Știrile zilei – 26 iunie 2024

  1. Blondă . Culori . Blondă . Brunetă . Blondă . Brunetă . Blondă . Blondă .
  2. Ce mai pregătește guvernul
    Au nevoie de bani, așa că o să încurajeze mediul privat să producă mai mulți bani și astfel să aducă mai mulți bani la buget.
  3. Polițiștii au reținut 3.000 permise
    Dacă ar munci pe bune, ar reține 3.000 permise pe zi. Dar asta înseamnă să nu mai doarmă în boscheți.
  4. Un fermier aruncă fasolea
    Pentru că nu are chef să îmbogățească intermediarii.
  5. Trei televiziuni, pe lista neagră a Rusiei
    Restul sunt tolerate.
  6. Cât din prețul unui pachet de țigări se duce la stat
    4 din 20 țigări.
  7. Români românind
    M-a uns pe suflet cum se rugau de oameni să îi lase să se bage.
  8. Parisul fără mașini nu mai e așa de poluant?
    Cine ar fi crezut?
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. Pct-ul 6: 16 din 20 de tigari.

    Comentariu apreciat.900
    • 7. Pentru produsele de vapat gen Heets nu se plătesc accize deloc dar prețul este similar. Ce profituri rezulta…

      Comentariu apreciat.5910
    • Gresit, se platesc accize si pentru Heets. Mai putine, dar in niciun caz DELOC, cum sustii tu

      Indecis. Tu ce zici?2010
    • Statul român: ”Mi-a dat, mi-a dat pachet. Mi-a dat mie, mi-a dat!”

    • Mda, corect. Se plătesc accize, mai mici dar se plătesc.

      110
    • Plus, articolul e din 2019, cu mici mentiuni despre 2020/2022 si nu stiu exact, dar am o presimtire ca au mai fost mariri de taxe la ele si intre 2022-2024. Posibil sa fie si mai putine tigari :)

      140
  2. Cum a fost 7. Daca ar pati asa macar odata pe saptamana, cred ca ar invata ceva.

    Comentariu apreciat.533
    • Ce dracu sa invete? In primul rand, are prezumtia de jeg uman, avand X5. In al doilea rand, confirma prezumtia, bagandu-se ca musca in cacat, unde nu trebuie. In al treilea rand, isi consolideaza pozitia de jeg uman, facand tot el panarama ca de ce nu este lasat sa se bage mai tare ca musca in cacat.

      Comentariu apreciat.1012
    • waze-ul te baga pe la negru voda. acolo e o vama mica, drumul catre ea este plin de tir-uri si autocare de ucraina plus bulgaresti si ro cu grau si nu poti ajunge fara sa depasesti. tir-urile lasa loc intre ele pentru situatii ca in clip, dar trebuie rabdare sa avanseze masinile din fata.

      94
  3. 2. O sa se indeplineasca 2/3 masuri si stim foarte bine care se va amana pentru urmatorul ciclu electoral

    Comentariu apreciat.270
    • Acum ne-au arătat pisica, ca să știm de un de începe negocierea. O sa fie prăpăd la anu’ cu incompetenții ăștia.

      Comentariu apreciat.420
    • Poate se pregătesc de o amnistie fiscală că au trecut câțiva ani de la ultima și s-au adunat datorii. Banii care nu se mai încasează în urma amnistiei trebuie recuperați de undeva…

      Comentariu apreciat.261
    • Duamne’ajuta, am un rest de 25 de lei de platit de la dividendele de anu trecut, mai astept poate scap.

      231
    • Din pacate pentru @Sorin aia nu e pentru cei mici, tu o să te trezești cu poprire pe cont. E doar pentru aia mari unde ANAF nu are curaj să intervină. O dată la câțiva ani se anulează penalitățile dacă plătești suma inițială. Dacă ești destept rulezi sumele datorate dupa care rămâi cu profitul (e suficient să îi in depozit la bancă și tot se adună ceva).

      141
  4. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 4679
    • Omul nu e o fiinta rationala, duh

      Indecis. Tu ce zici?1521
    • „cules, transport, piață, ajung la 5 lei/kg”

      232
    • ești foarte inteligent, el se referea pe termen lung că nu e profitabil, pe termen scurt i se rupe de ăia 3 lei, la câți bani are. Că nu e samsar să se bucure la câștiguri ocazionale.

      Indecis. Tu ce zici?3016
    • Hai sa va demonstrez.

      Ai demonstrat ceva, dar nu ce crezi tu. Simplist, pana acum fermierul ala a investit in fasolea aia doar munca lui si pretul semintelor. Ca sa ajunga sa o vanda trebuie sa plateasca niste oameni sa o culeaga, sa plateasca niste oameni sa i-o transporte. Adica, pentru ocazia deosebita de a vinde fasolea in pierdere cu 2 lei, el trebuie sa scoata niste bani din buzunar. Asa ca omul si-a minimizat pierderile – a acceptat ca a pierdut investitia initiala (munca lui + pretul semintelor) dar nu a mai bagat bani intr-o chestie ce nu-i va aduce profit.

      173
    • Daca citeai cu atentie vedeai ca pentru a o vinde are costuri in plus cu transportul, culesul samd, costuri pe care nu le are daca doar o arunca sau o lasa sa se usuce.

      Trist e aici impotenta statului ca nu poate face un lant logistic producator-consumator. Da, CAP-urile erau nasoale, dar sunt exemple de cooperative care functioneaza. Daca s-ar implica statul sa ii ajute sa se asocieze, ar putea ajunge la noi cu marfa.

      Am luat ieri fasole pastai cu 11 lei de la aprozar adusa din Ungaria. Pai nu as prefera sa cumpar mai ieftin si din Romania? Ba da, dar daca nu ajunge fasolea unde trebuie ce pot face consumatorii.

      Cheia e la stat si la producatori, sa se poata asocia. Subventiile nu or sa ajute prea mult ca se gasesc multi sa profite si sa fure, dar ajutorul pentru asociere ar putea fi ceva.

      Comentariu apreciat.488
    • „Trebuie sa fim uniti”, omul stie care e problema. Doar ca o rezolva prost, aruncand la gunoi recolta si ar vrea ca toti sa faca la fel.

      Sunt pă Grecia ca orice roman care nu-si permite litoralul romanesc si discutam cu un roman stabilit aici de 12 ani. L-am intrebat ce fac iarna cand nu mai sunt turisti. Are 2000 de maslini in arenda si inca 100 ai lui si munceste (alaturi de africani, astia sunt la moda aici, nu nepalezii) sa ii culeaga si sa faca ulei. Toata insula e intr-un fel de CAP, nimeni nu vinde individual, nici masline, nici ulei. Are si niste culturi de coacaze, pe care le usuca sub forma de stafide si, la fel, sunt vandute de asociatia din care fac parte toti taranii de pe insula.

      174
    • @Claudiu
      CAP-urile nu erau ”nasoale” pentru că erau jefuite de stat. Că statul le ”cumpăra” recoltele de cereale cu 10 bani pe kilogram și le vindeau pentru însămînțat cu 25-30 de lei per kilogram (și era monopol de stat, nu puteau vinde altcuiva sau afară, ca acum), nu aveau voie să aibă tractoare/remorci/combine, trebuiau închiriate de la SMT-uri pe niște prețuri nesimțite. Fierarii, timplarii, curelarii, veterinarii ce întrețineau parcul hipo trebuiau plătiți cu contract la stat, nu aveau voie să facă parte din Cooperativă.

      Comentariu apreciat.271
    • Le cam amesteca, ca mai zice ceva si de taxa de piata. Pai daca plateste el taxa de piata atunci vinde el, nu mai are nevoie de samasar. Totusi la 10 tone nu ar trebui sa aiba contract cu ceva procesator? Ca nu vinzi 10 tone in piata. Vine ala, o ia, o congeleaza sau ceva si aia e.

      123
    • @ Claudiu – si ce ar mai trebui sa faca statul in afara de „lant logistic producator-consumator”?? Eventual sa vina sa ii culeaga marfa sa-i are pamantul sa o vinda??

      Ca ei – fermierii – sa se uneasca intr-un CAP si sa aiba putere de negociere, e greu – cum ar spune poetul.

      1110
    • @Claudiu: „sa se faca” e cea mai tembela chestie posibila. si e un motto al celor care chiar nu inteleg ce inseamna piata si cum functioneaza ea. Ca idee, e un cretin care „a facut” un cacat din asta, ii zice „Casa romana de comert alimentar Unirea” si care este fix un cacat de doi lei prin care un idiot sparge niste bani.

      24
    • @Adib – sa-i oblige sa se asocieze in cooperative. Ii poate obliga simplu zicandu-le ca primesc subventii doar daca fac parte dintr-o cooperativa. Sau sa le dea beneficii prin faptul ca vand prin cooperativa (i.e. impozite mai mici, tva redus).

      Sunt destul de multe exemple care functioneaza (gen https://www.transilvaniabusiness.ro/2022/05/29/de-la-satu-mare-la-nivel-national/).

      21
  5. 2. Tara are nevoie de bani iar firmele astea din privat s-au lenevit si trag chiulul punand in pericol bugetul tarii „Zeci de procurori DNA, plătiți deja cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat instituţia în judecată şi cer salarii ca în Parchetul European pe motiv de discriminare / Ei cer și dobânzi penalizatoare şi indice de inflaţie / Printre reclamanți se numără aproape toți șefii de secții din DNA și unul dintre adjuncții procurorului șef”

    Comentariu apreciat.665
    • E posibil ca unele creșteri de taxe să fie introduse la sfârșitul verii, dacă are curaj tovarășul ciolacu să o facă în timpul campaniei electorale. Dacă peste 90% din fonduri se duc pe salariile bugetarilor, oare asta nu înseamnă că sunt prea mulți și că ar trebui răriți?

      Indecis. Tu ce zici?264
    • Nu, bugetarii sunt cei mai constiinciosi votanti. Cu cat mai multi, cu atat mai bine.

      236
    • „E posibil ca unele creșteri de taxe să fie introduse la sfârșitul verii,”

      Deja s-au introdus: marirea salariului minim de la 1 iulie inseamna cresteri de taxe (asta e de fapt rolul salariului minim la noi)

      Indecis. Tu ce zici?295
    • Pai au eradicat toata coruptia.

      40
  6. 7. Acel drum e la Vama Negru Voda, unde camioanele si autocarele au de stat la control separat. Cam ca la Giurgiu, pana sa faca cele 2 benzi/sens unde o banda este in permanenta ocupata de camioanele care asteapta.

    Comentariu apreciat.364
    • asta voiam sa zic si eu, dar maimuticile dau cu minusuri ca asa lupta ei impotriva bizonilor.

      Indecis. Tu ce zici?726
  7. 20 de lei fasolea in piața

    Comentariu apreciat.360
  8. Oare de ce unt tolerate la ruși antenele și romania tv ?

    Comentariu apreciat.364
    • unt de șoșoacă, maturat. se unge pe creier și pe corp în timp ce se soarbe din gâdea/alexandreasca/etc.

      31
    • Nu stiu sigur, dar la mine in grila sunt blocate, plus Realitatea putinistului Gusa.

      116
    • Eu aș spune chiar sponsorizate, la cît căcat se mănîncă pe posturile alea. N-au mai apucat vremurile astea alde Tudor Octavian și Hanibal (cel cu pată pe frunte, ca Gorbi) că se umpleau de bani. Aveau ăia o artă a polonicului…

      104
  9. La 7 este vama Negru Voda. Daca va uitati la site -ul vamilor o sa vedeti ca timpul de asteptare pentru tir-uri este de cateva sute de minute in timp ce pentru auto timpul de asteptare e de cca 20 min. Problema e ca nu ai pe unde sa treci sa ajungi la vama de auto din cauza tir-urilor parcate. Singura varianta e sa mergi cu mult tupeu pe sensul opus. Acolo sunt uneori tiruri pe 2-3 km. Nu vad sincer de ce as astepta in spatele lor.

    Indecis. Tu ce zici?4121
  10. 6,8. Vezi o grămadă de români staționați in mașină,cu motorul pornit și fumând in draci. Lucrează „din mașină”?

    99
  11. Da… apropo de poluare.
    Toti sunt de acord ca ceva trebuie facut, dar:
    – sa nu ma afecteze le mine si masina mea
    – sa nu fie masina electrica
    – sa imi dea statul parcare gratis la buza casei/blocului
    – etc

    Indecis. Tu ce zici?2816
    • „Eliminarea a aproximativ 50.000 de locuri de parcare”

      Sa vezi ce de voturi va primii la urmatoare alegeri candidatul care va promite micsorarea numarului de parcari din Bucuresti!

      133
  12. Introducerea legii de „shame” (rusine) ai facut x boacănă in trafic, esti obligat sa mergi un timp cu o mașină galbena ca a lu mr bean, sa vezi ce frumos se educa oamenii

    Indecis. Tu ce zici?724
    • Ai facut x boacana si ai avut ghinionul sa fii in raza vizuala a singurului politist din judet care lucra la ora aia si avea si chef de dat amenzi pentru altceva in afara de viteza.

      00
  13. Deci vom avea cu adevărat cele mai mari impozite procentuale pe venit din Europa.
    Cu tot cu TVA, deja plătim statului ~52% din salariu, că nu prea cumpărăm la negru.

    201
    • Cum ai ajuns la ~52% taxe pe salariu?

      117
    • @Alex taxele pe salariu iar apoi inca intre 5 si 19% din orice chestie merg la stat sub forma de tva

      182
    • Credeam că vorbim de taxe la încasare nu când cheltui banii

      313
    • Cum am mai zis pe aici, desi pare greu de crezut, Romania are printre cele mai mici taxe din Europa.

      Prima problema este ca ele se aplica la toata lumea, inclusiv la veniturile mici. A doua problema este ca nu exista un sistem real de deduceri fiscale, deducerile alea pentru persoane in intretinere sunt apa de ploaie (de ordinul zecilor de euro) si se aplica doar veniturilor sub 800 de euro/luna.

      78
    • @rumbu
      Da, pe proprietate, profit, dividende, drepturi autor, chirii, financiare, etc, venituri non salariale in general.
      Dar pe salarii suntem cam pe la varful europei iar, cum zici, aplicarea otova pe toata grila plus inexistenta deducerilor de tot felul, fac taxarea pe munca si mai agresiva. Ca asa a fost invatat statul roman. Singurul venit „legal” e salaru´ domnule, restu ie combinatzii care tre sa ne iasa si la gura noastra ceva. Ca cine pzm s-a imbogatit din salar?! Ala e pt fraieri, sau cum se zice, Romania captiva in saracie si subdezvoltare. Cu exceptia unei parti a bugetarilor, ma rog, care se scalda in bani de fier.
      D-aia restul tipurilor de venit o sa ramana subtaxate ca de acolo se hraneste Romania moderna, „afluenta”. Le-au mai coafat ei putin in ultimii 2 ani si probabil o sa le mai coafeze un pic, ca au nevoie de bani ca de aer, dar vor ramane subtaxate in continuare vs media europeana.

      21
  14. Dar nici pe langa cap nu le-ar trece sa mai faca reforma si restructurari in administratie.

    121
  15. 6. Sistemul medical presupune sa te trateze de boala. Daca tu iti provoci boala, fumand, normal , ca deh.., tot sistemul medical trebuie sa te trateze.
    E fix acelasi lucru ca si atunci cand un betiv tine ocupat o ambulanta in timp ce o femeie cu piciorul rupt etc. astepta dupa o ambulanta. Femeia asteapta, dar ce este moral, sa ajuti o femeie cu un accident casnic/munca sau o betiva intr-un sant?

    619
  16. 4. Daca ei nu se unesc ,nu isi fac o asociatie/cooperativa + depozite ,camere frigorifice + magazine ,or sa stea la mana banditilor pana la sfantul asteapta ! Zilele trecute am citit un articol in care producatorii de lapte dintr.o anumita zona se ASOCIAZA !

    81
  17. 2. Normal, era de asteptat si o sa mai fie. Si cel mai competent guvern ar urma sa creasca taxele in perioada urmatoare ca aici ne-a adus politica ultimilor 8 ani de guvernare, dar care-i planul dupa? Aha.. fix pula.

    3. Daca ar munci pe bune si-ar si preda vreo 3000 dintre ei permisele ca sa nu le ia colegii.

    4. Eu zic ca la anul sa nu mai primeasca subventii ca sa nu poata sa mai produca la 5 lei si sa arunce fasolea decat sa recupereze 3 lei. Normal ca isi permite sa aibe idei d-astea cand nu sunt banii lui pierduti.

    5. Nu uitati de asta cand va mai spune lumea ca „trebuie sa citim si sursele alternative” nu doar pe cei ce critica Rusia.

    6. Nu, 4 se duce la producator. 16 lei se duc la stat din 20. 12 sub forma de acciza care merge in principiu la sanatate si 4 sub forma de TVA.

    7. Apropo de asta.. vine vara, avem aquisul Schengen semnat, de ce mai avem granita cu bulgarii? Ca sa ce, sa mai aibe vamesii de unde fura pe ultima suta de metrii?

    8. Cam mai bine de jumatate din romani ar fi crezut si cred in continuare ca masinile in orase nu sunt asa mare problema.

    9. Cel putin cand vine vorba de fraude nu ma prind ce fel de fraude sunt specifice efortului Suediei de a „renunta la cash”. Ca sunt aceleasi fraude tipice doar ca intr-un numar mai mare (trend ce e in crestere in toata Europa).

    16
  18. asta ma unge pe suflet: „Eliminarea a aproximativ 50.000 de locuri de parcare, în locul cărora s-au construit peste 1.300 de kilometri de piste pentru biciclete.”

    cred ca la noi ar face soferii AVC doar daca e zvon ca se face asta in orasul lor

    82

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube