- Brunetă | Brunetă | Rșctă | Coarne | Șatenă | Apus | Verde| Brntă
- Datoriile țărilor europene: România e la 35% din GDP
- Clasa de mijloc din România
- Geografia oricum nu folosește la nimic
- Mașini care nu se vor mai produce
- Ryanair introduce taxa pentru bagaje
- Svastica din pădure
- Ce a vândut Amazon de Prime Day
1. fake news?
2. plictisitor
3. plictisitor
4. e vb de piata americana … ford renunta la fiesta
5. da tot ai voie cu o geanta
6. cool
7. amazon a vandut kkt-uri. incet incet se transforma intr-un fel de lidl
thank you captain summary
5. O geanta mica de mana, probabil de dimensiunea unei posete.
Not cool.
1. Nu e fake news, dar gradul de incasare la bugetul de stat vs gpd este pe la 30%. Concret: https://www.zf.ro/zf-24/de-ce-nu-poate-aduna-la-buget-romania-mai-mult-de-o-treime-din-pib-in-vreme-ce-ungaria-strange-48-polonia-si-cehia-40-iar-bulgaria-35-16771899
2. Realitatea pe care o ignoram toti.
3. Alt exemplu al incompetentei
4. Nimic de plans
5. Show me the money
6. How cares???
7. Nu a vandut cacaturi, a vandut platforme pe baza carora vor vinde si mai mult in viitor.
Poate sa creasca datoria oricat. Important e sa se realizeze programul de guvernare. Ce nu ati inteles, ca vine iar mulgutza vasilescu si explica iar despre dublarea pensiilor si salariilor
Te-ai putea uita pe datele statistice și ai observa că alte țări au datorii mai mari ca noi: Germania (65%), Spania (98%), Italia (132%) și să crezi că stăm bine. În 2007 datoria publică a României era 12% și tot ne-am luat-o.
e mica pt ca nu ne imprumuta nimeni ieftin cat sa ne permitem sa o crestem mai rapid decat creste pib. oricum sunt 2 tipuri de tari cu datorie mica, cele care ar vrea mai mult, dar nu-si permit, si cele care isi permit , dar nu vor.
ne-am luat-o , dar nu pe cat ne-o puteam lua daca procentul era mai mare. conteaza cum poti plati dobanda pentru ce ai luat deja si pt ce mai vrei sa iei, nu totalul datoriei. pt ca imprumuturile se platesc, de catre orice tara fara probleme mari, in mare parte (cam in totalitate)prin refinantare.
Stiu ca suna ca o intrebare ciudata, dar, către cine au țările acestea datorii?
Cine sunt creditorii?
Deficitul e mai important decat datoria. Cand cu banii împrumutați plătești pensii si salarii e o problemă, cand faci autostrăzi nu e.
@george
La datoria României, cam jumătate sunt creditori interni, adică cele vreo 40 de bănci înregistrate ca S.A. românești și sucursale ale unor bănci străine, fondurile de investiții , fondurile de pensii din Romania.
Cealaltă jumătate la fel, doar că străini.
Ce bani folosesc toți că sa cumpere datorie de stat? Direct banii deponenților sau împrumuturi de la alte instituții financiare.
Împrumuturile luate de bănci de la BNR sunt garantate cu titluri emise de stat. Uneori împrumuturile astea sunt folosite pt cumpărarea a mai multa datorie, pt că BNR are interdicție legală sa cumpere datorie a statului pe care îl reprezintă (ca orice banca centrală moderna).
Pe burse datoria se vinde ușor de la un investitor la altul. Dar la preturi diferite de cel la care s-au cumpărat. Când prețul scade , înseamnă că țara respectivă a devenit mai riscantă. Dobânda , ca procent, este calculata la valoarea nominală, inițială. Randamentul (simplificat) este valoarea absoluta a acelei dobânzi, raportată la noua valoare a datoriei. O creștere a randamentului este legată de scăderea prețului și creșterea riscului. Ca să-și refinanțeze datoria, o țară trebuie sa ofere o dobândă egală cu randamentul existent pe piata pt titlurile pe care le-a emis mai de mult. Daca investitorii cer 8% intre ei pt un titlu care avea inițial 4%, normal că și tara nu mai poate emite titluri noi doar cu 4%, trebuie sa ofere tot 8%. Așa ajunsese Grecia la 40% (Romania e pe la 3-4%, cred) și nu mai avea cum să-și refinanțeze datoria, că nu avea de unde sa plătească așa o dobândă.
Mulțumesc mult @m pentru informatii.
Va trebui să citesc de mai multe ori textul pentru a-l intelege.
Fraierul ala de la Washington Post a numarat motocicletele si i-a iesit clasa de mijloc 10%. Daca numara SUVuri pe GPL ii ieseau mai multi.
Cum ar fi daca in loc de Svastică am avea MuI3 PSD in Padurile din România ?
mult de scris.
Deci bye bye RyanAir. Unul din motivele pentru care nu îmi iau bagaj de cală și călătoresc doar cu un ghiozdan e să scap de așteptatul la banda de bagaje.
Pai nu te pune sa stai la coada, doar ca trebuie sa platesti acum in plus. Sper ca macar o parte din banii astia sa mearga catre personal ( sub forme mai umane de lucru).
Nici un bai ! Ryan Air bate la funduletzu gol orice concurenta si nu doar din Romania !
Trebuie doar sa ai rabdare , sa le urmaresti promotiile… De pilda ma dau cu ferryboat-ul din portul Pireu pe orice insula din jurul Eladei, iar de acasa am zburat tot famiglionu’ Bucuresti- Atena, dus-intors, cu putin peste 110 coco la RA (in total 12 ore cuprinzand si transferul din aeroport in port), fara sa ma stressez 18×2 ,recte 36 de ore pe autostrazi la bulgari + greci ! Fara sa mai pomenesc de cosmarul de pod de la Giurgiu …
Clasa de mijloc in Romania e 1%, concetrata in orase. Celor 1% le merge bine , se scandalizeaza cand restul lumii voteaza PSD pt 1 galeata, mici sau 100ron la pensie. Restul de 99% sunt cu foamea in glanda si voteaza pe oricine le da ceva si.. da, nu intaleg ca astfel distrug viitorul tarii si nici nu poti sa le explici rational cum gresesc. Ei sunt blocati la lipsa indeplinirii nevoilor de baza conform piramdei lui Maslow.
Ce nu înțeleg mulți, inclusiv ăștia de fac statistici, e că se fac mulți bani la negru. Sunt o grămadă de băieți, care combină cât căștigă un membru al clasei de mijloc: de exemplu mecanici auto, electricieni, instalatori, inspectori itp, ospătari etc.
Apai nu 99% nu au votat psd. Si daca esti sarac nu inseamna ca te murdaresti votand cu astia. Ai mei n-au fost niciodata fesenisti, pedeseristi sau pesedisti, si eram saraci in anii 90.