpfYo

  10
 16. In momentul de fata impozitul e 41.5% (35% sanatate, pensie + 10% din ce ramane. Din 100 de lei, ramanem cu 58.5). Ok, reducem scutirile de impozit pe venit pentru anumite categorii, si? Vor sa ne ia si mai multi bani?

  Din ce am gasit pe net, in Germania impozitul maxim e undeva la 45% pentru sume foarte mari, 2-300k euro+ anual.
  In Franta pentru 100k anual impozitul este 42%. Pentru 200k anual este 50%, dar deja vorbim de un salariu foarte mare. (Putem considera echivalentul a 50k? anual in Romania, sunt foarte putini cu astfel de venituri, nu mi se pare ca ar conta prea mult)

  Dpmdv impozitul progresiv ar fi o solutie pentru a lua mai putini bani de la cei cu salarii mici (in Franta pentru 2k euro pe luna, impozitul este de ~20%), dar impozitul maxim nu ar trebui sa depaseasca procentul actual.

  Sau poate greseala mea e ca am comparat cu Franta si Germania? :D

  141
  • Nu gresesti. Impozitele pe munca sunt deja medii spre mari in Romania. Pentru salariile intre minimul si media pe economie sunt de-a dreptul nerusinate.

   De ce cred unii ca se tot pompeaza politicienii in salariul minim pe economie? Pentru ca e un calcul foarte simplu: nu platim noi marirea (la bugetari nu mai discutam de mult de minimul pe economie, e vorba strict de privati), iar 40% din marire vine direct in buget.

   Pare putin? La o majorare bruta de 200 de lei a salariului minim, veniturile statului cresc cu aproape 2 miliarde de lei anual. Bani luati de la ai mai saraci dintre saraci, ca de unde altundeva. De la pensionarii speciali?

   110
  • Ai pierdut un detaliu… în discuția de impozitare progresivă se vorbește mai mult de acoperirea găurilor de buget și mai puțin de introducerea unei echități între diferite categorii sociale…
   Asta înseamnă că s-ar putea să decidă creșterea bruscă a pragurilor în jurul salariului median – la o căutare pe net am găsit că în România e în jur de 3500 RON brut (pentru cei care nu știu, salariul median înseamnă că jumătate din angajați au sub suma aia, iar jumătate peste și indică mult mai bine sărăcia în care suntem). Cu alte cuvinte dacă îți permiți chiria/rata la o garsonieră, rata la un logan, un concediu la bulgari și două city-break pe an o să fii considerat mare bogataș și impozitat ca atare pentru că în cazul ăsta câștigi peste salariul median.

   60
  • @ic
   Stiu ce zici, ei o sa porneasca de la 41.5% daca vor face impozitarea progresiva :D

   00
  • @Bogdan sănătatea, pensia, și alte chestii se numesc contribuții și se opresc la toată lumea. Impozitul sunt cei 10% care vin peste… Deci în cazul impozitării progresive se vor scădea contribuțiile după care în loc de 10% se va scădea altceva, în funcție de cât câștigi. Și nu se impozitează toată suma la fel ci în trepte. De exemplu în cazul unor coce de 10%, 20%, 30% puse la pragurile de 4000, 6000, 8000 dacă tu cîștigi 8500 ți se va opri 10% din 4000 + 20% din diferența 6000-4000 + 30% din diferența 8500-8000.

   20
  • Omiteti un amanunt: jumatate din angajatii de la privat era platiti oficial cu salariul minim. Din ei cine stie ce procedent iau restul in mana.

   02
 17. NOU
  #47

  #3. Propunerile alea de la BM vor distruge și mai tare economia.

  59
 18. 4. Ar merge un curs de specializare pentru profesori, organizat de Inspectoratele școlare…

  60
 19. Cand vin recomandarile BM inseamna ca incepe criza. Si nu e doar la noi ci si in tarile cu apa calda sunt semne nasoale si se pregatesc disponibilizari, taieri, etc. Peste vara va fi inca ok ca sunt concedii, lalaiala dar din toamna ma astept la taieri nasoale si o sa fie impact general.

  80
  • Ce am mai uitat: ar trebui fiecare sa incerce sa puna ceva bani deoparte si sa nu se arunce la cheltuieli inutile(nu doua concedii, mai trage de masina veche, n schimba mobila, etc). Sper sa nu am dreptate si sa nu dam de criza generala ca si 2008 !

   20
 20. 7. `„6 miliarde de euro e un buget imens, nu știu cât se va valida și cât va rămâne în final, depinde de coordonatorii de reformă și de noi„ zice ministrul.
  chatGPT tradu:
  varianta sub-urbană: coae, noi avem oameni specializați pe zeci de milioane și găinării, importăm și ardem gunoi, un bloc pe ici pe colo, o spălătorie auto, o hală, două. Unde plm găsim noi oameni specializați să fure 6 mld?
  varianta urbană: pProblema întradevăr gravă e că 3 mld sunt doar pentru spitale. Am încercat să vorbim cu fătucile alea de au ridicat un spital să ne învețe și pe noi cum să umflăm devizul, o sub-contractare. N-au zis nimic, n-au vrut să ajute. Acum avem un băiat, Daniel, a zis că ne rezolvă el, o bisericuță în curtea fiecărui spital, o să fie greu, e de muncă, cu ajutorul lui Dumnezeu, măcar 2mld, viitorul copiilor pe zece generații e asigurat. Viitorul copiilor noștri.

  130
 21. Apropo de Heimlich, am facut 3 cursuri de prim ajutor, unul chiar axat pe Heimlich (inclusiv varianta pentru bebe), cu exercitii practice pe manechine dar si pe colegi.
  Sincer tot nu stiu cum as reactiona (si daca as face cat de cat corect) intr-o situatie reala. S

  121
  • Sâmbătă. Jumătate de zi la urgențe, a doua jumătate de zi la spitalul de copii.
   Restul vacanței coși goblenuri.

   40
 22. Salut zoso. Cum as putea downloada toate articolele din posturile „Stirile zilei”/Justiția pe care o apărăm?
  Vreau sa le salvez gen o imagine .jpg sa le pun intr-un folder.

  00
 23. 9. Se duce in alta tara bananiera (cam cum era romania in 2003)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Top articole

7 zile