Știrile zilei – 27 iunie 2022

  1. Apus . Apus . Oraș . Blondă . Brunetă . Brunetă . Munte . Culori .
  2. Crește prețul la zahăr
  3. Marii fugari
  4. Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece
  5. A decedat toboșarul trupei Compact
  6. Omul de afaceri Silviu Mândescu s-a sinucis
  7. Mâna de lucru calificată
  8. De ce nu au românii economii
  9. Nu mai putem devaloriza noi moneda după cum vrem
  10. Pe vără-miu l-a învins sistemul
  11. Aveți banii ilegali în conturi? ANAF îi vede!
    De aia suedejii țin banii cash. Sau în salbe. Sau în dinți.
  12. Cronica de business
  13. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Băiatul ăla cu politichii și muncitorii calificați a atins cu articolul ăsta un minim inimaginabil de prostie.
    Nici nu mă obosesc să detaliez

    00
    • Fix la asta mă gândeam și eu când citeam. Să își angajeze el dorei cu 1 zi de instruire la locul de muncă, să îi construiască casa, de exemplu.

      00
    • Poate vrei sa zici minim de inteligenta. Sau maxim de prostie 😁

      00
    • Da, am vazut dupa ce am postat. Initial era doar pana la minim. Totusi mi s-a parut ca mai trebuie adaugat ceva.

      00
    • Omu e jurnalist (după spusele lui) sau gurist de partid (trage mult spre PSD). Ce așteptări aveai de la el?

      00
    • săracul nu pricepe că pentru a instrui pe cineva să facă ceva ai nevoie ca el să știe un minimul de cunoștințe, iar dacă o persoană nu e capabilă să ia bacul rezultă 2 mari chestii, fie e imbecilă, fie nu pune osul la treabă și niciun angajator nu are nevoie de leneși și imbecili.

      00
    • zidari cu o zi. Programator cu 1 luna. Economisti care baga doar niruri in program.

      El nu intelege ca faptul ca trebuie doar sa stii litere sa scrii articole nu inseamna ca restul meseriilor sunt la fel

      00
  2. Marea Britanie introduce pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru şoferii care ucid, în cadrul unei ample reforme a justiţiei care a intrat duminică în vigoare, potrivit informaţiilor publicate de BBC.
    https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/international/europa/Inchisoare-viata-marea-britanie-soferii-produc-accidente-mortale-In-conditii-aplica-pedeapsa-maxima-1_62b839235163ec427103cd5b/index.amphtml

    00
  3. @7. Corect, nu-ti trebuie nicio calificare ca sa debitezi tampenii. Poti fi telefonist sanitar.

    00
  4. 7. mai trebuia să spună că dupa 3 luni de cursuri poți lucra cu succes la un accelerator de particule

    00
  5. Legat de 3 și 11, toți aia au nevoie de bani pentru a trăi pe acolo pe unde sunt. Bănuiesc ca nu s-au angajat acolo și ar fi trebuit sa iasa cu maxim 10 000 euro din tara. Dacă au conturi acolo,ANAF nu poate cere autorităților fiscale locale sa le pună poprire ? Dacă nu au conturi, înseamnă că cineva le trimite bani . Le trimite cash sau prin bănci, moneygram, whatever ? Dacă da, nu pot monitoriza și stopa aceste transferuri ? Întreb si eu, ca tot a ieșit ANAF cu declarații curajoase…sau cu ăștia nu au curaj ?

    00
    • Trebuie să declari sumele mai mari de 10k euro aici când ieși din UE. Cei mai mulți dintre ei sunt in Italia și Grecia.
      Iar dacă justiția nu le-a poprit conturile nu e o problema să transferi banii in străinătate

      00
  6. NOU
    #15

    legat de 7, cam asta e perceptia managerilor germani cu care am lucrat. Ca poti lua orice pesoana care stie sa scrie si sa citeasca, si care vrea sa munceasca si in 6 luni o poti invata sa faca orice. Daca nu 6 atunci 12 luni. Atitudinea si mentalitatea e mai importanta decat diploma sau nivelul de studii absolvite. Ma gandesc ca cine are 50.000 de angajati poate stie ceva.

    00
    • Pe ce loc e Germania in testele pisa?
      Că în România jumătate din cei de 14-15 ani sunt analfabeți funcțional (la fel ca proasta de la PNL care din postura de ministru al învățământului a declarat că testele pisa sunt irelevante pentru că nu testează ce învață elevii români).
      In Germania probabil e valabil ce zici tu. În România e ceva mai complicat.

      00
    • @babu in articol cred ca face o referinta la nevoile de forta de munca pentru piata locala. Din pacate nu este o cerere pentru forta de munca inalt calificata pt ca oricum nu sunt destul de multi. Si programatori sunt foarte putini in Romania (fata de Germania). Acum putem dezbate ce ar trebui sa fie primul oul sau gaina. Deocamdata scoala e degeaba, ce scot eu din articol e ca trebuie firmele sa se pregateasca mai mult cu calificarea la locul de munca.

      00
  7. #9 Toată lumea e tristă că nu mai poate să tipărească bani.

    00
  8. 7. Poate vede vreoun jurnalist din ăsta: durează câteva zile (sau săptămâni) ca să înveți să folosești mașina pe care operezi la muncă… Dar e nevoie de ani de zile ca să știi să folosești ceva la maxim fără să forțezi, să îți dai seama singur de pașii necesari să faci ceva anume, să îți dai seama dacă ceva nu funcționează cum trebuie și să oprești totul înainte de a avea o defecțiune scump de reparat.
    Ai calculator care îți spune dacă ceea ce ai încercat să proiectezi va rezista sau nu dar trebuie ani de experiență pentru a-i da din prima parametri astfel încât să consumi cât mai puțin material și să reziste mai bine… după care să să știi unde trebuie schimbat ceva astfel încât să nu stai o mulțime de timp încercând să obții niște rezultate bune.
    Ca să nu mai vorbim de construcții unde trebuie ceva experiență facă vrei să ai un perete drept sau agricultură unde dacă nu tunzi copacul cum trebuie nu mai produce cum trebuie.

    00
  9. Eu chiar nu inteleg de ce nu ii extradeaza italienii pe romanii din lista aia, in conditiile in care Romania il face imediat pachet si il trimite in Italia pe orice mafiot pe care il prindem pe aici.
    Mai ales ca multi dintre cei a caror extradare o cer autoritatile romane sunt implicati in spalare de bani, trafic de influenta si alte infractiuni specifice mafiei impotriva carora autoritatile de la Roma pretind ca lupta.

    00
    • Mai injectează și băieții noștri câțiva euro in economia italiană.
      Că la ei nu stau la închisoare, nu consumă din buget.

      00
  10. Legat de 8 problema cu economisirea porneste din cateva cauze pe care le-am mai spus, dar nu strica o reimprospatare:
    1. In Romania inca exista o puternica cultura a platii la gri a salariului(minim pe cartea de munca si diferenta la plic). In orasele medii/mici asa se practica de prea mult timp pentru ca cineva sa mai stie altceva decat asta. Mai mult oamenii care sunt platiti asa nu prea au conturi bancare si merg exclusiv spre plata cu bani gheata. Economiile lor daca exista sunt puse pe la saltea sau pitite prin alte parti.
    2. Tot marketingul construit de dupa 2000 incoace a fost pe faptul ca oamenii au trait nasol in comunism si in perioada de dupa, iar ei vor sa consume. Asa a aparut institutia creditului si tot ce vine cu ea pe langa. Initial a fost credit cu buletinul, acum sunt carduri de cumparaturi cu X rate fara dobanzi, sau uite cum poti sa faci un credit de nevoi personale in 3 clickuri sau pe telefonul mobil. Tot marketingul promoveaza ideea creditului intr-o maniera de cele mai multe ori directa si fara oprelisti.
    3. Serviciile financiare pentru persoanele fizice sunt exclusiv destinate creditarii. Orice banca din Romania daca te duci s-o intrebi despre produse de tipul economisire/investitie sau investitii pe bursa o sa-ti spuna ca ar avea niste fonduri mutuale in cel mai bun caz sau ca nu se ocupa de zona asta. Fonduri mutuale ce au niste comisioane imense si care de cele mai multe ori sunt o extensie/imitatie a strategiei de investitie pe un indice bursier. Chestie care este replicata de un etf(exchange traded fund) insa este ceva foarte complicat de facut pentru omul de rand care are niste bani si ar vrea sa faca ceva cu ei.
    Asa ca romanii prefera sa traiasca clipa deoarece prezentul este cel ce conteaza pentru ei si nimic mai mult. Inteleg cultura economisirii, insa in Romania nu prea ai alternative serioase la asta in afara de schimbatul in eur si vezi ce o sa fie. Si asta se intampla pentru ca nimeni nu a venit cu alternative serioase la asta si mai ales atractive. Ceea ce mi se pare o oarecare lipsa de viziune avand in vedere ca pariurile sportive si investitul in crypto a prins la noi mai mult ca oricand, tocmai pentru ca a avut marketing bun si mai ales a fost simplificat la maxim. Dar nu-i nimic o sa vina criza si o sa ne distram.

    00
  11. Oarecum off-topic, dar ce parere aveti despre posibila campanie cu influenceri a Ministerului Turismului?

    https://economedia.ro/ministerul-antreprenoriatul-si-turismului-este-in-cautare-de-influenceri-pentru-a-promova-romania.html#.Yrlo2BBDM0M

    @Zoso – Ma mir ca nu ai scris despre asta :)

    00
  12. Tot pentru 7: Banu, in inconștiența lui păguboasă, face o pledoarie impotriva școlii. Aparent (in opinia lui de doi bani) patru clase ar fi giugiuc, că restul (strictul necesar oricărei profesii) se învață „la locul de muncă”.

    Ca să punem inepția in context: cât de plină de proști e țara, deși au parcurs 12 – 15 ani de școală? Dacă le iei și puțina educație (s-o numim „formare intelectuală”), cam cât de îmbâcsit la creier va fi poporul ăsta in 15 ani?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube