Știrile zilei – 25 noiembrie 2021

  1. Blondă . Roșu . Galben . Blondă . Brunetă . Verde . Brunetă . Apus .
  2. Începe scanarea Arhivelor Naționale
  3. Politica făcută pentru like-uri
  4. Organizațiile civice ar protesta, dar au treabă…
  5. Frumos la Capitală
  6. Vântul a bătut mai puțin?
  7. Era frumos în comunism…
  8. Avem nevoie de depozite frigorifice…
  9. Ca să nu mai lăsăm cartofii pe câmp
  10. Cele mai fiabile mașini din SUA
  11. Despre NFT-uri
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Costi Rogozanu nu ar trebui sa scrie la ziar in Romania pentru ca el in sinea lui si nu numai este un comunist adevarat. De ce ar trebui sa scrie un comunist la ziar si cui ii foloseste. Mai ales sa dea lectii de morala el insusi considerand ca buna o doctrina care a omorat zeci de milioane de oameni?!

    • Iar cine îl citește, să fie sancționat

    • Nu stiu daca e comunist sau nu, dar in articolul ăsta are dreptate. Cei la care face referire sunt tot români deci se comporta foarte românește…puteau să refuze de la inceput ‘distincțiile’, sa spuna „domle’ stii ceva ? Tu esti ce esti doar pt a nu fi Ponta sau Dancila, raul mai mic…” si sa isi fi adus aminte atunci , ca ‘neamtu’ era cu Dragnea un spatele lui Geoană….și sa isi fi dat seama ca blatul a fost facut cand contracandidatii au fost Ponta si Dancila…dar na, sunt si ei tot români, mai iau într-adevăr niste like-uri acum, raman vizibili, mai prind o reclamă, o ‘campanie sociala’ pt care sunt remunerați…

    • @Mihai,de asta cu interzisul scrisului se ocupau comuniștii și naziștii, nu trebuie să îți mai bați și tu capul.

    • „Cei la care face referire sunt tot români deci se comporta foarte românește”

      Si daca nu dadeau medaliile, dar, inevitabil, spuneau niste „vorbe” despre Iohannis.

      „Au primit medaliile de la asta pe care il critica de il rup, dar nu le-ar da prin gand sa le dea inapoi, le sta bine in CV sa spuna ca au primit nu stiu ce tinichea de la statul roman”

      Sau daca daca nu dadeau medaliile, dar erau muti ca niste lebede privind vesiunea de Iohannis de astazi.

      „Ticalosii care l-au sustinut si au luat medalii de la ei sunt muti ca lebedele. Nicio critica, nicio recunoastere a faptului ca au fost prosti sau ticalosi sau si una si alta”

      Cred ca singura solutie era sa se calugareasca si sa refuze vreodata sa aiba vreo pozitie politica prin care sustin pe cineva sau prin care critica pe cineva.

      Evident, aste le-o cere caricatura socialista numita Rogozanu.

    • Nu. Poate să scrie și trebuie să scrie ca să nu uităm vreodată că oamenii pot să fie niște rahați cu ochii și în același timp să adopte o atitudine moralistică de virgină neprihănită ieșită din Bambo. Vrei să fii sfânt te retragi în sihăstrie în Venezuela. Pe de altă parte Taiwanul de Vest se mândrește că a reușit să împiedice nașterea a 400 de milioane de oameni în ultimii 50 de ani, acum problema fiind că rămân fără sclavi. 3 copii de familie.

    • @cos&min analfabet functional much? Unde am spus eu ca trebuie interzis? Eu am spus ca nu ar trebui sa scrie la ziar, adica nu ar fi trebuit angajat de prima data. Nu am spus sa fie interzis

  2. 10. O americanca, o coreeanca și 8 japoneze. Astia sunt de pe alta planeta, nu au auzit de tehnica germana.

    • SUVurile germane sunt făcute tot la ei acolo :)

    • Hai să aruncăm o privire și la raportul TÜV din Germania că tot suntem europeni:
      https://www.adac.de/news/tuev-report/

    • @Rumbu – mai curand nu au constrangerile din Europa.
      Benzina: ~0.88Eur/l in US vs 1.25Eur/l in Ro
      Taxe pe capacitatea cilindrica: 0 in US (au in principiu doar road tax) vs ~1600Eur/an plus Rovinieta in Ro (pentru motor de 4.6l de pe Lexus GX).
      Lexus GX are motor de 4.6l cu 300CP pe benzina. Consum in oras 17%. Probabil real in Bucuresti ar fi spre 25%. In plus constructia e body-on-frame – foarte folosita la SUV si camionete in US dar nu in Europa. In concluzie – pentru o masina cu motor mare, aspirat si infotainment/electronica minimala e normal sa apara mai putine probleme.

      Calculele sunt valabile si pentru alte tari europene – cam in toate e taxata masiv capacitatea cilindrica. In plus combustibilul e mai scump ca in US.

    • Este un top al fiabilității, nu al vânzărilor. Întrebarea este de ce tripleta nemțească premium nu e în top. Ca mașini au la vânzare cu motoare d-alea nesimțite sa placa americanului.

  3. La 10. – o singură americană, a? Și aia pe locul 5.

  4. 2. scanarea a inceput de cel putin 7 ani.

  5. NOU
    #18

    7. cred că anul trecut se întâmpla asta, îmi povestea un inginer care a trăit acolo +20 ani, cum că ceea ce circulă în mass.media occidentală despre problema întreruperii voluntare de sarcină în Polonia, este o caricatură grosolană a adevăratei dileme pe care politicienii de la varșovia au descurcat.o cum i.a dus capul: într.o societate modernă, și cea poloneză este așa ceva, nimeni nu pune în discuție dreptul femeilor de a dispune de propriul corp; problema este de obicei de cealaltă parte, și anume în ce măsură este culpabil un doctor care refuză să execute un act medical pe care îl apreciază ca fiind ne-necesar. ideea era că întotdeauna în polonia a fost forte greu să întrerupi o sarcină fără temeiuri medicale serioase, legea aia doar a umblat puțin doar la cele mai superficiale nuanțe.

  6. 11. Foarte mișto textul despre NFT-uri. Am amici cărora le sclipesc ochii deja la gândul că vor vinde ”artă digitală” pe bani grei. Toți mileniali, desigur. Când scriam pe-aici că milenialii și ăștia din Gen-Z gândesc scrântit mi s-au ridicat în cap oamenii. Că vai, nu pricep eu, lol.

    • Ai ajuns pana la finalul articolului?

    • Psiholog care isi da parerea despre tehnologie. Psiholog care nu intelege aspectul psihologic din trading (indiferent de asset). Genul de om care avea note mici la chimie dar azi este expert in vaccinuri. Genul de om care citeste doar titluri dar vorbeste din postura de cunoscator.

      #băbăete

    • @Francisc: absolut – a scris cineva pe Internet, atunci așa și este. E ca un fel de tromf care te împiedică să.

    • bai frate, nu am vazut om mai arogant ca tine …

    • @razvan:

      Psiholog care isi da parerea despre tehnologie.

      …și o face din 2003 în articole plătite din reviste tipărite. Ultimul meu text de anul ăsta e în Hackster Magazine-ul de luna trecută și e despre tehnologie LoRa.
      Cu plăcere.

      Psiholog care nu intelege aspectul psihologic din trading

      Aici am râs. Dar poate râd aiurea și-mi explici tu aspectul ăla psihologic din trading. Sunt realmente curios (și-o scriu fără ironie).

    • @raw: dacă crezi că _acum_ sunt greu de digerat, stai să vezi când mă plictisesc cum iese, lol.

    • Ironia e ca se vinde arta digitala (oricat de stupida e: dickbutts) pe o gramada de bani…

    • @Sagi: Mă tot întreb atunci de ce nu-s super-bogați artiștii care desenează dickbutts. Având în vedere cât de bine se vinde arta lor.
      Thought so.

    • 1. depinde ce intelegi tu prin „super bogat”
      2. Ai stat cu ei la bere si ti-au aratat cat au in cont ?

    • @Sagi: Actually… da – stau destul de des cu artiștii la bere. Îi știu pe mai toți pictorii și graficienii orădeni. Și cam da – cam știu ce au prin portofele și știu că din artă se face foamea la modul grav. Au și ei idei cu NFT-uri și se visează bogați. Încă n-a dat nimeni lovitura.

    • Eu vad nft-urile un pic diferit.

      Sa luam o comparatie: Mergi la Louvre si faci o poza Monei. Ii pui un frame si aia e. Arata identic precum originalul. Dar pretul copiei tale e probabil e 1$, fata de cat costa tabloul original.

      La nft-uri e la fel. Da, poti sa copy paste la un jpeg cat vrei tu, dar piesa originala o detine doar o persoana/ institutie si jpegul tau costa fix pix, ca e copie, nu e originalul.

    • @Norbert:

      Valoarea Giocondei este dată de istorie și atestată de experți în artă. Un dickbutt pixelat nu este Gioconda. O comparație mai acătării e că fac un grafitti hidos pe un bloc din Ploiești și-ți aduni prietenii să-i confere legitimitate și valoare. Să zică că e artă. atenție – prietenii, și nu experți în artă. Vecini de-ai tăi. Apoi îi conferi o valoare din burtă și încerci să vinzi dreptul de deținere cuiva afirmând că pozele făcute acelor 5 linii de spray cu vopsea nu contează, că – uite – valoarea e dată de prietenii tăi. Și-mi tot explici că, dacă cumperi, ai dreptul de deținere pe viață, că pozele făcute zidului nu contează, că alea-s copii neautorizate, și tot vrei să mă convingi să-ți cumpăr grafitti-ul.
      Cam așa și cu NFT-urile: valoarea lor e conferită de CE anume? De un sistem open-source făcut pe un server shared de un adolescent din Polonia care-i garantează valoarea și unicitatea? Dacă valoarea e intrinsecă, caracterul de unicitate devine irelevant. Dacă strănut pe monitor se formează tot un pattern unic, tot fără valoare artistică sau de orice alt fel. Degeaba îndes chestia asta într-un pachet frumos denumit ”NFT” și emit asigurări că ești unicul deținător. Că tot spută e.

  7. Tot Bulevardul Nerva Traian arată ca după război. Nu numai șinele de tramvai.

  8. La partea cu NFT-urile niște băieți deștepti s-au prins că mulți indivizi, în general necunoscători norocosi s-au trezit peste noapte cu mai mulți bani virtuali decât pot gestiona și au zis că e cazul să ia și pielea de pe ei. Apoi alți băieti mai deștepti au zis „hai să facem un căcat virtual să le luăm mai mulți bani fraierilor” și așa a apărut metaversul.

    Ca să scap de acest flagel informatic mi-am propus o regulă simplă: că e Tiktok, Youtube sau Facebook, când apar în discuție cuvinte cheie precum „nft”, „meta” sau „metavers” am părăsit incinta.

    În altă ordine in crypto am investit la începtul anului suma X, am încasat înapoi 5X și mai am vreo 10X cu care mă joc. Nu mi-am bătut joc de bani, am investit doar în monedele exchange-urilor și acele proiecte ce se disting prin tehnologii revoluționare, proiecte în care au investit și principalele fonduri de investiții crypto – două dintre companiile asta sunt românești.

  9. Cele mai fiabile 10 masini din sua: toyota.

  10. Aia cu a încetinit vântul e propagandă ieftină. Dezvoltarea parcurilor de eoliene s-a blocat în legi restrictive date de land-uri cu conducere conservatoare sau care depind de exploatarea cărbunilor. Eolienele sunt oprite la vânt puternic pentru a le proteja și când rețeaua nu solicită suficient. Cele din zona în care stau eu merg mai mereu și furnizorul municipal face reclamă cu 100% curent din surse regenerabile.

    • Nu stiu ce sa zic, sunt niste studii care arata ca un parc mare de eoliene in mod cert va influenta si directia si puterea vantului, la ”iesirea” din acel parc. Mi se pare destul de logic. Acum, daca ai mai multe parcuri ”indesate” intr-o zona relativ mica in mod cert unele vor produce mai mult iar altele mai putin la fel cum si in interiorul parcului banuiesc ca exista niste calcule in amplasarea eolienelor altfel nu ar produce mare branza doar ca le pui in vant.
      Nu cunosc mare branza legat de electricitate dar cand aud din astea cu ”noi utilizam energie provenita 100% din surse regenerabile” nu stiu daca sa rad sau sa plang. Probabil comunica asa pentru ca au contract cu X SRL care are intr-adevar un parc de eoliene si produce curent regenerabil. Realitatea este ca fara aia ”rai” nuclear sau carbuni nu am avea retea daca am sta doar in productia eolienelor sau a panourilor solare. Furnizorul municipal in cazul tau mananca perje pentru ca nu cred ca are circuit separat venit doar din parcul de eoliene. Daca ”se serveste” din reteaua nationala nu are cum sa fie 100% curent din surse regenerabile.

  11. Very nice

    Avocata Laura Vicol a fost votată la șefia Comisiei Juridice din Camera Deputaților / A apărat interlopi ca Nuțu Cămătaru, pe Alina Bica și este fina fostulului ofițer SRI Daniel Dragomir

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile